Romance Cafe forums

All forums

Najkraca kratka prica  

views: 35795, replies: 687
total: 687, displayed: 10, page: first page previous page ... 53 54 55 56 57 58 59 60  61  62 ... next page last page of 69
Post #1, page: 1
#1: 2006-02-16 15:27
Najkraca kratka prica...
....
BRATOVLJEV I MOJ CEŠALJ
Dok je ustajao iz kreveta i nazuvao papučice, iz kuhinje je čuo mamino jecanje. Ćutke ga je pogledala zakrvavljenim očima i on je poleteo da je zagrli. Pošto ga je gurnula od sebe nastavio je da stoji pred njom.
“Moram da idem, ne mogu više.”
Osetio je kako kolena počinju da mu klecaju i kako se pidžamica koju je mama sašila, polako natapa između nogu. Spustio se i klečeći rekao.
“Nemoj mama molim te! Prestaće, videćeš, samo nemoj da ideš.”
“Očešljaj se.”
Nije se pomerao. Ustala je, donela češalj i počela nemo da ga češlja.
“Mama, ti nećeš da me ostaviš?! Daj, očešljaću se sam. Stalno ću sve sam da radim, mama. Molim te, nemoj da ideš.”
“Moram, idi umi se.”
“Ali, tata nas zaključava, nemamo ključ, ti ne možeš da izađeš.”
“Idi umi se”!
“Hoću, mama, sve hoću, evo idem da se umijem.”
I dok je stajao nad lavaboom, pokušavajući da se umije, primetio je kako mu se ruke tresu, a kad se vratio u kuhinju, zatekao je samo širom otvoren prozor. Padao je sneg, a zavesa se lelujala.
Spustio se na stolicu, uzeo češalj i tako, sasvim sam, nastavio da se češlja.
Triniti is no longer member of Romance Cafe
page: 61
#601: (2007-12-21 18:29)
Najkraca kratka prica
....U gradu zacinjenim mirisom gavranovog perja,razbarusenih lipa i ravnodusnih oblaka za smisao postojanja koje mozete staviti u dzep...jer su tako blizu vase glave da ste a priori sanjar.

Gavran:"Sanjari nakon leta znaju da je sigurnost opasnija od straha...Dragi moji zarobljenici,jos uvek ih nosite duboko vinute u sebi.Volite ih,iako vas ponekad plase,rastuze,rasplacu nakon nekoliko casica uz dobrog sagovornika..."

U pregrshti onih koji snevaju vecnost,jos je manje usnulih koji sanjaju chitav svet....
ktulu (female, 30)
Take care of freedom and truth will take care of itself.
#602: (2007-12-21 18:34)
Najkraca kratka prica
Morska zvezda

Šetajući plažom u predvečerje, starac je primetio mladu ženu kako uzima nasukane morske zvezde i baca ih nazad u more. Konačno ju je pristigao i upitao zašto to čini. Odgovorila je da će morske zvezde do jutra izumreti.
"Ali plaža se prostire u nedogled i morskih zvezda ima na milione " reče starac.
"Zar će tvoj trud učiniti bilo kakvu razliku ?"
Mlada žena pogleda morsku zvezdu koju je imala u ruci i baci je u sigurnost mora.
"Za ovu morsku zvezdu postoji razlika"
reče ona.
Deejana (female, 36)
''Ali moze li misao probuditi coveka iz zivotnog sna?''
#603: (2007-12-21 23:02)
OBLETAO JE OKO MENE - ŽAK PREVER

Obletao je oko mene za vreme mnogih meseca dana i časova i stavio je najzad svoju ruku na moje grudi nazivajući me svojim malim srcem. Istrgao mi je obećanje kao što se istrže cvet iz zemlje i zadržao ga u svom sećanju kao što se čuva cvet u zimskoj bašti. A ja, zaboravila sam na svoje obećanje i cvet je brzo svenuo. Oči su mu se iskolačile pogledao me je popreko i uvredio teško. A drugi je došao, i nije mi ništa tražio ali me je celu obuhvatio pogledom u času za njega sam bila naga od glave do pete. I kad me je svukao dopustila sam da od mene čini šta hoće a nisam znala ni ko je on.
andjela 33 (female, 35)
Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora.Ljudi se poštuju rečima,a vole ćutanjem
#604: (2007-12-22 02:51)
Najkraca kratka prica

Albumi su neiscrpna riznica ljudskih sudbina.
Oni su zivot uhvacen u jednom trenutku, ali ne i zaustavljen!
Sa svakom slikom zivot pocinje da se razvija kao klupko i da plete beskrajnu pricu.
U njenom albumu je samo jedna slika.
Pozutela i iskrzana sa strana.
Na slici - njih dvoje na vencanju.
Mladi, lepi i raskosno obuceni.
Tek sto su se vencali i nazdravili svojoj sreci, njega odvedose u rat. Tu pocinje i zavrsava se njena prica.
Usamljena, ostarela, nemocna, sedi pred kucom, zaustavlja prolaznike, otvara album ( i dusu ) i pokazuje sliku na kojoj se sve vidi i sa koje se sve cita.
Kad pomiluje sliku i zatvori album ( i dusu ), nastavlja da sanja susret sa njim, negde daleko, daleko...
Sigurno ce mu tamo poneti jedinu sliku iz albuma.
BARSKI_MUSHAC (male, 39)
Povoljno hoblujem laminat!
#605: (2007-12-22 16:02)
Najkraca kratka prica
SLUTNJA

Svaki put kad se svet utisa i kad mi se ista ona slutnja uvuce u srce, gusim se od straha jer znam sta ce biti. Onda nebo pocrni i spusti se nisko, ljudi postanu ljuske koje nemo lebde pored mene a ja u ocajanju lovim njihove poglede. Trazim oko koje moze da zablista pod zrakom sunca probijenim kroz crni pokrov, i ako ugledam taj odblesak, znam da ce on rasprsiti sve oblake i da ce svet ponovo dobiti boje.
MilenicaM (female, 28)
negde...
Please note: VIP members do not see advertising
#606: (2007-12-22 17:49)
Najkraca kratka prica
LEKTOR

Neko je ukrao list iz knjige, iz nekog dobrog, poznatog romana.

Neko, ko je bio potpuno nepismen, svojim nepogrešivim njuhom procenio je da je baš taj list suvišan.

Pismenom coveku trebaju decenije da spozna delic suvišnosti, nepismenom je dovoljan sekund da ispravi grešku pismenog.

Recite mi, molim vas, kada bi se pismen chovek, dosetio da u list od knjige, zamota jedan dobar cigar duvana?

Updated 1 time(s), Last update (Deejana) 2007-12-22 17:50

Deejana (female, 36)
#607: (2007-12-23 01:17)
Najkraca kratka prica
Sastanak u Samari

Jednom je neki trgovac u Bagdadu imao slugu i poslao ga jednog dana na trg da kupi voće.
Sluga ubrzo dotrči praznih ruku, sav zadihan i u panici reče:
”Gospodaru, na trgu me gurnula neka žena, a nije to bila žena, nego smrt. Pogledala me u oči i prepoznala. Posudi mi, molim te jednog od svojih konja da izbegnem sudbini. Otići ću u Samaru da se sakrijem pred njom, tamo me neće naći, a svi su tvoji konji snažni, brzi, izdržljivi, krenem li odmah, do večeri sam u Samari”.

Gospodar mu dade svog najboljeg i najbržeg konja, vranca čiste arapske krvi i sluga odjaše u galopu, a on sam pak spusti se do trga da nađe smrt. Kad je vide, pristupi joj i reče:
”Zašto si jutros onako na smrt uplašila mojega slugu”?
Smrt ga začuđeno pogleda i odgovori:
”Nisam ga htela uplašiti, trgovče, ne, nisam to htela, samo sam se začudila iznenađena šta on to jutros radi na trgu u Bagdadu kad ja večeras imam s njim sastanak u Samari”.

stara samarska legenda

The Appointment in Samarra
(as retold by W. Somerset Maugham (1933)
Deejana (female, 36)
#608: (2007-12-24 01:13)
Najkraca kratka prica- Teleflora
Ona je njegova velika strast, velika ljubav u životu. Svake nedelje su na njenu adresu stizali aranžmani različitih stilova i cveća u kojima je bilo prisutno 7 crvenih ruža , koji je morao da bude bujan poput njegovih osećanja, a ona je trebalo da oseti onu istu slatku, strasnu uznemirenost koju je i on osećao..

andjela 33 (female, 35)
Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora.Ljudi se poštuju rečima,a vole ćutanjem
#609: (2007-12-24 12:29)
Najblize selo
Moj deda je imao obicaj da kaze:"Zivot je zachudo kratak.
Sad kad ga se prisecam,on mi se toliko sazima da,na primer,jedva shvatam kako se neki mlad chovek moze odluchiti da odjashe u najblize selo,bez bojazni da-uopshte ne uzimajuci u obzir mogucne nesrecne sluchajeve-vec i trajanje obichnog zivota,koji srecno protiche,ni blizu nece biti dovoljno za takav jedan put."

F.Kafka
ktulu (female, 30)
Take care of freedom and truth will take care of itself.
#610: (2007-12-24 17:18)
Najkraca kratka prica
SAN

Nalazim se na strelištu. Tu je masa raznih meta. Neke sa mehanizmom. Kada pogodiš, mehanizam počne da radi. Cela slika počinje da se kreće uz kloparanje i muziku. Bilo je raznih meta – sve sam ih pogodio.

Onda izlazi sama Devojka U Belom; to je živa meta; drži u ruci jabuku na kojoj zlatnim slovima piše: ŽIVOT.

Gađam ali ništa.

Devojka U Belom mi kaže:
"Imao si dosta sreće; dosta si toga pogodio. Od tolikih meta samo si Život promašio".
Deejana (female, 36)
total: 687, displayed: 10, page: first page previous page ... 53 54 55 56 57 58 59 60  61  62 ... next page last page of 69
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis