Romance Cafe forums

All forums

Kuvanje, bre!  

views: 92292, replies: 2307
total: 2307, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 ... next page last page of 231
Post #1, page: 1
#1: 2006-04-23 15:26
PUT DO SRCA

KROZ STOMAK NARAVNO!
evo jednog lepog primera:
odes u kupovinu, izaberes 5 lepih ,krupnih paprika, ko sa postera. ah da , crvenih..
operes i drzeci za peteljku, potopissh u kljucalu vodu kratko , da bi se lako skinula kozica, oljustis, ocistis od semenki , iseces na filetice
u tiganj , siri, nalijes maslinovo ulje, ubacis smrvljenu grancicu ruzmarina i bosiljka, ako nemas, moze i suvo
kad se zargeje, lagano i nezno,na tihoj vatri proprzis
izvadis na plitak tanjir
u isto ulje sipnes mrvicu mlekca(kao katalizator) i u tome rastopis omiljeni sir.
za pocetnike savetujem sendvic sir u listicima
rastopljenu dobijenu masu preliti po paprici, ukrasiti sa cim hoces( i imas) i posluziti kao predjelo ili laganu vecericu. da tvoja draga ce se iznenaditi....
mozes jos da ubacis masline u przenje sa paprikama, mozes i susam, budi mastovit.... ajd da vidim vas
p.s.
nisam kriv ako vam riba kaze, ajde mani se jeffovih fazona
vas colby
colby (male, 45)
I, TAKO.... SAD SE VOLIMO :)
page: 5
TINA2
#41: (2006-08-17 14:07)
Kuvanje, bre!
- Uzeti veće mesnate paprike/babure (zelenu, žutu i crvenu). Oprati ih.
- Natrljati kašićicom soli i peći u zagrejanoj pečnici na 225-250C oko 15 min, dok kožica ne potamni. Tokom pečenja okretati da se ispeku sa svih strana svakih 5 min. Izvaditi iz pečnice, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohlade. Paprikama oguliti kožicu, raspoloviti ih uzduž, odstraniti seme i peteljku. Svaku polovinu uzduž iseći na 3 rezanca. Posoliti i pobiberiti..

- Uzeti tri vrste (masnijeg, mekog - ne sipkavog!) sira: topljeni (može emmenthal), dimljeni (može gouda/cheddar) i gorgonzolu/rokfor/danish blue. Sir birati prema sopstvenom izboru/ukusu. Sir iseći na debele štapiće 1,5-2 cm (da se ne lome)
- Jednu vrstu sira (svetliju) umotati u žutu papriku, drugu vrstu u crvenu, gorgonzolu/rokfor u zelenu
- Nabosti (dekorativno) sir sa paprikom na ražnjiće (tanke bambusove stapiće) poredjati na tanjir za služenje (crn, tamno braon boje)

Uz to ponuditi sveže rotkvice (bele crvene), može i debeli list celera, ploške kiselih jabuka. Ko voli - neki ljuti sos/majonez/blagi senf.

Crni hleb. Vino belo/roze, dobro ohladjeno.
TINA2 is no longer member of Romance Cafe
sunce u ocima
#42: (2006-08-18 18:58)
Kuvanje, bre!
sunce u ocima is no longer member of Romance Cafe
TINA2
#43: (2006-08-18 21:56)
Kuvanje, bre!ŠUMADIJSKI ČAJ
Potrebno:
- 1 lit. "meke" ili 0,6 lit. "ljute" rakije i 0,4 lit vode
- 300 g šećera
Priprema:
Sipati šećer u lonac i pržiti ga dok ne dobije svetlu "karamel" boju a zatim ga preliti rakijom.
Kuvati dok ne provri (jedan kljuc).
Služiti:
U debljim čašama (prethodno zagrejanim).
Savet:
Piti bez udisanja pare!
TINA2
#44: (2006-08-18 22:19)
Kuvanje, bre! amercan pie
Za testo:
400 gr brašna, malo soli, 4 kašike šećera,1/2 kašičice cimeta, 20 gr hladnog maslaca, 4 žumanca, 4 kašike pavlake, 2 limuna

Za fil:
1,2 kg jabuka, 125 gr šećera, malo muškatnog oraščića, malo cimeta

Pomešajte brašno, so, šećer i cimet. Dodajte hladan maslac narezan na listiće i prstima trljajte da dobijete mrvice. Dodajte žumanca, pavlaku i naribanu koru od oba limuna. Brzo zamesite testo, omotajte alu-folijom i stavite u frižider na najmanje 2 sata. Jabuke ogulite i očistite, narežite na kockice i kuvajte sa šećerom i malo vode da omekšaju. Primešajte sok od limuna, cimet i oraščić. Kuvajte jabuke dok se ne raspadnu i dok se ne formira kašasta masa, koja ne sme biti previše retka.
Razvaljajte 2/3 testa oklagijom i utisnite u okrugli kalup/pekač promera 25 cm da pokrije dno i stenku. Dno nabockajte viljuškom. Od drugog dela testa razvaljajte krug veličine kalupa.
Uspite ohlađeni fil, pokrijte manjim krugom, zatim ivice navlažite i čvrsto stisnite.
Premažite vodom i pecite 40 minuta u rerni na 220 stepeni.
Napomena:
I testo i fil možete napravititi unapred i odvojeno zamrznuti i pitu dovršiti kada vam zatreba.

PRIJATNO :-)))
TINA2
#45: (2006-08-18 23:16)
Kuvanje, bre!
utjeha za

Sve sam deblja svakog dana,
važna mi je samo hrana.
Svako jutro "tužna slika",
gledam odraz svoga lika
u zrcalu što ne skriva
kakva mi je perspektiva.
A posve me izda snaga
kada vidim kako vaga
ljubi brojku osamdeset.
Oh, da mi je manje deset!
Smršaviti imam želju,
ali zubi stalno melju.
Gricni tamo, gricni amo,
na trbuhu salo samo,
izbočen je k'o kupola,
ne mogu se gledat’ gola!

Ali to me ne ometa,
hladnjak mi je stalna meta,
a u njemu oblizeke:
kulen i njegove seke,
raznovrsne mljac - salame
što me stalno k sebi mame,
sir i pršut puni slasti,
sočni čvarci puni masti,
male slane srdelice,
salata pune zdjelice,
mješavine na sto načina,
sa zaćinom i bez zaćina;
kolaćići, kruna svega,
kremice od slatkog snijega,
torte čokoladne, voćne,
miješane i vrlo soćne...

O povrću da ne velim,
uvijek mu se razveselim:
kuhaj, dinstaj, il' na lešo,
krumpirići malo rešo,
a juhice raznih boja,
mesna, posna, kako koja...
Pa još k tome onaj zvuk
kad krckaju špek i luk...
Da nabrojim sva ta jela
trebala bi knjiga cijela.
I sad evo rezultata
od kojih me muka hvata:
sad sam tusta kao guska,
haljina mi svaka uska,
da popravim izgled svoj,
uvijek nosim veći broj,
al' uzalud sebi lažem,
uzalud se često važem,
kad sva jela slasno smažem,
jer meni je dobro jelo
kao umjetnićko djelo
i ono mi daje snagu,
pa nek' vaga ide k vragu!

A šiljaste mršavice,
nek' im rastu zazubice!
Nit' kuhaju, niti prže,
već dijetu stalno drže
pa onako suhoguze
uskaću u tijesne bluze,
misle da će svi muškarci,
bilo mladi, bilo starci,
buljiti u te kostobe
(ovo kažem s malko zlobe),
a pogledi muški lažni
ionako nisu važni,
važnija je dobra klopa
nego izgled "antilopa"
jer ako si kome mila,
ne smeta mu koja kila
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#46: (2006-08-19 00:00)
Kuvanje, bre!
da si malo mladja od 99 zaprosio bih te
kuvarice
ko kaze da su samo leskovcani paprikari
colby (male, 45)
#47: (2006-08-19 00:01)
Kuvanje, bre!ŠUMADIJSKI ČAJ
TINA2: Potrebno:
- 1 lit. "meke" ili 0,6 lit. "ljute" rakije i 0,4 lit vode
- 300 g šećera
Priprema:
Sipati šećer u lonac i pržiti ga dok ne dobije svetlu "karamel" boju a zatim ga preliti rakijom.
Kuvati dok ne provri (jedan kljuc).
Služiti:
U debljim čašama (prethodno zagrejanim).
Savet:
Piti bez udisanja pare!

OBAVEZNO UZ MEZE, SUVO MESO, TURSIJU I STARI SIR...
colby (male, 45)
#48: (2006-08-19 00:09)
Kuvanje, bre!
radim od 10 do 22
ko me zove na kuvano jelo oko 23? ne donosim nista ,mrtav sam umoran, nemogu poprevozu da nosim...
colby (male, 45)
BUKOWSKY
#49: (2006-08-19 01:11)
Kuvanje, bre!
...auuuu alaj ste se raspisali...vid' 'vako...kuvam u nedelju na starom mestu (ono, chije se ime ne sme spominjati) i u isto vreme...
BUKOWSKY is no longer member of Romance Cafe
TINA2
#50: (2006-08-19 08:06)
Kuvanje, bre!ŠTRUDLA sa jabukama
ŠTRUDLA

Za testo:
300 gr prosijanog brašna
1 kašika šečera
2 dl mlake vode
1 jaje

Fil od jabuka:

1 kg kiselih jabuka
100 gr maslaca
1 kašićica cimeta
3 kašike grožđica, natopljenih tamnim rumom
2 kašike prezli, preprženih na maslacu
šečer prema ukusu

U vodu umešamo umučeno jaje, so i šečer. Dodamo brašno i dobro ugnječimo. Položimo testo na desku, posipanu brašnom i gnječimo odnosno mesimo 10 minuta - dok ne postane voljno za razvlačenje. Ostavimo ga pokrivenog u nauljenoj i toploj posudi jedan sat da odstoji. Zatim razgrnemo po stolu stolnjak, dovoljno velik da visi preko stranica. Posipamo ga brašnom i u sredinu položimo testo. Sa valjkom odn. oklagijom ga izvaljamo u krug. Potisnemo ruku ispod kruga i pustimo ga da leži na gornjoj strani ruke dlanovima na dole. Razgrnemo testo po stolu. Vučemo ga prema spolja, pomerajući se oko stola. Testo mora postati tanko kao papir. Odsečemo deblje rubove koji vise preko ivice, tako da ostane samo nekoliko santimetara preko ivice stola. Poprskamo ga maslacem i razgrnemo po testu fil od jabuka. Po njemu potresemo prepržene prezle. Sve zajedno meko uvijamo na način, da dižemo stolnjak. Dobijenu rolnu isečemo na dužinu pekača i stavljamo u pekač, premazan masnočom.

Fil od jabuka:
Istopimo maslac, oljuštimo i naribamo jabuke Dodamo šečer i cimet te izmešamo. Fil razgrnemo po pomaščenom testu i potresemo ga grožđicama. Sve zajedno savijamo na gore opisan način (podizanjem stolnjaka). Stavimo u pekač i premažemo sa maslacem. Pečemo u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni, jedan sat. Serviramo nasečeno na komade,
PRIJATNO
total: 2307, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 ... next page last page of 231
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis