Romance Cafe forums

All forums

Koliko ste zadovoljni sobom?  

views: 2324, replies: 85
total: 85, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 6 7 8 9 next page last page of 9
Post #1, page: 1
KAJTEZ

VIP
#1: 2008-04-25 14:05
Kad stanete ispred ogledala, sta vas najvise od izgleda iznervira, a cemu se divite? Sta bi najradje promenili? Isto tako i od osobina, losih navika...sta bi najradije iskorenili kod sebe? A sta smatrate svojom vrlinom?
KAJTEZ (male, 39)
voli jer hrabri vole... a kukavice čekaju da budu voljeni
page: 3
#21: (2008-05-05 12:18)
Ferka ....jeste ,jeste.

I pad je let.

Da ne padoh ne bi bila ovde
Plava ptica (female, 44)
Cuvajte se....pticijeg gripa,ili se vakcinisite
#22: (2008-05-05 13:28)
naravno da nisam
svako ljudsko bice je "poluproizvod" koji se usavrsava i dogradjuje godinama, i opet konacan efekat nije ni blizu ocekivanom. znaci, radim na tome da budem zadovoljan sobom ili bar zadovoljniji ......
mike-leo (male, 50)
i like the way you tell a story
ekranka
#23: (2008-05-05 13:48)
da jesam ,zadovoljna sam,prihvacam sebe u potpunosti i pronalazim sebe kad god se pogledam u ogledalo ..to sam ja ,proizvod svog razmisljanja ,djela i svijesti koji sam godinama gradila,trazila i pronasla sa svim manama i vrlinama koje su dio moje osobnosti i kao takva orginalna ,jedinstvena i samo svoja jedinka..
Svjesna cinjenice da pogled u ocima ne mogu nikada skriti od same sebe ,a to je ono najvaznije i najbitnije u cijeloj prici..
Kad znas tko si ,onda je jednostavno nemoguce da ne prihvatis ono sto predstavljas..i da se ponasas u skladu stim saznanjem..
Ma volim sebe sa sve mane i vrline..i ne zelim se mjenjati , to sam ja ,zadovoljna sam sobom i kao takva pronasla sam svoje mjesto pod ovim svodom..i znate sta..puna mi je dusa..
ekranka is no longer member of Romance Cafe
#24: (2008-05-05 14:30)
mislim da nisam, kad bih se tako osecala, slazem se sa Mike-Leo-om-mozda bi tu stala i ne bih radila na sebi.....a sve uvek moze da bude bolje.....,lepse, najlepse.........pa.opet nije kraj.....do kraja zivota usavrsavanje trudom u svakom pogledu.......

Updated 1 time(s), Last update (gollubiccca) 2008-05-05 14:32

gollubiccca (female, 41)
ljubav nas odrzava,treba je negovati
ekranka
#25: (2008-05-05 14:59)
covjek koji traga za zadovoljstvom ucca 50 g i nije jos zadovoljan sa svojim likom i delom ,po mom skromnom sudu i umrijet ce takav,nezadovoljan sobom ,velika vjerojatnost da nije zadovoljan i s onim sto jest.
Takvim nimalo ne zavidim ,jer neprihvacanjem sebe i vjecitom teznjom i potrebom da "trazis" sebe ,po meni nema veze sa nadogradnjom osobe kao produktom svake normalne individue..
ako krenes od cinjenice spoznaje i prihvatis sebe takvog kakav jesi ,velika vjerojatnost da kroz taj vid i sam sebe usavrsavas ,sto ne umanjuje vrijednost zadovoljstva,dapace taj osjecaj moze biti samo visi stepen i snaznije zadovoljstvo.
Osoba koja krece od nezadovoljstva samim sobom i vjecitom teznjom za boljim ,nabija sebi kompleks i samim tim umanjuje osjecaj vrijednosti onoga sto zapravo jest.
Zadovoljstvo kao kategorija ,po meni predstavlja spoznaju stava ,osobnosti i prihvacanja samog sebe.
Kad spoznas sebe ,spoznao si i zadovoljstvo.
Zasto ne biti zadovoljan onim sto jesi?!
Ako se krene od cinjenice da ono sto jesi uvijek ces i biti..
Nema te formule koja mjenja osjecaj nezadovoljstva u zadovoljstvo ,dokle god ne prihvatis sebe onakvim kakav jesi..gola i ogoljena istina u ogledalu..odraz onoga sto je godinama ,zivotom ,sitnim ,krupnim patnjama ,veseljima ,ljubavima ,ostavilo odraza i nikada se nece niti moze ,a po meni ni netreba mjenjati..
Budi ono sto jesi..pod svaku cijenu..
IL jesi il nisi !
Odluka je zapravo u prihvacanju ..i da, znam, tesko je svjesno ,najteze rekla bih ,reci,onim nezadovoljnima..da to sam ja!
Zadvoljstvo dolazi iznutra..i sjaji..zaista sjaji..
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#26: (2008-05-05 15:04)
nije li to malo sebicno,ekranka.........biti zadovoljan a ovi oko tebe.........ko ih.......
gollubiccca (female, 41)
ljubav nas odrzava,treba je negovati
fer

VIP
#27: (2008-05-05 15:15)
Svak' je kovač svoje sreće !

______
fer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
ekranka
#28: (2008-05-05 15:21)
ne razumijem tvoje razmisljenje ,koje nema veze sa zadatom temom ..no odgovorit cu ipak..
onaj tko je sposoban razumijeti sebe ,razumijet ce i druge..
naime ,najbolji nacin otkrivenja ,uvijek je bilo i bit ce ,patnja..ljudska patnja.
onaj tko osjeti patnju i koji pozna vrijednost ,naravno ne mislim na materijalnu, ne moze s te strane u svojim mislima nikako ni niposto imati stav onakakvim kako si ga ti iznijela..
Duhovna strana i jakost ili nejakost u uskoj vezi su sa ljudima koji "osjecaju" ljude..i nema tu mjestu nikakvom egoizmu o kakvom ti pricas..
no ima veze s ljudima koji nemaju izrazenu ,pa reekla bih i urodjenu emocionalnu inteligenciju da prepoznaju ,osjete i kao kraljnji cilj pomognu onome kome je pomoc potrebna..i to s one duhovne strane ,koju osobno vise cijenim i stavljam u prioritet u svom zivotu.
Samim takvim razmisljanjem ,tako i djelujem..

S druge strane smatram da egoizam sam po sebi ima prednost ,jer cijenjeci sebe ,cijenit ces i druge..no u svakom slucaju iskljucujem extreme iz ove price i ogradjujem se od takvih razmisljanja.

Spoznaj sebe ..da bi spoznao druge...i pri tom ne zaboravi vrlo vaznu bit i smisao..
budi covjek !
#29: (2008-05-07 00:46)
ekranka: covjek koji traga za zadovoljstvom ucca 50 g i nije jos zadovoljan sa svojim likom i delom ,po mom skromnom sudu i umrijet ce takav,nezadovoljan sobom ,velika vjerojatnost da nije zadovoljan i s onim sto jest.
Takvim nimalo ne zavidim ,jer neprihvacanjem sebe i vjecitom teznjom i potrebom da "trazis" sebe ,po meni nema veze sa nadogradnjom osobe kao produktom svake normalne individue..
ako krenes od cinjenice spoznaje i prihvatis sebe takvog kakav jesi ,velika vjerojatnost da kroz taj vid i sam sebe usavrsavas ,sto ne umanjuje vrijednost zadovoljstva,dapace taj osjecaj moze biti samo visi stepen i snaznije zadovoljstvo.
Osoba koja krece od nezadovoljstva samim sobom i vjecitom teznjom za boljim ,nabija sebi kompleks i samim tim umanjuje osjecaj vrijednosti onoga sto zapravo jest.
Zadovoljstvo kao kategorija ,po meni predstavlja spoznaju stava ,osobnosti i prihvacanja samog sebe.
Kad spoznas sebe ,spoznao si i zadovoljstvo.
Zasto ne biti zadovoljan onim sto jesi?!
Ako se krene od cinjenice da ono sto jesi uvijek ces i biti..
Nema te formule koja mjenja osjecaj nezadovoljstva u zadovoljstvo ,dokle god ne prihvatis sebe onakvim kakav jesi..gola i ogoljena istina u ogledalu..odraz onoga sto je godinama ,zivotom ,sitnim ,krupnim patnjama ,veseljima ,ljubavima ,ostavilo odraza i nikada se nece niti moze ,a po meni ni netreba mjenjati..
Budi ono sto jesi..pod svaku cijenu..
IL jesi il nisi !
Odluka je zapravo u prihvacanju ..i da, znam, tesko je svjesno ,najteze rekla bih ,reci,onim nezadovoljnima..da to sam ja!
Zadvoljstvo dolazi iznutra..i sjaji..zaista sjaji..

...pametna devojchica....

...zadovoljnim moze da me uchini istina da sam danas bolji chovek nego juche...a sutra, pa, videcemo....
black raven (male, 35)
...isti,poseban,slobodan,samo svoj...
Gandalf

VIP
#30: (2008-05-14 20:59)
KAJTEZ: Kad stanete ispred ogledala, sta vas najvise od izgleda iznervira, a cemu se divite? Sta bi najradje promenili? Isto tako i od osobina, losih navika...sta bi najradije iskorenili kod sebe? A sta smatrate svojom vrlinom?

...divim se sebi sto licim na Kristofera Wokena...mi ruzni imamo posebnu harizmu...
...promenio bih jedino tuki...mislim...malkice bih Ga produzio...
...vrlina...izdrzljiv sam kao maGarac...
Gandalf (male, 38)
...divan dan za umiranje...
total: 85, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 6 7 8 9 next page last page of 9
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery
Osvojite sedmicu na na loto-u
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis