Romance Cafe forums

All forums

Pravila pisanja na forumima  

views: 11697, replies: 104
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7 8  9  10 ... next page last page of 11
Post #1, page: 1
romance-cafe

moderator
#1: 2004-11-12 13:03
Obaveštavamo korisnike foruma da će sve poruke na forumima koje odstupaju od navedenih pravila biti obrisane bez upozorenja.

Brisanje poruka:

1. Nije dozvoljeno vređanje po ličnoj, verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Članovi iznose svoja lična mišljenja i bez obzira da li se slažete ili ne sa takvim stavom, nemate pravo da vređate tu osobu, a slobodno možete na civilizovan i kulturan način da napišete odgovor u kojem se ne slažete.

2. Nije dozvoljeno reklamiranje bilo kakvih usluga ili servisa. U forumu ponuda i potražnja mogu da stoje samo lični oglasi u vezu prodaje, zamene ili potražnje privatnih stvari. Ako želite reklamu, javite se na office@romance-cafe.com pa ćemo se dogovoriti.

3. Nije dozvoljen "flame", privatizacija teme (komunikacije dve ili više osoba koja nema veze sa temom ili čak i ako ima, isključuje sve ostale iz komunikacije). Isto važi za "skretanje sa teme", osim što u tom slučaju tema može biti zaključana umesto obrisana.

4. Nije dozvoljeno ponavljanje tema. Ako neka tema već postoji, bilo da je zaključana ili otvorena za pisanje, sve duplirane teme će biti obrisane.

5. Verske teme prihvatamo ali ne podržavamo. Ako možete susdržite se od takvih tema, ali ako ipak odlučite da pokrenete versku temu ili da odgovarate u takvoj temi upozoravamo vas da ćemo posebno voditi računa i cenzurisati svako odstupanje od pravilnika.

6. Teme u kojima glorifikujete samog sebe ili nudite svoje lične usluge, bilo intimne ili profesionalne, biće sakcionisanje brisanjem. Koristite svoj profil za takve stvari - forum nije mesto za to.

Izmena poruka:

Poruke će biti izmenjene u sledećim slučajevima:

1. Ako deo poruke ili pruka u celini odstupa od pravilnika na bilo koji način.

2. Ako ste nepotrebno citirali prethodnu poruku. Citiranje poruka se koristi kada se vaš odgovor ne odnosi na prethodnu poruku već na neku raniju poruku.

Ako već citirate poruku, najbolje je da citirate samo deo na koji odgovarate, ne morate citirate celu poruku.

3. Ako ste pogrešili u formatiranju svoje poruke.

4. Ako ste napravili slovne ili gramatičke greške.

5. Ako postoji kulturnija alternativna reč ili izraz za tekst koji ste uneli. Na primer, promenjen je naslov teme "pušenje i lizanje" u "oralni seks". Iako ne cenzurišemo određene reči u tekstovima, bar u naslovu teme ćemo menjati vulgarnosti prikladnijim sinonimima.

Kratko uputstvo za pisanje:

1. Pogledajte datum poslednje poruke pre nego što se odlučite da napišete odgovor. Neke teme mogu da zastare jer su vezane za aktuelne događaje koje posle nekog vremena nema svrhe komentarisati.

2. "ne znam" se piše odvojeno. Reč "ne" se piše spojeno samo u slučajevima:

- neću, nećemo, nećete...
- nisam, nismo, niste...
- nemam, nemate, nemaju, nemamo
- nemoj, nemojte, nemojmo...

u svim ostali slučajevima se piše odvojeno, na primer:
ne znam, ne mogu, ne volim, ne želim...

3. Ako tema po sadržaju ne pripada forumu u kojem ste je pokrenuli, premestićemo takvu poruku u odgovarajući forum.

4. Ako smatramo da na određenu temu nema ništa više da se doda - tema će biti zaključana.

Za kraj, zadržavamo pravo da izmenimo delove poruke ili obrišemo kompletnu poruku u svim slučajevima kada smatramo da tako treba uraditi.

Romance Cafe
romance-cafe (female, 34)
page: 9
romance-cafe

moderator
#81: (2007-01-22 13:51)
Znam da pokušavate da napišete šta mislite o ovome, ali vas molim da u ovoj temi ne komentarišete već da otvorite novu temu ako želite "diskusiju".

Ja samo želim da kažem da sam dugo vremena molio direktno ili "između redova" da se ne piše bilo šta, bilo gde, na bilo koji način, jednostavno smo došli u situaciju da nema drugog izbora.

Opet nije mi jasno zašto bi nekom dobronamernom smetalo ovo, koliko ja vidim to za sada ne kači ni 1% onih koji "pišu" na forumu, dok god se komunicira kulturno i bez uvreda, ovo novo pravilo vas ne dotiče.

Pošto vidim da nije potpuno jasno, da odgovorim kao što sam odgovorio na privatnoj poruci: bilo bi nenormalno i bolesno da smo svi isti i da se svi slažemo, poželjno je da svako napiše šta misli o nekoj temi ali kada se napiše "nemaš pojma majmune, glup si k'o q..." onda to nije neslaganje nego bezobrazluk i uvreda. Dakle, to je ono o čemu ja pričam i na šta upozoravam.

Osim toga, da budemo iskreni, ako neko može bilo šta da izgubi ovim pravilom - to sam ja, pošto ću sigurno obrisati profile nekih osoba koji plaćaju članarinu (pa verovatno misle da mogu da rade šta žele i kako žele), ali ja to ne kapiram kao gubitak jer je bitnije da ovaj sajt dobije ono što je nekada imao - kulturnu atmosferu gde se ljudi zezaju umesto da se vređaju i stalno nešto polemišu i isteruju svoje.
Waliyant
#82: (2007-01-22 14:03)
ne bih se slozhio jedino da je ovaj sajt, ili bilo koji drugi, ikada bio operisan od flejma (dapaChe - ovo je sada jedno od kulturnijih mesta po tom pitanju)

za sve ostalo -

nego - ako nema mesta diskusiji zashto jednostavno ne zakljuchash?
(mislim, neka onda bude read-only tema)
Waliyant is no longer member of Romance Cafe
romance-cafe

moderator
#83: (2007-01-22 14:10)
Možete da diskutujete, ali ova tema je "Pravila pisanja na forumu" i želim da ostane što čistija, otvorite novu temu, kao što rekoh.
#84: (2007-01-22 14:11)
a o energiji - ne kontam taj nepotroshachki prilaz tipa:"istopicu se ako se prenapregnem?!?!"
...
A da se ipak privatimo posla?
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
Waliyant
#85: (2007-01-22 14:19)
romance-cafe: Možete da diskutujete, ali ova tema je "Pravila pisanja na forumu" i želim da ostane što čistija, otvorite novu temu, kao što rekoh.

pa o chemu prichamo ako ne o pravilima pisanja na forumu?

razlichiti forumu - razlichita vidjenja foruma - razlichita pisana (&nepisana) pravila ...

mislim, mogu ja i da cutim (al kad budem smatrao da ce mi tako biti bolje)

dok imam shta da kazhem - pisacu dok mi ne bude onemoguceno

pokushao sam da "sredim" stvari - zamerishe mi rigoroznost ... sad kad pogledam unazad, zhao mi shto nisam bio josh iskljuchiviji

na tebi je da odluchish (i to sprovedesh, shtagod odluchio ) - da li zhelish chit-chat forum, ili malo özbiljniji" ... za sada josh uvek preovladjuju chit-chat maniri (a tome doprinose i kontroverze u samoj postavci)

npr., emotikoni tipa & - kako posle ovakvih emotikona bilo kome izbrisati post sa ponekom nevinom F-word?

zar to ne spada u "pravila pisanja na forumima"?

ili da ne polemishem(o) na tu temu?
Please note: VIP members do not see advertising
romance-cafe

moderator
#86: (2007-01-23 00:51)
Dakle emotikoni su krivi?

Znaš kako, i u kući držiš nož, pa kada se posvađaš sa nekim, normalan čovek neće da uzme nož i iznabada nekoga zato što se ne slaže sa njim. Da izbacimo noževe iz kuće?

Originalna ideja ova dva emotikona koje si naveo nije bila da se upotrebljavaju u diskusiji kao argument. Ali ako oni smetaju - odmah ću ih ukloniti. Ako će oni da naprave da nestanu poruke tipa:

- "gde si bila danas?"
- "ma pusti, smorila sam se"... i slicno

ima da lete emotikoni odmah
Waliyant
#87: (2007-01-23 01:07)
m`ne - al` kad` nekom bude obrisana poruka u kojoj je verbalno nekom pokazao srednji prst makar nece moci da se buni da je u pitanju samo ekvivalent od strane sajta dozvoljenim emotikonima

mada, i ne kontam kakav bi to argument bio?
nightingale
#88: (2007-02-03 19:04)
..e sad,brisanje mog posta odavde mogu da tumacim samo kao bezobrazluk moderatora ili vec koga...bezobrazluk zato sto me stavlja u isti kos sa odredjenom osobom...i ne znam cime sam povredio pravila pisanja...i cekam da vidim hoce li biti vec jednom obrisan profil osobi koja ih krsi skoro svakoga dana (vredjajuci druge,sve ostalo je manje-vise nevazno)...

...ili bar nemojte da brisete njegove postove,da svi mozemo nesmetano da uzivamo u izvoru kulture,lepih manira i isto takvog ponasanja...
nightingale is no longer member of Romance Cafe
#89: (2007-02-03 19:12)
Ja sam obrisao , i ???

Ovo je topik o pravilu pisanju na forumu, dakle nikako nije topic na kojem se diskutuje o tudjem pisanju.

Ako imate primedbe obratite se, savetujem; argumentovano, na inbox i dobitjete odgovor.

Ovako, vi upravo pokretjete ono za shta se vidim borite da ne bude.

Sve off topic tje biti brisano.

Storm Rider (male, 99)
So many idiots... so little bullets.
Partybrejker
#90: (2007-02-04 01:33)
danke
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
total: 104, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7 8  9  10 ... next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis