Majk, oli ti Mirko Lacmanovic, zvani obrvash, a potajno Mute, bio je iz G.Biljani. Pamtim ga kao chovjeka pedesetih godina, nevjerovatne fizichke snage. Dizao je vrecu cimenta po 5-6 puta od poda do navr' glave, ko od shale.
Radio je kao fizichki radnik na hladnjachi (Agroproduktu).
... Uvjek bi u svojoj vec staroj i omashcenoj vojnichkoj torbici na posao nosio dvol'tru vina, koju bi, ne malo puta, znao popiti vec do marende. Prvi put sam ga upoznao, jos 1985. godine. Nije mogao progovoriti, a da ne zamuca, ali, shto je interesantno, kad god bi pjeva', il' se pak naljutio, mucanju ni traga.
...Tako ti jednog' dana Majk prilazi meni, i vidim, da oce neshto da mi kazhe. Muchi se da odapne:
- E e e esil' se t,ti M, Mrgude o, o, ozen'jo?
- Nisam josh Majk, al' za koji mjesec ce se i to desiti.
A, on prsnu:
- Nnnnne muj, nnne muj nnnikako, ssvetu ti Nnned'lju po poljubim.
- Zashto Majk??
- Ee,ee,eevo za, zasto.J j j ja sam s se e eto o o ozen'jo. B b bolje b' mi b bilo, d d da sam la lav'cu uze', u u una b' me po pojela jos p prvu nuc, a, a, o o ova me 'eede, vec de de devetnajst godina i, i nnikako pojesti!!
...
... Rado se sjecam, josh jedne njegove priche. Pridje mi, sav ozbiljan:
"... D d da ti se po pojadam mmuj ddragi. Sssta mmi se juce ddesi. Ddolazim ti ja s' pposla, a, a uuna mmmuja mmanitacha mme jjos s' vrata ssreta:
- Mirko (kazhe manitacha), u una nnasa pras'ca je skroz po polud'la. Cjeli cjelcati ddan ddrzi trstinu (trs od loze) u, u zub'ma, mlati s'njim tamo-amo, r r rokce na svakoga, i sssve prerija po avliji. Sta jjoj je oodjendamput, srecu jjoj vrag oodnjo?
- Eem ti mate ludu. Sssta ce joj bbbiti, trazi p p prasca manitacho 'edna, eeeto sta joj je!
... Zzzakalasmo je i isto po podne k' prascu u u Duk'ce, i, i, mir u avliji!!
... D d drugi dan, e eto ti mmmene s' posla, kkat, u u una muja najmladja (cerka), lleti ppredame, i, i, da je mmate kki poludla oot pprije po po'ure!?... J ja ti u u kkucu, kat, imam sta vid'ti - uuuna muja (manitacha) ti ddrzi nneku poduzu lolozurinu u zub'ma, mlati glavom, i, i, ssvako malo rezhil' ga rezhi.
- Sta t' je, sta t' je, vrag ti srecu odnjo, kut si po polud'la danas?
A, uuna ti mmuj dragi jos po-pojacava, vavjek iiisto, mlati, nnista ne pro progovara neg samo rezi!!? J ja se sav prepa, u uze je za m-misku, prodrma, pa jopet vveljo:
- ... sta t' je ospice te kidale, sta t' je danas?
Kat una izbaci uunu lozurinu iz usta, pa zagrmi nna me:
- Sta, sta m'je, zalost te ujela, prasci znas pogod'ti, a meni ne znas!!!??

"