Romance Cafe forums

All forums

Izjava dana  

views: 3930, replies: 110
total: 110, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 ... next page last page of 11
Post #1, page: 1
#1: 2008-03-26 10:25
Izjava dana
... duhovite, cinichne, besmislene, pretenciozne, patetichne, zabavne - lake i teshke "izjave dana"

... potrudimo se da budu u formi citata, uz odgovarajuci komentar, po zhelji...
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
page: 5
Partybrejker
#41: (2008-03-28 01:22)
Izjava dana
Ckomi: ...bio bih srecan da je obrnuto...

... pa da, po sistemu - "shto gore - to bolje" ... nisam ni sumnjao ...
Ckomi
#42: (2008-03-28 01:38)
Izjava dana
Partybrejker:
Ckomi: ...e jbg...sad bih se smejao da nije tuzno...
...izvrces moje reci i dajes im kontekst koji ti odgovara...ne...ziveli smo od nase jake privrede,koja je procvetala 90' godiina...
...probacu kredom da nacrtam...
...secas se cuvenog referenduma o Kosovu...ili ti...stranoj cizmi na srpskom tlu?Zar nam nije bilo lakse,da damo Amerima da naprave Bondstil,izbegnemo bombardovanje i pustimo ih da vrse probe svoga naoruzanja na nekom drugom mestu?Ovako...dobili smo po pichci kao niko nikada u novijoj istoriji....gde bese mudrost i pamet,m?Izgubila se u moru ostrascenosti,mrznje i ideologije....

e, sa ovim se delomichno slazhem, ne u smislu da je raspisivanje referenduma bila besmislica, nego da su rezultati bili obavezujuci, i koji je onda qtz trebalo Miloshevitju da se prvo poziva na narod i demokratsku odluku, a zatim da istu krshi i pushta Vokera na Kosovo, pod prichom politichke pragmatichnosti, a odlichno je mogao da vidi iz prethodnih iskustava kako prolaze ruzhichaste UNPA zone i slichni dogovori sa "medjunarodnom zajednicom", od Markala do Rachka... e za to bih mu sudio, a ne zbog onoga zbog Chega je poslat u Hag - da se dokazhe genocidnost srpskog naroda, i krivica za "raspad" SFRJ svali na jednu od strana koja se upravo protivila nasilnoj secesiji...

(e sad` mi reci kako nije bilo secesije, i kako nije bila nasilna, i kako je Miloshevitj i za to kriv, pa da se opet blagonaklono nasmeshim )))

...njemu se sudilo da bi se opravdalo bombardovanje...price o kolektivnom sudjenju srbskom narodu su gluposti...
...secesije je naravno bilo,ali na zalost Milosevica je boleo tuki za Srbe u Hrvatskoj...njegova ideja je bila ocuvanje Jugoslavije...to je ono sto ti govorim,nedorastao je istorijskom trenutku...
..ako me nisi dobro razumeo u vezi trgovine sa Kinom...zeleo sam da kazem...bio bih srecan da je obrnut odnos u nasem trgovanju sa tom zemljom...ili ti...da je izvoz u milijaradama,a uvoz u milionima...
Ckomi is no longer member of Romance Cafe
Partybrejker
#43: (2008-03-28 01:56)
Izjava dana
... aaa, sqzate, moja greshka, nisam skontao

... shto se tiChe Haga - pa oni i pokushavaju sudjenjem da opravdaju bombardovanje i silovanje Srbije, i to upravo dokazujuci genocidnost... radi se o jednom te istom... jer, nigde u tuzhbi ne pishe "jer ste se suprotstavili NATOu", nego "tuzhba za genocid" kao sistemski zlochin, a ne pojedinachni ili masovni...

(masa pojedinachnih sluchajeva ne chini sistem, i to je ono shto razlikuje masovne zlochine od genocida)

... a to da je Miloshevitja boleo tuki, ne bih rekao - jer, setimo se pritisaka sa njegove strane da se pristane za Z4, ali su se upravo oni koji su mu se po tom pitanju suprotstavili zagovarajuci ulazak u extremni sukob kasnije pojavili kao "umereni" svedoci optuzhbe protiv njega... podseti me shta je ono bilo sa njima? ...
Ckomi
#44: (2008-03-28 01:59)
Izjava dana
...ja mu necu oprostiti Oluju nikada...ostaviti one ljude onako na cedilu...samo mi jos kazi da nije znao i da nije postojao dogovor sa Franjom...
NENA412
#45: (2008-03-28 02:14)
Izjava dana
...ja mu necu oprostiti Oluju nikada...ostaviti one ljude onako na cedilu...samo mi jos kazi da nije znao i da nije postojao dogovor sa Franjom...

ni ja mu necu oprostiti oluju nikada
NENA412 is no longer member of Romance Cafe
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
Partybrejker
#46: (2008-03-28 02:23)
Izjava dana
... msm da si i tu u pravu... ali, ne verujem da se radilo o sporazumu sa Njofrom, vec o sveobuhvatnom naChelnom dogovoru za neshto shto se tada smatralo (ili samo predstavljalo) reshenjem za ratove na prostorima SFRJ, a kasnije je parafirano u Dejtonu... neshto kao "chastan mir" za sve strane... medjutim, zbog unutrashnjepolitichkih potreba Njofra je u saradnji sa Amerima izveo predstavu koja u sushtini nije ni bila potrebna, narochito sa aspekta problema koje sada Hrvatska trpi zbog toga, i nastavlja sa podgrevanjem neChega shto se nekada precizno zvalo ustashka ideologija, a danas "tekovine domovinskog rata"... da bi se doshlo do Srbiji preko potrebnog mira morali smo da stegnemo zube sa ove strane granice i dopustimo da nasah reakcija izostane, i da se dodje na granice koje ce, eto sluchaja, kasnije biti parafirane kao entitetske (ako saberesh teritorije videcesh da su Srbi u Bosni dobili 50% iako su "samo" trecinski narod, i da se zapravo radi o pretapanju onoga shto smo kontrolisali u Hrvatskoj, a zarad kompaktnosti teritorije)... surovo, i nepravedno za svakoga ko je u toj "preraspodeli" lichno izgubio, ali bih te upravo na ovom mestu pitao - gde nestade pragmatizam koji si na poChetku pominjao?... odrekao bi se Kosova zbog pragmatizma, ali zhalish za Olujom... to stvarno ne razumem... a ti me ispravi ako sam u pojashnjavanju neshto pogreshno protumachio... samo, pazi na koliziju )))...
Ckomi
#47: (2008-03-28 02:33)
Izjava dana
...ko je rekao da bih se odrekao Kosova?
...ja se samo ne slazem sa nacinom na koji se borimo za Kosovo...promenice se svetska politika...za 5,10,50 godina...ima vremena da ga vratimo u nase okvire,ali ne na ovaj nacin kao sto sada radi aktuelni premijer,paleci vatru jos vise...jer njima odgovara haos...kada bi se prica o Kosovu momentalno zavrsila,koja bi bila njihova politika,m?
...da se vratimo na Oluju...ne moze se porediti tadasnje stanje u Hrvatskoj i ovo stanje na Kosovu,to i sam znas...i niko me nikada nece ubediti u Slobin pragmatizam,vec samo u njegovu zelju da ocuva vlast...zrtvovajuci svoj narod...mogli smo da udjemo u otvoreni sukob sa Hrvatskom,ne verujem u mesanje NATO u tom trenutku...ali bi sada recimo,da to uradimo na Kosovu,odmah dobili po tamburi...znaci...stvar je u pogresnoj politickoj odluci u datom trenutku...
Partybrejker
#48: (2008-03-28 02:47)
Izjava dana
... zaboravljash da je NATO vec bio umeshan, i to kao glavni igrach... Hrvati i muslimani su bili samo topovsko meso na terenu... to je i onda bilo jasno, a kamoli sada...

... nego, kazhesh da si za ochuvanje Kosova pod srpskim suverenitetom - na koji nachin mislish da cemo polagati pravo na njega ukoliko ga se i pravno-formalno odreknemo, a demografski smo vec pukli, kao i po pitanju situacije "na terenu"... da posle kazhemo puj-pike-nismotakomislili? ... saChekacu tvoj odgovor, iako pretpostavljam modalitete, no ne bih da prejudiciram, imamo vremena ...

...
btw, mislio sam da otvorim jedan topik na tu temu... so, ako si zainteresovan, mogao bi ti da napishesh uvodni post...
Partybrejker
#49: (2008-03-28 02:48)
Izjava dana
... usput - ne, ne mislim da njima odgovara frka, ni u ovom, a josh manje u narednom vremenu...
Ckomi
#50: (2008-03-28 02:53)
Izjava dana
...ovako...ono sto rade i premijer i predsednik,ne valaj nista...Kostunica goora prst u oko a Tadic,zarad nekih,samo njemu znanih interesa u vezi premijera,prica jedno a radi drugo...zeli u Evropu,dok u istom trenutku Jeremic povlaci ambasadore u zemljama koje su priznale Kosovo...mislim da bi bilo najpametnije lobirati...u tisini,ne praveci veliku frku,pokusati od velih sila dobiti podrsku i naravno,nesto ponuditi zauzvrat...mislim da je to jedni nacin...ovako vidim samo 2 scenarija...ili ce Kosovo priznati svi i ono zaista postati suvereno...ili cemo zaratiti,a kraj ce biti poguban po nas...mozda gresim,ali zaista ne vidim drugu mogucnost...
total: 110, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 ... next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis