Romance Cafe forums

All forums

Knjige. Koje i kada?  

views: 26276, replies: 350
total: 350, displayed: 10, page: first page previous page ... 13 14 15 16 17 18 19 20  21  22 ... next page last page of 35
Post #1, page: 1
#1: 2004-09-26 01:01
KNJIGE, KOJE I KADA...
Omiljenje, kada i u koje vreme procitati odredjene, da li nekog pisca posebno cenite, ili ga mozda uopste ne shvatate (ono u stilu sta li je pisac hteo da kaze), a moze i koja preporuka...Evo od mene: Zauvek "Mali Princ"-Egziperi, toliko obicna i toliko misaona...a procitah je prvi put u 16. godini i od tada jos bezbroj puta joj se vracala.
determinanta is no longer member of Romance Cafe
page: 21
#201: (2007-02-09 11:26)
Knjige. Koje i kada?
...dodješ nešto kao večita inspiracija...

vatra i led (female, 35)
Ja sam najbolja "stvar" koja ti se nikad nije dogodila, a ti si najbolja "stvar" koju sam ikad imala
maski

VIP
#202: (2007-02-09 11:27)
Knjige. Koje i kada?
at the center of an galaxy (times two)

maski (male, 83)
posle kraste ide gnoj
lutalicamica
#203: (2007-02-23 19:57)
Knjige. Koje i kada?
Pisac kome se najčešće vraćam je Khalil Gibran
Prorokov vrt i Tajne srca
A jedna zena koja je privijala svoje cedo na prsa rece:
Pricaj nam o Djeci.
A on rece:
Vasa djeca nisu vasa.
Ona su sinovi i kceri zudnje Zivota za samim sobom.
Oni nastaju preko vas, ali ne od vas,
I, iako su sa vama, ona vam ne pripadaju.

Mozete im darovati svoju ljubav, ali ne i svoje misli,
Jer ona imaju misli sopstvene.
Mozete im skuciti tijela, ali ne i duse,
Jer duse njihove obitavaju u kuci sutrasnjice,
koju vi ne mozete pohoditi, cak ni u snovima svojim.
Mozete teziti da budete kao oni,
ali ne pokusavajte da ih tjerate da oni budu kao vi.
Jer, zivot ne ide unazad, niti se zadrzava u proslosti.
Vi ste lukovi iz kojih se djeca vasa poput zivih strijela odapinju naprijed.
Strijelac vidi metu na stazi beskraja i On vas savija snagom svojom,
kako bi strijele Njegove letjele hitro i daleko.
Neka vas ispuni sreca sto vas
Strijelac savija u ruci svojoj;
Jer, bas kao sto voli strijelu sto leti,
On voli i postojani luk.
lutalicamica is no longer member of Romance Cafe
#204: (2007-02-26 16:11)
Knjige. Koje i kada?
Andrea De Karlo - "Pravi život"

...priča o dvema veoma sličmim osobama, u različitom životnom dobu, ako se pretpostavi da život posmatramo kao tok, što možda nije...autor se nalazi u ulozi psihoanalitičara naše sadašnjosti...ovaj roman, veran naslovu, je digresija - delikatna i prirodno nerešiva...roman u kome svako od nas može da se suoči sa svakodnevnim dilemama sopstvene nezadovoljavajuće normalnosti...
vatra i led (female, 35)
Ja sam najbolja "stvar" koja ti se nikad nije dogodila, a ti si najbolja "stvar" koju sam ikad imala
#205: (2007-03-03 15:50)
Knjige. Koje i kada?
Ueda Akinari-Price kise i meseca

Zbirka od 9 prica o natprirodnom,prozeta duhom zen budizma,cuvena po vrhunskom stilu i nenadmasnoj vestini pripovedanja,kao i po istoimenom antologijskom filmu Kendji Mizogucija.
Put kroz fantastiku drevnih japanskih bajki do sustine postojanja.
ktulu (female, 30)
Take care of freedom and truth will take care of itself.
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
LutherBlissett
#206: (2007-03-10 11:45)
Knjige. Koje i kada?
O junacima i grobovima (špa. Sobre héroes y tumbas) je roman argentinskog pisca Ernesta Sabata; na njemu je radio trinaest godina, a objavljen je 1961. To je njegov drugi roman od ukupno tri koja je napisao (druga dva su: Tunel i Abadon, anđeo uništenja). Smatra se najuspješnijim djelom trilogije i autoru je donio svjetsku slavu.

Sastoji se od četiri dijela. U prva dva, Zmaj i princeza i Nevidljiva lica, opisuje čudnu ljubavnu vezu između Martina, osjetljivog mladića narušenog odnosa s roditeljima, i Alejandre, zagonetne djevojke osebujnog ponašanja, porijeklom iz stare, nekada ugledne argentinske obitelji. Treći dio, Izvještaj o slijepima, objavljen i kao samostalno djelo, opisuje morbidno istraživanje Fernanda Vidala Olmosa, okrutnog i naizgled sasvim poremećenog paranoika opsjednutog slijepcima i zlom. Posljednji dio, Nepoznati bog, bavi se Martinom i Brunom nakon tragedije najavljene na početku, njihovim nadvladavanjem životnih teškoća. Radnja romana nema određeni vremenski slijed, isprepliću se događaji iz prošlosti i sadašnjosti, a ubačene su i epizode iz argentinske nacionalne prošlosti; Argentina i Buenos Aires također imaju istaknutu ulogu u djelu.

O junacima i grobovima se često opisuje kao totalni roman budući da autor u njemu obrađuje gotovo sve teme koje su ga u životu zaokupljale, od političkih i povijesnih, moralnih, egzistencijalnih, metafizičkih, teoloških i estetskih. Američki glumac John Malkovich otkupio je prava na ekranizaciju.
LutherBlissett is no longer member of Romance Cafe
#207: (2007-03-20 12:41)
Knjige. Koje i kada?
Nadin Gordimer - "Dodji sebi" (kakav simboličan naslov )

...uzdrmavajuća emotivnost...beskompromisan prikaz najvećih ljudskih lomova i bola...
vatra i led (female, 35)
cacaa

VIP
#208: (2007-03-21 18:24)
Knjige. Koje i kada?
"under the skin"-michel faber
cacaa (female, 35)
...only happy when it rains....;-)
#209: (2007-03-24 19:45)
Knjige. Koje i kada?
ROMEO I JULIJA
Romeo i Julija su žabari iz Verone i oni se smuvaju. Međutim, matorci su im veoma zajebani i uopšte se ne gotive jer rade isti biznis ali su u različitim ekipama (kao Verona i Kjevo). Zent im je da ih ne provale i da im ne ukinu kintu, pa se viđaju tajno. I tako na 50 strana oni kao nešto kriju i kenjaju jedno drugom kako se vole, a ne karaju se. Na kraju, jednom prilikom upadnu u loš trip i roknu se.

ZLOČIN I KAZNA
Neki student je stalno bez filera jer mora da plaća stan, pošto je ispušio za mesto u studenjaku. Jednom prilikom je bio u bedaku, pa je uleteo kod neke babe, pune k'o brod na gajbu i overio je. Posle je uleteo u frku sa samim sobom, jer se plašio da će murija da ga provali. U stvari on i nije bio neki krimos vec pičketina, pa se na kraju sam prijavio muriji.

ILIJADA
Ta Ilijada traje k'o gladna godina. Vođa jedne ekipe mazne ribu od vođe druge ekipe. Onda ovaj prvi, da ne ispadne jajara, skupi ortake i opkoli ih k'o Babo Sarajevo. Ali ovi prvi ga ispuše, onako žestoko, jer su ovi drugi bili do jaja spremni. Onda jedan tip smisli kul foru da zajebu ove druge. Šatro, kao boli ih kurac za ribu, važan im je biznis koji može da se sjebe zbog nastale frke. Da pokažu da su iskulirali, oni odu i ostave šleper cigara drugoj ekipi u kome su sakrili deo ekipe. Ovi prvi su mislili da su ih sjebali i počeli da slave. Kad su se ponapijali i udrogirali, ovi drugi su izleteli iz šlepera i jebali im kevu k'o u Mortal Combatu.

RAT I MIR
Pre 200 godina Francuzi krenu na Ruje i dođu do Moskve (kao u Pancer Generalu). Onda je došla zima i Francuzi se posmrzavaju k'o pičke i onda se napasu muda Rujama k'o zec kelerabe. Knjiga ima soma strana, tu ima i neke ribe, žurke, žvaću nešto, njesra sve vreme.

PROCES
Tipa u'vate drotovi bez razloga i drkaju ga kroz celu knjigu i na kraju ga sjebu do koske.

XAXAXAXA SVASHTA SE MOZE NACI NA NETU PA I OVO!!!!

Updated 1 time(s), Last update (PUBLIC_ENEMY No1) 2007-03-24 19:47

PUBLIC_ENEMY No1 (male, 37)
Bog bi stvorio Zemlju za dva dana da nije morao da instalira Windows
luna

VIP
#210: (2007-03-24 20:55)
Knjige. Koje i kada?
luna (female, 49)
... El amor es más que un sentimiento, esto es un estado de ánimo ...
total: 350, displayed: 10, page: first page previous page ... 13 14 15 16 17 18 19 20  21  22 ... next page last page of 35
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis