Ode mi žensko dete,matoro,na more,pre 6-7 dana,a mali Nikola koji živi sa majkom,uđe ladno i useli se u njenu sobu,pored mene... I ne misli da ide,mada mu je dosadno,s obzirom da mu 500 metara dalje kraj u kojem živi,drugovi,majka... Shvatim da dok se Jovana ne vrati on otići neće,nervi mi se regenerisali,nas dvojica sami veći deo dana... Setim se nekih emisija na nacionalnoj,gde kažu da,gorile ili koja slična vrsta,ne znam tačno,odrastaju prve tri godine uz majku,a posle toga ne mrdaju od oca,jer u protivnom ne mogu da prežive,tj. moraju život da nauče tako... Da l' je moj/naš sličan majmunskom nije pitanje,život je valjda život... Puno mi srce nekako,jer ja tu ljubav prema deci ne znam da pokažem kao drugi,nekada ne mogu,nekada ne mogu oni,jedino da osete,a valjda osećaju...
Usput to mu je prvi put u poslednjih 3 godine da dođe na duže od 2 noći...
Elem biomelem,u ovih nekoliko dana ne mrdam nigde i dobijam poruke tipa ti NAS ne voliš više,kada ćeš doći,što bar ne zoveš da pitaš kako smo i kako je beba,ona je siroče i sve u tom fazonu... Kao uživajte dobro je što je tu,al' ona je siroče... Objasnim sms-om,doduše,da je ona toliko mala,pa srećom ne zna da je siroče,a da ovih dvoje velikih žive ove tri godine kao siročići,pa mogu da budem toliko pri sebi i ne mrdam od njega ovih nekoliko dana,tek da zaboravi na činjenicu da ne živi kao većina njegovih drugova... Još me i pita... Tata kada bih ja mogao ponovo da se rodim,pa da živimo zajedno svi,kao da je on kriv što sada ne živimo zajedno...
I šta odgovoriti suprotnoj strani... Malo je falilo da napišem da se nije izvadila poslednjim sms-om da ona poput svih bikova žena jednim sms-om,jednom rečenicom u jednom danu može da trasira sebi nesrećnu priču i da je to jače od racionalnog mada je i jarac u podznaku... I usput kao dobro je njoj mama rekla da ja imam svoj život i da je to tako... Pa jok jbt nisam imao do 44,pa sretoh nju i nadjoh život...
A kad je trebalo birati,izbor beše njen... Ne bi joj bilo prvi put da abortira,a od mene je znala čemu se može nadati i pre nego je došla pred izbor...
Pomogne mi ženska glupost da u sebi prelomim nedoumice koje imam lakše nego bih sam to uradio... Srećom,pa je tako...
Da budem nekom veći otac više nego drugima ili veći muž nego sam bio ili jesam sada... NIKADA...
Lepo kažu u onom domaćem filmu...
Nikada žena,nikada isti posao... Podelih sa vama svoj svakodnevni opus pitanja i odgovora... Sam se pitam i sam sebi odgovaram...