Sta se ocekuje tokom porodjaja?
A men' se bash svidja kako 'prinova' razmishlja.Ne samo na ovu temu, vetj generalno na temu mushko zzenskih odnosa, al' to je mozzda zato shto porodjaj nisam dozzivela kao cepanje lichnosti, kao Cruela.A mozzda jednostavno nisam dovoljno emanciPICIpovana.
Zapravo sam zgrozzena kolichinom gorchine i zzuchi koje su neke drage zzenice prosule na temu abortusa, trudnotje, porodjaja, epidural, idi mi, dodji mi... Prvo me zgrozilo to pozivanje, tachnije, 'lupanjeshakomosto' nekih dotichnih dama ovde o neotudjivom pravu zzene, skim tje, da li tje, kako tje i zbog chega roditi dete.Pa to busanje u prsa oko trudnotje, porodjaja, dojenja i ostalih mogutjih komplikacija.Pritom ne osporavam pravo zzene u velikom delu, vetj nachin na koja se ta prava trazze i eventualno ostvaruju.Ne osporavam krv, suze i znoj, vetj nachin njihove interpretacije, dozzivljaja i shvatanja.
Mozzda sam naopaka, al' ne razumem potrebu 'izigravanja' zzrtve, zbog koje se kasnije glavne junakinje najcheshtje pokaju, i popishmane, (umivanje) pa krenu djonom.
I biser nad biserima - performans.Shto bi rekao moj prijatelj :
DAJTE SVETLA REFLEKTORA NA MENE!!!
Da ne pricham o tim neprestanim potragama za, po svoju sujetu i ego, najbezbolnijim zzivotnim reshenjima, koja po pravilu nisu i najjednostavnija, ali daju shiroku komociju po pitanju izbegavanja sucheljavanja sa samim sobom i veliku slobodu po pitanju trazzenja krivca za svoje lichne promashaje.Al' to je sad vetj neka druga tema...
I chisto za zapisnik, i meni pucaju kaishevi na kuferu, no se ne osetjam opteretjena tezzinom istog, jer nisam umislila da sam najjacha riba u moru.