linus: logika clanarine mi nije jasna, …"portal je narastao i ne da se vise ovako finansirati“, zasto se jendostavno ne uzmu sponzori? Ti barem imas dovoljno klikova i posetilaca i imaces ih verovatno jos vise, ali ako budes nastavio sa clanarinom, razbices sajt (moje ubedjenje).
Narastao je toliko da ni jedan komercijalni host nece da prihvati romance-cafe jer ce da im ubije server. Zato smo morali da kupimo ceo server za nas. To kosta kao prosecna plata.
Sto se sponzora tice, da bi mogli da odrzavamo sajt, morali bi da imamo na svakoj strani po 10-15 bannera i da svakoga teramo "ako hoces dalje - klikni na banner". To je slepacki i to ne zelimo da radimo. To je maltretiranje clanova.
BTW, svaki klik je toliko mizeran da nam treba 10000 klikova mesecno. Hocete vi da kliknete svaki dan 5 puta na banner?
Donacije stoje vec vise od 6 meseci. Samo 3 ljudi su poslali donaciju i oni su dobili VIP na godinu dana bez obzira koliko su poslali (iako u trenutku kada su slali nisu ni znali za clanarinu, poslali su kao izraz dobre volje).
Zar nije fer: "VIP clanovima se ne prikazuje ni jedan jedini banner"?
linus: Tvoj sajt je narastao za tako kratko vreme, zato sto je za Srbiju bilo krajnje vreme da tako nesto nastane: Ugusih se na onom SC-u! Ali ako hoces dalje uspeh, jedino ti je resenje da se nekako finansiras drugacije. Inace si samo pokazao drugima, sta trenutno pali.
Sta mislis zasto je to tako? Mozda zato sto smo ulozili ogroman trud ne sam za pravljenje nego i odrzavanje sajta. Kao sto sam obecao, postavicu jednu stranu samo sa izabranim porukama koje svakodnevno dobijamo. Ima svega od "koji je moj e-mail" pa do "stavite moju sliku za clana meseca"... Da li mislite da je to lako.
U tome je razlika izmedju Romance Cafe i drugih. Ovde brinemo o tim stvarima, a drugi naprave sajt i puste da se desava sta god se desava.
linus: Sto se mene licno tice, tesko da cu hteti nesto da platim. Meni SMS igrice nisu potrebne, a ako neku interesantnu upoznam, mozemo tek onda da razmenimo telefone.
To je vase pravo i postujem ga. Medjutim, ako niste primetili, ne radi se od SMS igricama.
BTW, da li mislite da li je za upoznavanje neke interesantne osobe previse 50 dinara? Da ste izaslu u kafic ocekuje se od vas samo baksis da bude 50 dinara.
Osim toga, nudimo i mesecne nagrade pa svako ko uplati clanarinu moze da dobije nagradu na kraju meseca. Evo recimo na kraju ovog meseca, dacemo slucajnim izborom, jedan USB stick vrednosti 50 eur + 5 mesecnih i 10 nedeljnih clanarina.
Ne zelim nikoga da ubedjujem - to je stvar vase odluke, ja samo objasnjavam razloge.
Ne jurimo cifre 10000, 50000, 100000 clanova... to nam ne treba... Ja sam zadovoljan i sa 500 ljudi koji dolaziti svakodnevni i osecati se dobro ovde, zasticeni od "raznih" koje mozete sresti na svim ostalim sajtovima ove vrste. BTW, verovatno su neki primetili da se s vremena na vreme smanjuje broj clanova... to je zato sro brisemo duplikate ili one koji su se ulogovali samo jednom i nise se logovali recimo 3 meseca... Cifre nam ne znace nista, kvalitet je bitan.
Pogledajte, recimo Dorcolac. Covek je registrovan 2 dana posle pocetka rada, video je kako sajt raste, bio je tu svaki dan i jos je tu. To je ono sto nama treba, ljudi koji dodju, osecaju se prijatno i ostanu ovde.