Romance Cafe forums

All forums

Pravila pisanja na forumima  

views: 11695, replies: 104
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 9 10 ... next page last page of 11
Post #1, page: 1
romance-cafe

moderator
#1: 2004-11-12 13:03
Obaveštavamo korisnike foruma da će sve poruke na forumima koje odstupaju od navedenih pravila biti obrisane bez upozorenja.

Brisanje poruka:

1. Nije dozvoljeno vređanje po ličnoj, verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Članovi iznose svoja lična mišljenja i bez obzira da li se slažete ili ne sa takvim stavom, nemate pravo da vređate tu osobu, a slobodno možete na civilizovan i kulturan način da napišete odgovor u kojem se ne slažete.

2. Nije dozvoljeno reklamiranje bilo kakvih usluga ili servisa. U forumu ponuda i potražnja mogu da stoje samo lični oglasi u vezu prodaje, zamene ili potražnje privatnih stvari. Ako želite reklamu, javite se na office@romance-cafe.com pa ćemo se dogovoriti.

3. Nije dozvoljen "flame", privatizacija teme (komunikacije dve ili više osoba koja nema veze sa temom ili čak i ako ima, isključuje sve ostale iz komunikacije). Isto važi za "skretanje sa teme", osim što u tom slučaju tema može biti zaključana umesto obrisana.

4. Nije dozvoljeno ponavljanje tema. Ako neka tema već postoji, bilo da je zaključana ili otvorena za pisanje, sve duplirane teme će biti obrisane.

5. Verske teme prihvatamo ali ne podržavamo. Ako možete susdržite se od takvih tema, ali ako ipak odlučite da pokrenete versku temu ili da odgovarate u takvoj temi upozoravamo vas da ćemo posebno voditi računa i cenzurisati svako odstupanje od pravilnika.

6. Teme u kojima glorifikujete samog sebe ili nudite svoje lične usluge, bilo intimne ili profesionalne, biće sakcionisanje brisanjem. Koristite svoj profil za takve stvari - forum nije mesto za to.

Izmena poruka:

Poruke će biti izmenjene u sledećim slučajevima:

1. Ako deo poruke ili pruka u celini odstupa od pravilnika na bilo koji način.

2. Ako ste nepotrebno citirali prethodnu poruku. Citiranje poruka se koristi kada se vaš odgovor ne odnosi na prethodnu poruku već na neku raniju poruku.

Ako već citirate poruku, najbolje je da citirate samo deo na koji odgovarate, ne morate citirate celu poruku.

3. Ako ste pogrešili u formatiranju svoje poruke.

4. Ako ste napravili slovne ili gramatičke greške.

5. Ako postoji kulturnija alternativna reč ili izraz za tekst koji ste uneli. Na primer, promenjen je naslov teme "pušenje i lizanje" u "oralni seks". Iako ne cenzurišemo određene reči u tekstovima, bar u naslovu teme ćemo menjati vulgarnosti prikladnijim sinonimima.

Kratko uputstvo za pisanje:

1. Pogledajte datum poslednje poruke pre nego što se odlučite da napišete odgovor. Neke teme mogu da zastare jer su vezane za aktuelne događaje koje posle nekog vremena nema svrhe komentarisati.

2. "ne znam" se piše odvojeno. Reč "ne" se piše spojeno samo u slučajevima:

- neću, nećemo, nećete...
- nisam, nismo, niste...
- nemam, nemate, nemaju, nemamo
- nemoj, nemojte, nemojmo...

u svim ostali slučajevima se piše odvojeno, na primer:
ne znam, ne mogu, ne volim, ne želim...

3. Ako tema po sadržaju ne pripada forumu u kojem ste je pokrenuli, premestićemo takvu poruku u odgovarajući forum.

4. Ako smatramo da na određenu temu nema ništa više da se doda - tema će biti zaključana.

Za kraj, zadržavamo pravo da izmenimo delove poruke ili obrišemo kompletnu poruku u svim slučajevima kada smatramo da tako treba uraditi.

Romance Cafe
romance-cafe (female, 34)
page: 6
LjiljaM
#51: (2006-01-10 11:39)
Moderatori bi trebalo da brisu uvredljive priloge i dijaloge u smislu da se vredjaju ostali ucesnici, a ne da procenjuju da li su postovi dosadni ili duhoviti, smisleni ili besmisleni.
LjiljaM is no longer member of Romance Cafe
Neo-n
#52: (2006-01-10 12:16)
ovaj sajt je postao interesantan za konkurenciju u smislu "sabotazhe" koja se najlakshe chini tako shto se "jawni"
deo sajta (forum & chat) smore spamovima, gomilom besmislica, chit-chatowa - jednom rechju - obesmisli se swaka tema... iz tog razloga nije dovoljno brisati samo flejm (uvrede i provociranja)... niko ne pretenduje da tvrdi da su obrisani postovi glupost - ali definitivno jesu neprimereni - i lichno ne nameravam da otvaram simpozijum na temu zashto se brishe neshto shto ochigledno ni na koji nachin ne pripada odredjenoj temi...
keep walkin`
Neo-n is no longer member of Romance Cafe
regul
#53: (2006-01-11 19:05)
Perma itsraživanjima jendog engleksog Intsituat, poptuno je sveejdno kjoim se resdoledom pšiu solva u nkeoj rečei, jeidno je btnio da pvro i psolednje slovo bduu isparvno naipasni.
Osatatk mžoe btii skorz izmejšan, a da rečei iapk bduu lkao čitljvie.
To se dogdjaa sotga jer čvojek ne čtia sovlo po svolo, ngeo cjielu reeč ojdednom.
Začudjujuce, zar ne? A uevijk ste msilili da je pavrpois vžaan.
regul is no longer member of Romance Cafe
MASH
#54: (2006-01-11 19:20)
...vid' ti uje...ovo je skorz-nasrkoz chiljtivo...
MASH is no longer member of Romance Cafe
mirkic
#55: (2006-01-11 23:46)
"OVDE SU RECI SUVISNE"
mirkic is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#56: (2006-11-03 18:14)
...zaista se nikada do sada nisam žalio,obraćao,pitao, razjašnjavao zašto je neki post obrisan,neka tema obrisana ili zaključana (kako moja tako ni bilo kog drugog člana). I sada sam se baš dvoumio da li da se oglasim,jednostavno mislio sam da nije momenat (a možda i nije),ali ipak ne mogu da shvatim (moguće je da ne mogu dokučiti) kriterijume za preduzete radnje (zaključavanje,brisanje,mislim na teme). Zar nije logično dati bar neko,makar kurtoazno objašnjenje.
Samo kao primer,DAKLE SAMO KAO PRIMER,pitam zašto su zaključane teme harmonizacija dostojanstva i ljubavi i promiskuitet i to verbalni. Dakle bez dizanja tenzije,bez preteranog dopisivanja,bez teranja maka na konac,čisto informativno.Pod koji članom sam na udaru,samo bih voleo znati šta sam prekršio od pravila.I nije bitno da se teme vrate,samo da znam da ne ponavljam grešku ili greške. Bez pridavanja značaju mojoj malenkosti samo želim da naglasim,za obe teme sam imao usmenu i pismenu saglasnost drugog moderatora.I znam sve o aršinima,ali da ne lutam i dalje po magli,samo pitam i želim odgovor,ako je ikako moguće.Osim ovog javnog obraćanja,obratiću se i moderatoru,da situacija bude kompletno jasna.
Izvinjavam se na oduzetom vremenu i prostoru.Pozdrav.
ledeno miran (male, 47)
Vreme teče i nepovratno je...
Neo-n
#57: (2006-11-04 02:31)
jednu temu sam zakljuchao zbog nejasne postavke i "odlaska u shirinu" - za taj tip pismenog izjashnjavanja dovoljno je postaviti post na temi ö chemu razmishljate right now", ili nekoj slichnoj - vec ih ima sasvim dovoljno

za drugu temu vidi "s`drugim moderatorom"
#58: (2006-11-04 02:43)
...e ybg ja nisam ni znala da su tu pisana neka prawila... reko' kad neko PREkenya onda se zbrishe i keep walking... ....
do.mirela (female, 32)
19.09.2008. :O)
Neo-n
#59: (2006-11-04 02:50)
niè tako jednostavno - nakupilo se u poslednje vreme pawijana pa bi da me biju, spomilju mi familiju i tai rad - e pa momci nece moci tako proci ove noci
(trojca od juChe)

neshto sam se bash uzburkao
#60: (2006-11-04 02:54)
....e kad je tako onda udri i ti rewansh... ...ybg valda se zna ko ye na chi'em terenu...
do.mirela (female, 32)
19.09.2008. :O)
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5  6  7 8 9 10 ... next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis