Romance Cafe forums

All forums

Napola puna ili napola prazna?  

views: 4136, replies: 78
total: 78, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 7 8 next page last page of 8
Post #1, page: 1
#1: 2007-03-23 16:22
OPTIMIST uvijek polazi od pretpostavke: “Ja mogu napraviti nešto što će popraviti ovu situaciju. Bit će bolje!”
PESIMIST misli: “Ništa što ja učinim neće popraviti situaciju. Izgubljeno je!”
PESIMISTIMA su prepreke uvijek teškoće, problem koji ih frustrira i koji vide kao težak i često nerješiv, dok je OPTIMISTIMA svaka životna prepreka samo još jedan izazov koji će savladati.
OPTIMISTIMA je svijet lijep, svoje probleme vide kao rješive.
PESIMIST, ubijeđen u neuspjeh, najčešće neće ni pokušati nešto promijeniti ili će to napraviti s malo energije.

Zračite li optimizmom ili pesimizmom?
Kome dajete prednost optimizmu ili pesimizmu?

Updated 1 time(s), Last update (steave1973) 2007-03-23 16:23

steave1973 is no longer member of Romance Cafe
page: 2
Gandalf
#11: (2007-03-24 09:00)
...i ja sam realista...sto me ne sprecava da budem optimista...
Gandalf is no longer member of Romance Cafe
#12: (2007-03-24 09:01)
ili da budesh pesimista????
Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
Gandalf
#13: (2007-03-24 09:12)
...da bi shvatila...izvlacim najbolje i iz najgorih govana...
Gandalf is no longer member of Romance Cafe
#14: (2007-03-25 00:28)
ferlucifer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
steave1973
#15: (2007-03-25 23:52)
Nemogucje je da optimista bude prijatno iznenadjen.
Please note: VIP members do not see advertising
steave1973
#16: (2007-03-25 23:53)
Optimista veruje da zivimo u najboljem od svih mogucih svetova. Pesimista se plasi da je to istina.
triViALna
#17: (2007-03-26 01:01)
A ...ja bih u svemu tome volela da budem realistican optimista - sigurna sam da ne zivim u najbolje mogucem svetu i sasvim sigurno se ne plasim da bi to moglo biti istina.

Optimista i pesimista se razlikuju iskljucivo po dojmu stvarnosti. Extremni pesimizam u obliku depresije, kao i extremni optimizam u obliku iluzije je u sustini "iskrivljeno" shvatanja realnosti. E sad, interesantno je pitanje ko je od njih dvoje ipak blizi "apsolutnoj stvarnosti"?

Optimista izvrce stvarnost u sopstvenu korist dok je pesimista prihvata po sopstvenu stetu. Prema tome, pesimista tendencijelno prihvata brutalnu stvarnost onakvom kakva jeste - realno dojmljiva. Zato su pesimisti u biti realisti, dok optimisti kupuju kroz stimulativno dejstvo iluzije gubitak relanog dojma. Uprkos svim iluzijama (ili bas zbog njih), notoricki optimisti bolje prolaze kroz zivot, jer "think positive" ma kako stvarnostno pogresno da bilo, deluje intro i extro ohrabrujuce.

I mada znam po nesto sto nije zdravo znati, jos uvek mi se svidja ona izreka " ko ne veruje u cuda (temporary bar), nije realista".

And naraFski : Never ever kiss a pessimist!

Updated 2 time(s), Last update (triViALna) 2007-03-26 01:10

triViALna is no longer member of Romance Cafe
Partybrejker
#18: (2007-03-26 02:02)
verovati u chuda?

mislish - verovati da se chudo mozhe dogoditi?

ako se dogodi, i nije chudo - pa Che/mu onda verovanje??

.....
prastari nonsens iz doba pagana
(a-tunga-tunga-re )

triViALna
#19: (2007-03-26 10:52)
A ako se cudo ne dogodi for your eyes only, jerBO si bio na pogresnom mestu u pravo vreme, da li to iskljucuje mogucnost da se je cudo dogodilo nekome ili nikome ali da se dogadja i postoji samo za sebe na pravom mestu u pravo vreme i da je dapacHe VEROVANJE u cudesa tvoj i samo TVOJ problem za koji cudo actually bolE uvce m?

Just for the case you do not think so far (away)...

Updated 1 time(s), Last update (triViALna) 2007-03-26 10:55

triViALna is no longer member of Romance Cafe
#20: (2007-03-26 10:56)
Eh , BWE 3V,
sad shvatih da sam 'REALISTA'.....
it's all your fault
Srki_Lee (male, 43)
Svrha života je život sa svrhom
total: 78, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 7 8 next page last page of 8
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery
Osvojite sedmicu na na loto-u
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis