Romance Cafe forums

All forums

Knjige. Koje i kada?  

views: 23766, replies: 322
total: 322, displayed: 10, page: first page previous page ... 19 20 21 22 23 24 25 26  27  28 ... next page last page of 33
Post #1, page: 1
#1: 2004-09-26 01:01
KNJIGE, KOJE I KADA...
Omiljenje, kada i u koje vreme procitati odredjene, da li nekog pisca posebno cenite, ili ga mozda uopste ne shvatate (ono u stilu sta li je pisac hteo da kaze), a moze i koja preporuka...Evo od mene: Zauvek "Mali Princ"-Egziperi, toliko obicna i toliko misaona...a procitah je prvi put u 16. godini i od tada jos bezbroj puta joj se vracala.
determinanta is no longer member of Romance Cafe
page: 27
Neeroon
#261: (2007-09-13 12:04)
Knjige. Koje i kada?
..tako reci....izvozish bagremov med u EU tj. volish pchele dok ti vetar mrsi kosu..

Koja Alisa i Biberche..??? Nisam majke mii...
Neeroon is no longer member of Romance Cafe
luna

VIP
#262: (2007-09-13 17:01)
Knjige. Koje i kada?
Utočište - by Patrick McGarth

Ukratko sadržaj ( copy - paste ):

Stella Raphael sa suprugom Maxom, psihijatrom, živi u prekrasnoj kući unutar zidina bolnice za mentalno poremećene. Život joj je dobro organiziran i predvidljiv sve dok ne upozna pacijenta Edgara Starka - kipara, osuđenog za stravično ubojstvo supruge. Nešto što je nalikovalo na avanturu postat će tragična i mračna ljubavna priča, šokantna i društvu potpuno neprihvatljiva. Utočište je uznemirujući psihološki thriller u kojem se isprepliću patološka psihička stanja, opsesivna ljubav i strast, strah i smrt, thriller koji će u svakom čitaocu ostaviti trag.
luna (female, 49)
... El amor es más que un sentimiento, esto es un estado de ánimo ...
#263: (2007-09-22 19:15)
Knjige. Koje i kada?
......................u studentsko vreme provalim na slučajku Mihaila Lalića....je bila lelejska gora, zlo proljeće i svadba obavezna školska lektira ali ja to nisam čitao...nekako sam se provlačio.....

....elem kao studentu pod ruku mi dođe neki od memoara peja grujovića....u to vreme je vuk drašković na jednom presu izjavio da će milošević ubrzo triglav prepoznati u lovćenu....

....krenem u krađu po knjižarama i privatnim bibliotekama i skupim sabrana dela lalića.....

...nisam ih čitao već studirao....

...skoro sam doputovao iz crne gore....živim u knjižari...lepo je nešto čitati...kapor sa folirantima i drugim pričama prođe..ali dalje ne ide....kad na zadnjoj polici sabrana dela lalića...crveni tvrdi povez....

...krenem sa čitanjem...komentarišem sa likom koji drži knjižaru....kažem da mi je lalić skroz cool lik....

...kaže on...radio sam u SKZ....članovi imali popust na cenu ....dođe jednom jedan čika na kasu sa par knjiga i kaže da je član...u redu, važe ime ?...mihailo lalić, gotovo šapatom kaže čika...MOLIM???...mihailo lalić kaže on još tiše....oprostite nisam vas poznao, kaže prodavač....

...prodavač tvrdi da je isto veče izdvojio komplet sabranih dela lalića i kupio ih za sebe....kako ne čitati i ne voleti čoveka koji se bilo čim ne nameće???? još crnogorac!!!.....

.....sve u svemu....za sve one koji žele spoznati crnu goru.....čitajte MIHAILA LALIĆA.....

...meni prija posebno....junaci njegovih dela trenutno su ili mlađi ili mojih godina....prvi put su bili stariji....odgovorno tvrdim da ću ga čitati i za dvadesetak godina, ako se zdravo i živo bude......

....lado, niko, pejo.....če je mačiji kašalj između ostaloga zato što je ipak živeo i stvarao daleko.....

.....crna goro...aktuelan vam je jevrem brković....ne ludujte.....nije on dostojan držati papira laliću.....

Updated 1 time(s), Last update (ca blues) 2007-09-22 19:29

ca blues (male, 35)
bloom73
#264: (2007-09-22 19:55)
Knjige. Koje i kada?
Prodjoh danas, posle duzeg vremena, Knez Mihajlovom ulicom. U izlogu jedne knjizare ,vec pred kraj, reizdanje Basarine "Fame o biciklistima"....
bloom73 is no longer member of Romance Cafe
cacaa

VIP
#265: (2007-09-22 20:01)
Knjige. Koje i kada?
nada marinkovic - svirepe godine
cacaa (female, 34)
...only happy when it rains....;-)
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
Lari Popov
#266: (2007-09-27 17:52)
Knjige. Koje i kada?
Uvek mi je na neki nacin posebna knjiga ona koju trenutno citam, a to je "Kompleks sudije Dia" Od DAI SIZi-a... Inace od zadnjih 5, 6 naslova mogu preporuciti jednu posebbno pitku "Vestina zavodjenja" PTRIKA BESONA-a.. Kod je prva prica o uceniku Frojda koji se vraca u Kinu ne snalazeci se, ava druga je iz vremena pesnikinja Sapfo, koja je i jedan od glavnih likova.
Nikada ne citam knjige sa neta.
Nema se sa njima dodir. Svaka knjiga ima svoj miris, svaka lezi u rukama na svoj nacin,... ali o tome neki drugi put.
Lari Popov is no longer member of Romance Cafe
#267: (2007-10-02 01:08)
Knjige. Koje i kada?
Knjige kazu da nas kod drugih uzbudjuje samo ono shto postoji u nama samima i da volimo ili ne volimo samo ono shto nas lichno dotiche .A , kako je stvarnost zastrashujuce ogromna ,nema shanse da cela stane u te knjige .Zato ,kad god se nadjem u gomili ,hipnotisanoj ili ne ,ja posmatram i upijam.Sa odushevljenjem prouchavam primerke pameti ,znojavih dlanova ,osmeha ,dusha neznih i nestalih ,tuznih ochiju ,energije i melanholije .Izmedju nekih sluchajnih pogleda uhvatim veoma ogromnu kolichinu sjaja u ochima ...

Knjiga: Tom Robbins Parfem vječnosti

.....Volish li drushtvo bogova, mistika, lutalica i pesnika? Napete avanture, neobichne priche, velike romane? Već ti naziv chetvrtog romana kultnog Toma Robbinsa 'Parfem vjechnosti' govori da si na pravom mestu...
andjela 33 (female, 34)
Veni, vidi, vici - Amor omnia vincit !!!
#268: (2007-10-02 03:34)
Knjige. Koje i kada?
" Družba Pere Kvržice " ..... loodilo
ferlucifer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
folirantI
#269: (2007-10-02 09:17)
Knjige. Koje i kada?
FolirantI, Mome K. opet i odmah
folirantI is no longer member of Romance Cafe
#270: (2007-10-02 20:28)
Knjige. Koje i kada?
... .......lepa knjigica...ta faza kapora mi je skroz ok....ova faza srbovanja seljačkim forama mi ga je ogadila....al džebiga....
ca blues (male, 35)
total: 322, displayed: 10, page: first page previous page ... 19 20 21 22 23 24 25 26  27  28 ... next page last page of 33
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Osvojite sedmicu na na loto-u
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis