Romance Cafe forums

All forums

Pravila pisanja na forumima  

views: 11706, replies: 104
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 11
Post #1, page: 1
romance-cafe

moderator
#1: 2004-11-12 13:03
Obaveštavamo korisnike foruma da će sve poruke na forumima koje odstupaju od navedenih pravila biti obrisane bez upozorenja.

Brisanje poruka:

1. Nije dozvoljeno vređanje po ličnoj, verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Članovi iznose svoja lična mišljenja i bez obzira da li se slažete ili ne sa takvim stavom, nemate pravo da vređate tu osobu, a slobodno možete na civilizovan i kulturan način da napišete odgovor u kojem se ne slažete.

2. Nije dozvoljeno reklamiranje bilo kakvih usluga ili servisa. U forumu ponuda i potražnja mogu da stoje samo lični oglasi u vezu prodaje, zamene ili potražnje privatnih stvari. Ako želite reklamu, javite se na office@romance-cafe.com pa ćemo se dogovoriti.

3. Nije dozvoljen "flame", privatizacija teme (komunikacije dve ili više osoba koja nema veze sa temom ili čak i ako ima, isključuje sve ostale iz komunikacije). Isto važi za "skretanje sa teme", osim što u tom slučaju tema može biti zaključana umesto obrisana.

4. Nije dozvoljeno ponavljanje tema. Ako neka tema već postoji, bilo da je zaključana ili otvorena za pisanje, sve duplirane teme će biti obrisane.

5. Verske teme prihvatamo ali ne podržavamo. Ako možete susdržite se od takvih tema, ali ako ipak odlučite da pokrenete versku temu ili da odgovarate u takvoj temi upozoravamo vas da ćemo posebno voditi računa i cenzurisati svako odstupanje od pravilnika.

6. Teme u kojima glorifikujete samog sebe ili nudite svoje lične usluge, bilo intimne ili profesionalne, biće sakcionisanje brisanjem. Koristite svoj profil za takve stvari - forum nije mesto za to.

Izmena poruka:

Poruke će biti izmenjene u sledećim slučajevima:

1. Ako deo poruke ili pruka u celini odstupa od pravilnika na bilo koji način.

2. Ako ste nepotrebno citirali prethodnu poruku. Citiranje poruka se koristi kada se vaš odgovor ne odnosi na prethodnu poruku već na neku raniju poruku.

Ako već citirate poruku, najbolje je da citirate samo deo na koji odgovarate, ne morate citirate celu poruku.

3. Ako ste pogrešili u formatiranju svoje poruke.

4. Ako ste napravili slovne ili gramatičke greške.

5. Ako postoji kulturnija alternativna reč ili izraz za tekst koji ste uneli. Na primer, promenjen je naslov teme "pušenje i lizanje" u "oralni seks". Iako ne cenzurišemo određene reči u tekstovima, bar u naslovu teme ćemo menjati vulgarnosti prikladnijim sinonimima.

Kratko uputstvo za pisanje:

1. Pogledajte datum poslednje poruke pre nego što se odlučite da napišete odgovor. Neke teme mogu da zastare jer su vezane za aktuelne događaje koje posle nekog vremena nema svrhe komentarisati.

2. "ne znam" se piše odvojeno. Reč "ne" se piše spojeno samo u slučajevima:

- neću, nećemo, nećete...
- nisam, nismo, niste...
- nemam, nemate, nemaju, nemamo
- nemoj, nemojte, nemojmo...

u svim ostali slučajevima se piše odvojeno, na primer:
ne znam, ne mogu, ne volim, ne želim...

3. Ako tema po sadržaju ne pripada forumu u kojem ste je pokrenuli, premestićemo takvu poruku u odgovarajući forum.

4. Ako smatramo da na određenu temu nema ništa više da se doda - tema će biti zaključana.

Za kraj, zadržavamo pravo da izmenimo delove poruke ili obrišemo kompletnu poruku u svim slučajevima kada smatramo da tako treba uraditi.

Romance Cafe
romance-cafe (female, 34)
page: 4
maski
#31: (2006-01-07 09:34)

da ne bude... 5 dana kasnije owo ono..... bravo!
maski is no longer member of Romance Cafe
MASH
#32: (2006-01-07 11:32)
...dragi i cIJenjeni urednici, brisachi, terminatori, inkvizitori il' vety ko zna kako Vas nazivaju, primJetih da samo kod pojedinaca stoji...Ne možete više menjati ovu poruku...chime smo mi to zasluzhili...slobodno pogledajte koliko sam X do sada mIJenjao poruke a da to na neki nachin nisam naglasio..."mrzim ispravke"...ako ponekad pogreshim u datom momentu dok pishem a kasnije, sam ustanovim da nisam bio u pravu ili da sam neshto pogresno napisao, ne ispravljam nego ostavljam sJebi kao podsJetnik kako ne treba da se radi...(blento, ti s' na redu ...mlogo ga volem... ...dobro, dosta je bilo)...eto toliko za sada...ako se josh nechega sJetim, netyu ispravljati nego tyu da iskoristim dovoljno prostora na stranici da napishem...
MIR BOZHIJI HRISTOS SE RODI...
MASH is no longer member of Romance Cafe
#33: (2006-01-07 11:35)
... dušo, i ja sam do sad retko menjala svoje poruke ... u predhodnih 24h masovno su mi obrisane pa šta ću ... da se ljutim?
Ko se ljuti ... uleti mu kruti ...

Pisaću ja opet ... don't worry ...
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
luna

VIP
#34: (2006-01-07 11:54)
.. Samo vi

Updated 1 time(s), Last update (luna) 2006-01-07 11:56

luna (female, 49)
... El amor es más que un sentimiento, esto es un estado de ánimo ...
romance-cafe

moderator
#35: (2006-01-07 19:15)
MASH, šta reći? Ain't life a bitch?

Ni mi nismo zaslužili sankcije UN (Vi, ja, kao i većina sa ovog foruma) pa smo opet skapavali godinama. Na žalost, sankcije se uvek uvode zbog zloupotreba od strane manjine... life sucks

Meni je žao što zbog malobrojnih moramo da uvodimo ove restrikcije ali znate i sami da je bilo dosta zloupotreba baš oko izmena poruka. Neko izvređa nekoga i kada dobije odgovor kakav zaslužuje, ode i izmeni svoju poruku pa se kasnije žali "... a vidi gde su mi ruke ... nisam ja kewe mi".

Opustite se i pišite slobodno, ne brinite za ovo, a 15 minuta je dovoljno za ispravljanje bilo kakve slovne ili gramatičke greške.

Have Fun...

i da... Mir Božiji. Hristos se rodi.
Please note: VIP members do not see advertising
#36: (2006-01-07 19:47)
Meni je žao što zbog malobrojnih moramo da uvodimo ove restrikcije ali znate i sami da je bilo dosta zloupotreba baš oko izmena poruka. Neko izvređa nekoga i kada dobije odgovor kakav zaslužuje, ode i izmeni svoju poruku pa se kasnije žali "... a vidi gde su mi ruke ... nisam ja kewe mi".

Da li je moglo selektivno sankcionisanje osoba koje zloupotrebljavaju ili je generalizacija morala da nastupi usled tehničkih nemogućnosti razdvajanja? Nadam se da razumete na šta mislim ...
Ne bunim se, iako mi je dobar deo postova izbrisan ... no, ne mrzi mene da pišem ... to mi je razonoda ... žao mi je samo što simpatični i vickasti postovi odlaze u vihoru brisanja ...
Ljubim vas sve od reda ... tako mi došlo ...
drjelena (female, 34)
Neo-n
#37: (2006-01-07 20:02)
...postove sam ti ja obrisao jer su se u medjuvremenu teme na kojima si imala po 2-3 strane lichne prepiske vratile na "glavni to" ... znachi - ne radi se o sankcijama, nego o normalnom funkcionisanju foruma...
...
dalje - nemoguce je unaprewd predvideti koji i kakav nik ce da otvori i kreira neko od malicioznih, a reagovanje post festum ne daje bash nikakve rezultate - shteta kou izazivaju zlonamerni postovi je tada vec uchinjena...
...
znachi - selektivnost otpada kao opcija, ne iz tehnichkih razloga vec po nalogu Mame Dijalektike
...
& - woc d probl`m ?! - i dalje postoji prawo na izmenu, a ako neko bash zheli sam sebe da demantuje menjajuci mishljenje po nekom pitanju to mozhe da uradi u narednom postu, zar ne? ...

...
& Waistinu Se Rodi
Neo-n is no longer member of Romance Cafe
MASH
#38: (2006-01-07 20:19)
...svaka tyast na Vas...
MASH is no longer member of Romance Cafe
#39: (2006-01-08 02:01)
Neo-n: ...postove sam ti ja obrisao jer su se u medjuvremenu teme na kojima si imala po 2-3 strane lichne prepiske vratile na "glavni tok" ... znachi - ne radi se o sankcijama, nego o normalnom funkcionisanju foruma...

... nos problemos ... samo da je bila lične prirode, bila bi na inboxu ... to je najprikladniji deo sajta za lične prepiske ili se varam ... u tim "prepiskama" su učestvovali i drugi ljudi ... no, kao što već rekoh ne mrzi mene da pišem ... to mi je razonoda ... žao mi je samo što simpatični i vickasti postovi odlaze u vihoru brisanja ... ybg ...

Just Do It
drjelena (female, 34)
romance-cafe

moderator
#40: (2006-01-08 03:32)
Mislim da je potrebno da shvatite da je nemoguće pratiti bilo kakvu temu ako treba da se otvori 48 strana od kojih 46 strana izgledaju otprilike ovako:

-----
samo da se javim
-----
dodji na palacinke
-----
a kad ces mene da zoves
-----
ti si moj OLID
-----
Satan claus kaze da ne voli novu godinu
-----
ti si moj idol
-----
cica mi je javila da ti posaljem poljubac
-----
o hvala hvala
-----
i ja ti saljem poljubac
-----
e a sta je sa tim palacinkama
-----
... itd itd itd

A tema je recimo... Šta mislite o ratu a Iraku...

Pri tom svako quote-uje prethodnih 12 postova pa za citanje svakog posta, iako ima jednu prosto prosirenu recenicu, treba scrolovati 4 strane.

"Vickasti" postovi su ok, dok su "vickasti" i nisu neke interne fore koje nikome nisu "vickaste" i imaju bar neke veze sa temom... dobar vic u vezi sa temom je uvek ok.

Imali smo teme sa 970 strana.... to je po 9700 poruka .... ?!?!? Sta god da je napisano... aman brate rodjeni

Što bi rekli ameri "Gone with the wind"

I još jedna molba: da li mora baš svako za svaku obrisanu poruku da traži zvanično objašnjenje? Ako je obrisana sigurno je postojao jako dobar razlog, a razlog je moguće pronaći u ovim pravilima gore u 99.99% slučajeva.
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info
Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis