Romance Cafe forums

All forums

Prijateljstvo posle ljubavi  

views: 24438, replies: 444
total: 444, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 ... next page last page of 45
Post #1, page: 1
#1: 2006-02-01 14:28
prijateljstvo posle ljubavi!!!
Volis neku osobu toliko da ti pamet stane i igrom slucaja dolazi do raskida.
Moze li se tu stvoriti prijateljstvo?

Updated 1 time(s), Last update (mirkic) 2006-02-01 14:32

mirkic is no longer member of Romance Cafe
page: 8
triViALna
#71: (2006-10-20 02:14)
hohoho... sad se kockamo u krupnu lovu
triV sad ocHekuje najmanje prvih 100 stranica autobiografije i ostalih zivotno-zachinjenih stranica...

i da, sve bRRRRE sa primeri "out of life"...

triV prede i vrti palcHeve...

P.S. more bRRRE, ce se kockam cak u spavanje nocHas ako treba, samo da saznam epitete
triViALna is no longer member of Romance Cafe
#72: (2006-10-20 03:06)
........u životu ništa nije crno ili belo....u al sam ga počeo, al ajde sad....daklem nema crno ili belo....sve su to nijanse sivog....kodakova siva skala sadrži čak 256 tonova sivoga...mada nisam siguran da je on znao za lsd....

.....ljubav....ah ljubav...večita tema ....ajme meni......no voleti znači ....između ostaloga naravno...i razumeti onoga koga voliš....prihvatiti njegove nedostatke i mane kao i njegove superiornosti...

....bez obzira na plačipičko liriku voleti znači i biti racionalan.....da se ne upuštam u dokazivanje da je to u pitanju makar i u retkim trenucima....

.....lily me danas lepo podsetila svojim postom na neke stvari....maski kaže.....brak u 10 am i karekter stav da bi dobila.....ah kako to zna biti lepo u vezi...ili braku svejedno....hvala ti lily ceo dan mi bio lep zbog toga....

.....voleti.....znači i razumeti da neko ne želi biti više sa tobom.....ili obrnuto....da li sada zbog toga treba da ga zamrzim trajno......zaboravi periode ispada.....to bude i prođe.....

....ljubav....sex kao inspiracija....ili bilo kakav drugi motiv u toj ljubavi.......

.....da li najjjednostavnijem sexualnom objektu možeš onako lepo dremati na ramenu...ne sigur budi...ko drugačije kaže, taj kleveće i laže......

.....da li je išta intimnije od potpunog sexualnog predavanja nekome....ne....

.....da li potpunim sexualnim i ljubanim predavanjem nekome.....trajno u njegovu dušu usađujemo i deo sebe.....da...

.....da li potpunim sexualnim i ljubavnim predavanjem neko usađuje sebe u našu dušu...da....

.....pošto se volimo ....tj razumemo u potpunosti....znamo da ne želimo više biti zajedno....

.....da li to znači....da onaj deo sebe koji smo usadili u nečiju dušu treba da čupamo.....ili da taj neko čupa deo sebe koji je usadio u našu dušu....

......da li ćemo prekršiti duh novoga prijateljstva ako se sa bivšom ljubavi kresnemo....hahahaa....priče za malu decu....

.....znaš ako ne želim čokoladu...može stajati na mom stolu do u beskonačnost i ja je neću ni pogledati....

......negde sam pročitao da čehov tvrdi....muškarac i žena mogu biti prijatelji samo na jedan način.....poznanici, ljubavnici, prijatelji.....isto tvrdim i ja....

....povređena sujeta, i slične niskosti....marx tvrdi....čovek sam i ništa ljudsko mi nije strano.....ali to je opet stvar karaktera ličnosti....

.....eto tako...u načelu....hahaha...... [/b]....ca blues
ca blues (male, 36)
triViALna
#73: (2006-10-20 03:27)
i Jopet ja tvrdim da nije tako...
......negde sam pročitao da čehov tvrdi....muškarac i žena mogu biti prijatelji samo na jedan način.....poznanici, ljubavnici, prijatelji.....isto tvrdim i ja....

NE - ne se slaZem sa tim! NE, ne zbog toga sto smatram da je "posle" veze neophodno neprijateljstvo, zaista ne, nego zbog toga sto JA pojam prijateljstvo drugacije definisHem!

ZnasH...postoje one tanane niti, koje zivot cine, koje ljubav u "ljubav" pretvaraju, koje logiku "haos-teorijom" brisHu, koje spajaju sve ono sto ne moze da se spoji trezveno...

Prijateljstvo smatram "svetim" cinom, nekada cak svetijim od ljubavi. Zato ni jedna ljubav nikada kod mene nece "prerasti" u iskreno prijateljstvo. I nema to veze sa sexom, nema cak ni veze sa "odanoscHu", ali ima veze sa lojalosHcu. Ja ne mogu da budem prijatelj nekome koga sam volela ili volim. There is no way back...

I ne pricHam o "ponasHanju", ne pricam o "kalkulaciji", ne pricam o "saberi se triV", pricam o onome sta je "u meni". U ljubavima koje su se ispostavile kao "izjapljene" ljubavi sve je to lako, u onima koje nisu, never ever.

Ende, Schluß...

Updated 1 time(s), Last update (triViALna) 2006-10-20 03:31

maski

VIP
#74: (2006-10-20 08:27)
tandaramandaracicvarapopara
....nego zbog toga sto JA pojam prijateljstvo drugacije definisHem!

ZnasH...postoje one tanane niti, koje....

rules shmules ...
maski (male, 83)
posle kraste ide gnoj
Neo-n
#75: (2006-10-20 15:18)
ego3p rulez? ;)
Ja ne mogu da budem prijatelj nekome koga sam volela ili volim.

...bRR`teeeeeeeee - hwala bogu pa me ne wolish

jeRRbo - ako Ljubav iskljuchuje Prijateljstvo - fak d (takvu) ljUBAV

"... E ... G ... O ... oh, kako se chudno pishe "ljubav"?? "

Neo-n is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
lily66

VIP
#76: (2006-10-20 15:24)
.....................
definitivno postoje situacije gde se posle veze moze ostati prijatelj..
a to zna da zavisi od toga koliko smo ulozili, sta smo dobili, kako smo se razisli, koliko smo voleli..kakvi smo kao ljudi...
nisam naravno sa svima ostala u kontaktu..ali i tu je dobronamernost, cak i prijateljstvo u osnovi..
vecinom je trebalo da prodje neko vreme, da se stvari slegnu, da dodjemo u situaciju da hladne glave postavimo na nulu ono sto smo imali..i jednog dana shvatis da smo ostali bliski na onaj pravi najprijateljskiji nacin, gde postoji briga, sitni znaci paznje, podrska i savet...
nekima mozes pricati o novim ljubavima i odslusati njihove price, nekima taj deo ne serviras, znas da nisu to spremni da cuju..ali i pored toga prijateljstvo je tu...
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
triViALna
#77: (2006-10-23 00:07)
ca blues:
(...)
.....da li je išta intimnije od potpunog sexualnog predavanja nekome....ne....

.....da li potpunim sexualnim i ljubanim predavanjem nekome.....trajno u njegovu dušu usađujemo i deo sebe.....da...

.....da li potpunim sexualnim i ljubavnim predavanjem neko usađuje sebe u našu dušu...da....

[/b]....ca blues

DA.
Da li to isto cinim i u prijateljstvu? - NE.

Usadjuju prijatelji deo sebe u moju dusu, usadjujem i ja deo sebe u njihovu, usadjujem itekako, ali se nikada u tome ne predajem u potpunosti, jer je rec o drugoj vrsti ljubavi. Drukcije (se) dajem, drukcije uzimam, drukcije ocekujem i drukcije zahtevam. I pre svega delim.

Sa prijateljima sam uvek delila padove (narocito ljubavne).
Nisu bili uvek tu kada sam letela, ali su uvek bili tu kada sam padala. U ljubavi padovi ne mogu da se dele. U ljubavi letimo zajedno, dok pada i tone svako za sebe. U tome je za mene neprebrodiva razlika izmedju ljubavi i prijateljstva. I bitna mi je. Zato je podvlacim. Isuvise su mi bitni ljudi koje nazivam prijateljima da bih taj pojam "ovlasH" koristila, jer su bili tu kada sam ja bila u raspadu zbog ljubavi. I zato su mi sveti, jer ih volim prvenstveno kao ljude, ne kao muskarca ili zenu, nego kao coveka. I zato na prijateljstvo gledam uzviseno, kao na jedan od najplemenitijih oblika/stepena odnosa izmedju dvoje ljudi. Mozda cak plemenitiji od ljubavi, jer je rezistentsn na vreme, dok ljubavi (uglavnom) nisu. Jer je van sexualne domene i hormonskih vrtloga. Jer je vernost i vecnost tako jednostavna. Jer se nikada ne nalazim u onoj ah tako prisutnoj dilemi u ljubavi : ili gazim tebe ili gazim sebe. Jer jedno prijateljstvo ne iskljucuje a priori drugo. Jer je tako jednostavno deliti sa prijateljem nesto bez da iko ista gubi.

I jeste svako prijateljstvo jedna vrsta ljubavi, ali nije svaka ljubav prijateljstvo basH zbog tog potpunog sexualnog i ljubavnog predavanja.
U prijateljstvu mogu pre svega da delim, u ljubavi se gubim. I ne, ne mogu polse prave (glupe li recHi) ljubavi iliti raskida veze (iz kojih god razloga) tom nekome biti iskren prijatelj. Ne mogu tog nekoga zagrliti, a da ne zadrhtim, ne mogu utonuti u ponore necijih ociju, a da mi ne klecaju kolena, ne mogu da mu pricam o zivotu, a da mi glas ne promeni boju i ne zadrhti svaka rec. Ne mogu tog nekoga u po noci nazvati, jer mi se plafon srusio na glavu, i ne mogu plakati sa njim kada me zgazi zivot, i ne mogu da ga pitam da li je srecan ili nesrecan, jer ne znam koji bi odgovor lakse podnela, i ne mogu da mu cestitam rodjendan a da me ne zaboli, i ne mogu da mu idem u svatove ili mozda cak i kumove. Ne mogu. Sa prijateljima sve to mogu.

Ne mogu u lavirintu u kom sam se potpuno izgubila traziti semafore. Ja nikada sa onima koje sam volela i volim kao muskarce ne bih mogla biti SAMO prijatelj. Mogla bih se ja ponasati kao prijatelj, ali sigurno nikada ne bih istinski samo tako osecala. Jer da je to tako, onda je svako prijateljstvo ljubav, i svaka ljubav prijateljstvo, i svaki prijatelj mi je ljubavnik i svaki ljubavnik prijatelj i ja onda ni jednog coveka nisam volela kao muskarca, nego iskljucivo kao coveka. E onda je sve svejedno i sve mi je jedno...

Updated 1 time(s), Last update (triViALna) 2006-10-23 00:20

#78: (2006-10-23 00:21)
..............................

Updated 1 time(s), Last update (sexmachine) 2006-10-23 00:38

sexmachine (male, 35)
kada zena uzme stvar u svoje ruke... ta stvar uopste vise nije mala!
#79: (2006-10-23 00:39)
Ovde, uglavnom postoji sukobljavanje mushkog & zenskog gledishta.
Mislim da mushkarci malo brkaju prijateljstvo sa nechim drugim (ne znam kako to da nazovem).
Obichno kazu da su ostali u prijateljskim vezama sa bivshim. Pitam se na shta liche te veze? Koliko chesto se vide? Ili chuju?
Sve je nejasno u takvom ''prijateljstvu''. Ne znam, mozda greshim.

I tako...
Deejana (female, 36)
''Ali moze li misao probuditi coveka iz zivotnog sna?''
Gandalf
#80: (2006-10-23 00:43)
....ne,ne i ne...
...onda je moje glediste zensko...kao sto rekoh davno...nema sanse...
Gandalf is no longer member of Romance Cafe
total: 444, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 ... next page last page of 45
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis