Romance Cafe forums

All forums

Umetnost  

views: 9755, replies: 114
total: 114, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 ... next page last page of 12
Post #1, page: 1
mike-leo

VIP
#1: 2006-06-25 21:53
UMETNOST.......
PROZA I POEZIJA
SLIKARSTVO I VAJARSTVO
FILMSKA UMETNOST

su samo neke od umetnickih izrazajnih formi,...koje vam se najvise dopadaju i gde nalazite svoje "vibracije"........mozda su to neke manje konvencionalne forme za koje mi neznamo......pisite o vasim afinitetima i poimanju umetnosti iz vaseg ugla..............
mike-leo (male, 50)
i like the way you tell a story
page: 8
#71: (2007-06-27 14:25)
UMETNOST.......
joj.....kad me 'vako spopadnete sa emociJama.....
pavladoljska (female, 32)
Vlasnica Brenda KPGS
#72: (2007-07-19 00:34)
UMETNOST....buena vista social club
pogledao sam veceras opet po ko zna koji put film " buena vista social club,"sve hvatajuci sebe kako neumorno zadirem u svaki detalj ne bih li zapazio nesto sto jos nisam ili nesto sto bi moglo da ima neko drugo paralelno znacenje. film je blago receno [verujem da ga je vecina pogledala] delirijum radosti i tuge u trajanju od 1 sata i nekih 40 minuta, koji isteknu nepristojno brzo.
wim wenders koji ima za sobom zavidnu reputaciju rezisera koji bezi od klishea i onoga sto se ocekuje od njega napravio je sa svojom ekipom malo remek delo koje cini mi se baca u zasenak njegov sveukupni portofolio inace izvanrednih nezanrovskih dostignuca.
prica o zaboravljenim kubanskim muzicarima koji su sasvim slucajno skupljeni pred kameru da bi im se udelio delic slave i priznanja koji su vec imali svirajuci u zlatnim vremenima nacionalnu muziku tog egzoticnog ostrva ne bi bila to sto jeste da nije protkana finim fragmentima tih muzicarskih sudbina.
osim muzike koja je apsolutno centerpiece celog filma ono sto odusevljava je kamera koja se cudesno krece, lomatajuci se kroz mracne ulice havane ili kao muzika, milozvucno klizi oblinama vec zaboravljenih americkih drumskih krstarica sa pocetka pedesetih.
ray cooder inicijator projekta i covek iz senke , fenomenalni muzicar, ostao je u filmu bas ono sto i treba, covek iz senke koji suptilno i nenametljivo vodi nit filma pazljivo vagajuci kolicinu svog prisustva u kadru.
pogledavsi ovaj film o ljudima jednostavnih zivota koji su stvarali velicanstvenu muziku i ostali jednostavni, cineci svoje zivote malim unutrasnjim rajem i ne dozvoljavajuci ni nemastini, ni licnoj nesreci da promeni ili ugrozi taj equilibrium spremni smo postaviti mnoga pitanja ali isto tako nisam siguran da bi nasli zadovoljavajuce odgovore. svako od nas bez razlike.
vecine tih maestralnih muzicara vise nema ali hvala

wim wendersu
ray cooderu
compay segundo
eliades ochoa
ruben gonzales
omara portuondo
ibrahim ferrer
i ostalima

sto su nam podarili deo sebe, verovatno ne znajuci da cemo biti bogatiji.....

mike-leo (male, 50)
#73: (2007-10-04 11:15)
UMETNOST..........tarantino

quentin tarantinov zadnji film otvara dileme, tipa, dali je on dosao do kraja stvaralackog puta ili je jednostavno odlucio da radi lakse svarljive stvari zarad masovne produkcije ?mislim da nije ni jedno ni drugo, film je napravljen sa njegovim toliko prepoznatljivim pecatom da malo prostora ostaje da se tvrdi suprotno. ultraweight radnja ovog filma je potpuno nevazna u poredjenju sa izvanrednom kamerom i specijalnim efektima [na srecu ne previse ], njegovim izvanredno slozenim dijalozima koji su bukvalno "prica u prici "i na kraju genijalno odabranom muzikom. ovo zadnje je godinama vec postao trademark ovog sjajnog stvaraoca i toliko dobro "pashe" pojedinim delovima filma da su prosto neodvojivi. njegovo je umece da muzikom dovede gledaoca do ushicenja da bi ga samo tren kasnije vratio u stvarnost koja je cesto veoma surova....

mike-leo (male, 50)
#74: (2007-10-04 13:20)
UMETNOST....i još kakva..
@mike
quentin tarantinov zadnji film

kod nas ga još nema slutim?!
ako neko ima neka javne...
Cruela (female, 31)
Vidim more ljubavi, ali ne i splav da ga preplovim..
#75: (2007-10-21 14:14)
M.C.Esher
Nastavak ili pocetak posta # 63 : Na oficijelnom sajtu o ciklusima u koje su podeljeni radovi,kazu:

Due to the huge amount of M.C. Escher's work, we have split up our Gallery in several chronological periods and a general one about his symmetry drawings. Depending on your connection speed it might still take a few minutes to load all the images.

Early work from 1916 - 1922

Italian Period from 1922 - 1935

Switzerland and Belgium 1935-1941

Back in Holland 1941 - 1954

Recognition and Success 1955-1972

Symmetry; most of M.C. Eschers' Symmetry Drawings

po povratku u rodnu Holandiju,nastala je i tamo(#63) litografija "Relativity".

A yige gui kaze da joj se javi ko resi enigmu iz 1956.

Print Gallery, 1956.

~ slika koja nikad nije zavrsena.. mnogi matematichari i umjetnici su pokusavali da je zavrse, ali bezuspjesno.. zbog toga sto je kompleksan i komplikovan taj zadnji deo..
Drina (female, 73)
Please note: VIP members do not see advertising
#76: (2007-10-23 20:37)
UMETNOST ...UM ( ETno) OSTavljen .... negde
...

...
ferlucifer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
#77: (2007-10-23 22:24)
UMETNOST..............
@fer
Mozaik je super, al mi nekako ne ide za kuhinju... Slutim da si sama radila?
Pa lepo..sad znam šta znaš
Cruela (female, 31)
Vidim more ljubavi, ali ne i splav da ga preplovim..
#78: (2007-10-23 22:37)
UMETNOST ...UM ( ETno) OSTavljen .... negde

Hv Cru
to je ustvari strana trpezarije ... koja se dalje povezuje ka drugim prostori(ja)ma .

( moje mišljenje je da on ... kao ni vitraž (koji još više volim) NIje ograničen namenom prostorije u kojoj će se naći,
ALI jeste koloritom i motivom (recimo).

Drago mi je da ti se dopada.
ferlucifer (female, 59)
#79: (2007-10-23 22:42)
UMETNOST...........
interesuje me da li su to lomljene plocice pa zalivene cementnim mleko ili...?
super je
ja bih koristila vise onih toplih mediteranskih boja,recimo....

ali je kao ideja odlicno

Divlja u srcu (female, 40)
ploviti se mora i bez broda
#80: (2007-10-23 23:04)
UMETNOST .........................................

izbor boja je individualna stvar ...
ja volim tamne , naročito crnu , uvek je (za sebe) stavljam kao podlogu ... čak i tamo gde je nezamislivo
npr kuhinjski elementi !
Svi su se prvo ( kada sam počela) krstili ... onda odmahivali rukom, zatim se glasno "zgražavali" .....
i (kada je završena) molili da im uradim .
Sada (skoro) svi imaju "crne" kuhinjske elemente ...

To su mi svi "ostaci" od pločica iz cele kuće ... praktično otpatci ...
može se reći da je izbor boja bio time uslovljen (htela sam da me " ne košta ništa" )
Ti ostaci su uglavnom sečeni (pločice, naročito one deblje- vanjske i one za stepenište se teže i nepravilno lome ) ,
zatim lepljeni - lepkom za pločice
i na kraju se stavlja fuga ...namenska smeša - rastvara se kao i lepak- vodom , samo se mnogo brže suši, pa je neophodno brzo odraditi finale.
višak se odstranjuje brzo (špahtlom) i (brzo) krpom...
inače se nikako ne može ukloniti (osim slomiti čekićem) kada se stegne.
Posao je zidarski ... ali je užitak Bogovski.
ferlucifer (female, 59)
total: 114, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 ... next page last page of 12
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

LinkWorth.
Create text link ads which boosts your website popularity and moves your SE listing to the top. LinkWorth.
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis