Romance Cafe forums

All forums

Pravila pisanja na forumima  

views: 11708, replies: 104
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 ... next page last page of 11
Post #1, page: 1
romance-cafe

moderator
#1: 2004-11-12 13:03
Obaveštavamo korisnike foruma da će sve poruke na forumima koje odstupaju od navedenih pravila biti obrisane bez upozorenja.

Brisanje poruka:

1. Nije dozvoljeno vređanje po ličnoj, verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Članovi iznose svoja lična mišljenja i bez obzira da li se slažete ili ne sa takvim stavom, nemate pravo da vređate tu osobu, a slobodno možete na civilizovan i kulturan način da napišete odgovor u kojem se ne slažete.

2. Nije dozvoljeno reklamiranje bilo kakvih usluga ili servisa. U forumu ponuda i potražnja mogu da stoje samo lični oglasi u vezu prodaje, zamene ili potražnje privatnih stvari. Ako želite reklamu, javite se na office@romance-cafe.com pa ćemo se dogovoriti.

3. Nije dozvoljen "flame", privatizacija teme (komunikacije dve ili više osoba koja nema veze sa temom ili čak i ako ima, isključuje sve ostale iz komunikacije). Isto važi za "skretanje sa teme", osim što u tom slučaju tema može biti zaključana umesto obrisana.

4. Nije dozvoljeno ponavljanje tema. Ako neka tema već postoji, bilo da je zaključana ili otvorena za pisanje, sve duplirane teme će biti obrisane.

5. Verske teme prihvatamo ali ne podržavamo. Ako možete susdržite se od takvih tema, ali ako ipak odlučite da pokrenete versku temu ili da odgovarate u takvoj temi upozoravamo vas da ćemo posebno voditi računa i cenzurisati svako odstupanje od pravilnika.

6. Teme u kojima glorifikujete samog sebe ili nudite svoje lične usluge, bilo intimne ili profesionalne, biće sakcionisanje brisanjem. Koristite svoj profil za takve stvari - forum nije mesto za to.

Izmena poruka:

Poruke će biti izmenjene u sledećim slučajevima:

1. Ako deo poruke ili pruka u celini odstupa od pravilnika na bilo koji način.

2. Ako ste nepotrebno citirali prethodnu poruku. Citiranje poruka se koristi kada se vaš odgovor ne odnosi na prethodnu poruku već na neku raniju poruku.

Ako već citirate poruku, najbolje je da citirate samo deo na koji odgovarate, ne morate citirate celu poruku.

3. Ako ste pogrešili u formatiranju svoje poruke.

4. Ako ste napravili slovne ili gramatičke greške.

5. Ako postoji kulturnija alternativna reč ili izraz za tekst koji ste uneli. Na primer, promenjen je naslov teme "pušenje i lizanje" u "oralni seks". Iako ne cenzurišemo određene reči u tekstovima, bar u naslovu teme ćemo menjati vulgarnosti prikladnijim sinonimima.

Kratko uputstvo za pisanje:

1. Pogledajte datum poslednje poruke pre nego što se odlučite da napišete odgovor. Neke teme mogu da zastare jer su vezane za aktuelne događaje koje posle nekog vremena nema svrhe komentarisati.

2. "ne znam" se piše odvojeno. Reč "ne" se piše spojeno samo u slučajevima:

- neću, nećemo, nećete...
- nisam, nismo, niste...
- nemam, nemate, nemaju, nemamo
- nemoj, nemojte, nemojmo...

u svim ostali slučajevima se piše odvojeno, na primer:
ne znam, ne mogu, ne volim, ne želim...

3. Ako tema po sadržaju ne pripada forumu u kojem ste je pokrenuli, premestićemo takvu poruku u odgovarajući forum.

4. Ako smatramo da na određenu temu nema ništa više da se doda - tema će biti zaključana.

Za kraj, zadržavamo pravo da izmenimo delove poruke ili obrišemo kompletnu poruku u svim slučajevima kada smatramo da tako treba uraditi.

Romance Cafe
romance-cafe (female, 34)
page: 7
Zelda

moderator
#61: (2006-11-04 08:40)
Neo-n:

za drugu temu vidi "s`drugim moderatorom"

VidO. Nije odgovoraN ni "ON"!

Updated 2 time(s), Last update (Zelda) 2006-11-04 08:46

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
#62: (2006-11-04 12:24)
Neo-n: niè tako jednostavno - nakupilo se u poslednje vreme pawijana pa bi da me biju, spomilju mi familiju i tai rad - e pa momci nece moci tako proci ove noci
(trojca od juChe)

neshto sam se bash uzburkao
...ma jednostvano je,pretnje nisu način i niko ne može pretiti zbog nesporazuma ili nejasnoća,a posebno ne zbog brisanja ili zatvaranja tema.Naravno,da je to nedostojno u okviru normalnog komuniciranja!!! Ovo ipak treba da bude zabava,ne ratovanje,sa isterivanjem pravde.Možda ovo pitanje,a još više odgovor zaslužuju veću pažnju.Pretnje i sila nisu način isterivaja pravde,sigurno!Možemo se ne slagati ali i za to postoje norme ponašanja. Možda mi i sada nije sve najjasnije oko zaključavnja,ali ljudi zapitajte se iskreno,ko bi se od Vas prihvatio tog tereta, posla,more i još da bude po ukusu većine članova.
Priznajem,ja ne bih,zato nam je potrebna međusobna tolerancija i malo više međusobnog uvažavanja.
Idemo dalje.
ledeno miran (male, 47)
Vreme teče i nepovratno je...
#63: (2006-11-04 12:34)
Neo-n: jednu temu sam zakljuchao zbog nejasne postavke i "odlaska u shirinu" - za taj tip pismenog izjashnjavanja dovoljno je postaviti post na temi ö chemu razmishljate right now", ili nekoj slichnoj - vec ih ima sasvim dovoljno

za drugu temu vidi "s`drugim moderatorom"
...prihvatio objašnjenje
uzeo ga K` znanju

pozdrav

Updated 1 time(s), Last update (ledeno miran) 2006-11-04 12:34

ledeno miran (male, 47)
Vreme teče i nepovratno je...
romance-cafe

moderator
#64: (2007-01-18 14:01)
Nova-stara pravila

Zbog prevelikog "šuma" (eng. noise) koji je postao nesnosan na forumu, molim moderatore da striktno primenjuju pravilo protiv "telefonskih razgovora", odnosno da se sva privatna priča kojoj nije mesto na forumu i nema veze sa temom jednostavno briše, čak ako je potrebno obrisati i čitavu temu.

Molim ostale da se, ako ne žele da pomognu moderatorima, bar potrude da im ne odmognu, jer ću u slučaju da se ovakvo stanje nastavi morati ja ponovo da preuzmem moderisanje foruma, a verujte mi da će u tom slučaju biti obrisano mnogo poruka, moderatori su mnogo tolerantniji od mene po pitanju ovog "šuma".

Ako nekome nije jasno o čemu se govori, molim da se upozna sa opštim pravilim a pisanja na svim forumima (ne samo ovom) kao i sa terminima kao što je flame, trolling, offtopic i slično. Na žalost ta tri termina preovlađuju na ovom forumu, što je meni a verujem i svim normalnim ljudima neprihvatljivo, jednostavno došli smo do faze da nam ne trebaju naslovi tema jer svako piše šta hoće, gde god hoće i na način na koji god hoće. Šta će nam naziv teme ako u svakoj temi ima svega i svačega?

Hvala svima
romance-cafe

moderator
#65: (2007-01-22 07:44)
Pravila - aneks 22. 01. 2007.

Od dana će svaka direktna uvreda na forumu biti "nagrađena" brisanjem ne samo poruke nego i profila osobe koja je uputila uvrede. Molim vas da ovo shvatite najozbiljnije jer mi to najozbiljnije mislimo.

Totalno je nebitno da li je običan ili VIP član, da li je moderator ili bilo ko drugi, istog trenutka će mu (joj) biti obrisan profil. Ako je nekome do uvreda u lupetanja gluposti, preporučujem druge forume od kojih ističem forum B92 kao mesto akumulacije najvećeg bezobrazluka (za druge ne znam, ali verujem da ima još takvih).

Pored toga, dodaćemo opciju "report bad post" pomoću koje ćete moći svaku poruku da označite kao "lošu" bilo da je zbog uvreda, necivilizovanog ponašanja, flame, trolling ili nešto drugo. Takve poruke će ići odmah na reviziju i najčešće se brisati automatski.

Ako je nekome potrebna ilustracija koliko sam ozbiljam povodom ovoga, želim samo da napomenem da sam par puta već bio na ivici da potpuno zatvorim forum. Ne umem drugačije da vam objasnim da će ova odluka da se poštuje striktno.

Hvala na saradnji i razumevanju
Please note: VIP members do not see advertising
romance-cafe

moderator
#66: (2007-01-22 08:57)
U vezi sa prethodnim postom, dodate su 2 opcije:

"Report bad post" - pored datuma i vremena poruke postoji slicica (koja treba da simbolizuje palac na dole ), klikom tu poruka ce biti oznacena kao "bad" i moderatori ce moci lakse da uoce i reaguju po potrebi.

Broj poruke je sada uliknovan, pa ako zelite da automatski "skocite" na neku poruku ili da nekome date liknk do odredjene poruke, kliknite tu da vidite kako link izgleda. Za prethodnu poruku link izgleda ovako:

www.romance-cafe.com/forum/topic/336/7/#post185384

www.romance-cafe.com/forum/topic/336/7/#post185384

Have fun
#67: (2007-01-22 09:02)
Napredak ozbiljan, josh kada bi ``prozor`` za pisanje posta mogao biti vetji gde bi nam bio kraj
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
Waliyant
#68: (2007-01-22 11:35)
shta sa zatvaranjem/brisanjem tema?

maj fejvorits, po sluchajnom redosledu u trenutnih TOP 50:

DOMACI FILMOVIRECENICE KOJE SE PAMTE I CITIRAJU
(nabrajanje citata)

KRATKO I JASNO, SHTA STE SINOC (U)RADILI?!
(nabrajanje radnji)

asocijacije, najnovije
(noU koment!? )

Rec dana
("sedi & plachi" )

MUZIKA KOJA SE SLUSA
(nabrajanje numera sa vashe aktuelne plej-liste)

pocetak jednog divnog prijateljstva?
(neartikulisanatema - o Chemu? )

Kojim sportom zapoceti prolece?
(nabrajanje aktivnosti)

?pitam se,pitam?
(i ja se pitam)

Oblaci
(fotografije oblaka?... pre neki dan je zakljuchana tema "drvece" - to potpuno razumem ... ali ostaviti "oblake"? )

STA ZELITE SEBI U novoj godini
(nabrajanje zhelja - "velike nam ochi")

Šta vam je ulepšalo ovaj (smorni) dan?
(nabrajanje ...)

Volim & Mrzim
(nabrajanje aspiracija ... i to po vishe puta)

Lek protiv dosade
(mozhe biti da je ova tema otvorena kao "lek protiv dosade"? )

Shta vas je danas :D))
(moje Chedo - shto je mnogo, mnogo je)

sta mislite sta je ljubav
(skrenulo s`kursa, odavno)

Nevinost?
(m? )

Pomozite mi
(i meni treba pomoc)

NAJNEOBICNIJE MESTO ZA SEX
(nabrajanje sopstvenih zhelja u pogledu egzibicionizma)

ima li dovoljno ljubavi u nama?
(shta sad s ovim? )

nesto licno
(svashta je tu lichno - ponajmanje smisleno - iskidani fragmenti nechijih misli)

kakav ste odvajach
(omiljena autorka nam nudi obilje opcija - geak ili paor)

VASHIH TOP 10
(nabrajanje...)

Film za sva vremena
(nabrajanje)

KNJIGE, KOJE I KADA
(nabrajanje...)

...
ima josh - ovo je samo iz prvih 50

da predupredim prozivke - ako neko sluchajno upta zashto nisam izbrisao dok sam mogao, odgovor je - pokushao sam, i neko mi je re-otvarao teme koje sam zakljuchavao (zato sam i rekao "pa-pa") ... do sada samo josh nismo uspeli da zakljuchimo - ko??
Waliyant is no longer member of Romance Cafe
#69: (2007-01-22 11:57)
E?
Ti bi sve izbrisao.
Kako bi onda "have fun".....
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
Waliyant
#70: (2007-01-22 12:17)
ostaju "poruke", ö chemu razmishljate right now", "slobodne teme - kopipasterizacija" - malo li je?

i da, izbrisao bih sve (sve ono shto je bilo nemoguce izbrisati na pochetku, pri kreiranju ovog foruma - jerbo bi sve bilo prazno)

ali sada, kad`postoji dovoljno tema za diskusiju - da, izbrisao bih

i vec jesam (geak me chak nazvao idiotom zbog toga)
Waliyant is no longer member of Romance Cafe
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 ... next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis