Romance Cafe forums

All forums

Najkraca kratka prica  

views: 35790, replies: 687
total: 687, displayed: 10, page: first page previous page ... 57 58 59 60 61 62 63 64  65  66 ... next page last page of 69
Post #1, page: 1
#1: 2006-02-16 15:27
Najkraca kratka prica...
....
BRATOVLJEV I MOJ CEŠALJ
Dok je ustajao iz kreveta i nazuvao papučice, iz kuhinje je čuo mamino jecanje. Ćutke ga je pogledala zakrvavljenim očima i on je poleteo da je zagrli. Pošto ga je gurnula od sebe nastavio je da stoji pred njom.
“Moram da idem, ne mogu više.”
Osetio je kako kolena počinju da mu klecaju i kako se pidžamica koju je mama sašila, polako natapa između nogu. Spustio se i klečeći rekao.
“Nemoj mama molim te! Prestaće, videćeš, samo nemoj da ideš.”
“Očešljaj se.”
Nije se pomerao. Ustala je, donela češalj i počela nemo da ga češlja.
“Mama, ti nećeš da me ostaviš?! Daj, očešljaću se sam. Stalno ću sve sam da radim, mama. Molim te, nemoj da ideš.”
“Moram, idi umi se.”
“Ali, tata nas zaključava, nemamo ključ, ti ne možeš da izađeš.”
“Idi umi se”!
“Hoću, mama, sve hoću, evo idem da se umijem.”
I dok je stajao nad lavaboom, pokušavajući da se umije, primetio je kako mu se ruke tresu, a kad se vratio u kuhinju, zatekao je samo širom otvoren prozor. Padao je sneg, a zavesa se lelujala.
Spustio se na stolicu, uzeo češalj i tako, sasvim sam, nastavio da se češlja.
Triniti is no longer member of Romance Cafe
page: 65
#641: (2008-01-24 22:54)
Najkraca kratka prica
-Tuzan si? m?
-Ne znam.
-Kako ne znas?
-Kako da znam kada ne vidim?
-Pa otvori oci.
-Zasto?Ovako mi je lepo.
andjela 33 (female, 35)
Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora.Ljudi se poštuju rečima,a vole ćutanjem
#642: (2008-01-26 00:13)
Najkraca kratka prica

Njegov zivot se ni po cemu nije razlikovao
od biliona drugih zivota.
Nezapazeno bezlicnih.
Tipicno prolaznih.
Ljudskih.
Prilicno kasno poceo je da izmislja price i da ih zapisuje.
U stvari, tek tada je bio rodjen.
Odavno ga nema, ali on i dalje zivi u svojim pricama.
Nezapazeno bezlicno,
tipicno prolazno,
ljudski....
BARSKI_MUSHAC (male, 39)
Povoljno hoblujem laminat!
#643: (2008-01-26 01:24)
Najkraca kratka prica
SENTIMENTALNO GOVORECI, BIO JE OCAJAN!
SVI SU MU ZAVIDELI NA SVEMU, VEROVALI SU DA IMA SVE,
A NJEMU NI DO CEGA VISE NIJE BILO STALO.
ON JE PLAKAO U SVOM UGLU, SAKRIVEN U OKLOPU KOJI JE SAM SEBI IZGRADIO, U KOME JE LAGANO UMIRAO.
OSECAO SE NEKAKO CUDNO, NELAGODNO, NEZADOVOLJNO, RAZDRAZLJIVO I KAO ISCRPLJEN, KAO ODJEDNOM OSTAREO.
ON JE POKUSAVAO DA SVE OKO SEBE SAMO--- PODNESE.
IPAK, SVE SE KOSILO JEDNO S DRUGIM, U SVE JE SUMNJAO.
OBNOVIO JE POZNANSTVO SA SMOCOM.
OBESHRABRENO SE POVUKAO U CINIZAM, TRAZECI SVE OBLIKE ZABORAVA, OD KOJIH MU JE ALKOHOL BIO NAJPRISTUPACNIJI.
ALI, OSTAO JE NJEGOV NAJSTARIJI I NAJJACI NEPRIJATELJ - STRAH!
JEDINO STO JE BILO GORE I OD TOGA, JESTE CINJENICA DA NIJE BILO NIKOGA KOME JE MOGAO DA KAZE DA SE PLASI I KO BI SE PLASIO ZAJEDNO S NJIM!
BARSKI_MUSHAC (male, 39)
#644: (2008-01-29 00:56)
Najkraca kratka prica
Pogledajte kritichara kada se vraca kuci.
Na njegovom licu necete naci ni najmanju sumnju u njegovu odluku.
Pogledajte prostitutku kada se vraca kuci.
Videcete zenu cesto kudjenu, cesto nudjenu.
Pogledajte varalicu kada se vraca kuci.
Ugledacete coveka koji je shvatio sve. Samo ga nije briga.
Pogledajte dete kada se vraca kuci.
Opazicete nezadovoljstvo zbog odluke roditelja da prekine s igrom.
Pogledajte glumca kada se vraca kuci.
videcete coveka koji se poceo gaditi pretvaranja. Cini mi se da najlosije glumi sopstveni zivot.
Pogledajte politicara kada se vraca kuci.
Videcete varalicu u odelu.
Naudite mu!
Pogledajte Boga kada se vraca kuci.
Videcete umornog coveka!
BARSKI_MUSHAC (male, 39)
luna

VIP
#645: (2008-02-02 13:14)
Najkraca kratka prica
...neka se price koje otkrivaju nase zivote vrte jedna oko druge raznobojnim nitima. nemoj mi odmah ispricati previse. ne skrivaj nista. ispricaj mi price svog srca, ponudi mi ih poput savrsenih bisera koji izranjaju iz dubine mora da bi se nasli na istoj niski. svaki se njezno naslanja na one druge, blistajuci duginim bojama i orosen kapljicama vode iz koje izlazi. za deset godina zelim cuti tvoju pricu iz djetinjstva, koju nikad prije nisam cula, i osjetiti odusevljenje i neprestano divljenje jer svaki nas susret kao da je prvi. svaku sliku pokazi mi polako. tako da mogu dugo sjediti i u njenim detaljima traziti tebe, naznake sebe i nagovjestaje nas. zelim uzivati u razgovoru koji tece glatko cijelu noc te otkriti da mozemo ostati u tisini zajedno danima, dok nasu bliskost sve vise pojacava samoca koju dijelimo.
luna (female, 49)
... El amor es más que un sentimiento, esto es un estado de ánimo ...
Please note: VIP members do not see advertising
#646: (2008-02-20 12:54)
Najkraca kratka prica
....Ah",reche mish,"svet se svakim danom sve vishe steshnjava.Najpre beshe tako shirok da me hvatao strah,pa sam trchao i bio srecan kad sam najzad desno i levo u daljini ugledao zidove,ali ti dugachki zidovi tako brzo zure jedni drugima u susret da sam vec u krajnjoj sobi,a tamo u uglu stoji klopka u koju trchim."

"Morash samo promeniti pravac trchanja",reche machka i prozdera ga.

F.Kafka
ktulu (female, 30)
Take care of freedom and truth will take care of itself.
#647: (2008-02-21 21:31)
Belo i crvena- Đorđe P.
Sedela je u sredini sobe, okružena belilom. Nežnim zagrljajem obuhvatila je sebe oko ramena. I nije mogla da spusti ruke. Nije ni pokušavala.Grejalo je udaranje krvi. Ključala je u ušima. Htela je napolje.Crveno je mamilo.Zidovi su optočeni nekakvim čudnim tupim zvukom. Beskonačnim.

Nekoliko puta je pokušavala da prođe kroz njih. Hodala bi po liniji. Razuma. Svesti. Nisu je povređivali. Nisu joj nanosili fizičku bol. Jača je bila ona mentalna blokada. Misao da ne može napolje.Da ne zna pojam reči "napolje“. Da ne može nigde, osim nekoliko kvadratnih metara. Ne može po njega.Na trenutke umišljala je da će u jednom dahu istrošiti sav vazduh. Da će posisiati sav kiseonik. Tada bi disala kratko. Pribila bi sjajno crvene usne na svoju kožu i udisala kiseonik. Zamislila bi da je biljka.
Da može da cveta.
Osećaj prostranstva upijao je ludilo.Bila bi slobodna. Na nebu, izniklo je Sunce.
Ali kad bi okrenula glavu, kada bi otvorila latice nigde nije nalazila sjaj. Samo nesnosno belo. Belo je tako nervozna boja.
Jednom dnevno u njen beli svet dolazili bi beli ljudi. Izašli bi iz zida boje tupog zvuka i iz krajeva svoje odeće izvukli bi kremaste ruke.
Hranili bi je.

Šišali.Svlačili. Tada je zamišljala da je nebo. Pokrila bi se oblacima i utonula u plavo.U plavu boju njegovih očiju.Danas je čula korake. Danas su došli.
andjela 33 (female, 35)
Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora.Ljudi se poštuju rečima,a vole ćutanjem
#648: (2008-02-24 00:51)
Najkraca kratka prica
NAJBOLJI PRIJATELJ - Goran Dokna

Seti se vremena kada si prodavao prijatelje da bi preživeo. U pocetku nije bilo lako. Posle si navikao. Za one najbolje si dobijao najvišu cenu. Kada su ti otac i mati umrli, požurio si da se podeliš sa bracom. Hteo si svoje parce kolaca. Posle si se sudio jer ti je bilo malo. Ljubav si na kantar stavljao, misleci da ceš tako znati koliko vredi. Dodavao si sa strane, kada je trerbalo. Decu u pocetku nisi želeo, aposle, kada su došla, nisi ih voleo jer su bila kao ti. Tako si ih ucio. Naše je prijateljstvo odavno zakopano. Bacio si ga negde kraj puta. Ja sam ga samo zatrpao da ga psi ne razvuku. Cesto prolazim tvojom ulicom. Ponekad vidim svetlo u tvom stanu. Ne usudujem se da ti pokucam na vrata jer ne donosim darove koje ti ocekuješ. Samo bih hteo da te pitam, koliko si dobio za mene?
andjela 33 (female, 35)
#649: (2008-02-24 01:15)
Najkraca kratka prica
Ponekad , ali samo ponekad , ljudi uspeju da se prepoznaju i pronadju. I svaka neznost koja leprsha ,sa severa ka jugu i obrnuto , boji zivot vedrijim bojama.Na toj paleti nema sive.Sve se zove drugachije i niko nikoga ne povredjuje dok zivot nastavlja da klopara ujednachenim ritmom , kao voz na davno postavljenim shinama.
Samo postoji jedna stanica , na koju ponekad , kada se silno pozelimo , silazimo kao jedini putnici. Da li se ono zove sudbina , sluchajnost ili VELIKO SRCE
nije vazno nimalo , a mozda
samo neko ima vishe srece od ostalih...
andjela 33 (female, 35)
#650: (2008-02-25 09:46)
Najkraca kratka prica
Gledam televiziju i lepo vidim: u moj rodni grad, koji i budan sanjam, stizu probisveti i propalice, hiromanti, stizu varalice, krojaci novog odela, pisci-zderonje, amateri, cirkusanti, lazovi, krivotvoritelji, kradljivci tudje muke, mucavi govornici, pevaci bez sluha i predavaci na losem glasu, profesori ex-cathedra, prodavci magle i dima... I svako od njih zasluzuje vest u najgledanije vreme, svako od njih ima dvoranu punu do poslednjeg mesta. Istina, televizija ne snima ton vec samo sliku, pa oni otvaraju i zatvaraju usta kao ribe na suvom, ali, o ruznog li sna: - medju publikom otkrivam svoje nekadasnje prijatelje i susede, prve ljubavi bez ljubavi, rodjake i ucitelje, vidim kako s divljenjem slusaju ove opsenare, kako im tapsu i naivno predaju nagrade, povelje i vence, diplome i pakete, i vidim, lepo vidim, ni na pamet im ne padam dok se dive ovim prevarantima (osecam, vec odavno su zaboravili cak i kako izgledam), a od svih gradova na svetu, jedini u koji ne smem da se vratim, to je bas moj rodni grad, svejedno sto samo ja poznajem i brizljivo cuvam reci ljubavi za njega, i jedini ja, onu tajnu madjijsku sifru koja, kada se izgovori, pretvara u prah i pepeo lazne proroke. Ali, sta to vredi kad sam vec toliko dugo u dobrovoljnom izgnanstvu, koje niko i ne primecuje.

Momo Kapor
andjela 33 (female, 35)
total: 687, displayed: 10, page: first page previous page ... 57 58 59 60 61 62 63 64  65  66 ... next page last page of 69
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis