Romance Cafe forums

All forums

Forumaška zavisnost  

views: 7632, replies: 239
total: 239, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 ... next page last page of 24
Post #1, page: 1
#1: 2008-05-03 09:38
Forumaška zavisnost
Da li vam se nekad desilo da odmah po ustajanju prvo upalite kompjuter i uđete na vama dragi forum da vidite da li ima novih pp i koliko njih se usudilo da prepravi ili dopuni jako važnu misao koju ste pred spavanje osmislili i postovali.
Krmeljive oči, još nenaviknute na dnevno svetlo već su na jako važnom zadatku.

Kakav divan osećaj je kada vam monitor poželi dobro jutro. Napolju je lep sunčan dan ali, koga to interesuje. To samo može da vam smeta i brže bolje navlačite žaluzine da bi slika na monitoru bila oštrija i jasnija, bez senki iz spoljnog sveta.

Pregledate važne teme od kojih vam život znači. Neverovatno. Niko vam se nije suprotstavio, niko opsovao.
Da li je moguće da ste naprasno omekšali i omanuli u taktici.
A da ipak pošaljete post sa oštrim upozorenjem da takvo ponašanje više nećete tolerisati.

Razmišljate o ideji da pošaljete nekoliko pp poruka svojim istomišljenicima iz kritiku da od njih niste očekivali toliku tolerantnost po tako važnim pitanjima. Možda je bolje ne brzati već još malo razmisliti. Sine vam ideja da ste vi možda postali predmet zavere pojedinih nickova koji očekuju da pogrešite i da vas onda dokrajče.

Sedate za tastaturu. Dlanovi se znoje, mozak vam radi na ivici svojih mogućnosti ... vreme leti a vi još nemate ideju. Upsss ... kafa. Otrčite u kuhinju i vidite da je voda u džezvi za kafu uvrila. Gde baš sad kada je toliko bitno da se ne nervirate i ostanete staloženi.

Ponovo sedate za tastaturu, još sekund razmišljanja nije na odmet i ... bingo ... ideja je rođena.

"Ti smradu jedan ne možeš tako da mi se obraćaš. Idiote nevaspitani, prvo nauči da brišeš d...pa mi se javi. Y...... vas sve tako pametne na gomilu ... i tebe i tvoje g..... koji te podržavaju. Ma boli me q..... da li će me banovati, nezasita ..."

Mnogo je bre težak ovaj forumaški život - citiram mog dragog druga, nick Aleksijus nece se ljutiti znam

Updated 3 time(s), Last update (moderator) 2008-05-04 00:48

Plava ptica (female, 44)
Cuvajte se....pticijeg gripa,ili se vakcinisite
page: 7
samsasvimsam
#61: (2008-05-12 07:03)
Forumaška zavisnost
samo o pecanju mislis
samsasvimsam is no longer member of Romance Cafe
pegi_64

VIP
#62: (2008-05-12 09:53)
Forumaška zavisnost
Kao što sam i davno rekao sada sam i našao:

www.romance-cafe.com/forum/topic/2791/5/

kisna glista
#1: 15.10.2007. 07:38
Oblici zavisnosti.....

Čemu duple teme???
p.s. Oš sama da ''oplaviš''...ili...

Updated 2 time(s), Last update (pegi_64) 2008-05-12 10:05

pegi_64 (male, 71)
ne bih ovaj put o tome
#63: (2008-05-12 12:41)
Forumaška zavisnost
#1: 15.10.2007. 07:38
Oblici zavisnosti.....
Imam pitanje za vas. Sama ne mogu doći do odgovora i treba mi pomoć.

Poznajem čoveka koji u svojoj 32 godini obožava igrice. Toliko ih strastveno igra da kada sedne za komp i pokrene igricu, u stanju je da pored istog povede 5-10 sati praveći tek povremeno pauze da ode do wc-a ili da napravi kafu.. pa ponovo...
Njegov emotivni i društveni život jezivo trpe zbog toga...

Pitam se kako pomoći takvoj osobi? I odakle ta potreba da se toliko beži od real life na taj način?
Imate li u svojoj okolini ljude sa sličnim strastima.. možete li mi makar malo pomoći?

Iskreno.. pokušala sam sa onim ultimatumima: Kad dođem kod tebe na kafu molim te nemoj da igraš igrice.. i vidim da čovek duboko pati kada ne može da priđe kompu. Ali isto tako, samo tada kada nije zalepljen za komp uspemo super da se ispričamo, posavetujemo, zezamo..

Imate li sličnih iskustava.. pa i ako nemate.. molim one oštroumne za savet..

Hvala.

Oblici zavisnosti =Forumaska zavisnost ?

Uporedi teme. A vidim da pises na ovoj

Updated 1 time(s), Last update (Plava ptica) 2008-05-12 12:42

Plava ptica (female, 44)
Dijabola
#64: (2008-05-12 14:47)
Forumaška zavisnost
Ko sad sme da ponudi savet, a da se sam ne učipi (i bude ismejan) kao oštrouman? Aj' preformuliši, pls.
Dijabola is no longer member of Romance Cafe
pegi_64

VIP
#65: (2008-05-12 16:57)
Forumaška zavisnost
@ tičica......Oblici zavisnost...generalizovana tema ili je trebalo navesti sve oblike koji postoje po vascelom svetu....misliš ,ako si je TI postavila da je autentična,posebna....nedodirljiva..nijee

@ projektil.....nije zdravo po onoj ''gde god nađeš zgodno mesto, ti čučni i slatko se...'',bar nemoj posle 5(PET) poseta sajtu a ako je već zort,eee.. onda ti je bar lepo spakovano ''za poneti.''

Updated 1 time(s), Last update (pegi_64) 2008-05-12 17:03

pegi_64 (male, 71)
ne bih ovaj put o tome
Please note: VIP members do not see advertising
#66: (2008-05-12 18:07)
Forumaška zavisnost
Pegi ko tebe razume ,blago njemu.No, primecujem neke promene u recniku...ne prilice ti .

I ne drzi vise ta isprazna intelektualna predavanja dr .Foruma.

Mozes da izneses svoje misljenje i bez uvreda.Kada nekoga vredjas,pitam se koji poriv imas?

Tema postoji,ne svidja ti se,preskoci je brate...ko ti brani

Updated 1 time(s), Last update (Plava ptica) 2008-05-12 18:09

Plava ptica (female, 44)
#67: (2008-05-12 18:25)
Forumaška zavisnost
Dijabola: Ko sad sme da ponudi savet, a da se sam ne učipi (i bude ismejan) kao oštrouman? Aj' preformuliši, pls.

Izvini malo sam nejasno napisala slazem se .Citat je tema koja postoji na Forumu Oblici zavisnosti i tekst jasno govri sta autor pita.

Forumaska zavisnost je jasno definisana u ovoj temi i prica je za sebe.Ne pise se valjda o ovisnosti o alkoholu i drogi na isti naci?
Plava ptica (female, 44)
pegi_64

VIP
#68: (2008-05-12 21:56)
Forumaška zavisnost
Plava ptica

....Mozes da izneses svoje misljenje i bez uvreda.Kada nekoga vredjas,pitam se koji poriv imaš?

Tema postoji,ne svidja ti se,preskoci je brate...ko ti brani

Ti se našla uvređenom????Povređena sujeta,jer pobogu tvojoj čistoti duše i bistrini uma nije priimereno skrenuti paznju na nešto što je očigledno.
Zavisnost od foruma(Forumaška zavisnost) je ,slozićeš se ,oblik zavisnosti ili opet neesi razumela??Ako treba po slogovima.....
Takva,samo generalizovana tema već postoji tako da će ova biti plava,pa kod koga je noz i pogača, neka seče kuda mu drago
Nego, gde ja tebe uvredih,plačeš na tuđem groblju zabave radi, ili nemaš pametnije ništa, trenutno..... .
pegi_64 (male, 71)
ne bih ovaj put o tome
Dijabola
#69: (2008-05-13 14:45)
Forumaška zavisnost
Plava ptica:

Izvini malo sam nejasno napisala slazem se .Citat je tema koja postoji na Forumu Oblici zavisnosti i tekst jasno govri sta autor pita.

Forumaska zavisnost je jasno definisana u ovoj temi i prica je za sebe.Ne pise se valjda o ovisnosti o alkoholu i drogi na isti naci?

Nisam znala da je reč o citatu. Taman sam počela da pišem kako se slažem sa kišnom glistom u pogledu samokontrole, kad mi pogled pade na reč oštroumne i povučem ručnu. Zašto baš meni da spadnu gaće? Naćiće se već neko drugi... Tako i bi.

Samokontrola - kišna glista je lepo objasnila način koji i ja primenjujem, uz dodatnu restrikciju - ne kačim se pre 14h, od ponedeljka do petka. Zavisnost mladunaca sprečavam hapšenjem kablova čim primetim da je vreme provedeno uz komp duže od vremena provedenog u učenju i druženju, pojedinačno mereno. Pomenuti metodi podrazumevaju slobodan pristup predmetnom kompu. Isti metod na tuđem kompu može dovesti do lakših ili težih fizičkih povreda, te se ne preporučuje... onom mladiću iz citiranog teksta niko ne može da pomogne. Nije on jedini, ima ih još...

Updated 1 time(s), Last update (Dijabola) 2008-05-13 14:46

Dijabola is no longer member of Romance Cafe
#70: (2008-05-13 17:37)
Forumaška zavisnost
Dijabola
Plava ptica (female, 44)
total: 239, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 ... next page last page of 24
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Srbovanje
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis