Romance Cafe forums

All forums

Najbolji postovi ikad :)  

views: 12455, replies: 111
total: 111, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 9 10 ... next page last page of 12
Post #1, page: 1
#1: 2006-09-11 17:49
Najbolji postovi ... ikad :)
pomislih da bi mozhda bilo lepo imati temu na kojoj bismo kopipasterizovali najkvalitetnije postove ... lepe ideje ... lepa osecanja ... lepe koncepcije ... neshto tipa "esej u pokushaju" ... moram samo da naglasim da cu zadrzhati pravo redigovanja teme, u smislu odrzhavanja kvaliteta - znamo vec koliko su "ukusi razlichiti", pa da ne bi dolazilo do zloupotrebe "slobode govora" potrebno je da neko ipak vodi rachuna

& naravno - podrazumeva se da autori budu chlanovi RC-a ( a ne re-copy trecih lica )

have fun & keep walkin`

Updated 1 time(s), Last update (Neo-n) 2006-09-11 18:44

Neo-n is no longer member of Romance Cafe
page: 6
Gandalf
#51: (2007-03-17 15:24)
u koju god da ih temu turish, Ca.

A u vezi sa Trivinim postom. U vezi sa inner spaceOM, o kojem mogu da pričam samo ako se radi o mom inner spaceU. Samo tada.

1) Izazvan rečenicom u kojem ženska persona "Triv, dušo" kaže kako se prava dama nikada neće okačiti nikom oko vrata na javnom mestu, nikada neće nesmotreno ili smotreno razmazati šminku: Godina 2006, čini mi se baš mart. Sedim sa nekima koje volim u "Balkan ekspresu". I zove Jasminica i kaže da će da dođe da mi kaže nešto. I dođe i priča kako je ovog i ovog (tačno određenog) videla u bioskopu. Samog? Ma neeeeeee. I ondaK idemo u "Crveni rak" i ja tamo nasred kafea plačem ko som i svi vide i neko (zna on ko, ljubim ja tebe I) me grli i ja plačemi i plačem. A ljudi se okreću i ništa od toga nije blam, i začudo. gledaju me lepše nego što bi ikada gledali nekakvu damu. Volim što nisam dama.

2) Neko mi je nekad pričao kako ja ne znam koliko je puta on dolazio na parking biblioteke, stajao, ćuitao, razmišljao i odlazio, pošto bi popušio cigaretu i bacio opušak. I ja kažem: "To što ja ne znam da si ti to radio čitavu stvar odavno čini okončanom".

3) Dugo sam gledala, sada u pluskvamperfektu već, kako se nečiji tikovi, nervozni pokreti glavom, izrazi nervoze, pojačavaju u mom prisustvu. Gledala i mislila možda oholo i bezdušno onda kako to ima veze. Ima, da, shvatila sam posle nekog vremena, ali, ima veze na lep način. Ljubav podrazumeva apsolutno odsustvo stida, blama. I kada se takvi krajnji uslovi uspostave, ljubav isto tako znači da, ma šta uradio-uradila, nećeš ispasti smešan. Da će svi drugi, koji razmišljaju o granicama davanja sebe, da će svi oni ispasti smešni, da ti koji si se odlučio za samoizlaganje možeš jedino da ispadneš plemenit... da, i čudan, jer drugi te neće razumeti. A, uostalom, ko da i moraju.

Biti ultimativni plejer (ne jedan od onih o kojima sam završila priču) znači ne znati za blam. Jer dostojanstvo više ne možeš izgubiti budući da si ga svojim izborom zanavek stekao-stekla.
Biti ultimativni plejer znači ogoliti se.
Biti ultimativni plejer znači pristati na samotnjaštvo. Upravo iz silne želje za drugim (ne drugim po svaku cenu nego za drugim kojeg si izabrao-izabrala da bude tvoj prvi).
Biti ultimativni plejer znači ne biti plejer, ne biti "frajer", "riba", znači biti spreman da igraš ruski rulet. Jer, napokon, jedino što ikada možeš da uložiš i treba da uložiš jesi ti sam-sama.
Biti takav znacchi biti sposoban i da prestanesh da volish. Samo, tek onda kada dzzinovska sekvoja bude postala zakonom zasticen primerak. Ne pre. I umeti da odesh, zanavek. Ali, tek tada. Jer, za to ce vreme neki drugi obrnuti koju stotinu krugova.

Sve ostalo spada u zloupotrebu. I neka mi i kažu da se tako ne radi. Ja kažem da tako TREBA da se radi. Ma kako ne-mudro bilo.

Eto...
Izmenjeno 2 put(a), poslednja izmena (Zelda) 17.03.2007. 14:23

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
.... ... ...
Gandalf is no longer member of Romance Cafe
Zelda

moderator
#52: (2007-03-18 13:14)
nightingale: ...malopre sam se vracao sa mesta gde se slusala fina muzika u drustvu finih ljudi...i pilo se nesto sto se zove PUNC (tekila,dzin,kajsijevaca,votka,sok od borovnice i gomila voca)...ne volim pivo,a bio je suzen izbor...elem,vidno pod uticajem gorepomenutog napitka vozio sam polako mojim sokakom...znaci,noc u Sumadiji..pretprolecna...onaj ko nije doziveo,tesko je opisati...uglavnom,odjednom su po kolima pocele da mi padaju latice cveta sljive...blagi povetarac ih je skidao sa krosnja drveca i nosio pravo na mene...pod svetlima,izgledalo je carobno...stao sam,otvorio prozor i pustio mirisnu kisu da mi pada po licu...i pruzio ruku da je dotaknem...e,to je jedan od onih trenutaka kada vam je zao sto ste sami,sto ne mozete da ga podelite sa osobom za koju mislite da bi razumela...i onda se pitate sta ona,tamo daleko,sanja...crvene gradske krovove,sivi beton ili ogromne zgrade u staklu...i nadate se da,duboko u srcu,ostavlja bar malo mesta za pahulje koje mirisu na prolece...na srecu.

Lj
Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
#53: (2007-03-18 13:54)
triVIALna...kao i obicno

...granica izmedju budale i genijalca je infinitezimalna tacka na horizontu beskonacnosti, zato se svaka budala opravdano oseca genijalnom, dok se svaki genijalac sasvim sigurno oseca kao budala. Nesvrstani ce u ovome citati razmake! I nije citat, rodilo na mojoj krusHki! To isto projiciram i na odnos obicnih/neobicnih, normalnih/nenormalnih i jos poneki...

Mojoj kevi je svaka setajuca enciklopedija citata, koja na svako zivotno pitanje zna najmanje jedan odgovor nekog navodno "neobicno pametnog" sasvim sigurno neobican covek. Za mog caleta je takav covek jedan najobicniji "medio-kreten" koga ce u sred citiranja preseci recima : "Lepo je sto je XY razmisljao o tome, zasto ne pokusas i ti? Reci/napisi/smisli nesto sto jos niko nije rekao/napisao/smislio, i postaces besmrtan. - Ne moras postati besmrtan, ali mozes postati i ostati TI."

Ljudi koji zude za tim da su neobicni, su najmanje neobicni. Oni koji to jesu, najcesce toga nisu svesni. I ako to ikada prokljuve, provedu resto zivota mireci se sa tom cinjenicom. Neobicni ljudi, oni zaista neobicni su ovek oni, koji poseduju neobjasnjivo razvijen nagon za manifestacijom "sebe" kroz "nesto". Izrazito introvertirane licnosti, gotovo uvek outsiders, robovi sebe.

I da, mogu ja da tvrdim da sam neobicna. Mogu to cak i na celo da tetoviram, ali preziveti tu moju silnu neobicnost moram sama na najuobicajeniji nacin - day by day...

Updated 1 time(s), Last update (ridgewaysunset) 2007-03-18 13:55

ridgewaysunset (female, 27)
#54: (2007-03-18 14:01)
..again...

Nisam ja za ovu temu.
Nije moj zivot (bio) za ovu temu.
Nije stvarnost bila duzi period na vremenskoj skali.

Ali ima senki, ima okvira, ima podloge...

Ima ona caletova :
...i zboooooooog togaaaaaaa,
sto nisi bila kao druge zene,
kad si bila protiv meneeeee,
tvoji su mi gri(j)esi draziiiiiiiiii,
bliske su mi tvoje laziiiiiiiiiiiiiii...

Vajta, Sead Memic Vajta sto i dan danas "krcHka" na gramofonu! Da, gramofonu, ne ebe moj cale CD-playere i ostali koMfor. Kaze nema osecaj za feeling kad ne "krCHka"...

Ima "Kosili", onaj roze i svetlo plavi, koji me podseca na neka letnja kupanja golaca kod babe iza oraha u nekom "koritu", Boze a bilo je tada i bazena!

Postoje i neke novogodisnje slike, na kojima su obelezene "prve" pocepane farmerice, obucene krijuci da cale ne vidi...neke davne vojvodjanske zime, kod prijatelja (bez salasa)...

I Portoroz, Porec, Pula, Zadar, Rovinj, Krk, Dubrovnik, Split, Rab, Ulcinj, Sv. Stefan, Ljubljana, Maribor, Sarajevo (sa VuCHkom), Banjaluka, Plitvice, Zagreb, Ohrid, Skopje, Brcko, Bjeljina, Mostar, Cacak, Nis, Smederevo, Obrenovac, Novi Sad, Ruma, ...ma...e da Jahorina, Zlatibor, Kopaonik i Planica...bila sam...bar na dan tamo nekada...i propustila sam sigurno jos poneki grad i gradic. Ali bila sam...i hvala caletu&kevi da jesam tada, jer sada i u ranoj buducnosti sigurno ne bih...

Ne znam da li je to Yugonostalgija, ali nostalgija jeste. Jeste zato, sto ostaje tamo negde na...dnu. Kao Lesi, sto se uvek vraca kuci, tako se i ja uvek vratim, nebitno koliko godina proslo, vratim se...
#55: (2007-03-18 14:18)
....O NE NE NE NE.......NEĆE DA MOŽE....bolje društvo i društveno uređenje je u redu...ali...15, 20, pa i 30 godina diskontinuiteta u postojanju Jugoslavije....to je sitnica, prolazna faza razvoja, zanemarljiv momenat....generacije starije od 30 godina u ovom trenutku imaju obavezu, prema svojim potomcima, da izgrade....NOVU, JAČU I BOLJU JUGOSLAVIJU....

.....ZAŠTO.....između ostalog i zato što je tržište od 20-25 miliona potrošača veće od trenutnih šugavih par miliona....džebote ne možeš da okreneš kamion sa prikolicom, a da ne nagaziš kvazi državnu granicu....

....da se nadobudni evropejci ne bi našli uvređeni....ti isti evropljani kojima sada kao hrlimo su nam i rasturili državu...zašto....iz zavisti, ljubomore i sličnih niskih pobuda...

....kenjam jel da.....no ja se sećam vremena kada su se u SFRJ proizvodili....CIMOS CITROEN, RENAULT, W, OPEL,...montirao FIAT, LADA....FAP, MAN, VOLVO...

....GORENJE je i dalje GORENJE...naftovod od istoka ka zapadu i dalje je na terenu moje domovine...srpske jabuke nisu radioaktivne kao ukrajinske borovnice...KRTOŠIJA, što starija to bolja....

....MI ĆEMO UVIJEK BITI JAČI, JAČI OD ONOG TKO NAS TLAČI, DOĆI ĆE TRENUTAK ISTINE.....ca blues

Updated 1 time(s), Last update (ridgewaysunset) 2007-03-18 14:19

Please note: VIP members do not see advertising
Partybrejker
#56: (2007-04-11 03:38)
Dr su uvek u pravu!
I kad nisu, vidi pod 1!
Za sve su krivi ovi sto su sisli s planine !
JA da vam kazem!
Da oni nisu sisli s planine, sada bi lepo ravnicarska kasta ljudi urbanog porekla i plemenitog rodoslova mogla mirno da ispija svoje popodnevne kafice u kafani Dardaneli.
UPS, pa nje vise nema!
Zaboravih!
Moracemo samo da utrdimo od koje godine se vazi dolazak tih brdjana u gradove jer gradovi nisu postojali dok se u njih neko nije doselio iz neke pripizdine, pardoniram se na izrazu.
Smrdljivi lukac i vunene carape na kojima su doneli blato iz svojih ruralnih krajeva svakako su zagadili lepe balkone i karijatide koje drze stilske krovove, ali mi se nekako cini (javlja) da su upravo ti brdjani, opanci, supci, sabani, pritke, vunovlacari skolovali svoju decu da postanu intelektualci raznih anfasova i profila, izmedju ostalog i doktori sto na Hipokrata (SVI DO JEDNOG BEZ IZUZETKA !!!) davno zaboravise.
AKo neko nije uzeo novac kako ne bi isprljao ruke, u Srbiji zemlji grdnoj svakako je kao Dr bio bar jednom u zivotu u situaciji da mu se progleda kroz prste, ucini neka usluga ili makar prijatniji pogled uputi samo i iskljucivo zbog toga sto razlikuje laparatomiju od traheotomije i sto mu rinofaringitis znaci nesto vise od jezicke vezbe ...
NE VOLIM LEKARSKU PROFESIJU u nas jer je stravicno devijantna !
Svako ko je imao plac u Ripnju sa dosta sljiva i kajsija za bure rakije te 4 ovce mogao je da polozi bilo koji ispit na medicinskom fakultetu u Beogradu.
Tvrdim !
I sada ce oni da lece mene i moju decu ?
Mac malo !
Ako moram da odem kod lekara, idem samo da se nahebem majke nekoj od namgrgodjenih sestara u Domu zdravlja i jos jednom se uverim da sam u pravu sto kuvam cajeve i verujem babama i travarima mnogo vise nego nabedjenim Dr-ovima.
Rekoh familiji da me zveknu macolom od 4 kg u celo ako se razbolim pre nego da me odvedu kod Dr!
A mogli bi da napravimo simpaticnu analizu koliko saobracajnih nesreca u BMW-ovovovima poslednje generacije su napravili upravu urbani Drovovovi ...
Izvinite, odoh da zalijem rotkvice ...
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
triViALna
#57: (2007-04-11 10:12)
Snasha sa salasha (female, 29):

Budesh ceo svet, bashkarish se, a onda dodju oni shto brinu za dobrobit chovechanstva i kazzu – E dosta je bilo tvoga, evo ti sad jedan kontinent pa se na njemu skrasi.
Tad nas dele okeani. Mene i ostatak sveta.
Zapljusne me plima. Umije me.Kad se povuche, ostavi mi samo so na licu.
So svrbi.
Tad, kao da sam se na Boga kamenjem gadjala, (a bio je shljunak, majke mi), krenu tropski vetrovi i nachisto mi sprchkaju lice, izobliche ga.
E, to je trenutak kada je neophodno da se bacim u okean i plivam sa sve kontinentom na grbachi, i dam se na strategiju razvoja trzzishta u nadi da tju da sretnem kontinent sa kojim tju motji da se integrishem, jer je to jedino poshteno, iako postoji opasnost da mogu da naletim na veliku santu leda, koja me mozze privutji svojom belinom i chistotom sa namerom da me dokusuri. No, ko josh ovih dana mari za globalno otopljavanje....
(puko teoretisanje)

Dolly Parton kazze ‘vako :

My life is like unto a bargain store
And I may have just what you're lookin' for
If you don't mind the fact that all the merchandise is used
But with a little mending it could be as good as new
Why you take for instance this old broken heart
If you will just replace the missing parts
You would be surprised to find how good it really is
Take it and you never will be sorry that you did

The bargain store is open come inside
You can easily afford the price
Love is all you need to purchase all the merchandise
And I will guarantee you'll be completely satisfied

Take these old used memories from the past
And these broken dreams and plans that didn't last
I'll trade them for a future, I can't use them anymore
I've wasted love but I still have some more

The bargain store is open come inside
You can easily afford the price
Love is all you need to purchase all the merchandise
And I can guarantee you'll be completely satisfied

My life is like unto a bargain store
And I may have just what you're lookin' for
If you don't mind the fact that all the merchandise is used
With a little mendin' it could be as good as new

triViALna is no longer member of Romance Cafe
Gandalf
#58: (2007-04-12 04:03)
romance-cafe

moderator#76: (31.05.2006. 01:33) DA LI SE CLANSTVO RC OSIPA??
charlie22: koliko mogu da primetim (u svojim sporadicnim konektovanjima) nista se drasticno ne desava...familija i njihov moderator se i dalje savrseno zabavljaju...a mi koji smo ljudi na drugom nivou senzibilnosti...odemo, pa se vratimo...hm...par bas zanimljivih ljudi je otislo...nadam se da nece svi...romancu verovatno ovako odgovara...nadam se da je broj uplata za VIP jednak, kao i pre...

Izvinjavam se, nisam mogao ranije da bacim pogled na forum zbog privatnih obaveza, pa pošto me prozivate direktno, želim da odgovorim (što bi srpski narod rekao: "da ne ostanem dužan")

Eto jedna članica, ničim izazvana (ne poznajem je niti smo ranije ikada komunicirali) mi juče pošalje mail u kojem su pisale samo 2 reči: "Govna Cetnicka" (Cetnicka velikim slovom, verovatno iz pijeteta ili strahopoštovanja) pa sam još malo pod utiskom, naročito klada sam malo izbunario i saznao da je dotična ne samo akademski građanin u Hrvatskoj već i uči buduće akademske građane na "Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu", profesorka Jadranka Micic.

Koliko god joj je mozak ispran, ne mogu da shvatim da je neko ko predaje elektrotehniku na univerzitetu toliko retardiran da misli da je email adresa sakriva. Nisam hteo da izigravam profesora fizike i demonstriram zakon "akcije - reakcije" ali morao sam da joj napišem bar par reči, vrlo uljudno.

I molim onoga "Cetnika" koji je "otkacio" doticnu gospođu, da je izvede bar jednom na neku kafu ili nešto, možda će gospođa Jadranka biti malo opuštenija.

Elem, da se vratim na temu (nisam mogao da ne prokomentarišem ovo gore, čisto da shvatite sa kakvim se stvarima susrećem skoro svaki dan, što naravno nije vaš problem).

A što se tiče VIP, ne volim kletve, ali mogu da priuštim jednu "polu-kletvu" za specijalne slučajeve: da Gog da (neko ko mi se zameri) imao platu koliko Romance Cafe zarađuje od SMS-a.

I pitanje za kraj je da li je ta sića uopšte vredna da primam uvredljive mailove od raznih profesorki i slušam razna paušalna nagađanja?
romance-cafe (male, 36)
Have fun
.... ....
Gandalf is no longer member of Romance Cafe
devojchica73
#59: (2007-04-24 23:04)
Olga

#22: (24.04.2007. 22:46)
Da li je strah od samoce najveci od svih strahova

Nije.
"Najveci od svih strahova" je strah od zivota.Moze svasta lepo i ruzno da ti se desi a ti nisi spreman u tom trenutku, bas za tu stvar.

Vidim danas da su se ljudi sa ovog mesta susreli na Adi i po svom ukusu osmislili druzenje... bravo...Nisu se zadrzali samo na ispraznom mudrovanju,zezanju u virtuelnom svetu. Sta je sa onima koji samo hostuju, postiru teme, kopiraju i palamude intelektulane zavrzlame ovde... ili na bilo kom drugom ispraznom mestu gde su distancirani i bezbedni od bliskosti sa drugim ljudskim bicem, tvrdeci kako nemaju strah od samoce...uvijajuci pricu u intelektualnu...
ups...pseudointelktualnu oblandu dok miluju kucnog ljubimca kao najboljog prijatelja u tek pronadjenoj samosvojnosti, u
samoostvarenosti, tek pronadjenom smislu zivota izmedju cetiri zida, na koji se sami osudjuju jer nije naisao "pravi" ili prava", nalazeci mane svakome i svacemu- imajuci taj najveci strah od svih strahova - da im se ne desi zivot.

Nisam jos nikada cula da je neko ko drzi do sebe priznao da mu samoca smeta, stavise, uziva u svom pronadjenom obrascu zivljenja i masno se samoobmanjuje. Retki su pojedinci koje sam upoznala da su sa samocom na ti, da su oplemenili i dali boju takvom zivotu i vecina njih su bili mistici, duhovnici ili svetovne osobe na visokom nivou duhovne i emotivne zrelosti.
Samoca moze biti izbor: nekada racionalan, zdrav izbor ali nazalost danas cesto patoloski odabir i modus vivendi mnogih koji se plase zivota u dvoje i pate od straha od bliskosti.
(Ne bih se upustala u lingvisticke zavrzlame oko pojma "samoca" i "usamljenost" ovog puta. Tema je strah od samoce, svima je jasna distinkcija izmedju pojmova "samoca" i "usamljenost".Ja sam pricala o usamljenosti ma gde se i u cijoj sobi ona zetekla, pa se po meni tu ubraja i "usamljenost udvoje" jer je i tu problem sa bliskoscu ispoljen.)

Olga (female, 44)
Ko voli, tih je. Odzvanja samo prazna posuda. (Sekspir)

devojchica73 is no longer member of Romance Cafe
nightingale
#60: (2007-05-12 16:31)
triViALna

VIP#156: (11.05.2007. 23:37) verujete li u boga?
Nisam institucionalno religiozna, zato sto su te religiozne institucije u smislu bitisanja krojene ljudskom rukom, vodjene ljudskom rukom, shvacene ljudskom pamecu, izmanipulisane...i podlezu ljudskim slabostima.

I kad sve saberes i oduzmes pri samom vrhu - em dirnes u TABU, em ugnjuris u profitnu organizaciju...na tome se sve zavrsava.

ALI...

naucila sam da postujem tradiciju
naucila sam da je smestim tamo gde joj je mesto
naucila sam da jedno a priori ne iskljucuje drugo...ne uvek

Nikada ideja o necemu nije bila kriva za realizovanu varijantu necega, nego oni koji su je po svojim (ljudskim i nesavrsenim) premisama realizovali...

Mogla biH ja sada rat i mir, ali...ispisali ste ga vec uglavnom na prethodnim stranicama...
Mogla biH i neka naucno-filozofska izlaganja koja po definiciji ne priznaju Boga - ne MOGU da ga priznaju u formi u kojoj se servira - ali...who knows really?

Ne znam ni ja, ali mi preostaje da verujem ili ne verujem u NJEGA - i ne moram da se pridrzavam nekih serviranih pravila "verovanja", ne moram da se slazem sa tumacenjem tamo nekih starih, novih i skrivenih zaveta&jevandJelija, ne moram da praktikujem "verovanje" kako neko smatra da se "praktikuje", i ne moram da zivim skladno nekim pravilima. Nisam sigurna cak ni da je ON dostupan kroz "davanje i zrtvovanje", vise mi se svidja ideja da je u MENI, u svakome...kao hologram.

Da, verujem u Boga. Verujem da postoji neka visa sahovska tabla. Verujem da se smeje i place...i da mi je ispred nosa kada nosim pogresne cvikere. Verujem da je uvek tu...na domak, ali nedodirljiv.
Pravda-nepravda, dobro-zlo, sve sam to JA, sve je to ON, sve smo to MI. Truth is not out there...da citiram nekoga

I verovacu u njega dok god verujem u ljude...
Dok verujem u sebe i sebi
Dok verujem zbog vere
nightingale is no longer member of Romance Cafe
total: 111, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 9 10 ... next page last page of 12
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Srbovanje
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis