Romance Cafe forums

All forums

Najbolji postovi ikad :)  

views: 12897, replies: 113
total: 113, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7 8  9  10 ... next page last page of 12
Post #1, page: 1
#1: 2006-09-11 17:49
Najbolji postovi ... ikad :)
pomislih da bi mozhda bilo lepo imati temu na kojoj bismo kopipasterizovali najkvalitetnije postove ... lepe ideje ... lepa osecanja ... lepe koncepcije ... neshto tipa "esej u pokushaju" ... moram samo da naglasim da cu zadrzhati pravo redigovanja teme, u smislu odrzhavanja kvaliteta - znamo vec koliko su "ukusi razlichiti", pa da ne bi dolazilo do zloupotrebe "slobode govora" potrebno je da neko ipak vodi rachuna

& naravno - podrazumeva se da autori budu chlanovi RC-a ( a ne re-copy trecih lica )

have fun & keep walkin`

Updated 1 time(s), Last update (Neo-n) 2006-09-11 18:44

Neo-n is no longer member of Romance Cafe
page: 9
lily66

VIP
#81: (2007-08-17 14:20)
ca blues:
.... ......Kakav radostan dan

…već danima sam bez para….gotovo nedelju dana se grebem za kutiju cigareta, YBG jedan klinac koga učim video reportaži i montaži me gađa kutijom malbora dnevno…al ne učim ga svaki dan YBG…preživljavam sa kockom pileće supe za pola litra vode, stotinjak grama kisele pavlake, najjeftinije moguće, naravno, i pola hleba dnevno….

…neki dan me zove marta….bla bla bla….kaže, ne sekiraj se posle razgovora sa mnom uvek te pukne neka lova…i uostalom šta još uvek tražiš u nikšiću…ne tražim ništa, ali nema lovu da pobegnem odavde…juče dobijem sms: korisnik broja 069 bla bla, marta, je dopunio vaš račun sa dva eura…super YBT, imam lovu za poziv koji može da promeni sve…

…u gluvo doba sinoć zove kolega, kaže, nije u mogućnosti, da li bih mogao da odradim neko venčanje danas ?…jok ti ćeš…

…..venčanje četvrtkom, lepa stvar…u restoranu njih četvoro, mladenci i kumovi…matičarka stigla pre njih…fleš, fleš, fleš, ende šlus…da li želite da vam odradim fotografije dok vi ručate ?......moj bedni procenat 24 EUR….

….srećan kao kuče u liftu kupujem cigarete….

….cena uspeha…pola sata po isplati, isti kolega zove i kao pita, jel možeš da odradiš neki protokol u domu zdravlja ?...YBG, mogu…kako da mu kažem da ne mogu ????!!!!!....a to što će fotosi sutra osvanuti na naslovnoj strani bednog lokalnog dnevnika, najtiražniji u ovoj državi, valjda još uvek najmlađoj u svetu, sa njegovim potpisom, e YBG !!!!....mora se odužiti bednih 24 EUR….to što je on fotografska debilčina, koja pojma ne zna šta je expozicija, a ne šta je blenda, to je druga strana medalje….kao i to što su tvoji fotosi, u zadnjih četiri pet meseci, bar pet puta osvanuli na naslovnici potpisani njegovim imenom…..YBG brate, leba mora da se jede….

…al super, dok čekaš da se bedni protokol u još bednijem domu zdravlja završi stiže sms, čekaju te Xovići….YBT, to venčanje sam radio još pre četiri nedelje….otišli ljudi na more…bole njih uvo što ti nemaš lovu za stan i leba…bilo im je ludo i nezaboravno....al super, YBG tu je honorar 46 i nešto EUR…konačno da namirim ujutru drugi deo od bednih šezdeset EUR stanodavcu….a i ovih današnjih 24 EUR mogu lagodnije trošiti….

…aha, al u qurcu….za nepunih trideset pet godina nikada nisam uspeo biti štedljiv…YBG ja sam protočni bojler za lovu…u jednu ruku dotiče, iz druge ističe…sranje….

…o kako radostan dan….

….YBG, na prvi poziv koji može da promeni sve, dobiješ odgovor, ja nisam u gradu, u BGD sam, nisam se video sa pretpostavljenima iako sam im prezentovao tvoju ponudu, ajde da se čujemo ovih dana….ufff….još uvek mrcvarenje…YBT gde ću ja od prvog , a danas je već šesnaesti ?????????......

…drugi broj koji može promeniti sve, naravno ne odgovara…agonija se produžava….

…krećem u stan….usput sretnem A….jedino normalno stvorenje koje sam za gotovo više od godinu dana upoznao u ovom gradu…..ja je nisam poznao, poznala ona mene i zove i maše…hej ćao devojko, šta se radi, ajmo na kafu…

….A je bila koleginica…sada to više nije…razumna devojka, nema leba u ovom poslu druže….ima 28 godina, izgleda kao avion i nije udata…jedno jedino normalno stvorenje koje je iz ove sredine….u stvari, ako izuzmem poslovnog partnera, ona je jedini stvor sa kojim sam ja u ovom gradu popio kafu…ne računam, naravno, sve skotove kojima pokušavaš prezentovati vrednost tvoga rada….i uopšte mi nije žao potrošiti lovu na nju….jeste to uvek bednih par EUR, al YBG brate, ja sa tih par bednih EUR preživim nedelju i više dana….

….A ….JA TE VOLIM….

…mojne se tripujete da sam zaljubljen….ne, ….devojka me lepo resetuje svaki put kada popijemo kafu….jednom mi je čak njeno znanje engleskog isčupalo dupe iz govana…jednostavno je gotivim….ona je DIVAN LjUD….devojka za sva mesta….verujte mi, poznavati nekoga kao A u ovakvoj sredini je vrednije od džebem li ga koliko EUR……

….bešmi sve da nije nje i marte, u ovoj sredini, davno bi me kupili mrežom na Glavi Zete….

…..kakav radostan dan, ptice pevaju aliluja…..

….A pali home, ja u svoj mali privatni pakao…..usput svraćam u dragstor….YBT u džepu imam čak dvadeset EUR….

….politika, YBG nije svaki dan sreda, pola EUR…ilustrovana revija sa kojom pokušavam napraviti neku saradnju, dva EUR…hleb specijal, običan industrijski beli hleb, 600 grama, pola EUR….imlekov jogurt, litarski, 0,90 EUR…marmelada višnja, 1 kilogram, 1,70 EUR….mileram, šabački, 400 grama, najjeftinija pavlaka sa najvećim procentom mlečne masti, 0,80 EUR…jetrena pašteta karnex, 150 grama, komada dva, 1,22 EUR….tunjevina, najjeftinija moguća, dva komada, 1,12 EUR….govnjivi ariel za ručno pranje, 450 grama, 1,33 EUR….kosili sapun, 90 grama, 0.40 EUR…malboro 1,30 EUR…i ko ga jebe, kad je bal nek je s muziku, nikšićko pivo, dva litra, 1,24 EUR…tolkooo…..

….sve u svemu 13,01 EUR….uđem u stan sa ravno sedam EUR….

….koliko dana će potrajati ove zalihe hrane, ke vidime….budem bio obavestio cenjeni auditorijum….

….e aj sad, …… zašto pišem sve ovo ?????.....

….PA JEBEM LI VAM MILU MAJKU, DA VAM JEBEM…. POJEBEM LI VAM SE SA SESTROM…..PA ĐE JE SOLŽENjICIN DA MU JEBEM I MAJKU I SESTRU I SVE NAJMILIJE…..SA SVE IVANOM DENISOVIČEM I NjEGOVIM DANOM…..PA JEL OVO ŽIVOT DOSTOJAN LjUDSKOG BIĆA ??????......AAAA???? PIČKA LI VAM MILA MATERINA….PUUU, JEBEM TI ŽIVOT, SVE TI JEBEM……MRŠ U TRI LEPE PIČKE MATERINE…..

….. sjedim sam na trotoaru, prebijenu nema paru i čitam stare novine
Čitam neke stare novine,

Tu na uglu od ulice derem jadne farmerice i čitam stare novine
Čitam neke stare novine,

Život moj lumperaj, a jedva s krajem vežem kraj

Ja nijesam kao svak, ja ne sanjam kadilak, smuči mi se na to sve,
Uzmem čitam novine, novine

Tu na parčetu betona, bescarinska moja zona, tu čitam stare novine,
Čitam neke stare novine

Gradom žure lica mnoga, svako pita đe je lova, ja čitam stare novine,
Čitam neke stare novine,

Život moj lumperaj, a jedva s krajem vežem kraj, …..Miladin Šobić, nikšićanin…..

decko...aj malo cesce svracaj...
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
maski

VIP
#82: (2007-08-27 09:16)
3V: The Empire mike-leo Building is an endless-story Art Deco skyscraper in RC on the intersection of Best Music and Best Vino ever tasted. He stood as the RC's tallest complex for more than a few passionate discussions developing to the RC Big Tower. Located in the heart of RC's downtown emotional district, he is an icon for the "new age generation" concentrated in individual style…
maski (female, 38)
there's nothing cute about me
triViALna
#83: (2007-08-27 13:10)
Najbolji postovi ikad - intermezzo!
Ajd' mi sad jos rekNi Di sam ga sve gramaticki & pravopisno zabrljO, pa da next time bidNem jos boljshiji!

ljub
triViALna is no longer member of Romance Cafe
#84: (2007-08-30 14:58)
...uticaj mutne vode na bistre glave....

Divlja u srcu (female, 40)

....kad malo bolje razmislim,ja sam u zivotu vise bila sama sa sobom nego sto sam pripadala ikome....
..ne bih to nazvala Usamljenoscu...pre je to bila stvar karaktera....e sad...nije da mi je uvek bilo potaman....

to nepripadanje drustvu je bilo cak vrlo izrazeno...ponekad je smetalo...ponekad sam se pitala Sta to,dodjavola,nije sa mnom u redu?!

moji prijatelji su vrlo razliciti ljudi...razliciti po svemu: po obrazovanju,po zanimanju,po interesovanjima,po nacinu na koji zive svoj zivot....tesko ih je skupiti na jednom mestu....njihovi karakteri su delici mene...nisam ni crna ni bela....

vidjam svoje prijatelje ponaosob,imamo razlicite price,nisam ista u svakoj relaciji...

ne menjam ljude,posebno ne prijatelje....prihvatam....kazem kad mi nesto zasmeta,ali nikad grubo,nikad sa osudom...prihvatam razlicitost....ocekujem isto....

ali ako se nadjem u grupi ljudi, kojoj realno ne pripadam,gde makar jedno bice meni nesto znaci obuzdacu se,na svaki nacin....necu biti egocentrik...necu upadati u konflikt...ja to zovem dobrim vaspitanjem,drugi to mogu zvati svakako...

cile011 (female, 42)
gagic

VIP
#85: (2007-08-31 11:30)
www.romance-cafe.com/forum/topic/2706/3/#post255078
gagic (male, 35)
you can't always get what you want
Please note: VIP members do not see advertising
#86: (2007-08-31 11:32)
cile011

VIP#26: (30.08.2007. 23:20) Jednom...negde...nekad...
... Nekom ce, mozzda, biti rodjendan. Pa ce pozvati drushtvo. Pa ce ti pozvani pozvati josh bar po jedno il' dvoje njima poznatih iz ovog nasheg kafea... I nishta, nishta, nas dvadesetaaaaaak...

E, ondaK cu ja, mozzda, imati priliku da na malo prostora, zbijajuci redove da nas shto vishe stane za nekoliko spojenih stolova, sesti pored Trivi i Ca Bluesa, pokushavajuci da chujem i razaberem o chemu oni to. Do Trivi ce sedeti grof Vronsky, nasmejan i vedar, uspeshno deleci pazznju na nju, na Micu s Vladetom u naruchju, Gandea i Divlju shto sede naspram njih i nazdravljaju Lilly, dok ona krishom (sama!) jede jednu bonzzitu, krijuci da je Fleshbeck ne vidi. Veka ce bash tada uci na vrata, noseci u ruci jednu nishlijsku punjenu veshalicu a na licu osmeh onaj njen razoruzzavajuci. Tad ce Majki, izvinjavajuci se Devojchici shto sedi izmedju njega i Partyja, ustati da je pozdravi. I time napraviti kobnu greshku, jer ce mu Snasha zauzeti mesto. OndaK... ondaK cu se ja mashiti rukom za chiniju s kikirikijem, a Gagic ce, kikocuci se s Drinom za shankom, ustati da me mlatne po prstima. I mozzda bih ja i dobila pljusku, al' odbranice mene Sanjivi Jahach i ondaK nastaviti da se raspravlja s Malenom KV. Posle cu, kad sam vec ustala i ostala bez kikirikija, sesti na kraj reda, kraj Ferlucifer, da joj shapnem kako je lovim na forumima, a ona ce se sheretski nasmejati, namignuti mi i nastaviti da ubedjuje Black Ravena da nije u pravu Ni primetiti nece kako kraj njih stoje Bukowski, Obichna i Ledenkovic, spremni da ulove neki gaf i od njega naprave veselje. Jutro ce bash tad stici, pogledom odmertii prostor i nas i namignuvshi jednim potezom pozdraviti sve. I... Ondak ce neko odvrnuti muzikuuuu. I posle ce dolaziti i drugi, pozdravljati se, hvatati ritam... Zzurka, zzurka!

Jednom... negde... nekad... Neko ce od nas slaviti rodjendan il' shta drugo, a mi cemo biti gosti. I-haaaaa

Shta pije kafana?
Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
#87: (2007-09-01 01:00)
U poslenje vreme, valjda usled najezde psovki, vredjanja i loše komunikacije, jako se obradujem svakom pismenom postu.
A srećom, ima ljudi koji jako lepo pišu i koje rado čitam ....

Mislim da je potrebno vreme da se neke misli slegnu pre nego što neki post okarakterišemo kao najbolji..Niko neće pobeći a da ne pokupi lovorike - ako priča vredi opstaće..

A lojalnost i poštovanje se može ukazati na još puno načina..
Cruela (female, 31)
Vidim more ljubavi, ali ne i splav da ga preplovim..
luna

VIP
#88: (2007-09-01 10:24)
Pred Ogledalom (skriven iza laznih imena)
Zamislite gomilu ljudi! Ulica vrvi ! nepregledna masa se haoticno krece! Svakim trenom ih je sve vise! Vise! Pogazice se! a nikada isti ljudi nikada isti obrazi a opet svi jedni na druge lice! Gledajte u masu! Nadjite joj smer! Pokusajte da odredite kuda idu! Imate osecaj da jedni drugima gaze sene! Gledajte tako da izgubite boje! Da nestanu oblici! Da se pojedinac ishcezne! Samo partite tok! Nadjite mu boju! Ubrzavajte ga pogledom! Skrecite I zamotavajte ga! Izgubite I vi vas pogled u bezoblicnoj masi! Sta nalazite? Sta vidite? Jedno lice pogleda u zemlju , jedan usporeni teski korak., jedne decije oci, jedne teske ruke! Jednu nadu! Jedan skriveni osmijeh… onaj isti iz ogledala, onaj putujuci, onaj obecavajuci, ocajavajuci,deciji,stari,prijateljski,tudjinski,onaj svaciji I niciji,onaj samo vama znan Iz ogledala.. vidite li to lice, s velikim trudom na pola ispijenu dusu,oblak dima I malo sna? Prepoznajete li to lice u masi? Je li vas opet vratilo? Umesto da izgubite oblik, da nadjete boju da skrenete masu,da ucite sebe vi nalazite trag onog sto ste ga nekada gledali u oci a bio je samo odsjaj. Vididte li opet sebe? Pitate li se odakle vam je osecaj poznat? Kakva se muzika cuje? Odakle ova gorcina vama na usnama, odakle vam vetar medju prstima, odtkud vam I suze I osmijeh u isti cas. Odakle toliko radosti I tuge u vama. Da li osecate kako se u vama nesto cepa da nesto istiskuje, kako vam se uliva voda kako vam se puni telo kako vam srce jezik pritiska? Osecate li? Gde ste sada? U masi u obliku koji ste sami stvorili, na mestu gde ste sreli te oci? Ima li ga u blizini? Ne! vas? Na istom ste mjestu! Primjecujete li da su godine prosle u tom trenu? Da ste preziveli toliko srece boli I radosti za par godina! A tren? Zasto? Gde je? Kako? Opet ste stali u onaj prostor zaledjen dahom od lika do ogledala.. vreme je da ga pustimo on je I onako vec odavno daleko. Imam strah veliki koji se ledi u meni kao taj isti dah… ako ga pustim da ode I iz mene moj najveci je strah da me opet ne stignes, susretnes, sretnes, ulovis u mom snu..

A vreme je …

Otici je bar lako ! a zabroaviti?

Lako se okrenuti! A zazmuriti!

Poljubiti! A voleti? Ispiti! A popiti? Umreti ! a ziveti?

Secati se! a sastaviti secanja po svojoj meri?

Moj najveci strah ako te pustim da odes da ces me stici u snu…

A vreme je…

Vreme je….

Svaka tuga neka bude moja. A svaki osmeh tebi poklanjam, svaku srecu I svaku radost. Odricem se tih poroka daj mi tugu I bol da budu moja sreca..

Raduj se! Osecam sjenu tvoju, I tebe van ogledala u svakom kamenu, u svakoj zili drveta koje je ikada pokusalo da raste. Osecam te u svakoj sitnici u svakoj kaplji …a govorim o jednom vec odavno dalekom… skrivenom iza laznih imena onom kog nadjete u pesmama knjigama I romanima u svim decijim pricama, o onom koji kradom jos uvek zeli pred san da mu sapucu price a zaspace prije nego se nacne krov od cokolade. Onom koji zeli da mu vetar gladi kosu.. o onom dalekom koji se nece zadrzati, a vi,cete ga se secati I onda kad ga ne bude.. o onom u dubini, a lik koji ogledalo stvara veruje,poverovacete I vi u njega. o onom cija jutra brisu sve..

Vreme je…

Svaki osmeh…svaka sreca… svaka radost.. I zelja…

Tvoja je. ostaj mi dobro mali veseljace.. i nemoj pustiti da dete nestane... ne daj rekama da te vode, povedi ti njih, ne daj se godinama i teskim snovima, cuvaj sebe najvise od sebe, pusti nek te vole, pusti nek ti pridju, dozvoli sebi da se opustis, dozvoli sebi da zaboravis..dozvoli da oprostis..dozvoli da sunce udje i u tvoja jutra.. ne trazi istinu nocu, ne trazi utehu i ne trazi razloge..sami ce doci ako ih ima..

i ne zaboravi raduj se!

osmeh leci sve...
(Kroki) 19.03.2007. 17:12

luna (female, 49)
... El amor es más que un sentimiento, esto es un estado de ánimo ...
triViALna
#89: (2007-09-01 12:39)
Dream Raider :

Nisam dao da me tetoviraju.

Dugo, predugo nosim ovaj moj ogrtach, rukama mojih demona izatkan. Parao se svakojako a ja ga krpio iglom, ko prst velikom, i namesto zakrpe ushijem broshitj, tek toliki da prekrije poderotinu, nechjom rukom napravljenu.

Svaki broshitj svoj broj ima, broj ekvivalentan duzzini cepanja 16;7 ipo; 3; 1 ..... I onda sednem , svetlo pustim lagano da curi, primaknem konac ushici igle i pravim petlje, nekako u krug , iznutra ka spolja. Pustim ruku neka sama vodi, letargichno , nemo, zna put svoj vetj, rekao bih boli al` jok, to se samo svetlo poigrava kozzom-kozzom shto je moji demoni izatkashe.

Eto,nestade konca da nov broshitj prikachim, rupu da sakrijem.

Ne ostaje mi drugo tetoviratju sliku namesto broshitja. Pustitju ih da me sharaju. Chuh, njihovi demoni su jachi , bolje zanat izuchishe, bojom nam trajno zamazuju istinu.

Mislio sam napravitju vir, vrteti u krug te demone njine i vremenom spadatje sa lica, tela, dushe. Mislio sam dotji tje dan oprosta svega shto ogrtach podneo je nekad. Delitje se nov, rekli su. Taj se manje haba.

Chekao sam red, red dugachak do bola i nazad. I tada mi neshto poput sumnje prodje; dal ogrtach novi i novu dushu daje?

Ne, rekoshe.

Ne?

E onda netju taj, ostatju u mom od broshitja vedrom.

Dotji tje nova ruka, donetje na uzdarje broshitj beo, sijatje po danu tmurnom, shapnutje mi tajnu jednu, chuvatje ogrtach stari.

Ne dam da me tetoviraju.

triViALna is no longer member of Romance Cafe
Gastritis
#90: (2007-09-01 17:32)
Gandalf: ...a ja predlazem da ne drkas Cileta,jednu pravu dobricu od coveka...
...ako vec zelis nekoga da zajasis,predlazem sebe...ja bar mogu dosta da izdrzim...

Uhhhh... bre ala ste osetljivi.... Ma samo sam hteo da unesem malo živosti u fabulu radnje.
Gastritis is no longer member of Romance Cafe
total: 113, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7 8  9  10 ... next page last page of 12
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Srbovanje
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis