Romance Cafe forums

All forums

Kuvanje, bre!  

views: 94158, replies: 2312
total: 2312, displayed: 10, page: first page previous page ... 205 206 207 208 209 210 211 212  213  214 ... next page last page of 232
Post #1, page: 1
#1: 2006-04-23 15:26
PUT DO SRCA

KROZ STOMAK NARAVNO!
evo jednog lepog primera:
odes u kupovinu, izaberes 5 lepih ,krupnih paprika, ko sa postera. ah da , crvenih..
operes i drzeci za peteljku, potopissh u kljucalu vodu kratko , da bi se lako skinula kozica, oljustis, ocistis od semenki , iseces na filetice
u tiganj , siri, nalijes maslinovo ulje, ubacis smrvljenu grancicu ruzmarina i bosiljka, ako nemas, moze i suvo
kad se zargeje, lagano i nezno,na tihoj vatri proprzis
izvadis na plitak tanjir
u isto ulje sipnes mrvicu mlekca(kao katalizator) i u tome rastopis omiljeni sir.
za pocetnike savetujem sendvic sir u listicima
rastopljenu dobijenu masu preliti po paprici, ukrasiti sa cim hoces( i imas) i posluziti kao predjelo ili laganu vecericu. da tvoja draga ce se iznenaditi....
mozes jos da ubacis masline u przenje sa paprikama, mozes i susam, budi mastovit.... ajd da vidim vas
p.s.
nisam kriv ako vam riba kaze, ajde mani se jeffovih fazona
vas colby
colby (male, 45)
I, TAKO.... SAD SE VOLIMO :)
page: 213
ceca1978
#2121: (2008-09-07 22:32)
Kuvanje, bre!
I ovo sam morala da podelim sa ljubiteljima slatkiša!

Torta ( jedna od mnogih voćnih )

1. deo: sipkavo testo
120 g brašna, 3-4 kašike šećera, vanilin šećer, 80 g maslaca ( margarina ) i vode tek malo, da poveže testo ( par kapi ). Umesi se i ostavi pola sata u frižideru da se ohladi. Razvuče se testo, oblikuje prstenom za tortu i peče na 200C oko 10- tak min. Kada se ohladi, premaže se u tankom sloju džemom ( u receptu koji sam koristila piše od maline, mada je i jagoda super, provereno )

2. deo: rolat
Koliko se jaja stavi, toliko ide kašika šećera i brašna, vanilin šećer i tek malo ulja i kašičica praška za pecivo. Ispeče se rolat, namaže džemom i uvije. Kada se dobro ohladi, iseče se na kriške.

Kriške rolata uspravno poredjati po kori od sipkavog testa. ( što gušće, da što manje proreda ostane izmedju kriški rolata, pa čak i ako treba napraviti dva rolata ).

Preko toga se prelije gušće skuvan i prohladjen puding od vanile.
Zatim se preko toga redja voće ( idealna je kombinacija kupiti mix - crveno voće ( maline, jagode, ribizle i višnje), odmrznuti , dobro iscediti od soka ). I , kao finiš, preko voća se prelije dr Oetkerov preliv za tortu, pravljen sa 250 ml soka od jabuke. Ovo nije neophodno, ali daje jako lepu glazuru, a i učvrsti voće na torti, da ne spada sa pudinga. Može se i sa strane premazati džemom, da lepše izgleda i ukrasiti seckanim bademima.
Prenoći u frižideru i onda se skine prsten za tortu.
Ukus je njam- njam!!!
ceca1978 is no longer member of Romance Cafe
maski

VIP
#2122: (2008-09-08 19:20)
Kuvanje, bre!
...novi poslodavac dozvoljava fotografisanje ...pravim mlooogo lepu klopicu... samo dok se malo sastavim oko ovog interneta postavicu slikice da vidite....
maski (male, 19)
a young ape with big dreams and a lot of spunk
#2123: (2008-09-08 21:42)
Kuvanje, bre!
Ovo je smrt za debele...al vas zdravo jako vooooooooooooolem slatke, socne i mirisne KOLACE!
ja pa opet ja (female, 38)
Nema
romance-cafe

moderator
#2124: (2008-09-08 23:25)
Kuvanje, bre!
maski: ...novi poslodavac dozvoljava fotografisanje ...pravim mlooogo lepu klopicu... samo dok se malo sastavim oko ovog interneta postavicu slikice da vidite....

Cek, .. stari poslodavac nije dozvoljavao fotkanje klope koja se pravi u njegovom restoranu?

romance-cafe (female, 34)
gagic

VIP
#2125: (2008-09-08 23:28)
Kuvanje, bre!
maski: ...novi poslodavac dozvoljava fotografisanje ...pravim mlooogo lepu klopicu... samo dok se malo sastavim oko ovog interneta postavicu slikice da vidite....

znači GODO će izgubiti pola gostiju

blago novom poslodavcu
gagic (male, 35)
you can't always get what you want
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#2126: (2008-09-09 16:36)
Kuvanje, bre!
nece se ni ovaJ novi poslodavac mnogo leba naJesti od skiMa....
pavladoljska (female, 32)
Vlasnica Brenda KPGS
#2127: (2008-09-09 16:37)
Kuvanje, bre!
tela sam reci nece imati mnogo vremena....

jer maski hita....
pavladoljska (female, 32)
Vlasnica Brenda KPGS
maski

VIP
#2128: (2008-09-12 20:13)
Kuvanje, bre!
...novi poslodavac www.eurocatering.co.yu/

maski (male, 19)
maski

VIP
#2129: (2008-09-12 20:17)
Kuvanje, bre!
...starom poslodavcu sam rekla da zna gde mozze da me nadje ako bude imao potrebu za shefom kuhinje koji che od zabavishta, koje sad ima, napraviti ozbiljnu cujnu

...a do tada:

maski (male, 19)
maski

VIP
#2130: (2008-09-12 20:21)
Kuvanje, bre!

maski (male, 19)
total: 2312, displayed: 10, page: first page previous page ... 205 206 207 208 209 210 211 212  213  214 ... next page last page of 232
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis