Romance Cafe forums

All forums

Da li je i ljubomora ljubav?  

views: 2870, replies: 100
total: 100, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 next page last page of 10
Post #1, page: 1
KAJTEZ

VIP
#1: 2008-04-26 16:48
Poznato je da ljubomora postoji isto toliko koliko i ljubav.
Da li je po vama to sastavni dio jedne ljubavi ili???
KAJTEZ (male, 39)
Don't Worry , Be Happy
page: 5
KAJTEZ

VIP
#41: (2008-04-29 13:33)
Ide li uz ljubav obavezno i ljubomora?Tko voli, sigurno je barem malo ljubomoran, no pravo pitanje nije jesmo li
ljubomorni, nego koliko smo ljubomorni i sto nas potice na ljubomoru. Takode, nije svejedno daje li nam partner
povoda za ljubomoru ili smo ljubomorni 'iz cistog mira'. Ovo su pojednostavljeni kriteriji po kojima se odreduje je li netko
pretjerano ljubomoran i tko bi u vezi trebao korigirati ponasanje kako bi ljubomora bila svedena na
podnosljivu mjeru...
Cini se da nema covjeka koji nije ljubomoran. Vecina istraživanja to potvrduje, jer ljubomora je zapravo nelagoda, negativni
osjecaj koji se javlja kad vjerujemo da je ugrožen nas status kod osobe do koje nam je stalo.
Malo ljubomore uglavnom ne skodi, pa cak i hrani partnerovo samopouzdanje. Naime, mnogi se osjecaju
lose ako njihov partner izjavljuje da uopste nije ljubomoran jer to tumace kao znak da nisu voljeni...
KAJTEZ (male, 39)
Don't Worry , Be Happy
KAJTEZ

VIP
#42: (2008-04-29 13:44)
U proslosti, kada su muskarci i zene opstili slobodno, bez mesanja zakona i morala, nije moglo biti ljubomore, jer se ona oslanja na pretpostavku da odredeni muskarac ima eksluzivni seksualni monopol nad odredenom zenom i obrnuto. Onog trenutka kad se neko usudi da prekrsi to sveto pravilo, pojavi se ljubomora. Pod takvim okolnostima suludo je reci da je ljubomora nesto savrseno prirodno, u stvari, ona je vestaski rezultat vestaskog uzroka i nista vise.
KAJTEZ (male, 39)
Don't Worry , Be Happy
#43: (2008-04-30 01:30)
Ljubomorni su oni koji misle da ima boljih , tj. oni koji u sebe ne veruju dovoljno...

A obično se javlja tamo gde joj nema mesta,a tamo gde bi je trebalo biti izostane pošto žene ostaju tabu tema za nas , kao i mi za njih...

I ne treba posesivnost mešati sa ljubomorom..Nekad je lepo nečiji biti i obrnuto,jer ma šta radio na kraju je ono poistovećivanje ničiji jednako svačiji ponajviše istinito...
Nebojsa044 (male, 44)
Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam...
Man Sarda
#44: (2008-04-30 04:28)
Plava ptica: Pojasnjenje cure...

Ljubormora je deo karaktera.Nastaje iz frustriranosti,nezadoviljstva sobom,nesigurnosti...

i kome prija...?

Da ne idem dalje od odnosa u ljubavi.

I sto rece gollubiccca nije ista za svakoga.

U maleckim dozama ...ok svi je osecamo ponekad.

Ali sve drugooo....

Man Sarda is no longer member of Romance Cafe
SAT
#45: (2008-04-30 16:37)
ljubav je prva nastala a zatim more jer se davis posle od ljubavi u to more
SAT is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
fer

VIP
#46: (2008-04-30 20:18)
Ako ćemo tako bookwalistiĆki ...

onda je verovatnije : prvo nastala ljubav pa tek onda noćna mora ...

jer se daviš posle od ljubavi u te (noćne) more ... i šire

i dublje !
fer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
#47: (2008-05-04 16:44)
Ponekad i ljubavne more ............
Mijo69 (male, 39)
Za bolje sutra
#48: (2008-05-04 18:42)
Ferka ,pa ti bar stvari ne gledas bukvalisticki....

Eto ja sam razumela o cemu se radi i vezu ljubavi i mora npr. .Dva posta jako dobro.
Plava ptica (female, 44)
Cuvajte se....pticijeg gripa,ili se vakcinisite
fer

VIP
#49: (2008-05-04 19:01)
E dobro,
sada mi je jasnije, ... čim si ti razumela ....
fer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
Alopex
#50: (2008-05-04 19:18)
Zavisno da li prelazi u patologiju
Alopex is no longer member of Romance Cafe
total: 100, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4  5  6 7 8 9 10 next page last page of 10
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

LinkWorth.
Create text link ads which boosts your website popularity and moves your SE listing to the top. LinkWorth.
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis