Romance Cafe forums

All forums

G kao… kao… tačka  

views: 15304, replies: 91
total: 91, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 next page last page of 10
Post #1, page: 1
#1: 2007-01-18 12:57
G kao… kao… tačka
Svakakve teme postoje u ovoj diskusionoj grupi... međutim ne nađoh ništa da se priča o toj legendarnoj „G-tački“. Razne priče „kolaju čaršijom“ od toga koliko je ona „moćna“, pa sve do toga da ju je nemoguće pronaći. Evo kakvo je moje iskustvo, a posle na red dolazite Vi....
Once upon a time, dok sam još imao redovne seksualne odnose, moja tadašnja draga i ja odlučismo da to dosadno nedeljno popodne na „ranču“ njenih roditelja u blizini Obrenovca prekratimo prekratimo dobro nam znanoo in-and-out igrom... Nije to bilo tek puko „odrađivanje“, u to vreme smo se još ludo voleli. S druge strane sex uvek dobro dođe kao anti stres terapija pred predstojeću radnu nedelju... I tako, sve je počelo glatko, teklo glatko... pulsirajući gordijevki čvor dva tela gde svaki ekstremitet svaki deo radi složno u cilju postizanja maksimalnog užitka. E pa u jednom trenutku, najverovatnije, sasvim slučajno, ja pritisnuh „pravo dugme“. Pritisnuh i nastavih ritmično da pritiskam... Pa sad.... kako objasniti efekat koji je to proizvelo? Kroz glavu mi prolaze scene sa Lindom Bler iz „Isterivača djavola“ (mada bi ovo pre bila neka verzija „Uterivača đavola“) . Znači, gotovo identično grčenje celog tela i bacakanje po krevetu... sem naravno okretanja glave za 360°. Ja sam ostao zatečen. A i ona, jer joj se to još nikada nije dogodilo. Znači apsolutno sve ograde su pale i ostao je čist nepatvoren užitak, ekstaza, bez okova lažnog morala, puritanizma, patrijarhalnog nasleđa, licemerja koje nam je vekovima servirano.... probudio sam Evu u njoj. Takav užitak nisam nikada do tada video. Ja sam, sa druge strane, potpuno splasnuo, šljonuo, kao šampita na suncu a moja se muškost povukla u privatne odaje.... jer bi moj orgazamčić sa par kapljica izgledao kao loš vic naspram siline njenog užitka; cunamija koje je njeno telo stvorilo samo za sebe... kao da sam otkrio neku veliku tajnu, takav sam imao osećaj.

(digresija samo za Greenisgood...: razmišljam nešto, možda je nekada davno sveštenstvo videći snagu oslobođenu iz ženske misterije uvidelo da je taj čin jednako čudesan kao i mnoge stari koje oni sami propovedaju, a opet u nemogućnosti da i sami dožive tako nešto, rukovodeći se onim da ono što ne poznaješ predstavlja potencijalnu opasnost, predstavljalo razlog za anatemisanje celog zenskog roda, proglašavajući ih izvorom svih grehova...)

U svakom slučaju, imate li Vi dame i gospodo sličnih iskustava i kakva su?
Srki_Lee (male, 43)
Svrha života je život sa svrhom
page: 7
gagic

VIP
#61: (2007-03-21 15:18)
G kao… kao… tačka
G kao… kao… tačka=GAGICEVA TACKA?...
gagic (male, 35)
you can't always get what you want
#62: (2007-05-13 10:56)
G kao… kao… tačka
Ne verujem u tacku G koja je izvan objekta V.

snajper (male, 35)
#63: (2007-05-14 11:50)
G kao… kao… tačka

sexmachine (male, 35)
kada zena uzme stvar u svoje ruke... ta stvar uopste vise nije mala!
#64: (2007-05-22 14:33)
G kao… kao… tačka
U jednom-dva slucaja smo pokusali naci tu famoznu G-tacku....Nije nam poslo za rukom...tj. njemu......kako je pronaci?! teorije su jedno.......
Pozdrav
Galebica1 (female, 37)
Zivot nije problem koji treba resavati,no misterija koju treba ziveti.
alter-bg
#65: (2007-05-22 14:38)
G kao… kao… tačka
ima tema "istinite price"

tamo je covek objasnio kako mu je devojka pronasla g-tacku

od tada je zovemo

G-andalfova tacka
alter-bg is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#66: (2007-05-25 02:08)
G kao… kao… tačka
The Gräfenberg spot, or G-spot, is a small area in women behind the pubic bone, surrounding the urethra and accessible through the anterior wall of the vagina. It is putatively an erogenous zone that when stimulated leads to high levels of sexual arousal and powerful orgasms.

Malo edukacije nikom ne škodi ... xexexexe
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
#67: (2007-05-25 22:19)
G kao… kao… tačka
sexmachine (male, 35)
kada zena uzme stvar u svoje ruke... ta stvar uopste vise nije mala!
#68: (2008-02-23 09:55)
G kao… kao… tačka
Mene recimo interesuje sta zene osecaju i misle dok i trese orgazam.Zasto ne pisu o tome kao recimo sto pisu o snovima.
Izmedju snova i zenskog orgazma mozda postoji koja dodirna tacka.

Evo sta o tome misle neki moji drugari!

Talijanski znanstvenici tvrde da je došlo vrijeme da se zaustavi potraga za G-točkom jer su je oni, tvrde, pronašli.

Naime, grupa talijanskih znanstvenika sa Sveučilišta L'Aquila, predvođena dr. Emmanueleom Janninijem, provela je zanimljivo istraživanje na uzorku od 20 žena.

Znanstvenici su pomoću ultrazvuka izmjerili veličinu i oblik tkiva iznad prednjeg zida vagine, za koji se uvijek vjerovalo da je lokacija G-točke, i došli do zanimljivih rezultata.

Otkrili su da na mogućnost postizanja vaginalnog orgazma utječe debljina tkiva između vagine i mokraćne cijevi.

Kod devet žena koje doživljavaju snažne vaginalne orgazme na tom mjestu tkivo je u prosjeku gušće nego kod preostalih 11 žena koje nisu mogle doživjeti orgazam stimulacijom vagine.

"Sada možemo otkriti ima li žena uopće G-točku ili ne, i to na vrlo jednostavan način", kaže Jannini.

No, brojni znanstvenici osporavaju ove zaključke jer smatraju da postoje i brojni drugi razlozi zbog kojih neke žene doživljavaju snažan orgazam, a neke ne.

Tako dr. Tim Spector, iz bolnice St Thomas u Londonu, vjeruje kako bi spomenuto zadebljano tkivo moglo biti dio klitorisa, ili te žene jednostavno imaju bolje razvijenu muskulaturu u tom području.

Izraz G-točka u upotrebi je još od 1980. godine, kad se počeo koristiti kao objašnjenje zašto neke žene mogu doživjeti orgazam putem va

Updated 2 time(s), Last update (chovek) 2008-02-23 09:58

chovek (male, 45)
nisam jedini!
#69: (2008-02-23 11:40)
G kao… kao… tačka
Galebica1: U jednom-dva slucaja smo pokusali naci tu famoznu G-tacku....Nije nam poslo za rukom...tj. njemu......kako je pronaci?! teorije su jedno.......
Pozdrav

Jeste, on je kriv shto nije mogao da u tebi pronadje tvoju G-tachku.
NecuZvaku DajKusur (male, 99)
Džabe ti Fa ako prirodno smrdiš :)
#70: (2008-02-24 12:11)
G kao… kao… tačka
Greben zadovoljstva!

Svi ga traze, svi o njemu govore, ali postojanje nije dokazano objektivnim naucnim metodama. Naziv G-tacka ili Grafenbergova tacka odnosi se na malo polje, na prednjem zidu vagine zene. Stimulacija ove tacke trebalo bi da dovede do nadprosecnog seksualnog uzbudjenja i snaznog uzitka.

Naziv G-tacka prvi je put predstavljen javnosti 1982. godine kad je objavljena popularna knjiga o ljudskoj seksualnosti "The G spot and other recent discoveries about human sexuality." Autori Ladas, Whipple i Perry su se pozivali na Grafenbergov clanak iz pedesetih u kojem se spominje erogena zona u prednjem dijelu vagine.

S obzirom na siroko prihvaceno uverenje o postojanju G-tacke, normalno je ocekivati da postoji mnostvo naucnih dokaza o tome. Takvih dokaza je, medjutim, vrlo malo. Dva se tipa dokaza obicno navode: prvi je bihevioralni (temeljen na proucavanju ponasanja), a drugi se temelji na tvrdnjama o zenskoj ejakulaciji.

O njenom postojanju govore samo dva naucna clanka. Prvi, koji navodi slucaj (samo) jedne zene, kod koje je posle nadrazivanja zone koja bi odgovarala tacki G ova zona bila uvecana 50 odsto, a ona je pri tom imala jace orgazme.

U drugom clanku objavljeni su rezultati studije ispitivanja na 11 ispitanica. Istrazivanje su obavili specijalno obuceni ginekolozi, koji su pri ginekoloskom pregledu obavili i "seksoloski" - pipanjem cele vagine u smeru kazaljke na satu.

Na osnovu ovog pregleda i seksualnog uzbudenja zena zakljucili su da cetiri od 11 ispitanica imaju G tacku. Tako je dokazano povecanje tog mesta ali ne i pretpostavka da je ono bas razlog gromoglasnog uzitka.

Poznato je da je vagina osetljiva na nadrazaj na celih sedam od ukupno 11 santimetara duzine. Posebno osetljivo podrucje bi trebalo razlikovati po mrezi nervnih zavrsetaka, a takvo mesto nije nadjeno.

U nedostatku dokaza o postojanju G-tacke, mnogi se hvataju za slamke i menjaju defenicije ove iluzorne erogene zone. Autor Gary Schubach tvrdi da erogena zona u prednjem zidu vagine postoji, ali da nije "tacka" nego "kresta", odnosno greben. G-greben je, po njemu, mesto na kojem se Skeneove zlezde izbocuju u vaginu.

Svoju tvrdnju argumentira nalazima slovackog patologa Milana Zaviacica koji je vecinu radnog veka proveo u istrazivanju Skeneovih zlezda, naziva ih 'zenska prostata' te tvrdi kako one imaju erogena svojstva.

Histoloska istrazivanja analizom tkiva pod mikroskopom dosad nisu dokazala postojanje podrucja vrlo bogatog nervnim zavrsecima koje bi moglo biti G-tacka.

Izbor je opet i uvek samo nas - ili cete verovati mikroskopu ili cete se prikloniti Samanti Dzons.
"Postoje ljudi koji vam izvade srce i postoje ljudi koji ga vrate na mesto."

Eto toliko o cuvenom grebenu!
Ujedno nemoj da koristite siber
chovek (male, 45)
nisam jedini!
total: 91, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 next page last page of 10
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis