Romance Cafe forums

All forums

Postavljanje fotografija na forumu-tema za učenje i vežbanje  

views: 14734, replies: 243
total: 243, displayed: 10, page: first page previous page ... 4 5 6 7 8 9 10 11  12  13 ... next page last page of 25
Post #1, page: 1
#1: 2008-06-03 21:42
...POKUŠAĆU NA MOJ NAČIN DA OBJASNIM KAKO SE POSTAVLJAJU FOTOGRAFIJE NA NETU...

prvi korak je da se otvori nalog na nekom od ...sajtova za skladištenej fotki...
www.fotorola.com
www.photobucket.com
www.tagworld.com

...kada se ulogujete na sajt, npr fotorola, kliknete na novi upload

kada se otvori stranica, kliknete na browse a zatim izaberete fotografiju sa Vašeg računara...nakon postavljanja kliknete na upload slike

...slika će se učitavati u zavisnosti od veličine i brzine protoka informacija...nakon učitavanja, otvoriće se slika koju ste postavili...ispod nje će biti tri koda za postavljanje na forume...za Romance cafe izaberete kod koji se nalazi u sredini...

...tu adresu ili kod, iskopirate...
...kada otvorite prozor za poruke ili odgovore na forumima, klikom na kućicu gde je simbolizovana planina, otvoriće se malo prozorče i u njega ćete pejstovati adresu ili kod sa fotorole...

...u pisanom obliku izgleda ovako...
[image]www.qr atzpalacovoono.jpg[/image]

...kada pošeljete odgovor, fotografija koju ste želeli da postavite pojaviće se na forumu ili na porukama...ende...vežbajte---

Updated 2 time(s), Last update (Eugen Grafvajer) 2008-06-03 21:51

Eugen Grafvajer (male, 46)
... TRUST ME, I KNOW WHAT I'M DOIN'...
page: 12
#111: (2008-06-11 20:58)
Postavljanje fotografija na forumu-tema za učenje
Da pokusham malo da pomognem ...

1. U sluchaju da ``skidate sliku sa neke web stranice`` , uverite se da njena adresa (www.shtagoddatamopishe) ne prelazi polovinu onog prostora u kojem se ta adresa nalazi... To je nekako i duzzina dozvoljene adrese na ovom sajtu.

2. No , ako ste bash zapeli za tu sliku , kliknite desnim tasterom na nju i upotrebite opciju ``SAVE IMAGE AS`` ... Dajte toj slici neki kratak naziv .. npr 001 ili aaa ... tako tjete prilikom kachenja na neki od vashih online albuma (photobuchet ili fotorola) smanjiti broj karaktera u samoj adresi .. Lichno, chesto sam sliku obelezzavao samo jednom znamenkom ... pa je adresa bila vrlo kratka.

Buki je sasvim lepo objasnio kako se otvaraju nalozi i postavljaju fotke na te naloge...

U sluchaju da koristite photobucket.. nakon ``kachenja`` slike u svom albumu ... kliknite na sliku ... kada se pojavi kopirajte link ``COPY IMAGE LOCATION`` ..

otvorite poruku na RC (to je isto lepo objashnjeno) i PASTE levim tasterom...

U sluchaju da se iza extenzije .jpg u imenu slike nadju neki brojevi , slobodno ih obrishite jer adresa treba da izgleda neshto kao ovo : htttp://iphotobucket/myalbum/001.jpg (namerno postoje tri T u http da ne bih povlachio neku sliku)

Updated 1 time(s), Last update (Dream Raider) 2008-06-11 21:01

Dream Raider (male, 46)
*****Corporal punishment is the deliberate infliction of pain *****
#112: (2008-06-18 14:29)
...kada otvorite photobucket, imate dva nachina da "pokupite" adresu fotografije...

...oznacheno je sa brojevima 1 i 2 ...

...kada otvorite prozor za odgovor....

Updated 2 time(s), Last update (Eugen Grafvajer) 2008-06-18 14:41

#113: (2008-06-18 14:43)
...bitye potrebno malo skrolovanja po horizontali...

...NEOBAVESHTENI I NEUSPESHNI U POSTAVLJANJU FOTOGRAFIJA, IMA JOSH JEDNO SLIKOVITO OBJASHNJENJE NA PRETHODNOJ STRANICI...

Updated 1 time(s), Last update (Eugen Grafvajer) 2008-06-18 14:45

#114: (2008-06-18 14:56)

#115: (2008-06-18 14:56)
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#116: (2008-06-18 15:10)
...chit-chatovanjem zatrpavamo bitne informacije za neuputyene... uplavityu sve nepotrebne postove...pozdrav...
Mesni Narezak
#117: (2008-06-18 15:49)
Moram da primetim da je uvaženi kolega, šef katedre za fotografiju na ovom inače renomiranom mestu, napravio "par" propusta na prethodnoj strani. Slike, tj. "print screen" ili "save page as image", su mu prevelike (što nije problem kada je o drugim stvarima reč), ali u konkretnom slučaju mu je post nepregledan, jer da biste videli desni deo slike sa objašnjenjem morate da skrolujete do dna strane, pa zatim opet "uzbrdo", i onda zaključite da ste u medjuvremenu zaboravili šta je bilo "levo"?!

Par rešenja. Prvo, sam autor posta bi mogao da "smanji" slike na "izvornom" sajtu, tj. na sajtu sa kojih "vuče" link. To bi automatski smanjilo i rezoluciju na RC-u. Drugo: da neko zadužen za administriranje na ovom sajtu omogući automatsko smanjivanje slike na veličinu polja za poruku.

Pozdrav svima, a naročito uvaženom šefu katedre, sa nadom da se u skorije vreme neće baviti i ekologijom, jer bi sa ovoliko entuziajazma mogao da izazove pomor spram koga bi nestanak dinosaurusa bio laka prehlada.
Mesni Narezak is no longer member of Romance Cafe
#118: (2008-06-18 19:32)
@MN
...mog'o sam al' nisam...neka malo vezhbaju prstitye... da li treba da pochnem da se bavim ekologijom, a?...

#119: (2008-06-23 12:29)
buki e nisam videla one prethodne sto si mi pisao.
danas sam ih tek videla! ok !!
cim budem mogla da koristim kucni pc pokusacu ponovo pa cemo da vidimo caooooo
sneza67 (female, 39)
zivi i pusti druge da rade isto :)
#120: (2008-06-25 18:22)
POSTAVLJANJE YOUTUBE VIDEA NA FORUM:

Kada odete na YouTube, i izaberete neki video, na adres-baru (tekst-liniji u vrhu prozora) će biti adresa internet strane koja izgleda ovako:

Iz nje iskopirajte samo deo posle znaka jednakosti (obeleženo crvenim).

Iskopirano prenesite u poruku koju nameravate da postavite na forum, i ubacite izmedju youtube "tagova", kao na donjoj slici:

POSTAVLJANJE SLIKA NA FORUM:

Da biste postavili sliku na forum, neophodno je da ona postoji na internetu, tj. da ima svoju internet adresu. Ne možete postaviti sliku na forum direktno iz svog računara. Prvo morate sliku poslati sa vašeg računara na internet.

Za to postoji više uslužnih sajtova. Predlažemo www.photobucket.com. Registrujte se. Postupak je sličan kao učlanjivanje na bilo koji sajt, ali traje kraće, jer nije potrebno unošenje velikog broja ličnih podataka.

Kada se registrujete, na početnoj strani imate, u gornjem levom uglu, opciju "my albums". Izaberite tu opciju levim klikom. Otvoriće vam se strana gde gore-desno imate opciju "Upload Images & Video - choose files". Izaberite levim klikom, uz čekirano "from: my computer". Otvoriće vam se poseban prozor, sa prikazom foldera i fajlova na vašem računaru. Iz foldera izaberite slike koje želite da postavite u svoj album na Photobucket-u. Slike koje selektujete će automatski biti upload-ovane na sajt. Time su dobile svoju internet adresu, koja se nalazi ispod svake slike, u polju "direct link". Npr.:

Desni klikom selektujte i iskopirajte celu adresu iz polja "direct link". Iskopirano prenesite u svoju poruku na forumu. To će izgledati ovako:

Uklonite (obeleženo crvenim) i ostatak "ubacite" u image "tagove":

Tako postavljena slika će biti vidljiva na forumu sajta.

Ukoliko želite da prenesete sliku koja već ima internet adresu (sa nekog drugog sajta, npr.), postupak je jednostavniji. Desni klik na željenu sliku, izaberite opciju "copy IMAGE location" (napomena: nemojte pobrkati sa "copy LINK location"!), i iskopirano opet prebacite u poruku na forumu, izmedju image "tagova":

Ukoliko nemate opciju "copy image location", iskoristite desni klik na sliku - opcija "properties", i odatle iskopirajte adresu slike.

POSTAVLJANJE LINKA NA FORUMU:

Ako želite da postavite link ka nekom sajtu, ili internet stranici, iskopirajte adresu sa adres-bara, koja izgleda ovako:

Iskopirano prenesite i ubacite u poruku na forumu, izmedju url "tagova", i izbrišite (na gornjoj slici obeleženo crvenim):

KORIŠTENJE PREČICA:

Za postavljanje adresa sajtova i slika na forum možete koristiti i prečice. Iskopirane adrese možete ubaciti u prozorčiće koji će vam se otvoriti kada iznad poruke koju pišete na forumu kliknete na ikonice i . Prva ikonica je za linkove (adrese sajtova i internet stranica), a druga za adrese slika. Iz adresa obavezno uklonite

...zahvaljujem se prijatelju na pomoći...

Updated 1 time(s), Last update (Eugen Grafvajer) 2008-06-25 18:23

total: 243, displayed: 10, page: first page previous page ... 4 5 6 7 8 9 10 11  12  13 ... next page last page of 25
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis