Romance Cafe forums

All forums

Najbolji postovi ikad :)  

views: 12547, replies: 113
total: 113, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 12
Post #1, page: 1
#1: 2006-09-11 17:49
Najbolji postovi ... ikad :)
pomislih da bi mozhda bilo lepo imati temu na kojoj bismo kopipasterizovali najkvalitetnije postove ... lepe ideje ... lepa osecanja ... lepe koncepcije ... neshto tipa "esej u pokushaju" ... moram samo da naglasim da cu zadrzhati pravo redigovanja teme, u smislu odrzhavanja kvaliteta - znamo vec koliko su "ukusi razlichiti", pa da ne bi dolazilo do zloupotrebe "slobode govora" potrebno je da neko ipak vodi rachuna

& naravno - podrazumeva se da autori budu chlanovi RC-a ( a ne re-copy trecih lica )

have fun & keep walkin`

Updated 1 time(s), Last update (Neo-n) 2006-09-11 18:44

Neo-n is no longer member of Romance Cafe
page: 4
maski

VIP
#31: (2006-10-19 09:04)
Nije dodatna trebala ni mojoj baba Dari (Bog da joj duShu prosti ), iako se odrekla nasledstva Antonija Jankovica, pola opShtine Chukarica i familije...
Zivela je sa ubogim Nikolom,radniChkim sinom...Troje dece mu izrodila...Iz rata ga Chekala...Kisele Chorbe pred zoru mu kuvala...SvlaChila odela navlazena rakijom,i u postelju ga stavljala kao potomka a ne kao suruznika...I,sve vreme pCovala,onako,ovlaSh,kroz zube...al' s osmehom Monalize...
Znala je zaShto to Chini...
VerovaShe u instituciju...
PokoriShe joj se...
Umrli su jedno za drugim...
Oboje s osmehom na usnama...

by devojchica
maski (female, 38)
art i cuina
#32: (2006-10-19 09:35)
Slamke za drugima il' grede za sobom... Zadiranje u zzivot. I svoj hleb, al' tudje brige... I josh mnogo toga...

Greenisgoodforeyes: Ja ljudima pričam. I previše. I negde premalo. I jedno i drugo. Znam da znate da je i to moguće. Iznosiš kao sebe, unutrašnjost, osećanja, raspoloženja, misli, stavove... a opet, negde se čuvaš, pa te ne poznaju svi onako kako ti sam u sebi jesi, pa ne znaju baš uvek da te je nešto pogodilo (ne znaju, često ne zato što im nije stalo, nego, ma bre, Suzana, ne poznaješ ni ti svoju glavudžu, mačeta bi ti trebala da se probijaš kroz nju, kako drugi da pronađu baš onu orhidejicu koju bi ti volela da oni pronađu!!?? )

Što će reći, da govorim, i da, nekad me i nema...

Ljude ne pitam uopšte. Mislim, ako ja pričam, pričaće i meni. Logično mi je da pričaju. Kada vide da se otvaram, otvoriće se i oni. A ako neće, šta mi vredi da pitam...

I sada dolazimo do još nečega. Do zloupotrebe. Do toga da neko vidi da nećete da rondate po njegovom životu, da ste od onih koji ne zadiru... I ondaK ispadne da ste nekom pružili na dlanu i svoje prijatelje i svoje misli, i svoje širom otvorene oči, i spuštene trepavice, i mrštenje kada sunce sine a vi niste poneli naočari, i svoju sobu, i kutiju sa mindjušama, i način na koji trpate začine u klopu i na koji ližete čokoladu sa prstiju... I sve to... I da ste, na primer, voleli fantoma, koji vam nije rekao nista...

To JESTE moj problem. Zato stalno i razmišljam o govorenju i podrazumevanju...

A trpanje nosa... ma to je jednostavno stvar nakazne anatomije... mentalne!

www.romance-cafe.com/forum/topic/1858/1
cile011 (female, 42)
Zelda

moderator
#33: (2006-10-19 09:38)
triViALna:
triViALna: S L O B O D A

a sto volEm da citiram sebe ihhhhhh...
a tek da se objasnjavam naknadno (trep-trep)...
kako god, ne volEm da odvalim, a da ne objasnim "odvalu", pa cu ovom prilikom & raspolozenjem da se raspisHem...

Interesantno je koliko stoleca su ljudi proveli u borbi za slobodu. Sloboda je ono sto pokrece i nepokretne. Sloboda je velicanstvena. Za nista nije umrlo ili bilo ubijeno vise ljudi nego za tu slobodu. I nakon puna dva milenijuma smo navodno konacno stigli do stepena gde se niko vise ne usudjuje drmati to pravo slobode u svim mogucim zivotnim sferama. Rekao bi covek ova ljudska vrsta je napredovala…Ali nije.
Nije zato, sto bi svako rado neogranicenu slobodu, ali da za nju nista ne plati. Svako bi da je u svemu slobodan, ali ni pod razno da snosi odgovornost za sopstvena slobodna dela. Ja bih da odlucujem, ali da ne snosim konsekvence odluke. Ja bih da se sexam kao zensko, ali da posle sexa budem musko. Ja bih da rodim, ali da moje telo ostane "netaknuto". Ja bih da "imam", ali nista da ne rizikujem za taj "dobitak". Ja bih da sam NEZAVISNA, ali da igram u ZAVISNIM igrama. Ja bih sve da mogu i smem, ali za eventualne "greske" u proceni ili takozvane kolateralne stete da drugi budu krivi.

Sve bih ja, celokupnu slobodu od napred i nazad, samo ODGOVORNOST za moju sopstvenu slobodu necu, to breme cu da svalim na tudja ledja. Iliti narodski recHeno :"I ja bih da se qrcim iako znam da ne znam da letim!" Jesam sa ovim poprilicno banalna, ali tacno toliko banalno se danas zivi na ovom "slobodnom" svetu.

Koliko prezirem one koji pokusavaju da izgrade sopstvenu slobodu kroz oduzimanje te iste slobode nekome drugome, toliko prezirem i one koji bi od slobode da proberu "dobitak" a "rizik gubitka" da odbace ili svale na "nekoga, negde, nekada, zbog necega, za nesto…".

Ko god glasno uzvikuje sve te silne parole o slobodi, neka u istom dahu plati i cenu slobode, jer je svaka sloboda ima.
Koliko i sta kosta sloboda? -Kosta tacno onoliko, koliko smo slobodni za "slobodu", dakle NEZAVISNI...

www.romance-cafe.com/forum/topic/1647/12

Ja volEm kako Triv "mulja"! I kako pametuje i kako oseca. Stvarno!
Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
#34: (2006-10-19 09:53)
Gotovo da napamet znam tekst ovog posta, od chestog chitanja. A uvek iznova se od srca i naglas smejem ovoj vedrini.

[quote]OBICNA: Il' od chega ste vi napravili uzaludne pokushaje? A pokushavate, uvek iznova verujuci da ce ovaj put uspeti? [/quote]

Ima neki kolač, zove se "crnac bez gaća"......vruće testo se zaliva sa vrelim sirupom i čokoladom.....i meni to redovno ne uspe.....umesto da mi "crnci" budu rahli kao što je red, moji budu zbubani i teški za gutanje kao tovatna mast.....ALI......zajunila i ne odustajem..

I učim svinju da peva. Al sve ređe. [/quote]

www.romance-cafe.com/forum/topic/1784/2/Uzalud-vam-trud-svirachi
cile011 (female, 42)
#35: (2006-10-19 10:10)
Fatalno, kristalno jasno objashnjenje privlachnosti. I onoga shto je u njoj i divno i strashno u isti mah...

Divlja u srcu: svaki put...
i ne mislim da je to narocita sreca u zivotu
svaki put se desavalo isto: vidim,i prepoznam,i znam da cu voleti
i onda to traje prokleto dugo,i traje,i traje,cak i kad vise nismo zajedno,cak i kad nismo ni blizu,cak i kad svako od nas vodi svoj zivot
ali ta crta prepoznavanje i neobjasnjive bliskosti ostaje izmedju nas,i taj neko mi dodje k`o deo mene,ko ruka,neodvojiv
poslednji put sam skroz poblesavila....
nije strasna fatalnost susreta,strasne su one pauze izmedju....duge i neprozirne,ko vecnost....
i strasna je moja odanost

www.romance-cafe.com/forum/topic/1611/7
cile011 (female, 42)
Please note: VIP members do not see advertising
#36: (2006-10-19 11:49)
Smenjuju se pitanja koja sebi postavljamo. I raspolozzenja. I tragovi prozzivljenog...

lily66: Bas ovih dana sam dosla u situaciju da «progledam» i shvatim da sam posle mnogo godina i nekih dugih veza..i pauza koje su sledile..i raznih druzenja i upoznavanja , dosla u fazu strashnog umora , onog gde usput cushkas delice sebe u zadnje coskove, pa onda kad mislis da je sve u stvari tu i da to mozes da izvuces kad hoces, nisi u stanju da to vratis na povrsinu..
Cak i prijatelje uspes da zavaras da si dobro, da ti je zivot pod kontrolom, da si zadovoljan...
Srecom , postoje jos uvek oni malobrojni entuzijati, ljudi sa dushom i voljom da vide i prepoznaju ostatke neceg pravog u drugima. Koliko je samo snage i zelje i potrosenih reci trebalo, koliko razlicitih metoda za «istresanje iz gaca».
A borila sam se lavovski da dokazem kako nije tacno da sam postala povrshna, kako nije tacno da stavljam na vagu sve, a nudim samo mrvice (doduse, dobro upakovane), kako sam u stvari srecna i zadovoljna i kako nije tacno da sve to radim da bi se manje trosila i da bi manje sebe dala.
I naravno, takva kakva sam bila mogla sam da dobijem za uzvrat samo nesto povrsno i polovicno i zamalo da ne vidim ispred nosa ono sto stvarno vredi. A mozda sam i prepoznala ono pravo, ali se uplsila da cu sad morati iz korena i radikalno da radim na sebi.
Da ne duzim (mada sam vec smorila pricom), resih tako da se izborim za sebe, da bi imala sta da dam...
A dragi ljudi i pravi prijatelji ce jednostavno razumeti ....

www.romance-cafe.com/forum/topic/1775/1
cile011 (female, 42)
provokativan
#37: (2006-10-19 12:36)
#33: (18.10.2006. 22:1 CEKAM/NE CEKAM
...cHekam ...da osetIm vRtoglaVIcu...da MI se zaVrTI u glaVI kao karUsel...dA ne Mogu dA disHem....da neKO bUde staroModan...nePopravlJiVI romaTIcHar....
....BasH me bRiga ako Je to auT i neCu neObaveZno...iaKo je to In...i bRe veruJem da iMa josH taKVIh musHkih...
...ceKam da MI neKO saPuCe...dA me zgRli da pUca...da me zaSmeje zA beZveZe...da sHetamo...i nE govOrImo nisHta...da sE smesHkamo kao da Sve vEc znaMo..da pRepliCemo prste..da PlEshemo....
....CekaM...da....
kokolala (female, 33)
'...HoCu dA buDem volJena. RastRgnuTa oD LjubaVI. Da reZim, zaJeDno sA neKim...'
неам коментар, све је кристално јасно
provokativan is no longer member of Romance Cafe
Greenisgoodforeyes
#38: (2006-10-20 09:39)
Maski, "Muzika koja se slusha"

slusham tiho hrkanje ..... tipkam nezzno i ne shkripim stolicom .....

www.romance-cafe.net/forum/topic/1680/225/MUZIKA-KOJA-SE-SLUSA

Updated 1 time(s), Last update (Greenisgoodforeyes) 2006-10-20 09:39

Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe
provokativan
#39: (2006-10-21 11:49)
#52: (20.10.2006. 02:45) O ČEMU ĆUTIMO A BOLI NAS (by Deejana)
kad sve saberem i oduzmem...

...ja najvisHe cutim o sebi, a boli me...
...i da, uhvatim samu sebe u tome da u svim dnevnim & nocHnim pricama najmanje pricam o sebi...o svemu drugome, da, ali najmanje o sebi...

i setim se tako onog "davanja sebe"...

davanje sebe celom svetu je sigurnost, dok je davanje sebe samo jednom coveku opasno kockanje, jer ceo svet ti ne moze nisHta, jedan covek ti moze sve...
triViALna (female, 30 )
tacHka, tacHka, tacHkica...
неам коментар, све пише

#74: (21.10.2006. 09:37) LJUBAV ILI KARIJERA?!?
Cudno je to ...
Kada volis, zaboravis na karijeru.
Zaboravis na dnevnu rutinu.
Zaboravis na sitne jajare i probleme kojih ti je pun Q.
Zaboravis da dises.
Zaboravis, ali ti prava ljubav ne dozvoljava da zapustis karijeru.
Vec ti iskreno kaze sta da radis i znas da je svaka njena rec stepenik kojim se penjes ka lepsem zivotu.
I zato, svakako, ljubav.
Fuck the karijera.

SARMANTNIVITEZ (male, 44)
DIGNUM LAUDE MUSA VIRUM VETAT MORI
када би само знао колико си у праву

Updated 2 time(s), Last update (provokativan) 2006-10-21 12:05

provokativan is no longer member of Romance Cafe
#40: (2006-10-25 07:14)

Budi me ujutru...daje mi moju omiljenu kosku i kaze:mars,bre,u kucicu,nemo' mi prljas otirac!

.... ......ca blues
ca blues (male, 35)
total: 113, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 12
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Osvojite sedmicu na na loto-u
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis