Romance Cafe forums

All forums

Proterani s pravom ili ne ???  

views: 4805, replies: 88
total: 88, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 9 next page last page of 9
Post #1, page: 1
#1: 2007-01-26 11:41
Posle stupanja na snagu - Zakona o zabrani pushenja u javnim prostorijama- , kao okoreli pushach susreo sam se sa niz nevolja. Pochev od one; da kafa vishe nije kafa, da moram da napustim radno mesto da bi zapalio cigaretu, pa sve do javne osude ``moralista i boraca za prava pasivnih pushacha``. Kada sam naveo primer da je aero zagadjenje , a koje ne mozzesh da izbegnesh, u Panchevu nekoliko hiljada puta opasnije i vetje od kancelariskog zagadjenja duvanskim dimom, rekli su mi da se preselim u Panchevo.

Kakva su vasha iskustva vezana za zabranu pushenja na radnom mestu.

Dream Raider (male, 46)
He who reigns within himself and rules passions, desires, and fears is more than a king.
page: 6
#51: (2008-01-18 09:27)
sexmachine (male, 35)
kada zena uzme stvar u svoje ruke... ta stvar uopste vise nije mala!
kisna glista
#52: (2008-01-18 10:45)
Direktor firme u kojoj radim, od miloste nazvan Tjelavi, inace okoreli nepushac, smislio je "fenomenalno" resenje. Naime, spremamo se za preseljenje u novi prostor koji se nalazi u prizemnoj zgradi, bez terase i bez zasebne prostorije za pusace. Kako je zakonom obavezan da obezbedi prostoriju za pusace, dosetio se da to bude njegova kancelarija - po principu, on ne pusi pa se niko nece usuditi??!!!! Naravno da je naisao na ostru osudu pa nam je velikodusno ponudio stepeniste ispred zgrade za obavljanje ove djavolje rabote.

Kako sam pusac povratnik, apsolutno sam svesna cinjenice koliko sam se bolje osecala sa plucima ociscenim od duvanskog dima... a sa druge strane znam koliko ta ista cigareta ume da mi prija. I da.. naravno da znam da taj isti dim ume da smeta ljudima oko mene...

Ne znam koliko ljudi je upoznato sa projektom British American Tobacco - pusacke sobe sa posebnim sistemom preciscavanja vazduha? Imala sam priliku da u njihovom sedistu sedim u jednoj takvoj sobi. To je konkretno soba za odmor, prima oko 30 ljudi. U trenutku kada je soba bila dupke puna, svi su pusili i ispijali svoje kafe, u sobi nije bilo ni trunke dima, niti je garderoba bila nadimljena istim, niti je stipao za oci.. prosto sistem izvlaci duvanski dim i filtrira vazduh. Postoje cak i pusacke kabine, otvorenog tipa u kojima u isto vreme moze biti 4 ljudi. I po istom principu funkcionisu. Ali.. kampanja protiv pusenja je toliko uzela maha, da se poslodavci pre odlucuju za potpunu zabranu pusenja, umesto za takve kabine ili citave sobe za pusace.

Sto se mene licno tice.. na putu sam da ostavim cigarete, da se okrenem zdravom zivotu koliko god je to moguce.

Ne znam samo kada ce da izglasaju zakon kojim ce se zabraniti izrada nuklearnog oruzija, odlaganje nuklearnog odpada, uklanjanje deponija smeca, zabrana ispustanja genetskog materijala u vode, zabranu podvodnih naftnih busotina, obaveznu upotrebu euro 8 motora (malo je euro 3), zabranu upotrebe emulgatora koji se nalaze kako na crnoj listi tako i na pakovanjima hrane za decu, zabranu proizvodnje gaziranog pica, upotrebe vestackih aroma u prehrambenoj indrustiji, zabranu koriscenja azbestinh poloca prilikom gradjenja... itd itd... mislim .. jel treba jos?????

I onda reklama.. jedan pusac, mnogo zrtava.. predstavlja vrhunski bezobrazluk. Paralelno sa njom bih pustala dokumentarni snimak Hirosime i Nagasakija uz prateci tekst, pusenje ili nuklearna bomba? Ili jos bolje, rak ili rat? Koliko god da je stravicno.

E jesam se izduvala.
kisna glista is no longer member of Romance Cafe
#53: (2008-01-18 11:20)
glistice a`e mi to zajedno odradimo.m?

na zapadu agejn (male, 18)
nashao sam
kisna glista
#54: (2008-01-18 11:28)
na zapadu agejn: glistice a`e mi to zajedno odradimo.m?

hihihihi.... bolje da mi idemo zajedno na pecanje. Od toga ce bar biti neke fajde...
kisna glista is no longer member of Romance Cafe
samsasvimsam
#55: (2008-04-27 19:55)
a kada se vracas sa pecanja?
samsasvimsam is no longer member of Romance Cafe
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#56: (2008-06-13 12:29)
E kao pušač,totalno sam subjektivna....i nek se nose sa tom zabranom.Kod mene u kancelariji ja diktiram...duvanski dim da ili ne.
U celoj firmi se puši tako da ne znam šta bih radila da to zaista postane zabranjeno.
Kada sam putovala službeno zgadio mi se taj Zapad sa svim tim zabranam i redom...tako obradovala sam se JAT-ovom aerodromu i Srbiji kada sam se vratila ,mnogo puta.

Jebeš EU i njihove zabrane
Plava ptica (female, 44)
Cuvajte se....pticijeg gripa,ili se vakcinisite
#57: (2008-06-13 12:32)
Srki_Lee (male, 43)
Svrha života je život sa svrhom
#58: (2008-06-13 12:36)
Aha...pa nešto je malo ovih što umreše od duvana.....dobra reklama za Mallboro
Plava ptica (female, 44)
#59: (2008-06-13 12:36)
udishite zivot punim plucima... ko ih ima...

Srki_Lee (male, 43)
Svrha života je život sa svrhom
#60: (2008-06-13 12:40)
Ma samo ti kači slike......evo upravo palim jednu i stiže mi kafa .A zadovoljstvo kafa ,cigara ....šteti srcu...Ma jok
Srle ispucaćeš te poruke bez veze...
Plava ptica (female, 44)
total: 88, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 9 next page last page of 9
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info
LinkWorth.
Create text link ads which boosts your website popularity and moves your SE listing to the top. LinkWorth.
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis