Romance Cafe forums

All forums

Život u gradu ili na selu?  

views: 3511, replies: 71
total: 71, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 next page last page of 8
Post #1, page: 1
#1: 2007-02-16 23:07
Oba imaju svoje prednosti i nedostatke..
Gde je bolje?
steave1973 is no longer member of Romance Cafe
page: 7
#61: (2008-05-01 09:11)
Selo

Harmonija bivstvovanja. Bezgranično prostranstvo prirode. Urbani ovde shvati, da je samo životinja, koja pod sopstvenom prisilom, prihvata breme sivila. Otrežnjenje. Blagostanje. Livada i mirisi prirode. Nekad oštri a ponekad sasvim blagi i umirujući. Ciklusi. Radjanje i suton. Život! Bezgranična igra boja. Dok stvor sedi za drvenim stolom i uživa u izobilju ukusa, vid mu strelja okno prozorsko, nalik ramu naivčevog platna. Sva ta bića davno zaboravljena, što gradskom detetu život daruju. Pa opet, umesto radošću i veličanjem, časti ih skaradnim i podrugljivim. Sve njih, koji sopstveni život i mladunčad svoju podrediše duhu čovečijem. No zverstvo urbanog ne stavlja tačku. Mali je srodnik njegov, u očima njegovim, što voli i poštiva bića izrugana. Smrad životinjski što pod kožu mu zadire gnev podpiruje prokletniku urbanome. Njuh zveri ne razaznaje rugobno od miloga. U jazbini svojoj, čopora betonskog, međ' zverima sebi srodnim, naslađuje se mukom seoskom. Usta mu plodove gutaju dok gadosti o njima bljuju. Pa ipak, u ludilu sopstvenom, jednim okom ne zaslepljenim, pamti sliku okna seoskoga.

Autor: Me/my/self/and/aye
kulturniJelen (male, 32)
DOBRO VECE!
#62: (2008-05-01 23:01)
....ovaj bog stvarno greši dušu......volke selske duše držati zarobljenima u urbanom haosu to je zločin...... ......

....menhetn ......
ca blues (male, 36)
#63: (2008-05-06 09:46)
a los angeles?...ca duso...biseru moj....

najbolje resenje je kao sto rekoh, pola godine na selu a onda pola godine u gradu....
sneza67 (female, 39)
zivi i pusti druge da rade isto :)
#64: (2008-05-06 20:59)
...i naravno pola godine na moru ....
ca blues (male, 36)
NENA412
#65: (2008-05-06 21:16)
........ naravno...nego na moru u gradu ili na selu?

NENA412 is no longer member of Romance Cafe
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#66: (2008-05-07 00:59)
grad,brate mili,vazda,i zanavek....

&

ca blues: ...i naravno pola godine na moru ....

to,pola na moru je idealna varijanta......
Divlja u srcu (female, 40)
ploviti se mora i bez broda
Vronsky

VIP
#67: (2008-10-22 11:52)
Sto sam stariji ...

Vronsky (male, 46)
Whisper ...
#68: (2008-11-03 01:28)
selo

Morava je reka
poznata u celem svetu
i njojzina riba veriga
ki jastuk u krevetu

Jovan Straus bi rek'o
kad bi se tu zatek'o
kaki bre Dunav crni
narode ovde nasvrni

Na lepu plavu Moravu brbocu talasi
na obalu igru valcer Moravski alasi
komarci i muve zuje kokoska glistu kljuje
krava prezivlje travu uz lepu plavu Moravu
nexman sr kraljevo (male, 24)
Bolje biti optimista i budala,nego pesimista i u pravu
#69: (2008-11-03 13:11)
Ja bih, ako može, da živim u gradu, ali kada god mi padne na pamet da imam jedno selo gde mogu da odem
Zašto?
Zato:
- da me jutrom budi kukurikanje ili još lepše, zvono ovna predvodnika nekog stada koje teraju na ispašu
- da mi peku krompir u smederevcu i služe s mladim (reeetkim kajmakom)
- da berem vrhove kopriva i pravim čorbicu
- da šetam nekim zemljanim putem kroz šumu i da posmaram sunce koje se probija izmedju visokog drveća
- da mi se jagnje mota oko nogu, umiljava i želi da se igramo
- da udjem u štalu, pomilujem konja i osetim onaj 'miris' životinja (nije perverzno)
- da u kolibi mirišem mleko i mlečne proizvode. Da je pod od zemlje, gazom prekriveno razliveno mleko u drvenim posudama
- da mi uveče lete oni insekti koji svetlucaju (svitac ili tako nekako smo ih zvali)
- da ložim vatru, jer je napolju brrrrrrrrrrrrr zimaaaaaaaaa

eh i zbog mnooogo togaa ...
Ulica (female, 97)
Simina 9a
#70: (2008-11-03 13:22)
...al' me napali koleginice sa ovim životinjskim mirisima,retkim kajmakom i svežim mlečnim proizvodima jbt... ...došlo mi da rezervišem isto selo...

p.s. gde je to perverzno,pa to se najviše i traži kada je reč o seoskom turizmu...možda si zaboravila na povaljivanje u senu...to ume da odmori dušu...

Updated 1 time(s), Last update (NeronChe) 2008-11-03 13:34

NeronChe (male, 44)
Ako ti jave: umro sam, ti znaš - ja to ne umem.Noću kad gledaš u nebo, i ti namigni meni.
total: 71, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 next page last page of 8
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

We take care of your privacy. Your email address or any other personal info that can reveal your identity will never display unless you write it yourself. More info

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis