Romance Cafe forums

All forums

LOKALIZMI U GOVORU I PISANJU  

views: 5118, replies: 80
total: 80, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 next page last page of 8
Post #1, page: 1
BUKOWSKY

VIP
#1: 2007-02-04 09:26
...promenio sam sredinu i svakodnevno se susretyem sa novim rechima iz lokalnog govornog podruchja...koliko poznajete lokalizme, koliko vam smetaju, koliko ih koristite u govoru i pisanju?...
BUKOWSKY (male, 46)
... TRUST ME, I KNOW WHAT I'M DOIN'...
page: 6
Partybrejker
#51: (2007-03-25 19:29)
nagradno pitanje...
BUKOWSKY: ...shta je KOLAJNA?...

ogrlica

shò tashP?

znash pa proveravash, il` ne znash pa ti za nesh` treba?
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
Gandalf
#52: (2007-03-25 19:35)
Ali: Malko mi je cudna izjava: "...smetadu mi lokalizmi..." (čitaj provincijalizmi)

Ako neko od bilo kuda negdi dodje, pa još oće i da ostane i pusti korenje.... ondaK treba da se zapita koliko domorocima smetaju njegovi provincijalizmi (jer svako svoje sobom nosi).

Tako danas čuh (dje baš danas na svijetu neđelju Neđeljko ) da su bombone ustvari bamboni, svatih da je lepo ustvari ljijepshije kad je lijepo, ljepše, a tek o krasno da ne govorim, a Futog, jedan od najznačajnih srednjevekovnih "gradova", najveći sajam u Evopi pre par vekova je danas Fjutog tek puko selo, sa doduše sve više priliva.
...bas ti idu na tuki dodjosi,a?
Nekad je bilo lako, imali smo dosta slanine a svi su dolazili vozom, pa namažeš šine da ne može da zakoči i oni lepo u susedno selo. Ni danas slanine ne fali, ALI niko više ne dolazi vlakom... ni sa ni bez voznog (ili vlačnog reda... jebeshga...

...jebu te dodjosi,a?

Updated 1 time(s), Last update (Gandalf) 2007-03-25 19:48

Gandalf is no longer member of Romance Cafe
Partybrejker
#53: (2007-03-25 19:46)
... o vlaChen.yu, i slichnim temama... ;)
"Nakon 16 dana putovanja IMT33-transom, sa tri prevozna srestva tog preduzeca, stiglo je tridesetak ljudi benkovacke opstine u kolektivni smjestaj "MERKATOR", selo Gospodjinci, opstina Zabalj.........

Izmoreni od puta, ogladneli padose na vojnicke krevete koji su bili pripremljeni za nesretnu raju.............. Jedna baba izabra krevet u cosku sobe gde se nalazila uticnica.......
Iz svoje torbe izvadi omanji radio plejer ukljuci ga u struju i poce da trazi radio stanice. Nakon 20 minuta trazenja baci radio i rece:
"... Aj im vrag sricu odn'jo - nema ni Korence!! "

.........
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
Flashback
#54: (2007-03-25 20:37)
Ali: "...smetadu mi lokalizmi..." (čitaj provincijalizmi)

Ajd` mi objasni,molim te,ovo...
Flashback is no longer member of Romance Cafe
#55: (2007-03-25 21:15)

Kroki (male, 77)
WinErr: 002 No Error - Yet.
Please note: VIP members do not see advertising
#56: (2007-03-25 21:17)

Kroki (male, 77)
WinErr: 002 No Error - Yet.
Ali
#57: (2007-03-26 00:21)
...bas ti idu na tuki dodjosi,a?
...jebu te dodjosi,a?

Jok Gandi, nit jebu nit ih natichem, jednostavno... pitanje sivog ili zhice. Kazhu da je odlika inteligentnog coveka mogucnost brzog prilagodjavanja... pa u tom kontekstu jel...

Ne generalizujem, neki od mojih najboljih prijatelja su Blekfuti i Bobosi... (Gebels je govorio da su neki od njegovih najboljih prijatelja Jevreji, i zaista nije lagao haha stvrno nije, citaj "Afera Frankenhajm")...

A sa Bukijem se donekle slazem. Zamisli kako me nervira sto vecina rodjenih Parizhana prica francuski... mslm stvaaarnooo... i to pomalko kroz nos jbt...
Ali is no longer member of Romance Cafe
Flashback
#58: (2007-03-26 00:24)
Meni nisi objasnio...Ili mozda neces...
devojchica73
#59: (2007-03-26 00:28)
O'sh da t' ja objasnim?
Il' mozda bolje da pustim one razularene zenetine na tebe, a?
Sh'o bi rekla moja baba...shta s' navalio, ki mutav na televon....
devojchica73 is no longer member of Romance Cafe
Flashback
#60: (2007-03-26 00:32)
Ej...Aj` bolje ti...Samo nemoj zenetine....
total: 80, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 next page last page of 8
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery
Srbovanje
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis