Romance Cafe forums

All forums

Virtuelna pač(i)ja škola :o)  

views: 13015, replies: 286
total: 286, displayed: 10, page: first page previous page ... 16 17 18 19 20 21 22 23  24  25 ... next page last page of 29
Post #1, page: 1
#1: 2006-11-30 09:23
Ajde, evo vam papira, praznog, belog...

Za početak, može i pačji i pačiji, dečji i dečiji... i slične varijante. I jedno i drugo je pravilno.

Veko, hvala za naslov

Updated 1 time(s), Last update (moderator) 2006-11-30 09:31

Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe
page: 24
Partybrejker
#231: (2007-11-24 07:44)
Deejana: Kao shto vidim, vidim...

Ako ste napisali ''(...) smisao napisanog (...) nego li nachin i gramatika.'', zar niste postavili smisao i gramatiku u dve kategorije?
Ili, ovo ''nego li'' podrazumeva istu kategoriju?
Pa, da, sad tvrdite da podrazumeva.
Hteli ste da kazete jedno, a rekli ste drugo. To mi je jasno.

Samo, ne shvatam, chemu aluzije! U chemu je Vash problem? Zashto Vi brinete o funkciji moderatora?

Zaista cenim vash trud, pa mi nece biti teshko da ponovim:

- ne mozemo se slagati sa mishljenjem, vec slazemo sa nekim u mishljenju

- i uzgred, preda mnom se pishe odvojeno

*I dalje me gadjate bodezom. Ja cu Vas penkalom...

ops, zaboravih smajlic

pod br. jedan -zamenili ste teze izvukavši iz kontexta ono što sam rekao - ako je jedno bitnije od drugoga onda se valjda nalazi u istoj kategoriji, ali poredjano po hijerarhiji... dakle, nisam ja to izdvojio nego vi... u neuspelom pokušaju, naravno

pod br. 2 - vi ste bili "nepismeni" (važno) u primedbi vezanoj za izbor moderatora (nevažno), i ko što vidite ne raspravljamo na temi o moderisanju, nego na temi o "nepismenosti", a u smislu da ne posedujete kredibilitet da druge prozivate

pod br. 3 - hvala, u pravu ste - nedostajala mi je upravo ta definicija - "slagati se U mišljenju" ... sa osvrtom, naravno, na suštinu - nisam vas prozvao SAMO za nepismenost, nego upravo za neprimerenu prozivku "s'visine", na koju definitivno nemate pravo (a ja zadržavm pravo da o toj neprimernosti iznesem svoj stav)

pod br. 4 - kada se najveći (ovo je ironija) umovi budu dogovorili da li je ispravno "samnom" ili sa mnom", možda "predamnom" i bude pogrešno - do tada mi ne pada na pamet da prihvatim nečiju ambiciju da ostavi zadužbinu ispraznim naklapanjem u vezi problema koji u stvari i ne postoji - ispravno je i jedno i drugo (samo zavisi od toga koje udžbenike, i iz koje epohe konsultujemo)... ukoliko i dalje insistirate objasnite mi šta znači termin "predA"?... po toj logici, a jedino u nju verujem, ukoliko želimo da to napišemo odvojeno, ispravno bi bilo "pred(¿) mnom" - što bi bilo više nego rogobatno... i naravno, "predA" je u (ovom slučaju) prefix, te se piše spojeno sa "mnom"

pod br. 5 - gde vi vidite bodež?¿? ne budite nepristojni insinuirajući nonsense (termin nonsens potražite u Vujakliji, pa se javite kada pronadjete... nadam se, potrajaće )
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
#232: (2007-11-24 07:57)

pod br. jedan -zamenili ste teze izvukavši iz kontexta ono što sam rekao - ako je jedno bitnije od drugoga onda se valjda nalazi u istoj kategoriji, ali poredjano po hijerarhiji... dakle, nisam ja to izdvojio nego vi... u neuspelom pokušaju, naravno

pod br. 2 - vi ste bili "nepismeni" (važno) u primedbi vezanoj za izbor moderatora (nevažno), i ko što vidite ne raspravljamo na temi o moderisanju, nego na temi o "nepismenosti", a u smislu da ne posedujete kredibilitet da druge prozivate

pod br. 3 - hvala, u pravu ste - nedostajala mi je upravo ta definicija - "slagati se U mišljenju" ... sa osvrtom, naravno, na suštinu - nisam vas prozvao SAMO za nepismenost, nego upravo za neprimerenu prozivku "s'visine", na koju definitivno nemate pravo (a ja zadržavm pravo da o toj neprimernosti iznesem svoj stav)

pod br. 4 - kada se najveći (ovo je ironija) umovi budu dogovorili da li je ispravno "samnom" ili sa mnom", možda "predamnom" i bude pogrešno - do tada mi ne pada na pamet da prihvatim nečiju ambiciju da ostavi zadužbinu ispraznim naklapanjem u vezi problema koji u stvari i ne postoji - ispravno je i jedno i drugo (samo zavisi od toga koje udžbenike, i iz koje epohe konsultujemo)... ukoliko i dalje insistirate objasnite mi šta znači termin "predA"?... po toj logici, a jedino u nju verujem, ukoliko želimo da to napišemo odvojeno, ispravno bi bilo "pred(¿) mnom" - što bi bilo više nego rogobatno... i naravno, "predA" je u (ovom slučaju) prefix, te se piše spojeno sa "mnom"

pod br. 5 - gde vi vidite bodež?¿? ne budite nepristojni insinuirajući nonsense (termin nonsens potražite u Vujakliji, pa se javite kada pronadjete... nadam se, potrajaće )

Druze Partyvoje, sa mnom i preda mnom se pise odvojeno (ukoliko nije u pitanju stamparska greska ) sto posto i ne znam cemu pozivanje na najvece umove i tome slicno, zar nije lakse i normalnije reci : pogresio sam, ili takav izraz ne postoji u Vasem vokabularu (Boze, kako sam pristojan )? A mozda ste resili da budete inovator i uvodite nove termine i izraze u nas lepi srpski jezik...u tom slucaju:

...a mozda se predamnom pise i sastavljeno ?

Updated 3 time(s), Last update (black raven) 2007-11-24 08:07

black raven (male, 35)
...isti,poseban,slobodan,samo svoj...
Partybrejker
#233: (2007-11-24 08:43)
važi

kao što se u tvom selu redovno koristi termin "utoka", "šaneri" i tai rad ... to si verovatno iza ambara pokupio, gledajući golubove?

da iole kapiraš jezik kontao bi koliko je to živa materija, i koliku si *** odvalio

no, da te ja učim, ne pada mi na pamet

ostani u svom uverenju

ps - &, **lvane - ne primećuješ da sam priznao (a to je, vidim, tebi jako bitno) da sam pogrešio kada sam rekao "slažem se sa mišljenjem", i da je gdja u pravu - ispravno je "slažemo se U mišljenjima"

ali, ti moraš za nešto da me cimneš, pa makar i za podmetnutu neprincipijelnost?

hehe, kakav patetičan lik

Updated 1 time(s), Last update (Partybrejker) 2007-11-24 08:46

#234: (2007-11-24 23:22)
Ma, zadrzite sve svoje krpice!
Vi imate sva prava.

Shto se tiche priche o jeziku, sa Vama, nisu mi potrebni udzbenici, leksikoni stranih izraza, rechnici manje poznatih termina, jezichke nedoumice...
Shta god Vi mislili, i to je Vashe pravo, ne uzimam za zlo, ali to nikako ne znachi da ste u pravu, jer, o meni ne znate gotovo nishta.

btw
da li ste Vi skoro lektorisali neshto? radili recenziju? objavili tekst u struchnom chasopisu iz oblasti srpskog jezika? bili predavach na nekom seminaru u okviru Projekta Analiza savremenog dela? i sve tako neshto...
Deejana (female, 36)
''Ali moze li misao probuditi coveka iz zivotnog sna?''
#235: (2007-11-25 11:52)
Ne razbiram shto se neku ljutU...tema je postavljena krajnje dobronamerno, a ne za upiranje prstom - TI SI NEPISMEN/A, A JA SAM PISMEN/A!
Snasha sa salasha (female, 31)
Ne mogu da zaspim...prichaju mi bajke :))
Please note: VIP members do not see advertising
#236: (2007-11-25 12:45)
...mmm, da...ipak sam se maaalo iznervirala

@ vrhovnom mudraCu:

da si se ranije ukljuchio u prichu, i ti bi imao shanse da uchestvujesh u izboru....bol za izgubljenom shansom, o choveche koji osudjujesh osudu?
Mogla sam ovo i kratje da kazzem - koene, ne 'tuci'...

@ bljaCk raven :

...nemoj vishe da govorish drugima da ne govore o drugima molim te, jer
svaki put kad govorish o drugima ispliva sva TVOJA umna i mentalna nemoć...a i inache

Updated 1 time(s), Last update (moderator) 2007-11-25 15:53

Snasha sa salasha (female, 31)
Ne mogu da zaspim...prichaju mi bajke :))
lena copy
#237: (2007-11-26 20:42)
Hej, hej!
Ovde je mnogo krvi palo! Tolerancija? Uvazavanje drugacijih stavova?
(Iskrascu se da ne bih dobila ciglu po glavi ili korekturu navedenih redova...)
lena copy is no longer member of Romance Cafe
lena copy
#238: (2007-11-26 21:23)
(Da, naravno, imam kacigu i i zastitno odelo)...Dajem konstruktivan predlog (treci red-odlozi ciglu!!!): svako svoj stav moze da odbrani pozivanjem na odgovarajucu merodavnu bibliografsku referencu. To je sasvim dovoljno za odbranu ili pobijanje odgovarajuceg stava odnosno misljenja. Molim, nastavite! (samo malo da se ja izmaknem-za svaki slucaj...)
lena copy is no longer member of Romance Cafe
Partybrejker
#239: (2007-11-27 03:43)
s'obzirom da je svašta objavljivano, stvarno ne bih mogao da se pozovem na išta do na zdrav razum

poJenta u ovim (kliničkim) slučajevima i jeste da je nekima ciglanje pravi motiv, a edukacije tek nejak izgovor...

neki (se prave da) ne razlikuju ličnu prozivku od iznošenja stava na temu

_________
a kad' neko proziva - ne ostavljaj ga samog
Partybrejker
#240: (2007-11-27 03:44)
edukacijA*
(**g, tRaStatura )
total: 286, displayed: 10, page: first page previous page ... 16 17 18 19 20 21 22 23  24  25 ... next page last page of 29
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery
Osvojite sedmicu na na loto-u
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis