Romance Cafe forums

All forums

Toliko o besplatnom koriscenju  

views: 9250, replies: 89 LOCKED
total: 89, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 6 7 8 9 next page last page of 9
Post #1, page: 1
#1: 2005-01-17 01:19
Toliko o besplatnom koriscenju...
... ovog sajta koji "nikada od clanova nece uzimati novac". Kako da ne! Nije fer, definitivno!
tigrica_dorcol (female, 19)
Ko sam i kakva sam saznacete kada mi se javite :)
page: 3
romance-cafe

moderator
#21: (2005-01-17 15:43)
@darko1: Drago mi je da ste se nasmejali, ali zasto negativna diskriminacija? Besplatni clanovi su prikazani kao i u poslednjih godinu dana, a VIP clanovi su prikazani drugacije.

To je klasican (srpski) fatalisticki, zaverenicki .. pogled na stvari: svi su protiv mene, diskriminacija, zavera, ...

Kada se uclanite u neki klub i dobijete clansku kartu, naravno da cete da udjete preko reda, odnosno pre onih koji nisu platili clanarinu, imate uvek sto za vas, posebne pogodnosti... to su normalne stvari u normalnom svetu. Oni koji plate - to i ocekuju.

Recimo vas profil, vidim da je 490 ljudi videlo kako ste se predstavili. Znaci imali ste sansu da upoznate skoro 500 ljudi. Zamislite da ste isli u kafic ... i platili (samo sebi) po jednu kafu za svakog koga ste upoznali, sa kim ste pricali, slali poruke...

Ne znam koliko ste jos profila vi pogledali.

I dalje mislite da je diskriminacija?

Da ne pominjem vasu komparaciju - vrlo neukusno.

@Kasaad: Sta sprecava nekoga da se registruje, ima VIP nedelju dana, radi sta hoce da radi... kada istekne, registruje se pod novim nickom, opet ima VIP nedelju dana, obrise stari profil... ljudi su cudo, sta sve nece pokusati da urade (zbog 50 dinara).

Max sto mozemo da damo je 1 dan VIP za nove clanove, ali cim primetimo zloupotrebe (sto i ocekujem) - ukinucemo i to.

O svemu tome je raspravljano pre nego sto smo ovo napravili. Nista nije uradjeno "napamet".

Srbi treba da nauce da ono sto vredi - treba i da se plati. Ako ne vredi - ne treba gubiti vreme sa tim. Koliko vidim, vi ne bi bili ovde od marta da mislite da ne vredi?
romance-cafe (female, 34)
#22: (2005-01-17 15:58)
...ocigledno da su Srbi za sve druge "tu"...ali za svoje nisu nikada..pa zato mislim .stvarno moze da se otegne rasprava u nedogled,jednostavno to treba prekinuti i uraditi kako je i zamisljeno..(moderator)...a poznato je to da ako nekome das ruku,on hoce i rame i glavu..ha,..smesno stvarno..a nikako ne razumem ljude koji nece da placaju a predvidjaju "crnu sudbinu" sajtu..uh,strasno...pa ko nece i ne mora-CAO-ali ne davite vise ljude svojim nebulozama i crnim predlozima,jer ima ko hoce i da placa i da bude sponzor ako zatreba.pa zato vi nemojte mnogo razbijati te negativne glavice...malo sam iritirana ovolikom negativnoscu pojedinaca i onim poznatim inatom kod nas ali eto ako sam nekoga bas uvredila,sorry,ali ne povlacim misljenje uopste...pozdrav- ...i pozdrav za Moderatora,koji ocigledno hoce da bude ok i korektan,ali izgleda to ne vazi ovde kao nesto dobro,vec ljudi to koriste maksimalno..pa zato predlog---samo menjajte i objavite..imate pravo na to...jer ...iz navedenog se vidi da lepa rec bude iskoriscena u pogresnom pravcu,ma koliko se trudili da sve predloge uzmete u obzir,neko se nadje i to "pokvari" i unazadi..pozdrav-

Updated 1 time(s), Last update (djubrence) 2005-01-17 16:07

djubrence (female, 37)
...bla,bla,bla....
romance-cafe

moderator
#23: (2005-01-17 16:08)
linus: logika clanarine mi nije jasna, …"portal je narastao i ne da se vise ovako finansirati“, zasto se jendostavno ne uzmu sponzori? Ti barem imas dovoljno klikova i posetilaca i imaces ih verovatno jos vise, ali ako budes nastavio sa clanarinom, razbices sajt (moje ubedjenje).

Narastao je toliko da ni jedan komercijalni host nece da prihvati romance-cafe jer ce da im ubije server. Zato smo morali da kupimo ceo server za nas. To kosta kao prosecna plata.

Sto se sponzora tice, da bi mogli da odrzavamo sajt, morali bi da imamo na svakoj strani po 10-15 bannera i da svakoga teramo "ako hoces dalje - klikni na banner". To je slepacki i to ne zelimo da radimo. To je maltretiranje clanova.

BTW, svaki klik je toliko mizeran da nam treba 10000 klikova mesecno. Hocete vi da kliknete svaki dan 5 puta na banner?

Donacije stoje vec vise od 6 meseci. Samo 3 ljudi su poslali donaciju i oni su dobili VIP na godinu dana bez obzira koliko su poslali (iako u trenutku kada su slali nisu ni znali za clanarinu, poslali su kao izraz dobre volje).

Zar nije fer: "VIP clanovima se ne prikazuje ni jedan jedini banner"?

linus: Tvoj sajt je narastao za tako kratko vreme, zato sto je za Srbiju bilo krajnje vreme da tako nesto nastane: Ugusih se na onom SC-u! Ali ako hoces dalje uspeh, jedino ti je resenje da se nekako finansiras drugacije. Inace si samo pokazao drugima, sta trenutno pali.

Sta mislis zasto je to tako? Mozda zato sto smo ulozili ogroman trud ne sam za pravljenje nego i odrzavanje sajta. Kao sto sam obecao, postavicu jednu stranu samo sa izabranim porukama koje svakodnevno dobijamo. Ima svega od "koji je moj e-mail" pa do "stavite moju sliku za clana meseca"... Da li mislite da je to lako.

U tome je razlika izmedju Romance Cafe i drugih. Ovde brinemo o tim stvarima, a drugi naprave sajt i puste da se desava sta god se desava.

linus: Sto se mene licno tice, tesko da cu hteti nesto da platim. Meni SMS igrice nisu potrebne, a ako neku interesantnu upoznam, mozemo tek onda da razmenimo telefone.

To je vase pravo i postujem ga. Medjutim, ako niste primetili, ne radi se od SMS igricama.

BTW, da li mislite da li je za upoznavanje neke interesantne osobe previse 50 dinara? Da ste izaslu u kafic ocekuje se od vas samo baksis da bude 50 dinara.

Osim toga, nudimo i mesecne nagrade pa svako ko uplati clanarinu moze da dobije nagradu na kraju meseca. Evo recimo na kraju ovog meseca, dacemo slucajnim izborom, jedan USB stick vrednosti 50 eur + 5 mesecnih i 10 nedeljnih clanarina.

Ne zelim nikoga da ubedjujem - to je stvar vase odluke, ja samo objasnjavam razloge.

Ne jurimo cifre 10000, 50000, 100000 clanova... to nam ne treba... Ja sam zadovoljan i sa 500 ljudi koji dolaziti svakodnevni i osecati se dobro ovde, zasticeni od "raznih" koje mozete sresti na svim ostalim sajtovima ove vrste. BTW, verovatno su neki primetili da se s vremena na vreme smanjuje broj clanova... to je zato sro brisemo duplikate ili one koji su se ulogovali samo jednom i nise se logovali recimo 3 meseca... Cifre nam ne znace nista, kvalitet je bitan.

Pogledajte, recimo Dorcolac. Covek je registrovan 2 dana posle pocetka rada, video je kako sajt raste, bio je tu svaki dan i jos je tu. To je ono sto nama treba, ljudi koji dodju, osecaju se prijatno i ostanu ovde.
leptiric
#24: (2005-01-17 16:22)
Svaka cast moderatorima
Imate i moju podrsku!
leptiric is no longer member of Romance Cafe
Waliyant
#25: (2005-01-17 16:27)
Ne jurimo cifre 10000, 50000, 100000 clanova... to nam ne treba... Ja sam zadovoljan i sa 500 ljudi koji dolaziti svakodnevni i osecati se dobro ovde, zasticeni od "raznih" koje mozete sresti na svim ostalim sajtovima ove vrste. BTW, verovatno su neki primetili da se s vremena na vreme smanjuje broj clanova... to je zato sro brisemo duplikate ili one koji su se ulogovali samo jednom i nise se logovali recimo 3 meseca... Cifre nam ne znace nista, kvalitet je bitan.
...upravo zato, i jedino zbog toga zmatram da se razlikujete od drugih iako na drugim mestima imaju i brze otvaranje, i vece baze poddataka - ali sta vredi kad je tamo kredibilitet jednak nuli?!?... i prihvaticu uslov clanarine upravo jer vi nesto za tu clanarinu i radite ... za razliku od drugih sajtova

Pogledajte, recimo Dorcolac. Covek je registrovan 2 dana posle pocetka rada, video je kako sajt raste, bio je tu svaki dan i jos je tu. To je ono sto nama treba, ljudi koji dodju, osecaju se prijatno i ostanu ovde.
...@ tek sh`o obara awiJoneeeeeeeeee
(da neko pogreshno ne shvati - chovek mi je ratni drug, ni`e ni chudo sh`o smo pomalo "shano-doosho", heheheheeee)

pozz swima, i sretan put onima koji ce zbog ovakve koncepcije da napuste sajt, nema ljutish`, dis iz fri kantri
Waliyant is no longer member of Romance Cafe
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
elien
#26: (2005-01-17 16:36)
Ja bih to nazvao onako, u mom stilu :
"Prvo plati, pa se klati"!
I to je jedna od najtacnijih definicija.
Sta, zar nije?!

Posteno, Romance, receno je sve na vreme, pa ko hoce hoce, ko nece, njegov problem...

Veliki pozdrav
elien is no longer member of Romance Cafe
#27: (2005-01-17 16:53)
Hmmm, ima stvari, gde si potpuno u pravu- nema sta!

Zelim prvo da vas pohvalim: Ne samo da je portal uradjen krajnje profesionalno i da je cela ideja izradjenja bez greske nego se i vidi da radite sa entuzijazmom, otuda i ta prijatna atmosfera. Ovo je stvarno moje misljenje

Za sve to se stvarno isplati dati koji dinar. Ali, ja se plasim da ce mnogo ljudi otpasti:

1) klinci izmedju 18 i 23 godina
2) oni kojima je to suvise komplikovano
3) oni, koji po principu u internetu ne daju pare
4) oni koji nemaju visa-karticu
5) onima, koji po principu ne daju broj svoje kartice u internet

A mislim da sajtovi ove vrste zive od masovnosti... okay, puno srece, videcemo, kako ce se dalje razvijati situacija! Kao sto rekoh, ne znam sve cinjenice...
linus (male, 31)
ma ja nisam normalan!
#28: (2005-01-17 21:02)
Postovano g. Moderatoru, ne morate me ubedjivati da danas 50 ili 150 din. nista ne znace i koliko kafa mogu da popijem za te pare. Pare u mom zivotu nisu problem. Smisao moje poruke je bio da sam protiv svake diskriminacije, a uzgred nisam komunista.
Rekao sam da je vase legitimno pravo da naplacujete svoj rad. Medjutim, ono sto mi smeta je dvolicnost. Napravite zatvoreni klub i onda samo oni koji placaju neka budu clanovi i to je OK.
Zasto tako niste uradili? Da bi ucinili uslugu ostalima? Ne. Dobro znate da bi u tom slucaju vecina sadasnjih clanova napustila sajt (oni koji ne bi uplatili) i ostao bi mali broj ljudi koji ne bi dobili ono za sta placaju, sto bi izazvalo njihovo nezadovoljstvo, prestanak placanja i sajt bi bio osudjen na propast. Kad vec pravite paralelu sa klubovima, mnogi su tako pokusali, propali i onda sirom otvorili svima vrata.
Igrajmo otvorenih karata: ne zelite da smanjite broj clanova, a hteli biste da pritom naplatite svoj rad. Ovo je Srbija, tesko ce to ici.
darko1 (male, 35)
OHOHOHOHOHO JESAM LIK
romance-cafe

moderator
#29: (2005-01-17 22:00)
Ne slazem se sa vama i mislim da ne znate sta je diskriminacija. O kakvoj dvolicnosti pricate?

Sto se tice odlaska sa sajta, govorite u svoje ime, mislim da vecina ljudi kapira o cemu govorim.

Na kraju, i kada idete kod nekog na zurku ponesete bar flasu pica ili nesto... pa ni u deciju igraonicu ne moze da se udje dok se ne plati.

Ali kao sto rekoh, ako propadne - postoji uvek druga alternativa: zatvaranje. Na kraju, bolje i da zatvorimo nego da sponzorisemo 6000 ljudi, nemamo ni para ni vremena za to. Vi cete sigurno naci neki drugi sajt (mada sumnjam da cete naci besplatno) ima ih dosta, cujem da ljudi beze sa takvih kod nas... valjda znaju zasto? Ja znam.
#30: (2005-01-17 23:24)
PIJACA

Ja prosto ne vidim cemu ovolika rasprava. Na pijaci imas mogucnost da biras na kojoj tezgi ces da kupish jabuke. Da bi ih probao moras prvo da ih kupish.

Na Romance ti daju sansu da probas i to po sebi je vec "chudo". Nigde na netu neces dobiti mogucnost da probas sve sto imaju placeni clanovi.

Moj predlog bi bio da se negde na levom ili desnom stubu uglave prednosti sta se dobija ako si pretplatnik, to ce dosta pomoci.
HerojUlice2 (male, 40)
Originali mi zavide, bolje se prodajem od njih...
total: 89, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 6 7 8 9 next page last page of 9
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis