DrveniKostur:
Dream Raider: Krenulo je neformalno, poslao/la je poruku, odgovorili ste... svidelo vam se.. cekali ste novu... stigla je...
Pocelo je upoznavanje: kucanje do besvesti, zatim telefonski razgovori .. i tako svakoga dana... pochinjete da sanjate ... i budni....
Dosao je dan kada cete ga/je prvi put videti, mozda dodirnuti.....
Da li ste dozziveli ochekivano, zzeljeno ...?
Da li je to zaista TO?
pa, kad smo već kod prvog prvog susreta, prvi prvi susret imao sam tamo negde 97., na starom Sezamu, a njen nickname glasio je - kovacalx. u to vreme, ljuštio sam dva litra vina dnevno i imao intenzivan osećaj da sam negde pogrešno skrenuo, da sam ispao iz koloseka svakodnevne normale i otkotrljao se negde u stranu, bio sam veoma rezigniran, tačnije, bio sam perzistentno rezigniran, sve mi je živo smetalo i, generalno, bio sam još jedno nepodnošljivo i gnevno ljudsko biće, i iz nekog jada ili želje da neko prepozna moj krik, počeo sam malo duže da puštam pipke po tom bbs-u, i kovacalx se primila na moj kritički stav prema čovečanstvu, pa me kontaktirala na mejl i dalje kreće standardna egzaltirana šema, dakle sve ono što si naveo, mejlovi, hrpa mejlova, slatka neizvesnost, lebdenje u zraku, višesatne prepiske, ruke što se u tihoj molitvi pružaju ka nebu, tvoje dupe zavareno za fotelju, tvoje oči zakovane za monitor dok naokolo pršte tastaturne tipke, i tako, dok postepeno gradiš jednu savršenu viziju žene, počinješ da praviš greške, počinješ da se gubiš u preteranim očekivanjima, počinješ da pred nju postavljaš nemoguće vizuelne i intelektualne zahteve, hoćeš u njoj da spojiš filozofa, holandsku kurvu, preplanulu egzotičnu boginju i svoju majku, hoćeš i jare i pare itd.
na prvom (i jedinom) našem sastanku, stvarno mi je bilo prijatno, kovacalx ostavila je snažan utisak, stvarno je bila jedna veoma sofisticirana dama, učena i pomalo konzervativna, malo me podsetila na Meri Popins, samo sam čekao da otvori kišobran i nestane u nebu. bio sam u staru tog randevua ćutljiv, ali nakon što sam popio nekoliko piva u "platou" (koji je tada izgledao puno humanije nego danas), ohrabrio sam se malo, jebiga, počeo sam da joj recitujem neke stihove od kojih su joj se najviše dopali oni od Odena Neša:
prastari termit kucnu o drvo
pa mu se svide, prvo i prvo.
zato je danas tvoj ujka Bobi
propao kroz pod u dnevnoj sobi.
zaista besmrtni stihovi, ako mene pitate. a dopali su se i kovacalx, njene do tada suzdržane usne pukle su u osmeh i pred mojim očima sevnula su dva blistava reda zuba u kojima sam komotno mogao da se ogledam. kasnije, nakon platoa, upustili smo se u jednu dugu dobru staru šetnju beogradskim ulicama, raspravljajući o ovome ili onome. bilo mi je, moram još jednom to podvući, jako prijatno, i to je bilo novo osećanje za mene u tom periodu sivila i krize. posle sam je ispratio na bus, i stvarno sam hteo ponovo da je vidim, nastavili smo našu prepisku, ali kovacalx je uskoro izgubila interesovanje, jebiga, tako to ponekad biva kad padnu maske, pa se direktno suočite sa svojim idolima i predmetima fantazija, možda je, što se kovacalx i mene tiče, trebalo zauvek da ostanemo na virtuelnom nivou, možda bi, u tom slučaju, naš odnos potrajao duže; ovako, taj naš iskorak u realni svet bio je, čini se, koban...