.........klub 27......
dakle, ne osećam se baš baš bajno, osećam se usukano, kao suva šljiva, ošamućen sam, celo predveče sam dremao, potom ustao da bih se suočio sa vrtoglavicom i letargijom. ni sada nije bolje, naokolo vrela, trula, lepljiva junska noć, slušam Džejsona Bekera ali ni taj vanvremenski duh ne pomaže. znoj je dominantan, znoj i češanje. komarci i pauci su me pronašli, vrebaju iz mračnih ćelija, sačekaće da zaspiš i onda krenuti u napad, dogamizaće, dopuzati, dozujati do tvog usnulog tela. i nema načina da ih eskiviraš, osim da nabaciš ronilačko odelo, ili se dematerijalizuješ i šmugneš u neku alternativnu eteričnu dimenziju.
prvi put u ovoj godini probao sam lubenicu i opa, baš mi se dopala, celu sam je smazao sa nekoliko čaša crnog vina. dobro, pošto je tek sredina juna, dovoljno sam bistar da ukapiram da nije u pitanju ona dobra stara klasična luba koje smo hasali kao mališani, već pre neki moderni genetski modifikovan hibrid (kao one kockaste što uzgajaju u Japanu) no ne marim, daleko je Japan. ova moja nije bila kockasta, već prirodnog i skladnog oblika, kao devojačke zadnjice, i to se vizuelno dalo vrlo lako ustanoviti. sada nije ostalo ništa od nje, samo crno vino i koštice i oglodana zaobljena kora i možda nešto od hranljivih sastojaka i dalje prisutnih u ovoj utrobi, krvotoku, ovim stopalima. uz to, i dalje osećam kako su mi jagodice na prstima lepljive dok ovo tipkam, a verovatno su i slatkaste.
Citrullus vulgaris. ta magična, sočna, okruglasta biljka iz porodice bundeva. Citrullus vulgaris. telesne definicije kao zadnjice devojaka, osim ako ne živiš u u Japanu, zemlji izlazećeg sunca, gde su devojke kosooke a lubenice kockaste. Citrullus vulgaris. veoma zdravo povrće, odličan diuretik, posebno dobar za bubrege. njenim unosom organizam se snabdeva bitnim dozama vitamina A i C, a od minerala najzastupljeniji je kalijum.
svakako, bilo bi super kad bi sada umesto iznošenja lubenicinih nutricionističkih svojstava, ovi lepljivi prsti mogli da unesu u komp neku ljubavnu pesmu, ali ponekad to ne ide lako, posebno kad taj deo tebe nema šta (ezgaltirano) da saopšti svetu. i onda preuzimaju primat lubenice, konzerve, bezdušne vojske insektoidnog marširajućeg mraka itd.
Citrullus vulgaris. priznajem da mi se malo popravilo raspoloženje otkad sam sa opservacija o insektima skrenuo na opservacije o ljubavi i lubenicama. i tako, upravo sam i ja smazao jednu, uz nekoliko čaša crnog vina. možda zato noćas nema meseca nad Zemunom.
DrveniKostur
(male, 39)
a onda je njene obraze oblilo ljupko rumenilo...