Romance Cafe forums

All forums

Pars pro toto (deo za celinu)  

views: 1914, replies: 50
total: 50, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 next page last page of 5
Post #1, page: 1
#1: 2006-12-07 22:49
Susret sa virtuelnom realnoshtju pokrece i pitanje komunikacije sa drugim ljudima iz nashe blizine a ujedno pokrece i komunikaciju sa svetom koji vishe ne postoji, osim na nivou chulne varljive pojavnosti. Recimo, video zapisi, magnetofonske trake, fotografije, pisma, itd.
Ako pokushamo da objasnimo neshto po ovom principu pars pro toto, da li ce nam to uspeti u potpunosti?

Dakle, koliko puta smo nekog pogreshno razumeli i to mu uzeli kao najvece zlo? (Ili, zaista, bili povredjeni).
Da li smo mozda, kasnije, u nekom drugom delicu prepoznali celinu, tj. da li smo prepoznali nachin na koji je trebalo da postupimo, tada, kada smo zelili da se osvetimo? Mozda je trebalo, samo, da oprostimo a nismo!?
Da li smo spremniji da se svetimo ? Zashto je tako teshko oprostiti?? Shta se deshava ako pozelimo da to uradimo kasnije a nije moguce?
Ima tako mnogo pitanja na koje nemam odgovor. Ima mnogo stvari koje sam propustila. Ali, jedno nikada nisam uradila. Nisam se svetila. A vi?

“Oche nash, koji si na nebesima… oprosti nam dugove nashe kao shto i mi opashtamo duznicima svojim…’’
Deejana (female, 36)
''Ali moze li misao probuditi coveka iz zivotnog sna?''
page: 3
fer

#21: (2008-05-06 18:50)
BUKOWSKY: ... prashtam ali ne zaboravljam ..., ne svetim se ...
osveta mi ide pod ruq sa mrzhnjom...ne, ne mrzim nikoga...

Zato te svi i volimo ... a naročito ja

Updated 1 time(s), Last update (fer) 2008-05-06 18:53

fer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
#22: (2008-05-06 18:50)
BUKOWSKY (male, 47)
... TRUST ME, I KNOW WHAT I'M DOIN'...
#23: (2008-05-06 23:01)
BUKOWSKY: ...prashtam ali ne zaboravljam...za razliq od chavke, ne svetim se...osveta mi ide pod ruq sa mrzhnjom...ne, ne mrzim nikoga...

Kakav divan chovek.... .....josh malo ovakvih "istinitih prichica" i zaljubicu se - nepovratno....

Da definishem prvo pojam "osveta": ako on podrazumeva vracanje dugova, ne volim nikome nishta da dugujem....a kad - tad se namesti situacija da se dugovi vrate. Drugo, u te priche "ko tebe kamenom, ti njega hlebom", "uvek treba okrenuti i drugi obraz" i slichno nisam verovao ni kao jaaaako mali, a sad sa sigurnoshcu mogu da kazem da su ljudi koji ih propagiraju ili teshki foliranti ili budale. Mozda postoje i oni treci, chije je srce toliko chisto da to ne mogu ni da zamislim, ali ih ja josh nisam upoznao. A voleo bih, nije da ne bih.
black raven (male, 36)
...isti, poseban, slobodan, samo svoj...
#24: (2008-05-06 23:05)
...ko ti shtrika creva kada nisi upozn'o prave ljude do sada...
BUKOWSKY (male, 47)
#25: (2008-05-06 23:12)
Primecujem, ti si upoznao gomilu...ponajVishe na ovom sajtu...pa josh na zurkama kod Djine...ihaaaaj...

...gde ce ti samo biti kraj ako tako nastavish....
black raven (male, 36)
Please note: VIP members do not see advertising
#26: (2008-05-06 23:18)
...ma hajde, a do pronalaska pisija sam chachk'o nos i gled'o u u nebo?...ybt, koji s' ti papaCK...sorry sh'o t' zovem tako al' si djeneralno opichen mokrom chOrapom... sada izvoli nastavit' drke-dake...
BUKOWSKY (male, 47)
#27: (2008-05-06 23:28)
...e vidish, bash o ovome pricham....prosto neverovatno kako jedno tako milo i drago bice kao shto si ti moze da ovako izvredja choveka...mozda je poenta u tome shto se izvinish negde u sredini?

Shto ne probash da prestanesh da se folirash i budesh ono shto stvarno jesi, to ne boli - videcesh...iskreno, malo mi je muka od likova kao shto si ti, kojima je prva rechenica na inbox-u: "ne mislish valjda da sam stvarno takav kao na forumu".

P.S. Verovatno bih sad trebalo da napishem: kakav si ti isfolirani, izvini, klovn, izvini, koji ima 100 godina, izvini, ali josh nije nauchio da se, izvini, ponasha, izvini....ali se ne izvinjavam zbog onoga shto mislim i stvari nazivam njihovim imenom.

Ajde zdravo.
black raven (male, 36)
#28: (2008-05-06 23:38)
... ja sam ono shto jesam...volim se za'ebavat' a kada naidju pelceri, ihahaj, materjala za izvoz...to shto imam 100 i koju (sabrano sa kilazhom) ne menja stvar...postoje ljudi kojima se izvinjavam od srca a postoje i oni kojima stanem na zhulj (namerno) i opet se izvinim...stvar qlture...naravno da i ja nazivam stvari pravim imenima al' i' volem malo upakovat u celofan... opet, stvar qlture...
BUKOWSKY (male, 47)
#29: (2008-05-06 23:41)
postoje ljudi kojima se izvinjavam od srca a postoje i oni kojima stanem na zhulj (namerno) i opet se izvinim...stvar qlture.

Definicija za licemerje....bez trunke kulture.
black raven (male, 36)
#30: (2008-05-06 23:44)
...uz nashiri osmeh...nije licemerje...svakom prema zasluzi... a nije osveta...ne konzumiram 'ladnu 'ranu...
BUKOWSKY (male, 47)
total: 50, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 next page last page of 5
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis