Romance Cafe forums

All forums

Prst sudbine.  

views: 910, replies: 25
total: 25, displayed: 10, page: first page  1  2 3 next page last page of 3
#1: (2008-07-20 15:44)
Prst sudbine.
Verujete li da neke stvari (pozitivne ili negativne) jednostavno moraju da se dese?

O tome sam najintenzivnije razmishljao pre desetak godina posle sudara sa idiotom koji je preticao u krivini. Prevrnuo sam u glavi svaki detalj, svaki predjeni metar puta, da li je trebalo da stanem nekoj zeni koja me je stopirala (a skoro da nisam imao gde da je smestim poshto mi je auto bio pun raznih namirnica za moje seke), da li sam pogreshio shto sam jednog smaracha pretekao na punoj liniji, shta je uopshte trebalo da uradim da se ne sretnemo na tom mestu bash u datom delicu sekunde?

Ne znam.

Chini se da su neki dogadjaji jednostavno predodredjeni, da je to ono shto vam stoji zapisano u zvezdama i da svi vashi pokushaji da to ipak izgleda malo drugachije teshko da mogu da urode plodom. A ako to bude neshto loshe, ili jako loshe, jedini nachin da se borite protiv toga je osmeh...u saradnji sa vremenom. I ljudi. Ljudi leche. Mnogo vishe nego shto povredjuju.

Ljudi, verujete li u sudbinu?
Nightingale (male, 36)
...isti,poseban,slobodan,samo svoj...
DANAI
#2: (2008-07-20 16:06)
Prst sudbine.
U sudbinu kakva je moja nikada ne bih poverovala, da je nisam zivela , zivim i da se ne nastavlja, verujem da nas sve na neki nacin dotakne nekad i negde prst sudbine, i...ostaje kao trajna tetovaza, samo na dushi.Mozemo li da je promenimo... to je mrtva trka, mozda samo pomaze borba da se ide u korak sa njom, da ne bezi mnogo ispred, da sto manje iznenadjuje...
DANAI is no longer member of Romance Cafe
#3: (2008-07-20 18:45)
Prst sudbine.
Dream Raider (male, 46)
*****Corporal punishment is the deliberate infliction of pain *****
maski

VIP
#4: (2008-07-20 20:59)
Prst sudbine.
srednji prst sudbine
maski (male, 19)
a young ape with big dreams and a lot of spunk
#5: (2008-07-20 21:02)
Prst sudbine.
mislish sudbinski
Dream Raider (male, 46)
*****Corporal punishment is the deliberate infliction of pain *****
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
ceca1978
#6: (2008-07-20 22:51)
Prst sudbine.
O tome sam najintenzivnije razmishljao pre desetak godina posle sudara sa idiotom koji je preticao u krivini.

Koliko shvatam, razmišljao si da li je sudbina odredila da se to desi, i da li si to nekako mogao da izbegneš.
Ok, to je i normalno. 99% ljudi bi, verovatno, tako razmišljalo.
Ali...
Ne znam da li si bio povredjen i koliko.
Ako si imao lakše povrede, je li ti palo na pamet da je i to sudbina? Ili, ako si imao teže povrede, a evo, hvala Bogu, živ si, nije li ti možda palo na pamet da razmišljaš o sudbini u tom kontekstu?
Mene je, otprilike, pola santimetra spaslo od smrti. U saobraćajnoj nesreći dobila sam udarac u koren nosa i po oku, pri čemu mi je, nakon toga, celo lice ličilo na kašu, bar u prvih nedelju dana. Santimetar u desno i bilo bi direktno u slepoočnicu. Dakle, pola ili ceo cm, ali bilo je ža dlaku, šinko. I džabe bi onda, onaj doktor vikao na mene, da me probudi i trgne...
I ja ne smatram sudbinom to što se nesreća desila, već što sam tako jeftino prošla. Na licu, takoreći, nema vidljivog traga. Ima 5 ožiljaka, ali su me tako dobro ušili, da se to uopšte ne vidi. Tek kada se dobro zagledaš, ako znaš šta tražiš, može se videti blago-beličasti trag.
Povrede na vratu, koje sam tada zadobila... od prve procene terenskog lekara- da je vrat slomljen, i to na više mesta, nije ostalo, hvala Bogu, ništa. Ugruvani mišići, i to je to.
E, to smatram sudbinom. A ne što se to desilo.
I koliko smo samo puta svi rekli, uuuuuh, dobro je , ovo je moglo da bude... ili uuuuuuuuuh, bilo je za dlaku... ili nešto slično. A pri tome, ništa nije zavisilo od nas, i obično su delići sekunde i "srećne okolnosti" u pitanju, zar ne?
Da, verujem u Boga, verujem u sudbinu ( mada, vera u jedno isključuje veru u drugo, ali možda ja to i ne umem da objasnim kako treba ) i verujem da ima stvari koje se dešavaju mimo naše volje, a tiču se i to se debelo tiču, nas samih... pa, kako se kome zalomilo....
ceca1978 is no longer member of Romance Cafe
#7: (2008-07-20 23:53)
Prst sudbine
Moram da priznam da imam problem sa ''prstom''. Nekako shtrchi. Mozda sam ga zato vishe puta povredjivala?!Razmishljam glasno. A, mozhda, nije prst u pitanju!? Mozhda.
MilenicaM (female, 28)
negde...
fer

VIP
#8: (2008-07-21 03:16)
Sudbina meša ..................
Prste.
Sa noktima ...

fer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
#9: (2008-07-22 16:53)
Prst sudbine.
mrzim taj osetjaj ....
maxxxa (female, 34)
Dobro mi je, tako mi i treba.....
unusual

VIP
#10: (2008-07-22 23:36)
Prst sudbine.
u pravu si...me too
unusual (female, 34)
total: 25, displayed: 10, page: first page  1  2 3 next page last page of 3
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis