Romance Cafe forums

All forums

Napola puna ili napola prazna?  

views: 4221, replies: 78
total: 78, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 next page last page of 8
Post #1, page: 1
#1: 2007-03-23 16:22
OPTIMIST uvijek polazi od pretpostavke: “Ja mogu napraviti nešto što će popraviti ovu situaciju. Bit će bolje!”
PESIMIST misli: “Ništa što ja učinim neće popraviti situaciju. Izgubljeno je!”
PESIMISTIMA su prepreke uvijek teškoće, problem koji ih frustrira i koji vide kao težak i često nerješiv, dok je OPTIMISTIMA svaka životna prepreka samo još jedan izazov koji će savladati.
OPTIMISTIMA je svijet lijep, svoje probleme vide kao rješive.
PESIMIST, ubijeđen u neuspjeh, najčešće neće ni pokušati nešto promijeniti ili će to napraviti s malo energije.

Zračite li optimizmom ili pesimizmom?
Kome dajete prednost optimizmu ili pesimizmu?

Updated 1 time(s), Last update (steave1973) 2007-03-23 16:23

steave1973 is no longer member of Romance Cafe
page: 4
triViALna
#31: (2007-03-26 19:44)
To Party – mom vernom kriticaru.

Vrati se ti druze na prethodnu stranicu pa procitaj jos jednom sta sam napisala i pusti…da “klizi” i da se “slegne”. E ondaK razradi u detalje smisao (mosH i sa jednacinom) pa ako ti Jopet ne bude jasno, pitaj me lepo, sve cu da ti kaEm, al’ brate nemam naviku da crtam ako nemas bojice! Da prevedem : ajd’ izjasni se ti sta si, ko si i kako si kad si na pola prazan, pa cu ja da te sortiram, a ti mozes ondaK jos uvek da se bunish! Ovako mi je poprilicno bezveze pravdati sopstveno LICNO misljenje o nekoj temi nekome ko svoje ocigledno nema, pa jasHi po bilo cijem samo da bi jasHio!

Ili jos jasnije: koliko sHansi da ti jos dam da “zaglavish” kada krenemo u dubinu? Ne tvrdim ja da sam ja uvek u pravu, ili da ono sto napisem na neku temu mora da se svidja svakome, ali alergicna sam na komentare koji se ne odnose konkretno na text i ciji je cilj iskljucivo destrukcija napisanog bez sopstvenih kontra-argumenata ili bilo kakvog stava na temu! Nije to toliko tesko imati svoje misljenje ili izneti svoje misljenje o necemu, al’ istina je da moras da stisnes petlju, jer komentarisanje tudjeg misljenja je ipak svima najlaksi way of communication - neka se lome drugi sa inspiracijom, lakse je kuglati bez inspiracije! I da, ovo se odnosi i na komentar koji si izneo na temi CEO SVET JE U PLAMENU -(na zalost ili srecu) sam ga procitala pre brisanja!

Ah da, tema – so weit, so gut.

Citat (u originalu) : „Wer in Israel nicht an Wunder glaubt, der ist kein Realist!" by David Ben Gurion

Prevod: „ Ko u Izraelu ne veruje u cuda, taj nije realista!“

Ajd’ sad se informisi ko je bio taj covek, pa mi napisi da je rec o optimisti izgubljenom u iluziji, a ja cu ti ponovo napisati da je pesimizam u biti realizam, ali da bi apsolutna NEVERA svih pesimista ovog sveta u sve i svasta, pa i u cudesa (figurativno&realno) na kraju krajeva ovaj svet paralizovala u roku od milisekunde! I ako je realni optimizam nemoguc, onda je i realni pesimizam nemoguc. I ondaK je sve svejedno, pa i paradoxi!
triViALna is no longer member of Romance Cafe
Partybrejker
#32: (2007-03-26 21:06)
buLLshit!

"pesimizam je" (za tebe) "realizam"??

in-joj!!

i ti tje` mi prichash ko je (bio) Ben Gurion???

hehe...

ajD da "prevedemo" definiciju nepismenima (dislektichnima) :

- optimizam & pesimizam i JESU(!!) razlichiti nachini dozhivljavanja Stvarnosti (realnosti), a ne sama realnost (koju ti, eto izbora, smatrash pesimistichnom)...

mislim, aj` se vrni u vrtitj (mirno & do100janstveno ) , i nabi` sebi prs` `de treba (predlazhem da to bude Chelo, al` ne violon***), pa kad` odrastesh onda mosh` da dodjesh da razgovarash sa odraslim ljudima

Updated 1 time(s), Last update (Partybrejker) 2007-03-26 21:07

Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
#33: (2007-03-26 21:15)
Kroki (male, 77)
WinErr: 002 No Error - Yet.
steave1973
#34: (2007-03-26 21:38)
Ok, samo brzinski odgovor.
Nema potrebe da sirim pricu posto se nismo razumeli.
Mozda sam pogresno protumacio. Ali kao da vecina ima misljenje optimizam = cudo, a pesimizmu daju jednakost realizmu.

Tu sam naglasio VECINA. Uostalom zar zaista nije tako i u zivotu.

triViALna:Optimista i pesimista se razlikuju iskljucivo po dojmu stvarnost

steave1973:Pesimizam i optimizam; dva su razlicita vidjenja iste stvari

Zar ne vidis slicnost?

Ako mislis da sam pogresio, da me citat naveo da pogresno shvatim cijeli tekst i pokazem na tebe prstom varas se, cak sto vise sa dobrim delom tvoga teksta sam se slozio. Mozda i jesam povrsan ali ne bas do te mere.
U svakom slucaju cenim tvoj stav, kao i stav bilo koga drugog, i upravo je to razlog zbog kojeg se trudim da procitam sve postove.
Koliko god puta procitao ono sto sam ja napisao,nikako da vidim kako si se ti prepoznala u mom postu.
A sto se tice Ben Gurion-a ja ne bih da komentarisem, iskreno politika me nikada nije interesovala. Ko je veci optimista (pesimista) on ili neki palestinac zaista ne znam. Ovde sam zbog zabave, opustanja i bega od stvarnosti koju su nam nasi politicari nametnuli ili neki drugi nebitno.
Ako mene pitas i ako te uopste interesuje moje misljenje ja bih radije pricao o hrani nego o politici.

Updated 1 time(s), Last update (steave1973) 2007-03-26 21:43

steave1973 is no longer member of Romance Cafe
triViALna
#35: (2007-03-26 23:07)
@Steave1973
Prethodni post je bio upucen iskljucivo Partybrejker-u, prema tome, uopste ali uopste se nije odnosio na tebe ili bilo koji tvoj izneti komentar. Sorry, ako sam unela zabunu. Sto se tice Ben Gurion-a, ako obratis paznju u prvom postu namerno nisam citirala autenticno jer me politicka aspiracija u ovom kontextu ne interesuje. Originalni citat sam navela iskljucivo da bih obrazlozila zasto sam ga upotrebila u kontextu pesimizma/optimizma/realizma bez da sam imala zelju da sa tim iznosim bilo kakvo politicko vrednovanje.

@Party – koji je od-i izrastao, nije mi samo jos saopstio iz cega!
DakleN, dragi “svekritikujuci”, ovo cu napisati samo jednom I necu se ponavljati :
Mozes da rusis ako imas sta da ponudis/izgradis zauzvrat!
Ne mozes da rusis da bih rusio!
Basta!

Pesimizam i optimizam jesu razliciti nacini dozivljavanja stvarnosti, ali se u svemu tome neminovno postavlja pitanje STA JE STVARNOST iliti REALNOST?!!! Citat iz posta #18:
E sad, interesantno je pitanje ko je od njih dvoje ipak blizi "apsolutnoj stvarnosti"?
Sta je stvarnost stvarnosti? E ako ti partyisprobano-brejkerski znasH tacan odgovor na to pitanje, onda mosH ladno da sednes na nebo i pljujes na kompletnu eminenciju metafizike(&opste filozofije) od antickih grckih velikana, preko Suarez-a, Descartes-a, Kant-a, Fichte-a, Schellinga, Hegel-a pa do Schopenhauera i Nietzsche-a. Ne zaboravi samo da stavis aureola-u iznad glave ili pak utvare (jerBo pojam nemam sta je «gore» stvarno a sta nije)!

Ja eto ladno priznajem da pojma nemam sta je stvarnost stvarnosti, ali mi to ne smeta da se pozabavim nekim izlaganjima onih koji su zivot posvetili tom problemu. Medju ostalima naletim ti ja tako jedne hladne zimske noci na nekog sociopsihopata, pardon sociopsihologa M. Seligman-a i pazi cuda (evo ga i cHudo!) covek mLogo razmisljao i experimentisao sa pesimistima i optimistima, basH basH ih je studirao u nokat (&crno ispod nokta) da bi ustanovio ciji dojam stvarnosti je stvarniji tj. realno korektniji. I pazi opet cuda (jOOOOOOOj cHudo nisi cHudo kad se desis, al' ko mi kriv kad nisam znala ono sto nisam znala da znam) experimenti jednoglasno daju jedan ishod, naime: PESIMISTICKI DOJAM STVARNOSTI JE KOREKTAN, da ga pod motom «nomen est omen» nazovem REALAN DOJAM STVARNOSTI ili u svakom slucaju bar signifikantno realniji od optimistickog dojma! Shit, zar ne, pa makar i bullshit! Eto covek nije uspeo da «prokljuvi» u filozofske tancine sta je stvarnost stvarnosti, ali je bar empiricki uspeo da zabetonira jednu cinjenicu : pesimisti jesu realisti, ili su bar naspram optimista realisti, mada niko ne zna stvarno sta je stvarnost stvarnosti nako etalonski, ali ja eto verujem (opet cHudo pa jos u veri)da se je taj covek kod te izjave pesimisti=realisti osigurao sta je vecini realno dojmljiva stvarnost.

Resto mojih izjava je igra reci...

I da, vidimo se u pesku, al' prvo izgradi koju kucicu - da rusim sopstvene mogu i sama!
Please note: VIP members do not see advertising
#36: (2007-03-26 23:23)
@triViALna

mrmlj,mrmlj,mrmlj....

Updated 2 time(s), Last update (Kroki) 2007-03-26 23:26

Kroki (male, 77)
WinErr: 002 No Error - Yet.
Partybrejker
#37: (2007-03-27 00:12)
Ja eto ladno priznajem da pojma nemam sta je stvarnost stvarnosti...

vs

...ali mi to ne smeta da se pozabavim nekim izlaganjima onih koji su zivot posvetili tom problemu

Eto covek nije uspeo da «prokljuvi» u filozofske tancine sta je stvarnost stvarnosti...

vs

... ali je bar empiricki uspeo da zabetonira jednu cinjenicu : pesimisti jesu realisti

devojchitze, èl ti dobro??
imal`ko da t` izmeri `turu??

...
apropo pitanja:
"shta je stvarnost?"
- to definitivno nisu ni pesimizam ni optimizam (kao emotivni dozhivljaji stvarnosti), nego sama objektivna Stvarnost lishena subjektivnih dojmova (utisaka, wotew`r)...

(... mogu ja ovo i na tretji nachin )
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
#38: (2007-03-27 09:02)
triViALna: To Party – mom vernom kriticaru.

Vrati se ti druze na prethodnu stranicu pa procitaj jos jednom sta sam napisala i pusti…da “klizi” i da se “slegne”. E ondaK razradi u detalje smisao (mosH i sa jednacinom) pa ako ti Jopet ne bude jasno, pitaj me lepo, sve cu da ti kaEm, al’ brate nemam naviku da crtam ako nemas bojice! Da prevedem : ajd’ izjasni se ti sta si, ko si i kako si kad si na pola prazan, pa cu ja da te sortiram, a ti mozes ondaK jos uvek da se bunish! Ovako mi je poprilicno bezveze pravdati sopstveno LICNO misljenje o nekoj temi nekome ko svoje ocigledno nema, pa jasHi po bilo cijem samo da bi jasHio!

Ili jos jasnije: koliko sHansi da ti jos dam da “zaglavish” kada krenemo u dubinu? Ne tvrdim ja da sam ja uvek u pravu, ili da ono sto napisem na neku temu mora da se svidja svakome, ali alergicna sam na komentare koji se ne odnose konkretno na text i ciji je cilj iskljucivo destrukcija napisanog bez sopstvenih kontra-argumenata ili bilo kakvog stava na temu! Nije to toliko tesko imati svoje misljenje ili izneti svoje misljenje o necemu, al’ istina je da moras da stisnes petlju, jer komentarisanje tudjeg misljenja je ipak svima najlaksi way of communication - neka se lome drugi sa inspiracijom, lakse je kuglati bez inspiracije! I da, ovo se odnosi i na komentar koji si izneo na temi CEO SVET JE U PLAMENU -(na zalost ili srecu) sam ga procitala pre brisanja!

Ah da, tema – so weit, so gut.

Citat (u originalu) : „Wer in Israel nicht an Wunder glaubt, der ist kein Realist!" by David Ben Gurion

Prevod: „ Ko u Izraelu ne veruje u cuda, taj nije realista!“

Ajd’ sad se informisi ko je bio taj covek, pa mi napisi da je rec o optimisti izgubljenom u iluziji, a ja cu ti ponovo napisati da je pesimizam u biti realizam, ali da bi apsolutna NEVERA svih pesimista ovog sveta u sve i svasta, pa i u cudesa (figurativno&realno) na kraju krajeva ovaj svet paralizovala u roku od milisekunde! I ako je realni optimizam nemoguc, onda je i realni pesimizam nemoguc. I ondaK je sve svejedno, pa i paradoxi!

Dream Raider (male, 46)
no comment
triViALna
#39: (2007-03-27 10:05)
Party:..."shta je stvarnost?"
- to definitivno nisu ni pesimizam ni optimizam (kao emotivni dozhivljaji stvarnosti), nego sama objektivna Stvarnost lishena subjektivnih dojmova (utisaka, wotew`r)...

(... mogu ja ovo i na tretji nachin )

Ja ne moram na treci nacin, meni je dovljan i prvi.

Odgovor sam ti dala pre nego sto si Ti uspeo da zakljucis ovu ah tako lucidnu cinjenicu (gledaj post #36, al' se potrudi da PROcitas, a ne preletis):

triV: ...ali ja eto verujem (opet cHudo pa jos u veri)da se je taj covek kod te izjave pesimisti=realisti osigurao sta je vecini realno dojmljiva stvarnost.

Ajd sad me ubedi da ta navodno objektivna stvarnost nije vecini realno dojmljiva stvarnost!

P.S. Lepo sam ti rekla da gradis SVOJE kucice, bice ti mnOOOOOOOOOOOgo lakse nego da (s)rusis moje - ovo ti je najoptimistickiji savet jednog realnog optimiste ispranog i opranog svim pesimistickim deterDZentima!

Updated 1 time(s), Last update (triViALna) 2007-03-27 10:07

ARMANDO
#40: (2007-03-27 10:06)
triViALna: @Steave1973
Prethodni post je bio upucen iskljucivo Partybrejker-u, prema tome, uopste ali uopste se nije odnosio na tebe ili bilo koji tvoj izneti komentar. Sorry, ako sam unela zabunu. Sto se tice Ben Gurion-a, ako obratis paznju u prvom postu namerno nisam citirala autenticno jer me politicka aspiracija u ovom kontextu ne interesuje. Originalni citat sam navela iskljucivo da bih obrazlozila zasto sam ga upotrebila u kontextu pesimizma/optimizma/realizma bez da sam imala zelju da sa tim iznosim bilo kakvo politicko vrednovanje.

@Party – koji je od-i izrastao, nije mi samo jos saopstio iz cega!
DakleN, dragi “svekritikujuci”, ovo cu napisati samo jednom I necu se ponavljati :
Mozes da rusis ako imas sta da ponudis/izgradis zauzvrat!
Ne mozes da rusis da bih rusio!
Basta!

Pesimizam i optimizam jesu razliciti nacini dozivljavanja stvarnosti, ali se u svemu tome neminovno postavlja pitanje STA JE STVARNOST iliti REALNOST?!!! Citat iz posta #18:
E sad, interesantno je pitanje ko je od njih dvoje ipak blizi "apsolutnoj stvarnosti"?
Sta je stvarnost stvarnosti? E ako ti partyisprobano-brejkerski znasH tacan odgovor na to pitanje, onda mosH ladno da sednes na nebo i pljujes na kompletnu eminenciju metafizike(&opste filozofije) od antickih grckih velikana, preko Suarez-a, Descartes-a, Kant-a, Fichte-a, Schellinga, Hegel-a pa do Schopenhauera i Nietzsche-a. Ne zaboravi samo da stavis aureola-u iznad glave ili pak utvare (jerBo pojam nemam sta je «gore» stvarno a sta nije)!

Ja eto ladno priznajem da pojma nemam sta je stvarnost stvarnosti, ali mi to ne smeta da se pozabavim nekim izlaganjima onih koji su zivot posvetili tom problemu. Medju ostalima naletim ti ja tako jedne hladne zimske noci na nekog sociopsihopata, pardon sociopsihologa M. Seligman-a i pazi cuda (evo ga i cHudo!) covek mLogo razmisljao i experimentisao sa pesimistima i optimistima, basH basH ih je studirao u nokat (&crno ispod nokta) da bi ustanovio ciji dojam stvarnosti je stvarniji tj. realno korektniji. I pazi opet cuda (jOOOOOOOj cHudo nisi cHudo kad se desis, al' ko mi kriv kad nisam znala ono sto nisam znala da znam) experimenti jednoglasno daju jedan ishod, naime: PESIMISTICKI DOJAM STVARNOSTI JE KOREKTAN, da ga pod motom «nomen est omen» nazovem REALAN DOJAM STVARNOSTI ili u svakom slucaju bar signifikantno realniji od optimistickog dojma! Shit, zar ne, pa makar i bullshit! Eto covek nije uspeo da «prokljuvi» u filozofske tancine sta je stvarnost stvarnosti, ali je bar empiricki uspeo da zabetonira jednu cinjenicu : pesimisti jesu realisti, ili su bar naspram optimista realisti, mada niko ne zna stvarno sta je stvarnost stvarnosti nako etalonski, ali ja eto verujem (opet cHudo pa jos u veri)da se je taj covek kod te izjave pesimisti=realisti osigurao sta je vecini realno dojmljiva stvarnost.

Resto mojih izjava je igra reci...

I da, vidimo se u pesku, al' prvo izgradi koju kucicu - da rusim sopstvene mogu i sama!

I ja isto sve ovako mislim....valjda...
ARMANDO is no longer member of Romance Cafe
total: 78, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 next page last page of 8
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery
LinkWorth.
Create text link ads which boosts your website popularity and moves your SE listing to the top. LinkWorth.
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis