Romance Cafe forums

All forums

O ČEMU ĆUTIMO A BOLI NAS (by Deejana)  

views: 14149, replies: 170
total: 170, displayed: 10, page: first page previous page ... 6 7 8 9 10 11 12 13  14  15 ... next page last page of 17
Post #1, page: 1
Zelda

moderator
#1: 2006-10-02 22:50
Sigurno, negde, u sebi imate skriveni mesto za ''tajne'' koje bole. O njima ne govorite nikom. Ne priznajete, čak, ni sebi da još uvek bole bez obzira na vreme koje je prošlo.
'Ajde, da pokušamo da, ovde, ''ostavimo'' komadić bola. (Možda i uspemo da olakšamo sebi).

Updated 1 time(s), Last update (Zelda) 2006-10-02 22:58

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
page: 14
#131: (2008-01-22 10:53)
-jucerasnji pad vrednosti na berzma upravo ukazuje na mogucu recesiju u americi.
nema traznje nema prozivodnje.ovog puta ratovi nisu bili inicijalna kapisla ubrzanog
razvoja zemlje.amerika je izgubila svoj spiritus movens.ogrnuta plastom demokratije
do pada komunizma bila je simbol nade.dozivevsi pad komunizma kao svoj lichni
trijumf postala je susta suprtonost samoj sebi.komunizam je propao zbog dogmi
koje su smatrane sustinom komunizma a ne snage nato pakta odnosno amerike.
mislim da je kp kine zivi dokaz.napustivsi dogme oni su postali to sto jesu.krajem
sezdesetih zapadno drustvo je dozivelo brojne promene.suocivsi se sa nasilnim
socijalnim i rasnim nemirima morali su da izmene pravne i moralne norme.juceresnji
dogadjaji u grckoj to samo potvrdjuju.paljenje salona luksuznih autimobila u autini
i solunu nisu revolt privilegovnih.jednostavno zapadna civilizacija mora da pronadje
svoj autentichni novi modus vivendi.da napusti politiku samozadovoljstva i lupanja
tudjih glava.nema vise *nepismenih* drzava.ko zeli da bude svetski lider ne moze
da preti oruzjem.lider mora da ponudi nadu a ne apokalipsu.vojna sila neminovno
mora da postoji,samo kao zastitnica nade a ne pretnja.
snajper (male, 35)
#132: (2008-01-22 11:01)
na zapadu agejn (male, 18)
nashao sam
#133: (2008-01-22 11:06)
-
snajper (male, 35)
Partybrejker
#134: (2008-01-23 02:33)
msm da Amerika (i Zapad) nisu promenili sushtinu... samo je "stvarnost" demaskirana... oduvek se radilo o profitu... "vishak vrednosti"... i kontrola nad njim... bolje su proshli upravo zato shto su se oslanjali na Motj, a ne na Chast...

...
ne mislite valjda da se Secesionistichki Rat (1861-1864/5) stvarno vodio za oslobodjenje crnaca iz ropstva?... a ne za oduzimanje Juzhnim drzhavama, od strane severnih, izvora jeftine (besplatne) radne snage, i time sklanjanje konkurencije?... pa do pre manje od pola veka su na snazi bili zakoni o Segregaciji... o danashnjoj, u najmanju ruku, majorizaciji da i ne govorim...

...
juChe gledam "Blad Daimond"... neka sharena lazha o tome kako je Afrika ogrezla u krvi (shto nije lazh) zbog stranih interesa (shto takodje nije lazh) i kreiranja sukoba i stalnih borbi za kontrolu nad nalazishtima (i to je istina), ali je debela lazh da je neki protokol o zabrani uvoza dijamanata iz "borbenih zona" potpisan da bi se sprechilo krvoprolitje... potpisan je od strane jedne kapitalne grupe da bi se "izmakla stolica" drugoj... i nikada se, nazhalost, to netje promeniti... ako sklonite jednog "kontrolora", doci ce drugi, sa tendencijom sukoba sa trecim pretendentom... fak! - ali tako je..............

...
ipak - sjajan film

pogledajte, obavezno
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
#135: (2008-02-17 18:56)
"Kosovo pre Kosova

Istorija je dovodila u sumnju čak i mesto gde se bitka dogodila, a poezija je Kosovo uočila još pre Kosova. Poetska pronicanja su dosegnula da će to ubavo polje postati ne samo ubojno, nego i usudno i presudno. Pesnik je ovo polje odavno izabrao da smesti svoju pesmu.

Pretkosovske pesme počinju otmicom žena i Banović Strahinja baš na Kosovu pokazuje svoju moralnu retkost.

I Marko Kraljević ide pravo na Kosovo kod bijele Samodreže crkve da presudi na kome je carstvo. Majka Jevrosima izgovoriće pre Lazarevog opredeljenja, reskije i srpskije svedenu biblijsku reč:

Bolje ti je izgubiti glavu
Nego svoju ogrešiti dušu.

Eto kolika je vrednost duše i kako je reskira svako ko se odluči za život po svaku cenu.

Kao da su još iza Karpata Srbi nosili neku nesreću i krenuli na tajni zov ka ovom polju, a da ni naknadna pamet ne zna šta ih je pokrenulo baš na ovu stranu i vodilo ka Kosovu.

I Murat ne ide na Lazara, nego na Kosovo i Lazar ga ne čeka u Kruševcu, nego na Kosovu. Na Kosovu zato da predstavi celinu svoje zemlje i nemanjićske loze. Za Murata je Kosovo glavna kapija ulaska u grkljan Srbije i glavu Evrope. Muratu kapija za Evropu - Lazaru za nebesa.

Pesma svesaznateljka i njena sveuvidnost preuzela je na sebe odgovornost da utvrdi tok boja, odredi učesnike i presudi pobednika. Čestitoga kneza je proizvela za cara, caru dala caricu, carici braću, braći imena. Nije zaboravila ni slugu Milutina, Vaistinu i Golubana. Nije izostavila imena ni hrtova, ni konja. Saznala je ko je kome bio kum, ko pobratim, ko dever i tako dovela u krvno srodstvo ceo narod. Prizvala je i one koji su umrli pre boja i povratila one koji su se rodili posle njega. Dovela i Arapa prekomorca, uočila kakve ko ima oči, odnekud doznala i boju glasa svojih junaka. Tako smo dobili dragocene pojedinosti koje je jedino mogla doznati poezija.

Sultana Murata istorija nije upamtila po dobru. Ali poeziji je za njenu pređu bio potrebniji plemeniti Murat. I ona se nije obazirala na njegovu surovost, nego ga učinila obazrivim prema Srbima, od čije je ruke poginuo. Prisen moralne osetljivosti jezika oseća se i kad pesnik ne kaže Miloš ubi, već Miloš zgubi turskog car Murata. Kosovo je postalo poetska pravda i za Turke. Sa Kosova su krenule dve istorije i jedna poezija.

U kosovskom predanju nema ništa što se kosi ili spori sa drugim narodima, sem ako nije greh i golo postojanje, i samo pripadanje jednom narodu.

Na Kosovu niko nije zakasnio i još uvek sam može izabrati i ulogu i stranu.

U velikim bitkama gotovo nikad nije poginuo ni jedan veliki junak, a kamoli vladar. Nije li smrt kneza Lazara i Miloša Obilića odlučila i ko je najveći junak i koja je najveća bitka.

Na Kosovu se probudila naša nacionalna savest, a kad se savest jednom probudi više ne može zaspati.

Kosovo je ime za našu nebesku otadžbinu, a tu otadžbinu možemo izgubiti samo duhovnim samoubistvom."

нисам објективна, па шта??????? боли ме...

veka038 (female, 36)
Plava, nezna, neizbezna... PREZADOVOLJNA
Please note: VIP members do not see advertising
#136: (2008-03-07 10:16)
postoje nacionalisti koji forsiraju jugu zbog ideje da svi srbi zive u jednoj
drzavi ili protivnici koji imaju polaziste da je upravo to razlog da se urusi
svaka pomisao o jugi.ja spadam u pristalice juge koji pored nacionalnog imaju
prakticne razloge.postojalo je misljenje medju gradjanima bivse juge da je ONA
garant stabilnosti svih juznoslovenskih naroda.odnosno da stiti interese vecine
srba,hrvata,slovenaca,bosnjaka i ostalih da ne zamere.ovih dana se masovno
demonstrira samovolja belosvetskih mocnika bas preko prkosenja interesima srba
i hrvata.makedonci nisu mnogo postedjeni.njima se koliko cujem nudu prijem u nato
odnosno dalje integracije tako sto ce verovatno morati da se odreknu svog
identiteta vezano za ono makedonija,makedonski i sl.kada smo im mi srbi u normalnom
razgovoru nagovestili da je makedonioja geografski pojam i da je makedonski ustvari
grcki jezik.polazeci od daleke istine da su makedonci deo grckog naroda.oni ne
govore slovenskim jezicima.nasi makednoci su prihvatili stav kpj da je to atak
na njihove svetinje i sl.gluposti.nisu oni morali nuzno da budu srbi samo nisu
smeli da svojataju geografski pojam kao svoj nacionalni identitet.sada je kasno.
otreznjenje ce biti bolno koliko i prihvatanje cinjenice o nasilnom otimanju
kosmeta.da li italija ima vise prava na jadranu od hrvatske i ako ima zasto?
da li je hrvatska manje vredna zemlja?ako sam sve pogresno shvatio nisam nista
kriv jer sam prirodno glup!rusi cute i pune kese!kupuju sve sto im pod kesu padne.
crnogorci i bosnjaci cekaju cudo.da peceni pilici padnu sa neba.odnosno da o
njima vodi brigu v.brat!sipari*oni nisu sloveni i nemaju veze sa nama*lepo su
izlobirali (dali pare) americke institucije i sve ok.slovence nisam zaboravio!
oni su tumaci i izvrsitelji tih mocnika koji su decenijama pricali bajke o njihovoj
demokratiji.bili su u pravu!samo sto ta demokratija vazi za njih a ne i za nas.
nase interese nema vise ko da sustinski stiti i brani.jer gle,buduci slovenaciki
ambasador u bgd prvo ode do pristine da im potvrdi davnu ljubav!da su hteli da
sacuvaju jugu ti isti su mogli da sprece i vukovar i bosnu,oluje i nevere samo
nije to nihov bio cilj.njihov cilj je da se poseje mrznja.DA BUDE SVE LEPO!
da lakse manipulisu i vladaju ovim prostorom.rece mi ovde jedan da sam ja iz
proslog veka,da je sada 21 vek.tacno,samo ne znam zasto moramo mi da udjemo prvi
na svetu u taj novi vek ili milenijum.nikako da nam ti mocnici primerom pokazu
kao se oni hrabro odricu svojih teritorija,imena i mora
snajper (male, 35)
#137: (2008-03-07 16:50)
Cutim ...
Dugo ...
Dobro ?
Ne, nije ...
Zdravo ?
Jos manje ...
Pametno ...
Svakako ne ...
Zasto ?
Jer mi je ciganka gatala na travi ...
milancevuk (male, 99)
Boem ... Valjda ...
Partybrejker
#138: (2008-03-08 03:54)
... razmishljam, koliko boli ljudska glupost?
vredi li zalagati se za altruizam?
za koga?
??

...
a opet, humanizam je sam po sebi smislen, kao vizija bolje buducnosti...

.............
slusham neke nashe politichare kako trube o svrsishodnosti bezuslovnog ulazaka u EU, i kako tjemo tada biti u boljoj poziciji da branimo Kosovo u okviru Srbije...

pitam se, ima li ko zdravorazuman da veruje u to?

... pretpostavimo da tako bude: Srbija postane deo EU bez Kosova, a Kosovo zatrazhi prijem u EU - i shta onda??

kako odbraniti veto na taj prijem?
kako argumentovati zahtev "prvo da se Kosovo ujedini sa Srbijom, pa tek onda sa EU"?!?...

zar ne mislite da bi to bilo besmisleno?

... na stranu shto smo svedoci da i mnogo jaChe drzhave od nashe trpe i popushtaju pod pritiscima, a nalaze se upravo unutar te i takve EU...

ne mislite li da bi do tada, uslovima za prijem u EU josh vishe oslabljena Srbija, bila praktichno bespomotjna?

...
to me potsetja na jednu floskulu dugogodishnjeg genijalnog stratega nashe spoljne politike Vuka Drashkovitja - "prvo je Srbija trebala da prizna Hrvatsku u AVNOJevskim granicama, pa zatim ako neko dira Srbe da objavi rat!"...??!... po kom osnovu objaviti rat medjunarodno priznatoj drzhavi???... da li je taj noRRmalaNN??

e ovo mi lichi na to - prvo progutajte gorku pilulu, a posle tje biti kasno da se kajete!

.

paLL maLL...
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
fer

VIP
#139: (2008-03-08 09:10)

Dosadilo mi je više da gledam ovu "silu" i slušam i ZA i PROTIV EU

Koliko su glupe i isprazne priče koje pričaju oni ZA !
Toliko ... (i još više) ... su mi glupe i dosadne one PROTIV !

I jedni i drugi u svojim pričama gledaju samo "svoje guze" ...
kako će na tim temeljima:
da se što bolje ustoliče,
da što lakše operu svoje (prljave) ruke,
da što brže obrišu svoju (prljavu) prošlost,
da što bezbolnije okaju svoje "grehe",
i što je naj"važnije" ...
da se što bolje nafatiraju ...
a za NAROD ... KO TE PITA ...

Naročito mi idu na živce ovi najbučniji i najglasniji PROTIV EU ...
koji na svaki način ne birajući sredstva pokušavaju svojim neistomišljenicima da zapuše usta ,
kao da su ti drugi (u ovom slučaju JA kao simpatizer) ... blesavi, glupi ...ili ćoravi ...

Ma daj ... nema od toga ništa
jalov je to posao ...

fer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
#140: (2008-03-29 21:30)
Rade Šerbedžija - Već sam ti pričao to...

veka038 (female, 36)
Plava, nezna, neizbezna... PREZADOVOLJNA
total: 170, displayed: 10, page: first page previous page ... 6 7 8 9 10 11 12 13  14  15 ... next page last page of 17
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis