Romance Cafe forums

All forums

Kad u braku sve pođe nizbrdo  

views: 11252, replies: 216 LOCKED
total: 216, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 22
open eyed dream
#1: (2005-08-30 17:47)
Kad u braku sve pođe nizbrdo......
Kada u braku sve pođe nizbrdo, kada nema seksa ili je ovaj krajnje neodgovarajući, kada nestane ljubavi, postoje tri alternative: Život bez ljubavi i seksa, varanje ili razvod. Što je, po vama, ispravno?

U braku su vjerojatno rođena djeca, uspostavljeni odnosi s okolinom, svi nas prepoznaju i identificiraju kao dio bračnog para, tako nas doživljavaju svi, pa i vlastiti roditelji. Ima li smisla sve to prekinuti i otići u novi život, bez ikakve garancije da ćemo pronaći ono što tražimo? Ili je bolje pomiriti se s trajnom nesrećom u ime vlastite odgovornosti prema svojim davnim promašenim odlukama i vlastitoj djeci...
Ako ostajemo u braku zbog odgovornosti prema drugima - je li sam ostanak razlog da zauvijek budemo usamljeni u duši, da rasprodamo unaprijed svaku sekundu ostatka života drugima i zaboravimo na svaki trenutak sreće, zanosa i ljubavi? Ili ima nekakvog moralnog opravdanja da, baš zato što smo odlučili svoj život pokloniti drugima, ukrademo za sebe trenutke u zagrljaju osobe koja će nam pružiti utjehu?
Koja su vaša razmišljanja o ovome?????........
open eyed dream is no longer member of Romance Cafe
#2: (2005-08-30 18:15)
NIKAKO NISAM ZA ODRZAVANJE FARSE ZARAD TOGA DA DRUGI BUDU ZADOVOLJNI I USUSKANI....

S DRUGE STRANE SMATRAM DA DECA UVEK PRIMETE DA NESTO NIJE U REDU...TAKO DA NI ONA NE MOGU BITI IZGOVOR...

A ZA ONE KOJI SU KUKAVICE..I PLASE SE STA IH CEKA..DA NE OSTANU SAMI ...NJIMA PREPORUCUJEM DA TREBA DA OSTANU TU GDE JESU...

ZIVOT JE TAKAV..MORAJU SE DONOSITI NEKE BITNE ODLUKE..STAVE SE NA VAGU I ONDA SE PO MENI PODVUCE CRTA...I AKO TREBA SECHE SE ONO STO NEMA KVALITETAN ISHOD...

IZ ISKUSTVA ZNAM DA NI DECA U TAKVOJ PRICI NE MORAJU BITI OSTECENA,AKO POSTOJI MALO RAZUMA DA SE NIKO NE RAZVODI OD NJIH I DA DECA NE SLUZE ZA TERANJE INATA...
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
open eyed dream
#3: (2005-08-30 18:22)
[quote]lily66:
A ZA ONE KOJI SU KUKAVICE..I PLASE SE STA IH CEKA..DA NE OSTANU SAMI ...NJIMA PREPORUCUJEM DA TREBA DA OSTANU TU GDE JESU...

ZIVOT JE TAKAV..MORAJU SE DONOSITI NEKE BITNE ODLUKE..STAVE SE NA VAGU I ONDA SE PO MENI PODVUCE CRTA...I AKO TREBA SECHE SE ONO STO NEMA KVALITETAN ISHOD...

quote]

Ne mislim da su baš svi tvog mišljenja....kukavice ili ne???U svakom slučaju sve je to rizik.....
Ali... ima li smisla taj rizik? Što ako ne nađemo ništa bolje, ako i tako ne nađemo ljubav? Možda se radi o idealiziranju života, a život je, u stvari, jednostavno ono što jest - surov i tvrd, svi smo u njemu sami? Što ako trava u tuđem dvorištu nije zelenija? Je li, u stvari, svaki brak, svaka veza nakon nekoliko godina ista... pa nema smisla ni mijenjati?
maski
#4: (2005-08-30 18:25)
pro razvod! uvek! da ne elaboriram, lily je sve rekla.
ne treba se plasiti iskoraka, zzivot je avantura!

freiheit uber alles!
maski is no longer member of Romance Cafe
open eyed dream
#5: (2005-08-30 18:46)
maski: pro razvod! uvek! da ne elaboriram, lily je sve rekla.
ne treba se plasiti iskoraka, zzivot je avantura!

freiheit uber alles!

ufufufuf...gadna ti ta asocijacija na kraju......liči na....slažem se da je život avantura i da je prepušteno svakom od nas da odluči i odabere svoju ulogu u filmu koji se zove life, my life ! ali da li taj iskorak uvijek donese ono što želimo,ili o čemu sanjamo????
btw
ne treba stavri generalizovati....mi svi nismo isti...ne bi ni valjalo da jesmo....iskustva drugih bi nam trebala pomoći oko nekih odluka...važnih u našim životima... .
Please note: VIP members do not see advertising
nemirna princeza
#6: (2005-08-30 18:52)
Prosla sam sve tri bracne faze:

1) Zivot bez ljubavi i seksa

2) Varanje

3) Razvod

1) Ovo mi je bilo nezamislivo za do kraja zivota. Nemam ni sada ljubav (tu si u pravu), ali imam seks. A ljubavi se josh uvek nadam. Chemu bih se nadala da sam ostala u braku? Da ce muz ponovo da me zavoli?

2) Bilo je to nuzno zlo. Meni prevara jednostavno ne lezi, niti sam lik koji to moze da vari na duge staze.

3) Konachan ishod. Jeste da sam razvod dozivela kao poraz, brak kao zivotni promasaj, ali je u chitavoj prichi ovo bio najispravniji moguci potez.

A deca? Pa, Lily je sve rekla.
nemirna princeza is no longer member of Romance Cafe
open eyed dream
#7: (2005-08-30 18:59)
nemirna princeza:
A deca? Pa, Lily je sve rekla.

To za djecu se slažem jer ljudi koji imaju zajednicku djecu ne mogu si postati stranci ako su zdrave i normalne osobe. Cilj njihovog zivota vise nije njihova vlastita sreca, nego sreca njihove djece, a tu srecu moraju ostvarivati zajedno. Ostala rodbina i prijatelji uopce nisu bitni.
Takodjer mislim da ce razumne osobe naci nacina da i dalje (ako su djeca mala) budu zajedno roditelji svojoj djeci iako se vise ne vole.
Waliyant
#8: (2005-08-30 19:03)
...iz ponudjenih odgowora izbija i wishe nego shto zhelite - swojim kwalifikacijama tretjih osoba pokushawate da oprawdate sopstwene nekad pochinjene postupke ili da sadashnje okolnosti swog zhiwota opalite u "paint it pink" - nauka to poznaje po narodskom "sladak limoon" ... samo sebi oci zatwarate...
...
open eyed - ako wetj reshawash zhiwotne probleme zar nije bolje da to radish sa otzem swoje detze umesto sama ili sa nekom tretjom osobom?... nemoj propustiti shansu koju Mi wishe nemamo - dok ste zayedno SWE je mogutje isprawiti... kasnije - je kasno za SWE...
...
& - ne treba da te On ponowo zawoli, ili Ti Njega - swe je to tu, ispod gomile loshih stwari koje smo/ste dozwolili da prekriju onu Dobru Prichu...
...
ako sebi zhelish Uspeh - pobedi u owoy igri
Waliyant is no longer member of Romance Cafe
#9: (2005-08-30 19:11)
Ko nije odgovoran prema sebi ne moze biti odgovoran ni prema drugima... Sta imaju deca od nesrecnih i zlovoljnih roditelja??? Samo hrabro!
ina74 (female, 31)
:-)))
open eyed dream
#10: (2005-08-30 19:16)
ina74: Ko nije odgovoran prema sebi ne moze biti odgovoran ni prema drugima... Sta imaju deca od nesrecnih i zlovoljnih roditelja??? Samo hrabro!

Vidim da su neki to protumačili kao da se radi o meni i mom braku. Hvala na lijepim željama i hrabrenju , ali radi se zaista o generalnom pitanju, a ne o situaciji iz mog života.
total: 216, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 22
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis