Romance Cafe forums

All forums

A telefon ćuti......  

views: 1496, replies: 52
total: 52, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 next page last page of 6
Post #1, page: 1
#1: 2008-03-03 23:59
A telefon ćuti......
Pre nekog vremena listala sam imenik. Gomila poznatih imena.. Ovaj se oženio, ona se udala, on je u Americi, oni su u Švajcarskoj.. ona je.. on je.. I stadoh. Poznata imena, draga.. a nekako smo se izgubili u vremenu.. I počnem tada da prebirem po glavi kako, zašto? Gde je zaškripalo.. I shvatih da smo "samo" prestali da se čujemo.

Poruke bez odgovora. Pozivi na koje se ne odgovara. Uvek je nešto preče.. nema se vremena.. želje.. Možda i prezasićenje.. I ostali smo samo imena na listovima papira.

Da li zaista tako brzo živimo?
Da li zaista imamo valjana opravdanja čak i za one koji su nam u nekom trenutku bili zaista bliski, u životu značajni?
Da li je postalo toliko normalno samo produžiti bez reči, bez ikakvog odgovora?

I kako reagujete na to? Jednakom ravnodušnošću? Ili se trudite da dobijete odgovor po cenu toga da budete i dosadni?

................................................

Ja.. zavisno od osobe... Ako osećam da vredi borim se kao lavica... Hej, pa nisam ja prijatelje po pijaci skupljala pa da ih tako olako bacam!
kisna glista is no longer member of Romance Cafe
page: 2
kisna glista
#11: (2008-03-04 09:54)
A telefon ćuti......
Misliš na ono da medalja ima dve strane i svaki konopac dva kraja.. i tome slično.?
Daleko od toga da mi je palo na pamet da druge okrivim za sve nedaće.. ovo su neke ekstremne situacije.. kada prosto prestaju da se vraćaju odgovori na sms koji pošalješ.. ili se ne odgovara na poziv kada zoveš.. pa dođeš u situaciju da pozoveš sa nepoznatog broja a taj neko se javi na drugo zvono.. I onda ona grozomorna situacija.. ti se osećaš jadno što si zvao, a onaj sa druge strane još jadnije što je "uhvaćen"...
A u svemu tome.. nekada ste zajedno sedeli.. smejali se.. imali neki opušten, prijateljski odnos bez presije..
Grozno je koliko se više ničemu ne pridaje značaj.. nema onih pravih vrednosti... Ili se više ne cene.. Postalo je normalno ući i izaći iz nečijeg života kao da je u pitanju Taxi.. pitam se kako samo da počnem da tarifiram.. mogla bih dobro da zaradim...
#12: (2008-03-04 09:57)
A telefon ćuti......
gagic: pitam se da li ima krivice do nas kada se ne cujemo i odaljimo?

..uvek su krive obe strane Gagitju...ali kad imash"mo0da"pa prvi sa nekim chudnim osetjajem u stomaku dohvatish brojchanik,i dok zvoni znoje ti se dlanovi...ipak jedna strana ima manje krivice
Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
gagic

VIP
#13: (2008-03-04 09:57)
A telefon ćuti......
svako ima pravo na izbor...ako ne zeli da se cuje i druzi, ne mozes nista tu da radis...jedino moze da se nauci i sagleda nasa greska...ostalo je sve u domenu ShBBKBB...
gagic (male, 35)
you can't always get what you want
kisna glista
#14: (2008-03-04 10:09)
A telefon ćuti......
Ma znam ja sve.. i sve mi je jasno. I što više znam sve manje mi se dopada. I tako nešto može da proguta neko dete u osnovnoj školi.. to opravdanje: ako neko neće da se druži. Ma koje je to opravdanje??? Sa kojim pravom neko sebi dozvoljava da tek tako ode? Bez posebnog razloga, bez pozdrava. Pa makar rekao: Crnki, ne želim te u svom životu. Sve je to tako ušuškano u prećutkivanje, bežanje od samog sebe. I sve se opravdava time da je danas sve dozvoljeno, da nema granica... Nikoga ne možeš naterati. Što bi ja bilo koga terala... oterati mogu, terati mi ne pada na pamet.
Neke ljudske osobine su potpuno iščezle iz tih prijateljskih odnosa. Zamenila su ih infantilna objašnjenja..

Ono što godinama unazad slušam od starijih generacija.. pa se potom prenelo i na moju.. i na generacije posle mene.. Nema više onih pravih prijateljstava.. onih koja datiraju još iz osnovne ili srednje škole, više ili faxa... Imamo sve više instant prijatelja sa kojima osetimo tek instant bliskost dovoljnu da razmenimo tek nekoliko bezbolnih tajni... Pa sutra kada nestane.. nije strašno, ne može nas povrediti... I toliko je to instant postalo normalno da više nikoga i ne iznenađuje.. počeli smo da prihvatamo kao nešto normalno..

A da li je normalno? Da li je to ono što nam je potrebno? Što nas čini srećnima?
#15: (2008-03-04 10:16)
A telefon ćuti......
..u pravu si zzivimo na instant prijateljstvima..koja niti su prava,niti iskrena...niti prijateljstva...tek neka puka osoba koja ti se u tom trenu nadje pri ruci za shachicu razgovora...
...ne znam mene chini sretjnom to shto drugarica iz detinjstva...iz vrtitja,pa shkole,pa faxa...iako zzivi hiljadama kilometara daleko...chak iza velikog mora...ona mi vratja veru u to...neshto nikada ne prolazi...samo da je dovuchem josh na rc...but ta fckn vremenska zona..elem.....Stasha I miss u so much
Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
kisna glista
#16: (2008-03-04 10:23)
A telefon ćuti......
E o tome ti pričam.. Kao da je svako nov koji se pojavi čista zabluda. I sve se svodi na usputna rešenja.. Kao back up života..

Ima ih tek za prste jedne ruke. Onih pravih koji ostaju.. koji se ne menjaju, i posle više meseci kada se čujemo nastavimo gde smo stali. Zato se i to vreme ćutanja prašta.. jer znaš da ćete negde i nekada nastaviti dalje.. da možeš na tog nekog da računaš, da se osloniš... Znaš da nećeš poslati 10 poruka na koje nikada nećeš dobiti odgovor.. jer prosto više tvoj instant sastojak nije potreban nečijem životu.. Prošao ti je rok upotrebe..
#17: (2008-03-04 10:28)
A telefon ćuti......
...vedj vidjeno...ne znam da li sam omatorila ali nemam zzivaca za nova poznanstva,nova prijateljstva...imam ljude koji su tu....kao shto ti reche i kad se chujemo makar i posle par meseci nastavljamo...koji znaju sve,o kojima znam..koji znam da me vole,koji znaju da ih volim...da sam tu kad im zatrebam..znam da su tu...
Malena_Kv (female, 33)
#18: (2008-03-04 10:37)
A telefon ćuti......
i nikada mi novih ljudi nije dosta. i susrecem ih, i pricham, i radujem dobrima.

i nikada necu biti dovoljno mator za nove ljude.
na zapadu agejn (male, 18)
nashao sam
kisna glista
#19: (2008-03-04 10:38)
A telefon ćuti......
I uvek se diplomatski izvučeš da ostaviš svoj trag bez deklarisanja za ili protiv.. I uvek ti se to nekako oprašta na račun šarma.. statusa.. ili čega god već...

Novi ljudi.. i njih će da hapsimo.
#20: (2008-03-04 10:41)
A telefon ćuti......
...jbga matora sam ......
Malena_Kv (female, 33)
total: 52, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 next page last page of 6
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

LinkWorth.
Create text link ads which boosts your website popularity and moves your SE listing to the top. LinkWorth.
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis