SAPIOSEXUALITY
HA - ledeni spasava od brodoloma dok pacovi vec spremni za beg! Zahvaljujem ledU!
Ajd da se uozbiljim, posto je tema jedna od retkih pod rubrikom sex o kojoj vredi razmisliti&razglabati.
Kada bih rigorozno morala da eliminisem -pregazila bih pre fizikaliju nego inteligenciju, bez iole dvouma (provereno visestruko!). Jer jedan neosporiv adut inteligencije je, da ako joj dozvolim da me "zakaci", necu vise biti u stanju da vidim sta taj neko "nema" (fizicki), nego samo sta "ima" (aureola).
Ako uspe da me "zakaci"...
A nece me zakaciti naucnom fantastikom sigurno.
Zakaciti me moze iskljucivo "zivotnom" inteligencijom.
A visoka "zivotna inteligencija" sasvim sigurno pored odredjenog IQ-a ili cisto kognitivnih sposobnosti, bazira i na emotivnim sposobnostima. A te...mogu da merim i odmerim samo ja i niko vise - ovo potpisujem sa i bez prisustva advokata! Dakle, odredjen IQ je neophodan ali ne i monopolisticki vladar u mentalnom sklopu "zivotno" inteligentnih!
Summa summarum, inteligencija moze da bude sexipilna, mnogo sexipilnija od fizickog dojma, ali nije pravilo ni za mene, ni za bilo koga!
I da, ovaj roman gore je pisan iz zenskog ugla. Nagecu se poprilicno kroz prozor i dodati, da je sexualna privlacnost zena za muski pol ipak definisana mnogo upecatljivije kroz fizikaliju - besH ga, ostali oni praistorijski geni (trep-trep)!
triViALna is no longer member of Romance Cafe