Poznajem čoveka koji u svojoj 32 godini obožava igrice. Toliko ih strastveno igra da kada sedne za komp i pokrene igricu, u stanju je da pored istog povede 5-10 sati praveći tek povremeno pauze da ode do wc-a ili da napravi kafu.. pa ponovo...
Termin koji najbolje odgovara ovom je KOMPULZIVNOST.
No, greshish ako mislish da je to neka vrsta poremetjaja, u ovom sluchaju nije.
Rech je o fazi koja ima svoje trajanje (kod nekoga bash zna da potraje). Ne razlikuje se ni malo od tvoje posete RC-u, vremenu koje pasionirani filatelista provodi sa svojom zbirkom, pecaroshu koji satima sedi kraj vode i sl.
Priznajem da je sama potreba da se radnja iznova i iznova ponavlja u najmanju ruku chudna u ochima posmatracha, ali nije nishta alarmantno, veruj mi.
Tvoj prijatelj je samo osoba koja ima snazzan takmicharski senzibilitet i zzelju da ovlada i zadovolji svoj pobednichki duh.
Njegov emotivni i društveni život jezivo trpe zbog toga...
Sasvim je izvesno da trpi. No, prestatje da trpi onoga trena kada se pred njega postavi zadatak tezzi od onoga koji je trenutno pred njim. Najcheshtje se takav chovek sam prene iz sveta u kojem je i krene sasvim neshto drugo, novo.
Pitam se kako pomoći takvoj osobi? I odakle ta potreba da se toliko beži od real life na taj način?
Potreba iste vrste kao i tvoja , moja , svih nas ovde koji mixamo real i virtual life.
Ako ti je stalo do njega znatjesh pravi nachin da ga malo skrenesh. Nemoj da se zavaravash, potpunog skretanja sa faze u kojoj je sada netje josh dugo biti.
Strpljenje i sve tje biti ok.