Romance Cafe forums

All forums

Prijateljstvo posle ljubavi  

views: 24453, replies: 444
total: 444, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 45
Post #1, page: 1
#1: 2006-02-01 14:28
prijateljstvo posle ljubavi!!!
Volis neku osobu toliko da ti pamet stane i igrom slucaja dolazi do raskida.
Moze li se tu stvoriti prijateljstvo?

Updated 1 time(s), Last update (mirkic) 2006-02-01 14:32

mirkic is no longer member of Romance Cafe
page: 10
#91: (2006-10-23 11:52)
....malo mi se čini da je osnov razmatranja.....da li se posle razlaza kresnuti ili ne.....i slična ajde da ne kažem dečija pitanja.....

........isto kao što iz TRIV-inog posta izvalačim....možda površan zaključak..ali u suštini sigurno ispravan....prijatelj se od dečka razlikuje po tome da li smo se kresnuli ili ne.....

.....sve u svemu liči da je osnov kresnuti se ili ne....šta je starije koka ili jaje....
ca blues (male, 36)
triViALna
#92: (2006-10-23 12:15)
Huh...trbdjglglromxyz....
Ajd iz pocetka...

Prijatelj se od decka/partnera/ljubavi razlikuje u tome da li ga prvenstveno volim kao coveka ili kao muskarca!
I nije poenta da li smo se kresnuli ili nismo, poenta je kojim autoputem furaju moje misli i koje se ganglije ukljucuju iliti iskljucuju. I svejedno je kako ja tog coveka nazivam/oslovljavam ili what ever, pricam o onome sta se desava u meni, sta osecam, kako osecam.

I da, jeste razlika definitivno vezana za sexualnost, jer je nacin na koji osecam u ljubavi neminovno vezana za tu fucki'n sexualnost. Jer je pozuda sastavni deo, jer je strast motor. Jer mogu da volim i mrzim u isto vreme i sebe i tog nekoga. Jer sam tako beznadezno ovisna da je to za plakanje...

I ajde molim lepo, neka mi sada neko kaze da je to isto sposoban da oseti i sa prijateljima iliti onima koje on tako definise pa cu ja da rovim do bubrega sebe da bih to shvatila...

P.S. Ja licno mislim da rado pristajemo na to "nazivanje" prijateljstva "posle" veze samo da bi podvukli da nismo neprijatelji. Pa ispada da svako ko mi nije neprijatelj mi a priori jeste prijatelj.

Updated 1 time(s), Last update (triViALna) 2006-10-23 12:18

triViALna is no longer member of Romance Cafe
Zelda

moderator
#93: (2006-10-23 12:23)
Tautologije, ekvivalencije i slicni muljevi
A meni izgleda da uopste nema toliko nesuglasica koliko u stvari "cepamo" logicke operacije koje prosto idu u razlicitim smerovima. Pa svako prica o onom, uglavnom logicki opravdanom delu, u kojem je sebe najvise pronasao.

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
#94: (2006-10-23 12:39)
Mozda bude, a mozda i ne
Ima sexa, ili nema?
Nije mi se ucinilo da je poenta u tome.
Ali kad bolje razmislim, sa nekima bi mogla i da se ponovo kresnem posle svega, a da to nista ne menja, bar kod mene, a sa onima gde su emocije i hemija bili uzasno jaki, gde se otpatilo posle, e tu nekako ide ono SVE ILI NISTA, pa i za nekakvo prijateljstvo treba dosta vremena da prodje.
leva ulica (female, 39)
Paznja!! Cor-sokak!! Idete na svoju odgovornost...
#95: (2006-10-23 14:25)
Prijateljstvo posle...
Da. Mozze.
Ne. Ne mozze.

... Mogu ili ne mogu. Ili mozze ili ne mozze on. Ali uvek, uvek je rezultat onoga shto smo mogli ili nismo dok smo bili zaljubljeni jedno u drugo i dok smo se zabavljali. Uvek.

Ne znam za vas. Ali ja nisam jednako volela sve. Nisam. I ne govorim o intenzitetu. Govorim o onim nikad okom vidjenim niti rechju objashnjenim "razlozima" za ljubav. Bilo je onih koje sam volela na prvi miris kozze, ne mareci za to shta u srcu il' u glavi nose. Ali i onih koje sam zavolela na prvu rechenicu, na usputnu refleksiju razumevanja za ljude. Bilo je. Zaljubljivala se u njih pa ih posle volela, usput ih upoznajuci.

I svi su bili posebni. I sve su ljubavi bile posebne. I iste i razlichite. I slichne jedna drugoj i neponovljivo drugachije. I kad smo, zaljubljeni, uvijeni jedno u drugo, prichali, neke su rechi dobijale sasvim posebna znachenja - ljubav, beskraj, prijateljstvo, razumevanje... Merila sam njihovim koracima, njihovim dodirom ruke po vratu, njihovim osmehom. Merila i svoje merne jedinice za te nemerljive rechi uskladjivala sa njihovim. I sad, nakon mnogo godina od prekida sa nekima od njih, te iste rechi imaju ona ista znachenja koja su i onda imala. Pa kad kazzem prijateljstvo s jednim od njih, to prijateljstvo je sasvim drugachije od prijateljstva s drugim. A jesu. I jedno i drugo su prijateljstvo. Posebno. I jeste, neka od tih prijateljstava su ovako duboko, Trivinim ochima vidjena i merena prijateljstva. A neka laka, vedra, ni malo zhtevna, sluchajnim susretom il' nenadanim pozivom aktivirana. Ali oba radost.
cile011 (female, 43)
Please note: VIP members do not see advertising
#96: (2006-10-23 15:44)
P.S. Ja licno mislim da rado pristajemo na to "nazivanje" prijateljstva "posle" veze samo da bi podvukli da nismo neprijatelji. Pa ispada da svako ko mi nije neprijatelj mi a priori jeste prijatelj

---------------

........ne ne i ne.....ne pristajem na apriori prijateljstva....odnosno na takve i slične kvalifikacije.....

.....a da...prijateljstvo.....probati izvući ranjenog kolegu iz snajperske vatre....recimo....kao kolegu nikada....džebiga....Bog je sebi prvo stvorio bradu....prijatelja....samo razmišljajući o opravdanosti rizika....tipa...glupo je da obojica ginemo, ako je zaista bezizlazno...

...to oko osnovne postavke prijateljstva...

....bivša devojka kao prijatelj...ako se uklapa u profil iz prethodnih postova svakako.....no to je svakako mali procenat bivših....nemoj se lažemo...za većinu nikada više nismo ni čuli....

.....usput....ima i temica....kresnuti se sa drugaricom ili ne....ili već tako nekako...malo se dohvatismo i nje, svakako opravdano.....

......daklem osvrt na takve postavke...ako mi nije do čokolade, može do u beskonačnost stajati na mom stolu i ja je neću ni pogledati.....ponavljam se...no da potvrdim....

.....e sada me ubedite da razuman 30-o godišnjak/inja.....pristupa poznanstvu ličnije prirode ako nema sexualne privlačnosti......da li će se ta privlačnost manifestovati, razviti, eskaliirati...to je druga strane medalje....ja je ovde koristim samo kao primarni motiv....

....aj sad malo rovi do bubrega....
ca blues (male, 36)
#97: (2006-10-23 21:32)
Razmisljam, premisljam, dozzivljavam...
Zelda: Ja mislim da mozze. Ubedjena sam da mozze. Samo...

Morash tog nekog da volish mnogo mnogo mnogo.... Da se volite mnogo. Morash da budesh jak(a). Da bude jak(a). Da bi nastalo/ostalo jedno takvo prijateljstvo.

A ono dolazi posle posle, kada se sve naslage ochiste, ako se ochiste... Sve dok traje, ma u kom obliku trajalo, to nije prijateljstvo nego ljubav (evo i zagrade, za one koji prichaju o tome da ljubav uvek ukljucuje i prijateljstvo; naravno da da, ali ja sada pricam o necem drugom).

Gledam sada unazad ono sto sam napisala.... Hmmmmmmm, ako nekog volite mnogo, ako ste jaki... i hmmmmmm, kako u takvim slucajevima uopste doci do prijateljstva... i hmmmmm, da li je i "prijateljstvo" ljubav....

Ma ne znam. Znam da je lepo iako strashno retko i da nema ni veze kako ga zovemo.

Da. Ovo je tachno.
Moramo oboje biti jaki. Ili, bar jedno, kome je stalo da to ''neshto'' opstane ako tog nekog mnogo mnogo voli i zeli da zadrzi u svojoj blizini, makar nekako.

Updated 1 time(s), Last update (Deejana) 2006-10-23 21:35

Deejana (female, 36)
''Ali moze li misao probuditi coveka iz zivotnog sna?''
#98: (2006-10-23 21:55)
deejana

Da. Ovo je tachno.
Moramo oboje biti jaki. Ili, bar jedno, kome je stalo da to ''neshto'' opstane ako tog nekog mnogo mnogo voli i zeli da zadrzi u svojoj blizini, makar nekako.

..................

... ......neverovatno....pa šta je ovo bwe....potezi očajnika/ce.....makar nekako......

.......NIKOLAAAA IDEM I JA SA TOBOM U RIO......... .......

..... ........
ca blues (male, 36)
Zelda

moderator
#99: (2006-10-23 23:33)
Dueti...............
Za Dejanu i ostale:

Dzzast for d rekord - digresija:

Nisam bas sigurna da bih "poteze ochajnika" diskvalifikovala kada bih ih uporedila sa iskustvom ili chime god stechenim tvrdim stavom kulera iz polusene.

Kao sto nisam sigurna da bih rasprostiranje i otvorenost onih koji "nikada nece odrasti" cenila manje od aktivnosti "odraslih", koji chesto to isto rade i isto zzele, samo su naucili da je sigurnije kada se isto tako smeste u polusenu, ili senu chak.

U stvari, sigurna sam sta vise cenim. Kao superioran moralni stav.

Updated 2 time(s), Last update (Zelda) 2006-10-23 23:43

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
triViALna
#100: (2006-10-23 23:35)
ca blues:

....aj sad malo rovi do bubrega....

triV rovila i do jajnika !

BasH, basH rovila po svim prijateljstvima, vezama, vezicama & bezvezicama i onako analiticki sumirala na sledeci nacin: sve te moje vezice i bezvezice mogu da se sortiraju u tri kategorije. Istina je da je nekada tesko povuci granicu, ali u svakoj vezi iliti vezici je jedna od te tri kategorije definitvno dominirala.
1) veza van sexualne domene, dakle cisto mentalna privalcnost i duhovna opcinjenost = prijateljstvo
2) sexualna privlacnost u kombinaciji duhovne opcinjenosti = ljubav
3) puristicko sexualna privlacnost = sex

Ovo je bilo cisto kvantitativno, a sada kvalitativna analiza:

Kategorija pod rednim brojem 3 je ona u koju spadaju svi koje sam nekada zvala ljubavima ali to definitivno nisu bili. Nisam ih volela, ma nisam ih ni blizu volela. To su bili ego-tripovi i sujeto-manije. Mada ih nema basH neki broj, ali nebitno. To su te takozvane "izjapljene ljubavi" iliti "zvala sam ih ljubav, jer pojma nisam imala sta ljubav jeste". Dosli su i otisli, bez da sam ja ikada znala ko su oni stvarno, a jos manje su oni znali ko sam ja. Ma nisu me bre ni okrznuli istinski, a kamoli dodirnuli, zato mi nikada nije i ne bi palo na pamet da u njima trazim prijatelje.

Kategorija pod rednim brojem 2 je zona sumraka. To je ona koju hoces i neces, koju trazis i odbijas, u kojoj zbog sopstvenih intra-konflikata nikada ne izjapis u navali samo pozitivnih emocija i u kojoj uvek gubis, ako nista drugo - gubis sebe. Sa tim ljudima mozes mnogo toga, ali najteze mozes sa njima da prezivis (u svakodnevnici). Ma koji ljudi, mislim koji plural - there was one, one and only. I nekada stvarno pozelim da ga nikada nije bilo i da sam onako nastavila sa onim povrsHnim "dodji mi - odJi mi" - the next one please! Kako god, u toj pricHi mogu do besvesti tupiti o svemu i svacemu, ali jedno je sigurno : da mi sutra ili za 10 godina kucne na vrata, imao bi me isto onako kao sto me je imao. I nebitno je u potpunosti sta bi ja odigrala, koje bi reci birala, i koji bi stav zauzela, JA znam kako izgleda bina kada ne igra performance - ostalo je za mene sustinski nebitno. I sorry, but zaJebI sve te price o prijateljstvu, ovo je NBA-liga!

I konacno, kategorija pod brojem 1. U njoj sexus ne igra ulogu. I da se ogranicim na musko-zenska prijateljstva, izdvojicu zene iz sledeceg razmatranja. Da, bilo je nekoliko prijatelja u mom zivotu. Bar je bilo onih koje sam tako zvala. Ja sam ih zvala tako, jer me apsolutno nisu interesovali kao muskarci. Nisu me privlacili kao muskarci, ali me jesu privlacili kao ljudi. Skoro svi su odlazili iz mog zivota, jer kad-tad i svaki mazohista dostigne saturaciju. Da, neki su odlazili, neki su gledali kako ja odlazim. Zavisilo je od toga koliko i kako dobro je neko umeo da glumi, da se pretvara, da fantazira. I do not have sex with friends, ni obaveznog ni neobaveznog! I moZ biti da mi fali poneki saraf u glavi, ali neke stvari su u glavi jednostavno ono sto jesu ili ono u sta ih smestimo. I istina je da su musko-zenska prijateljstva onako najiskrenije teska do nemoguca, jer sexulana privlacnost mesa karte, ali hvala Bogu postoje i homosexualci. Oni ostaju i kada me svi ostali izadju...
triViALna is no longer member of Romance Cafe
total: 444, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 45
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis