Čujem juče - mačko, smanji malo ili ćeš za dva meseca da budeš kao mEčka
E baš me i za to zabole, mislim se... a kažem - Jeco, ne me zajebavaj, ne znam di mi ... a di mi glava, ako je imam.
Ajde, ribo, glavu gore i manje žvaći...
Ribo???
Odem u kuhinju, i vraćajući se bacim pogled u ogledalo. Nisam htela, ali isprečilo mi se na putu.
Uh, pa meni njuškica nešto .... hmmmm... izdužila se i raširila. Ček, ček... pa jesu li to na vratu..? Škrge, ili liči na njih

Odmahnem rukom , ma to je samo ispomoć plućima, zakrečenim od nikotina.
Pogledam jopet... zubi se istupili, smanjili... očigledno odavno nisu imali prilike za pošten ugriz, onaj do krvi.
Već se prepadoh, kad se setih - ma idi bre, pa ti ni da plivaš ne znaš
Ma, čekaj malo.... i glava se nešto spljoštila, mora biti da je ono unutri krenulo da zakržljava. A telo nekako šire....
Nasmejem se sama sebi... kad u tom razvlaćenju usana vidim.... ma nije valjda.... jeste.... ufitiljilo nešto... kao br... brk... ama brkovi bre!
Raspali me po glavi saznanje da sam uvek u nekom mulju i blatištu... uvek negde pri dnu...
Buć - buć - buć... buć - buć - buć... buć - buć - buć....
He, he, neko 'vata soma na bućku... e, glupa riba, neće valjda glavu da pokaže...
Nego... šta to mene vuče...????
Nešto me vuče na .... gore? Ama, čekaj, di ćeš gore od ovoga... ma stani.... stoj! staaaaaaaniiiiiiii......!!!!!!!!
Mene moj insekat nikada nije prevario.... gore se nešto dešava... neko me zove... ma samo glavu da promolim....
TRAAAAAAS!!!!!!
E, some jedan!