Virtuelna pač(i)ja škola :o)
Tema je potrebna da potrebnija ne moze biti! Svaka cast!
Ovo je vid pisane (koliko znam ne moze "pismene" jer bi onda moglo biti i "nepismene," kao sto i dalje tvrdim da nije "pismeni" nego "pisani zadatak") komunikacije medju ljudima.
Znaci da tu otkrivamo ono sto u usmenom govoru inace ne bi - svoju pismenost ili nepismenost. Neko tome pridaje znacaj, neko preskace, zaobilazi, bitno mu je sta je "pisac" hteo da kaze.
Pravila je mnogo, a verujem da vecina nas u ovakvom vidu razgovora nije voljna da se hvata recnika, pravopisa, udzbenika i... nazalost, ima ovde gresaka koje spadaju u domen mladjeg skolskog uzrasta.
Moj savet: ako niste sigurni, nemate prirucnik, recnik ili proverenog strucnjaka uz sebe, promenite recenicu. Formulisite je tako da izbegnete mesto na kom ste nesigurni - dok ne budete sigurni kako se pise. Medjutim, ne zaboravite da ipak jednom nesto treba nauciti makar to bile i elementarne stvari tipa je li, da li, nisam, necu, ne peva, neprijatan...
Moje pitanje: kako glasi mnozina imenice "dosije" i kako se ista menja po padezima? Oko ovog se sporimo od gimnazijskih dana i verovatno cemo jos.
Hvala!
Nar is no longer member of Romance Cafe