Romance Cafe forums

All forums

Feminizam  

views: 5887, replies: 78 LOCKED
total: 78, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 7 8 next page last page of 8
Post #1, page: 1
#1: 2005-12-04 02:17
Feminizam...
Generalna ideja feminizma je bila da oslobodi ženu od sekstičke orijetnacije u vaspitanju, stavovima i životnoj praksi. Nalaženje partnera i formiranje porodice proglašeni su sekundarnim životnim ciljevima.
...
Jedna od posledica ženskog pokreta za oslobađanje bio je i osećaj besa i uvređenosti koji se javio u ženama.
Žena koja se trudila u svom obrazovanju i karijeri misli da zaslužuje superuspešnog muškarca, a često se dešava da upravo takav muškarac ne vrednuje visoko ove njene osobine...

Zašto?

Dobrobit ili sadizam žena?

... a sad malo vi ...
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
page: 2
Waliyant
#11: (2005-12-04 17:54)
Feminizam...
Veeliiki: @ Waliyant
Kad neko zapomaze i zove upomoc, pri tom slabiji i bespomocan zar ne mislis da je u redu prici i odbraniti? Nema veze sa vitestvom nego sa ljudskoscu...
I nije u redu, naravno, da se fizicki resavaju problemi... Za ilustraciju: znas li sta je bilo kad je stigla policija? Posle objasnjenja sta se dogodilo nastavili su tamo gde sam ja stao...
Za sve ostalo sto si rekao

...pa widi - tu negde se i krije poenta - ona slabija od njega, on od tebe ( egal? )... zatim murija (teshko da bi oni mogli da budu parametar ) - yer, widish, i meni se deshawalo da "neko zapomazhe" ali igra na kartu "slike o zlostawljanju" - neki put nam se chini da widimo i ono shto se ne deshawa - jednostawno, neko se trudi da nam to tako izgleda (moja biwsha zhena je twrdila da je uznemirawam iako danima nisam razgowarao sa njom, ni fonom ni lichno, niti sam joj prishao na blizhe od par kilometara - ali murija mi je doshla na wrata da mi preti da je "se manem", sa swe poziwom za "informatiwni razgowor"! - znate, politichki je korektno, hehe (a i tata joj je ex pandur )
...
primera radi, kazhesh da si liku naneo teshke telesne povrede (moderator je bio rewnostan pa sklonio twoj i Kokolov post tako da ne mogu da citiram )... so - mozhesh li mi reci koje povrede je pretrpela napadnuta zhena?... ako nije tajna, naravno ... mogu da se kladim da tip nije ni pesnicu stegao, a kamoli udario punom snagom... podseticu was na chuwenu scenu iz "andjela" - "silowanjeeeeeeeeeeeeeeeeeee.............. " - i scene koje zatim slede ...
...
narawno, goworimo generalno o opcionim situacijama & pojedinachnim sluchajewima, i nemam nikakwih pretenzija da twrdim da zlostawljanje ne postoji, ili da ga minimiziram - samo kazhem da su stwari mnogo komplexnije, i da nije na nama da sudimo kako god nam u trenutku izgledalo...

(i josh samo da otpewam "balkane balkane balkane mooooooj..........." )
Waliyant is no longer member of Romance Cafe
HellRaiser
#12: (2005-12-04 18:08)
Feminizam...
Ne znam samo...zasto odmah tako LIČNO reaguješ na ovu problematiku...nije ni prvi put da si negde,stoviše,vrlo često,ubacio bivšu u priču koja i nije zahtevala istu...
Ako je jedan dečak tri put vikao VUK,a nije bilo nista,ne znaci da treba da prestanemo u buduće obraćati pažnju na pozive u pomoć.
Često imaš totalno ok stavove na forumu...ajde...više manje...Samo tu kod bivše žene zapinjes...a trenutnu dragu dižeš u nebesa...that is bad...o bivšima sve najbolje...baš zato što su ex...
HellRaiser is no longer member of Romance Cafe
#13: (2005-12-04 18:18)
Feminizam...
@ Waliyant
Imala je masnice u predelu vrata (od njegove ruke), podliv na oku, raskvavljena usta... dovoljno? (molim moderatora da zadrzi ovaj post bar dok ga waliyant ne procita)
Veeliiki (male, 32)
A sad... spektakl!!!
Waliyant
#14: (2005-12-04 18:22)
Feminizam...
Veeliiki
@ Waliyant
Imala je masnice u predelu vrata (od njegove ruke), podliv na oku, raskvavljena usta... dovoljno? (molim moderatora da zadrzi ovaj post bar dok ga waliyant ne procita)

...ne, nikako nije dowoljno... zhali bozhe shta ste uradili choweku koji je mozhda kretenki objashnjawao na jedini moguci nachin koji ona razume da treba da mu dozwoli da widi dete i izpizhdjen koznachime pogubio glawu (el widish kako izgleda ako se gleda jednosmerno ) ... dakle, dobro se setjam opisa koji si dao u swom postu (koji je brisan koliko kapiram zbog medjusobnih pretnji izmedju tebe i Kokola - izgleda da si sklon tome? ) - i owo shto si ti naweo kao njene powrede nikako nije razlog nekome izbiti 3 zuba, slomiti nos etc - ako si toliko jachi mogao si da je zashtitish do dolaska policije i bez teshkih telesnih powreda...

HellRaiser: Ne znam samo...zasto odmah tako LIČNO reaguješ na ovu problematiku...

...nisam siguran na koga mislish kad kazhesh "trenutnu dragu"? - i narawno da teme argumentujem lichnim saznanjem - necu waljda da koristim Sidartino iskustwao?!
...
i reagowanje nije lichno nego principijelno a poduprto je lichnim (weoma loshim) iskustwom - ali kao shto widish nigde nisam napooshio zhene, feministkinje, crnce & Holandjane ... niti bi trebalo... samo znam shta znam, a ono shto ne znam trudim se da ne prihwatim sa predrasudom...

(uspoot - shta bi bilo loshe i da reagujem lichno kao shto kazhesh?!!? ... ti si owde u tudje ime, umesto nekog drugog? )

Updated 1 time(s), Last update (Waliyant) 2005-12-04 18:30

HellRaiser
#15: (2005-12-04 18:28)
Feminizam...
nema veze...razumeo si...smatram te bar toliko inteligentnim...
Please note: VIP members do not see advertising
Waliyant
#16: (2005-12-04 18:34)
Feminizam...
HellRaiser: nema veze...razumeo si...smatram te bar toliko inteligentnim...

razoomeo sam? bar toliko inteligentan? dechko, ako mi neshto dugujesh kao Medeni mojne mi wratjash kao Hell - razgoozitju te 05 i 05 , if ju nou wot aj min - zato, boodi swestan swojih dometa i pazi na implikacije koje podmetjesh
HellRaiser
#17: (2005-12-04 18:41)
Feminizam...
Ne znam zasto tako negativna reakcija odmah,nista lose nisam mislio. Nema veze...nije ni važno.

p.s. Ako se dometi mere kvantitetom a ne kvalitetom...u pravu si...mali mi... dometi...Implikacije...da teorija zavere...hahaha...uzivaj. Razgoozivanje ne bih komentirao...sexualne želje pojedinaca na forumu me baš ne interesuju...
Waliyant
#18: (2005-12-04 18:46)
Feminizam...
...i bolje da te ne interesuje

...
- shto se tiche razoomewanja - imam na raspolaganju samo ono shto si napisao a to implicira neke stwari - pogledaj i sam, pa ako nadjesh za shodno rediguj - kad ti redigujesh i ja tju imati priliku za isto ... ne pre toga
una16
#19: (2005-12-04 18:55)
Feminizam...
A sta sa zlostavljanjem psihicke prirode? Zvati policiju? Platiti nekome da mu pomeri unutrasnje organe? Rizikovati da na kraju svega jos ispadnes taj koji zlostavlja? Boze moj, zar nema onih koji traze polomljena rebra za potvrdu vase patnje?
Sta u situaciji gde ne mozete da zabranite dolazak ocu jer ima pravo da vidi svoje dete, a znate da takav dolazak znaci fizicke nasrtaje ( iscenirani zagrljaji, pokusaji ljubljenja, dodirivanje, pipkanje, kaskanje za vama) cije odbijanje rezultira instant izlazenjem iz kuce uz gomilu vrlo, vrlo ruznih reci? Znate da sutra donosi isto.
I prekosutra.
...
Mislite da Balkanski sajko nije pretrpeo evoluciju? Kamo srece...zlostavljanje koje je vidljivo je mnogo manje zlo i vrlo je sveprisutno.
una16 is no longer member of Romance Cafe
Neo-n
#20: (2005-12-04 19:03)
Feminizam...
mislish da mushkarci imaju exkluziwno pravo na sajko maltret?
...
i da se to deshava samo na ovim prostorima?

...
chemu onda polne ili geografske generalizacije - zar kreten nije kreten koje god rase, vere, pola bio? ...

...
ako je tako ajde onda da ne budemo slepi za drugu stranu medalje
Neo-n is no longer member of Romance Cafe
total: 78, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 7 8 next page last page of 8
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis