Diskont pitja
Koliko se secam...Heh...Ili mozda gresim, a?
black raven
[black raven]
VIP
#79: (21.07.2007. 02:26)
Kafana je moja sudbina...
E,sad ce chika B. da vam malo pise o kafanchugama,ali onim pravim,odvratnim...bio sam u njima vise nego sto sam zeleo. Bio sam u njima vise nego sto je trebalo. Ali sta da radite kada ste klinac,nemate auto,nemate nesto preterano kinte,a imate gomilu ortaka sa kojima volite da pijete i samo jednu mogucnost za to: lokalnu kafanu? Otici cete u nju,naravno. Nisam ponosan kada se setim svega toga. U kafani sam se nagledao svega i svacega,a jako malo je bilo lepih stvari. Ako ih je uopste bilo. Video sam ljude kako zubima komadaju staklene case. Video sam kako razbijaju flase sebi o glavu. Interesantno je kako staklo sece coveka: kao na filmu,ne primetite nista,a onda im se na celu pojavi tanka brazda iz koje krene krv,i jako se tesko zaustavlja...video sam idiota koji je skinuo svoju smrdljivu patiku i,uz odobravanje celog stola za kojim je sedeo,sipao pivo u nju,i popio ga. Bljak! Da,izgledao je jako ponosno kada je obrisao usta od piva. Slusao sam razne magarchine kako se dernjaju narucujuci ture pica sto glasnije,verovatno da bi svi mogli da cuju koliko mogu da popiju. Sazaljevao devojcice od 17-18 godina koje su povracale svuda po kafani,mrtve pijane,ne znajuci vise gde se nalaze. Zgrazavao se na klince koji naruce gajbu piva i stanu na nju,srecni zbog toga sto su dobili svoj komad paznje. Tukao se u kafanama,grupno i pojedinacno...stid me i sram sto sam dopustao da me stoka spusti na svoj nivo,ali sta mozete da uradite kada vam limenka piva doleti sa strane i zakuca vas u glavu? Mozete da trazite bar izvinjenje,a ako ga ne dobijete,postajete stoka i krenete sa tuchom...uzasan je osecaj kada se vratite kuci pocepane majice na kojoj se mesaju vasa i tudja krv...trudim se da sto redje posecujem takva mesta...poslednji put sam bio na nekom splavu u Bgd-u,za srpsku novu godinu...znaci,goveda su goveda,bez obzira na podneblje. Svi oni matorci sa kajlama oko vrata i svalerkama koje mogu da im budu cerke. I udrogirani dJecaci koji smrchu belo bez da se kriju nesto posebno. Da li treba da pomenem da sam do jutra bio ispolivan alkoholom i smoren do krajnjih granica...plus,nismo mogli da odemo kuci jer se gospoda leshila jedno par sati (sa malim prekidima).
Kod mene u selu se ljudi koji lochu rakijchinu od ranog jutra zovu alkoholicari. Pijandzure. I nema nikakve romantike u tome. I kad nash Bora Stankovic u pokusaju proba da tako nesto uvali ovde,dobijem fizicki napad mucnine,verujte. Kafane takve vrste posecuju i zadrzavaju se u njima ljudi koji svoje promasene zivote pokusavaju da gledaju kroz prijatnu izmaglicu alkohola. I kraj. Ne pokusavajte da budete kao oni,to vam nece doneti nista dobro. Sto posto.
Izmenjeno 1 put(a), poslednja izmena (black raven) 21.07.2007. 02:31
Flashback is no longer member of Romance Cafe