...pre nekih 5 i po godina...odem kod nekih ljudi da kupim psa...boxera...poznajemo se,ljudi se dugo bave time,imaju svoju odgajivacnicu...kazu...udji i biraj koga hoces...udjem u box i gledam...jurcanje na sve strane,skacu po meni...u jednom trenutku primetim...dzxukac stoji sam,izdvojen...i gleda u mene...ne pomera se...svideo mi se na prvi pogled...tigrast,sa belinom na grudima...velika bela sara preko njuske...i velike krupne oci...samo gleda...uhvatim ga za kozu u predelu vrata i slabina i podignem...ni glas nije pustio,samo gleda...uzmem ga...Dijego mu je ime...
...spavao je sa mnom u krevetu,jer je bio februar mesec...secam se kako je umeo podmuklo da prdne dok kunjamo popodne...pokvarenjak...
...obozavao je da se igra sa decom u parku,medjutim...izrastao je u velikog i krupnog psa pa vise nisam mogao da ga pustam,bojali su se roditelji...
...sa mojom cerkom ima prisan odnos...tacno zna da je mala i nezna...nikada nije pokusao da skoci na nju,krajnje obazrivo joj je dozvoljavao sve da mu radi...udara po licu,vuce za usi...sve...
...danas je u nase dvoriste usla besna lisica...na srecu nije nikoga ujela,jer je Dijego krenuo na nju...jedva smo ga razdvojili,ali kasno...doslo je do kobnog kontakta...sutra dolazi veterinar da izvrsi eutanaziju...nisam mogao da izdrzim...pustio sam neka ide...isplakao se kao malo dete...moj dzukac...Dijego...