Sećam se školskih dana... tj. žurki...
Bilo je svakakvih žurki, svakakvim povodom, ali nekako najdraže su mi u sećanju žurke pravljene povodom 18-og rodjendana.
Moja je generacija, uglavnom, slavila punoletstvo '96, poneki i '97. Tada je uveliko najpopularnija muzika bio onaj tadašnji turbo-folk i "zabavna" tipa dr Iggy & co.
Interesantno, ali retko koja je žurka pravljena sa tom muzikom. Bili smo takva generacija, odudarali smo od proseka. Dobro se sećam, sa veeeelikom dozom nostalgije... slušali smo stari, prastari RNR, i twist. I neke, tada, nove pesme, koje su bile retko slušane od strane 18-godišnjaka.
Hm, i dan danas mi je melodija za mobilni ona pesmica Mala vida...
- "Lets twist again"
- Summertime blues"
...
I, naravno, neizbežne "Mesečina" i "Kalašnjikov"
I mnoge druge, ko bi se svega setio
Bili smo svi kao jedan, nije bilo "faca" i "boranije", barem tada. Pivo i poneka djus-votka... retko ko bi sa žurke otišao kući pijan, ili , daleko bilo, mortus pijan... ne , nismo takvi bili, nije nam to bio gušt
Eh, kada se samo setim... to je bio život... tako slatko i lepo, i iskreno druženje, tako fenomenalni provodi kada se okupimo... mada, moram priznati, ako bi došao neko ko nije u našem društvu i ne zna naše navike, gledao bi nas ispod oka, čudio se, smarao se... i na kraju otišao. Retko ko je to i primećivao... Mislim, ako nisi slušao "Oči boje duge" i druge slične tra-la-la pesmice, nisi bio u trendu, bio si smarač i dosadan....
Zašto sam se ovoga setila?
Na poslu , danas, svira radio... dugačak blok baš takvih pesmica... i zlotvori promene stanicu
Onako utonula u sanjarenje, pevušim ... good bye love, good bye happyness, hello lonelyness... i odjednom krčanje i počinje neka narodnjakuša-zavijuša.... došlo mi je da
I tako, nikako da zaustavim sećanja. Naviru i neke davno zaboravljene stvari, dogadjaji i situacije, pa čak i neke za koje nisam ni znala da sam ih zapamtila....
A oni mi promenili stanicu....