Romance Cafe forums

All forums

Kad u braku sve pođe nizbrdo  

views: 11640, replies: 216 LOCKED
total: 216, displayed: 10, page: first page previous page ... 5 6 7 8 9 10 11 12  13  14 ... next page last page of 22
Post #1, page: 1
#1: 2005-08-30 17:47
Kad u braku sve pođe nizbrdo......
Kada u braku sve pođe nizbrdo, kada nema seksa ili je ovaj krajnje neodgovarajući, kada nestane ljubavi, postoje tri alternative: Život bez ljubavi i seksa, varanje ili razvod. Što je, po vama, ispravno?

U braku su vjerojatno rođena djeca, uspostavljeni odnosi s okolinom, svi nas prepoznaju i identificiraju kao dio bračnog para, tako nas doživljavaju svi, pa i vlastiti roditelji. Ima li smisla sve to prekinuti i otići u novi život, bez ikakve garancije da ćemo pronaći ono što tražimo? Ili je bolje pomiriti se s trajnom nesrećom u ime vlastite odgovornosti prema svojim davnim promašenim odlukama i vlastitoj djeci...
Ako ostajemo u braku zbog odgovornosti prema drugima - je li sam ostanak razlog da zauvijek budemo usamljeni u duši, da rasprodamo unaprijed svaku sekundu ostatka života drugima i zaboravimo na svaki trenutak sreće, zanosa i ljubavi? Ili ima nekakvog moralnog opravdanja da, baš zato što smo odlučili svoj život pokloniti drugima, ukrademo za sebe trenutke u zagrljaju osobe koja će nam pružiti utjehu?
Koja su vaša razmišljanja o ovome?????........
open eyed dream is no longer member of Romance Cafe
page: 13
regul
#121: (2005-09-05 22:52)
devojchica73:
regul: Umetnost kompromisa i opet ta divna rec(a jos vaznije cinjenje)KOMPROMIS i do besvesti kompromis

I,joSh neShto...zeLje i mogucnoSti...
Jer...kako dawno ShopenHauer rece...
"Najsigurniji nacin da ne postaneš vrlo nesrecan jeste da ne zahtevaš da budeš vrlo srecan."

Ne ne moja damo ja zahtevam da budem srecan.Zelje i mogucnosti je lako uskladiti(zeleti i moci su dve razlicite stvari koje su po meni nespojive izvinjavam se ako gresim) samo ako se (i ovde se izvinjavam sto sam dosadan)postigne kompromis.Treba svako da ima cvrstu liniju zakeranja i labavu liniju popustanja.To kada se postigne mislim da onda nema problema.Pokusaj da me razuveris,a neces sigurno!
regul is no longer member of Romance Cafe
#122: (2005-09-05 23:00)
kad u braku sve podje nizbrdo...decesh bolji razlog da odesh u komshiluk...samo da proverish dal je trava zelenija...i da overish..
Party Animal (male, 46)
Let me show you the good times!
regul
#123: (2005-09-05 23:17)
Party Animal: kad u braku sve podje nizbrdo...decesh bolji razlog da odesh u komshiluk...samo da proverish dal je trava zelenija...i da overish..

Tamo gde jedes ne seri,a tamo gde zivis ne jebi,pardoniram se na vulgarnosti.Laku noc
devojchica73
#124: (2005-09-05 23:23)
regul:
devojchica73:
regul: Umetnost kompromisa i opet ta divna rec(a jos vaznije cinjenje)KOMPROMIS i do besvesti kompromis

"Najsigurniji nacin da ne postaneš vrlo nesrecan jeste da ne zahtevaš da budeš vrlo srecan."

Ne ne moja damo ja zahtevam da budem srecan.Zelje i mogucnosti je lako uskladiti(zeleti i moci su dve razlicite stvari koje su po meni nespojive izvinjavam se ako gresim) samo ako se (i ovde se izvinjavam sto sam dosadan)postigne kompromis.Treba svako da ima cvrstu liniju zakeranja i labavu liniju popustanja.To kada se postigne mislim da onda nema problema.Pokusaj da me razuveris,a neces sigurno!

Gosn. regule,
ZaisTa ne osecam poTrebu da te razuweravam,iz dwa prosTa razloga..
Jedan je taJ Shto ne volem da razUverawam ljude jeR zaisTa mislim da swako ima prawo na swoj sTav(ma kakaV on Bio )...(naci ce se veC neko koJ ce mu reci da je to )..ako Je to-to..
A,druGi je taJ...jeR se u welikoJ meRi slazem s' tvoJim
pisaniJam'...
DaKlem...Pronaci KOMPROMISizmedju zelja i mogucnosti... Pronaci sebe a ne izgubiti voljeno...Naprawiti harmoniju u jedinstwu istog...
Mislim da priChamo o jednoj istoj stwari...
devojchica73 is no longer member of Romance Cafe
regul
#125: (2005-09-06 07:47)
devojchica73:
regul:
devojchica73:

Gosn. regule,
ZaisTa ne osecam poTrebu da te razuweravam,iz dwa prosTa razloga..
Jedan je taJ Shto ne volem da razUverawam ljude jeR zaisTa mislim da swako ima prawo na swoj sTav(ma kakaV on Bio )...(naci ce se veC neko koJ ce mu reci da je to )..ako Je to-to..
A,druGi je taJ...jeR se u welikoJ meRi slazem s' tvoJim
pisaniJam'...
DaKlem...Pronaci KOMPROMISizmedju zelja i mogucnosti... Pronaci sebe a ne izgubiti voljeno...Naprawiti harmoniju u jedinstwu istog...
Mislim da priChamo o jednoj istoj stwari...

Please note: VIP members do not see advertising
open eyed dream
#126: (2005-09-06 10:07)

Updated 1 time(s), Last update (open eyed dream) 2005-09-07 17:58

regul
#127: (2005-09-06 13:13)
open eyed dream: regul:

Treba svako da ima cvrstu liniju zakeranja i labavu liniju popustanja.To kada se postigne mislim da onda nema problema.

Mogao bih se donekle složit s ovim.....Samo što je ne bih rekao čvrstu i labavu liniju....Mislim da mnogi brakovi ne uspijevaju zato sto ljudi ne znaju njegovati svoj odnos. Partnere treba da nauče kako pregovarati, komunicirati, izrazavati raspoloženje(pa i ono loše) i suradjivati. Uz tu pouku mnogi bi se brakovi mogli spasiti.
Ako se potrebno znanje ne stekne u prvome braku, ima se možda prilike naučiti u drugom, inaže je i taj brak osuđen na propast.

Imam amandman:svi novopeceni parovi da idu gde? U DEJTON i nema mrdanja dok ne potpisu sporazum o slobodnom komuniciranju,slobodnom izrazavanju raspolozenja,i svestranoj saradnji.Ujedno odrzati i kraci kurs o znanjima iz drugih brakova da se ti zeleni parovi nauce na tudjim greskama.Mozda bi bilo dobro i jedan okrugli sto o slobodi veroispovesti kao i slobodnoj trgovini.Treba da ti mladi parovi budu svesni da mogu i svako za sebe da pristupi EU a i WTO.Zasto im suzavati prostor za delovanje ako to moze spasiti bar jedan brak!

Updated 1 time(s), Last update (regul) 2005-09-06 13:17

open eyed dream
#128: (2005-09-06 13:23)

Updated 1 time(s), Last update (open eyed dream) 2005-09-07 17:59

#129: (2005-09-07 00:33)
EEE..NIJE TAKO LOSE NI KAD JE NIZBRDO....MOZE DA SE KOTRLJA...
MISLIM DA JE RAVNA CRTA U STVARI ONO STO JE LOSE..NISTA BEZ POGONA..
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
Manadzer.Milorad
#130: (2005-09-07 10:17)
Dzaba draga ti je pogona i brzine kad pocne da se koterlja nizbrdo,gotovo je to, nemoze niko da ga stane.
Povuci kosnicu dok nije krenulo.
Manadzer.Milorad is no longer member of Romance Cafe
total: 216, displayed: 10, page: first page previous page ... 5 6 7 8 9 10 11 12  13  14 ... next page last page of 22
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.