Romance Cafe forums

All forums

Najbolji postovi ikad :)  

views: 13432, replies: 113
total: 113, displayed: 10, page: first page previous page ... 3 4 5 6 7 8 9 10  11  12 next page last page of 12
Post #1, page: 1
#1: 2006-09-11 17:49
Najbolji postovi ... ikad :)
pomislih da bi mozhda bilo lepo imati temu na kojoj bismo kopipasterizovali najkvalitetnije postove ... lepe ideje ... lepa osecanja ... lepe koncepcije ... neshto tipa "esej u pokushaju" ... moram samo da naglasim da cu zadrzhati pravo redigovanja teme, u smislu odrzhavanja kvaliteta - znamo vec koliko su "ukusi razlichiti", pa da ne bi dolazilo do zloupotrebe "slobode govora" potrebno je da neko ipak vodi rachuna

& naravno - podrazumeva se da autori budu chlanovi RC-a ( a ne re-copy trecih lica )

have fun & keep walkin`

Updated 1 time(s), Last update (Neo-n) 2006-09-11 18:44

Neo-n is no longer member of Romance Cafe
page: 11
Ckomi
#101: (2008-03-19 21:53)
lily66

#110: (19.03.2008. 21:37) .........klub 27......
slatko se nasmejem kad procitam sta ovaj bluz(D)ni sin pise...
al se isto toliko i rastuzim..sneveselim se bash..splasnem..shvatim gde zivim..
a nekako volim da gajim i negujem iluzije..
ne smem da pustim decu ni blizu kompa..da slucajno ne procitaju sve ovo, pa da i sami shvate da je ovo sto im ja nudim i sta mogu da im obezbedim, jedno veliko NISTA, u odnosu na sve ono sto u belom svetu neki drugi roditelji mogu deci da priuste..

zalim ih i sto su toliko samostalne da znaju sve cene u prodavnicama..i sto znaju u kom mega-marketu su akcijska snizenja..

al ih ne zalim sto znaju da same skupe dokumenta za povlasticu..ili za konkurse za stipendiju..sto znaju da molerisu..poprave daljinac..naprave kolace...

definitivno je standard ispod svih kriterijuma..o ostalim krizama, moralnim i nemoralnim da i ne govorim..al ipak..ova deca su nam dobra..bolja nego sto zasluzujemo..stvarno..
lily66 (female, 41)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))

... ...
Ckomi is no longer member of Romance Cafe
#102: (2008-03-31 08:31)
Partybrejker

VIP#4115: (29.03.2008. 02:1 Ćaskanje - o čemu razmišljate upravo sada?
... eto, naljutili smo gazdu ... evo, svechano obetjavam da netju vishe da otvaram teme ... bzvz da se svi ljute a da samo ja uzhivam, zar ne? ... i evo, svechano obetjavam da netju vishe ni da zucnem na forumu ... da malo odmorite ... malo, a mozhda i malo vishe ...

Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
#103: (2008-04-02 10:48)
backerystar

VIP#45: (02.04.2008. 09:36) Kako slepom coveku opisati boje?
Moj otac je izgubio vid sa svojih 9 godina starosti...još posle onog onog ludila zvanog drugi svetski rat.
Našla deca granatu upadljivo obojenu da bi privukla dečju radoznalost...
Tragedija za njih same njihove bližnje i njihove ,eventualne potomke...
Nisam od malena odmah bila svesna njegovog hedikepa.
Sa svoje tri godine sam počela da odlazim na autobusku stanicu zajedno sa dedom , da ga dopratimo do kuće.
Sa pet godina sam tu obavezu počela sa ponosom da obavljam sama.
Često su nas ljudi ( iz onog sloja sirovina , kojima nevredi da imaju 2 para očiju ) , zaustavljali na ulici , govoreći mu , jadan Pajo ,šteta što nevidiš , pa zar ni malo nevidiš , ...eh kad bi samo mogao videti kako slatko dete imaš...
Mrzela sam ih iz dna duše, uvek sam sa zebnjom , očekivala njihove radoznale, napola pakosne ,komentare i pitanja...
Taa je samo gordo koračao pored mene , nežno stiskajući moje rame , kao da želi reći : pusti njih nemaju pojma o životu...
bilo je možda medju njima i dobronamernih , ali njih je tata bolje prepoznavao od mene...
Sa njima je razmenio po koju reč , i posle njihovog , pitanja ili komentara na njegov hendikep , ponosno je znao reći :
Nežalim da mi je bog uzeo vid , kad mi je podario ovo blago , ovo su moje oči , moje sunce što me svakog dana greje i moja najveća radost , nežno me pri tom milujući po kosi , dok su mu niz lice ispod crnih naočara obilato ispadale suze . Znate li koliko bole suze slepog čoveka ,nekoga kome je on uzor i oslonac...
ljudi su na njegov komentar najčešće ostali bez reči , i odlazili pognute glave...
Sad se pitam dali su tog trenutka progledali , ili jadni oni nikad nisu otvorili oči...
Pored svog invaliditeta otac je završio internat u rangu srednje škole kako god se to zvalo u to vreme , i pored toga četiri zanata , svirao je saksafon i zaposlio se kao telefonista u jednoj fabrici , sekao porodicu i izrodio sa majkom dvoje dece...
Pročitao je mnogo više raznih literarnih dela , od mnogih sa zdravim vidom...
Sve ga je interesovalo...
Kad smo kupili prvi Tv ,mama i ja smo mu na smenu opisivale lepote raznih predela , tropske šume , planine , mora , nikad to nije video ali mi smo znale da našim očima gleda i vidi sve što vidimo mi.
Po ushićenju na njegovom licu znala sam da sam uspela da mu prenesem sve što vidim , i boje naravno...
Jeste PPLAVA je boja neba , CRVENA je boja koju je zadnju video , boja vatre , boja krviZELENA je boja trave , Žuta kao žumance ili ona druga kao tek izleženo pile , BRAON boja čokolade naravno , BELA boja snega , i naravno retko kad bi se desilo da nije shvatao o kojoj boji je reč..
Znao je još reći da je imao sreću , što je video dovoljno dugo da bi naučio poznavati boje , inače bi mu svet bio mnogo tužniji...
backerystar (female, 42)
Nije tesko biti fin

Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
Flashback
#104: (2008-04-08 21:41)
#21: (08.04.2008. 13:51)

SKRINJA OD MALAHITA!!

... uglavnom mirisi

...
miris peChenog kestena u jesen, na Bulevaru... tek opalo lishce na trotoarima... u izlozima mashine sa "deLux" oznakom... stari grombi kaputi, kishni mantili od "balon svile"... zeleni autobusi, crveni tramvaji, zaobljenih linija... poneki "fijaker 750"... miris "kosili-ja" u tashmajdanskom parku...

...
miris prashnjave dalmatinske ulice na letnjem danu, u prohladnoj polutamnoj sobi... miris boje za shtampu iz tek otvorenog stripa... miris vune koji se probija kroz svezhe opranu jastuchnicu... miris prashine na parChetu trsa vinove loze u obliku malog maCheta, u kamarinu, tavanskoj ostavi...

...
miris polivinila u prodavnici "jugoplastike", u obaveznom obilasku pred odlazak na plazhu... miris retkog rastinja, borove shume i golog usijanog kamena... miris soli i joda... miris tople pashtete i paradajza, na svezhe namazanom parChetu hleba...

...
miris dedinih uljanih boja i platna za slikanje... terpentin i laneno ulje... miris veChere na terasi okrenutoj prema vinariji i Pjerovom vrtlu...

...
miris paprika peChenih u jesen na ledinama Starog Aerodroma, na Novom Beogradu... miris katrana i peska izmedju betonskih blokova... predveChe, miris jorgovana sa Bezhanije...

...
miris naftne peci u striChevom stanu na Zelenom Vencu... miris kaldrme pomeshan sa mirisom roshtilja... miris lipa u Makedonskoj... miris suterena u Lole Ribara...

...
traje

Partybrejker (male, 77)
... netrpeljivost budala mi je oduvek bila najveći kompliment :D))
Flashback is no longer member of Romance Cafe
#105: (2008-04-09 16:20)
Od: Zelda Za: mimaso Vreme:28.12. 2006 01:14

Pretiho . . . gotovo necujno . . ..
Tako pretiho prolazi vreme. Ja ne mogu da nađem smisao - ma koliko se trudila, a promiće mi život. Živim za neke druge dane, bolje dane jer... znam da će jednom doći, moraju doći.
Sada samo mirno čekam i praštam sve što je valjalo i što nije valjalo oprostiti. Kiša opet pada, sapira i ove reči koje se tako trudim da budu zauvek. Jer i kad mene ne bude ostaće reči. Zauvek su ustvari samo reči... one će da ostanu i po njima će da se pamti moj boravak ovde...
A biti sama,,,,, pa zar to nije u istom trenu, u istom času, biti svugde i sa svima!?
black raven (male, 36)
...isti, poseban, slobodan, samo svoj...
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#106: (2008-04-09 16:24)
triViALna
#244: (05.04.2008. 01:46) report bad post
MODERATOR-JEDINI ŽENSKI
APRIL is the cruellest month, breeding
Lilacs out of the dead land, mixing
Memory and desire, stirring
Dull roots with spring rain.

Neki ljudi udju u moj zivot bez glamurne najave, kao slucajni prolaznici koji me okrznu nehotice dok streme nekom svojom linijom u nepoznato. Okrznu me I ja kao da nikada nisam imala moju pravu liniju u nepoznato zastanem na tren I krenem da istrazujem otiske prolaznih stopala. Tren postane vecnost. Vecnost postane smisao..

Ti ljudi ostanu u zivotu i kada odu.
Mozda ostanu cak samo zbog toga jer su otisli.
Ne znam sigurno…

U svakom slucaju su posebni.
Poseban je dodir.
Ne meri se vremenskom skalom prezentnosti.
Cak ni fizickim prisustvom u prostornom prostranstvu.
Meri se onim "sve u nicemu" koje ostane kada vise nicega opipljivog nema.

I reci lepe…

Lj. Greeny…
black raven (male, 36)
Ckomi
#107: (2008-04-16 16:30)
black raven

VIP#585: (16.04.2008. 16:2 Šta je sve ljubav?
...hM...

...nekako, sve sam sigurniji da ljubav nisu izjave tipa "ljubavi moja", "volim te" i sl. ...narochito neprekidno ponavljane...chini mi se da je to u stvari ubedjivanje druge osobe u tako neshto, a josh vishe samog sebe...tako izgovarane, one postaju samo obihne rechi, poput "dobar dan" i neminovno klize u sopstvenu karikaturu...u dosadu ("...polako dosada mrsi nam kosu...")...prave se stvari definitivno odcute...

...ljubav je kada pored nekog drugog mozesh da budesh ti.

black raven (male, 35)
...isti,poseban,slobodan,samo svoj...

....nemam sta da dodam...
Ckomi is no longer member of Romance Cafe
#108: (2008-05-16 22:04)
SRODNE DUSE
Mali Marko je odrasto..definitivno…drzi nam pazznju u lokalnom kafitju…prica I ne staje…citira sam sebe…pishe kazze…uveliko.Nikada nije bio kao ostali klinci iz kraja..mnogo pre njih je poceo da nosi one shiroke hokejaske majce,okretje svoj cetvrtasti kacket naopacke…I nosi one shiroke bermude….tj shorceve..a nema veze sa basketom …lozio se na crni-rep….mi matori lokalci ga zezali...al realno,videlo se da momak radi radnju…nije bilmez,definitivno.
….udarili I mediji po njemu,krenulo ga…a Slaven ga I dalje jedva sluzzi..zeza ga kako deci zabranjeno tocenje alkohola,I netje da mu donese pivo…Marko je vetj pijan od nashih piva…pljuje na sve ..politiku,boga..a najvishe na ljubav..
..mi ga podgrevamo…al mali drzi pricu..ima nit..
-Kakve bre,ljubavi –kazze- koga mi zavaravamo..lazzemo..
-Mali,kad te bude drmnulo,znatjesh…nemoj trcis sa zakljucivanjem..natji tjes I ti srodnu dushu…
-ebala vas srodna dusha..meni I moja pravi sranje,zamisli da jos pronadjem iskopiranu ovakvu…
Voja mu gurnu jos jednu limenku.
To je sve bre,Bozzja kazna,imam ja teoriju o tome…slusaj,I nagne pivo.
Znas sve ono kad su zasrali Adam I Eva..morao Bog da ih kazni.
Znam,kazze Voja,zato nam zzene jos krvare…jel to ta prica…I ono, da nam zzene decu radjaju u mukama…jel to ta prica…daj bre mali,imas nesto jace…
..imam,to je bio samo prvi deo kazne..drugi je taj sto nam je usadio u tintare osetjaj da ljubav postoji,I da kao zivot provedemo trazetji taj ideal…e sad trik je u tome da uspemo to kad su u pitanju prijatelji ,stvari…al ne mozzemo u onoj jedinoj koja ljude cini kompletnim….Srodna dusha,kopija tebe,ti u nekom drugom…totalno prepoznavanje…eto tu nas je zajebo…svi osetjamo potrebu za takvim bitjem,al stalno se negde ispalimo…
-Marko,pogledaj Slavu..vidis da je covek procveto od kad se ozenio…podgreva ga Voja..i ujedno zeza Slavishu sto nas poslednjih godinu dana zanemaruje od kad se ozzenio..
-To samo ide u prilog mojoj teoriji da nam je ukleto stavljena potreba da tragamo..pronalazetji sve same pogresne osobe na putu do prave..Vezice I boranija…brakovi I boranija…zajednicka potreba da se lazemo…kako smo jedno za drugo…a ne gledamo male sitne stvari koje nas upozoravaju u suyprotno…
- Slavo,razvodi se dok nije kasno…povikasmo…
….ne ne,Marko vrti glavu levo desno…Mogu neki ljudi provesti zajedno dugo vremena…MOZDA I CEO ZIVOT..imati I decu..ali ne mogu biti ono pravo..jer fali ono sitno,najsitnije..do savrshenstva…eto…
…znaci za`ebo nas Bog?a mi ateisti,sto mi d`ispashtamo..dobaci Slaven u prolazu..
..ne bre..nista ne kapirate..odrasli ste na starim filmovima…gde ima jedan zaplet sve do kraja…I smeje nam se….u stvari je gvint u tome,da ipak svako ima osobu svog zzivota,al oni su rastrkani …ako se nadju to su sretna deca vasione….da bas sam zapamtio tako je slozzio recenicu….slozzna deca vasione…doduseh..doda,onako zlocesto…sa malim shansama da se ikada sretnu…jer u tom slucaju kazna nam je sto stalno mashimo u ljubavi,a kad promasis ljubav,sta vredi sto si ostale stvari pogodio…

..morao sam da odem…besika je vetj dugo bila u crvenom…..neki deo sam propustio…znam..al gde sad da klincu ..priznajem pametnom klincu titram kugle…morao sam svoja da olaksam,pa sam nesto propustio….kad sam se vratio..Marko I dalje prica..Slaven je sa onom svojom tacnom zastao I ne prazni piksle..a mali mu ga dao…
..znaci rastrkani ste…I to nasumice…ti Vojo si sigurno cuo za kombinatoriku…zeza ga mali…Voja inace visi u kladionici,I udara utorkom sisteme na lotou 7od 39..valjda…lokalni kladionicari ga smatraju najvecim gresnikom…ko se kladi ne igra lotto…I to je zakon..osim u vojinom slucaju…
…cuo sam…kazze
E pa vidis ,kombinatorika kazze da the tako nesumice rastrkane ,ipak slucaj dovesti da srodne dushe budu u istom gradu,ulici….i to se cak desava cesce nego sto bi zakoni kombinatorike mogli da predvide…
..eto ti ga sad…
Eto ipak se neki ljudi nadju,I ostvari se san o takvoj savrssenoj ljubavi…ostali to samo posmatraju I ceznu….tuzni zbog saznanja da savrsena ljubav postoji,ali da je vetjina netje natji….Time je kazna sa pocetka price kompletna….
…ovi moji tjute I treptju…
……e jbga mali,Aj ponovi nesto sam preskocio,kazzem..
Ma napisop sam sve to u mojoj knjizi,kazze on…
Pa koj nas kurac ovde davis…sto nam ne podelis knigu pa d ate citamo,kazze Voja…
…ovako mi platjate pivo…smeje se klinac..
Mali Marko je odrasto..definitivno…

ferlajt (male, 99)
Pažnja! Deo ovog profila narušava pravila.Neće moći biti pretraživan ...
black raven (male, 36)
#109: (2008-07-05 11:42)
mike - leo

toliko puta opevana , opisivana, dodirnuta od puno ruku kao lucka kurva ,stoji na stolu kao iz prkosa ......tamne puti, maslinavo zelene boje ili nekog slicnog depresivnog kolora, divnog zaobljenog zenskog vrata, skoro u pokretu , pozivajuci lascivno na bludne radnje......nudeci svoje punasno telo sa zaobljenim bokovima skoro svakom strancu.......ne mareci ako na svetu postoji ista slicno, jer superiorno svesna , zna da je jedina i neponovljiva.......znajuci sve moguce tajne, od suzom navlazenih maramica za nekom oktobarskom klasom, cemernih noci u nekom podrumskom polusvetu, sirokog osmeha za prvenca, ili razdiruceg bola za nekim izgubljenim.......dajuci i uzimajuci istovremeno ona postepeno postaje simbol divljenja, raison d' etre i iskorak u nestvarno kada nam je to potrebno......a potrebno nam je, kako kome po zasluzi, i ona je uvek tu da razvedri ili rastuzi.....gledajuci je u blagoj predigri pogledom, ne dodirujuci je ni nenaslucujemo sta donosi sem zakljucka da mora biti nesto novo i uzbudljivo....tek kad prospe svoju medeno crvenu utrobu [cudno, u tom momentu se uvek setim stihova " this one goes to one I love "-REM]pocnemo da vodimo pravu ljubav, ona izaziva nemirom u casi, novim mirisima koje nije lako dokuciti, dodirujuci blago otupljene delove nase svesti, igrajuci se sa osecanjima koje smo uredno sklonili da ne smetaju previse......ja se isprva borim, ne dam joj da prevlada, da uzburka osecanja i da uzdrma uspavanu svest, pijem je da joj oduzmem snagu mada znam da je jaca i da ce prevladati......i u toj nemoci kao poslednji kockarski adut iz rukava pomisljam da ce je bas pogoditi ako je ne popijem......ha, pa to i ceka da se predam bez borbe ,razmisljam......i u svemu tome me obavije izmaglica, odlutaju misli i telo postaje vantelesno u blazenom klimaksu predajuci se potpuno......vise nista nema neko krucijalno znacenje, pobedila je i moras da joj se divis......do sledece prilike.

bas mi se dopada non-vip status i to sto nisam alkoholik.cao 20-sedmashi....
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
#110: (2008-07-15 20:52)
...ne znam kako je ovo moglo da mi promakne...uvek me razbije kad osetim srCe...kako pulsira...

#5: (06.07.2008. 12:12)
Odrasli,ha?
prvi put sa 12god....kada su se kockice definitivno raspale....
drugi put kada me je pandur zaustaviJo i pitao da li je sve u redu a ja mu glavu spustila na rame i plakala....dugo....
treci put kada sam se probudila totalno nesretna....spakovala se i otishla....
chetvrti put kada je Suzana odluchila da ode....
peti put kada je Zrnce doshlo na svet....

4:1 za tamnu stranu....

biram da ne odrastem.....

pavladoljska (female, 31)
Vlasnica Brenda KPGS
Nightingale (male, 36)
total: 113, displayed: 10, page: first page previous page ... 3 4 5 6 7 8 9 10  11  12 next page last page of 12
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis