Romance Cafe forums

All forums

Koeljo smor ili umetnik  

views: 4454, replies: 45 LOCKED
total: 45, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 next page last page of 5
Post #1, page: 1
#1: 2004-11-18 02:49
Koeljo smor ili umetnik
Mislite li da je Koeljo samo posledica snobizma i povrsnog poznavanja knjizevnosti kod nas?
Saxsex is no longer member of Romance Cafe
page: 2
profesorka
#11: (2005-02-11 21:23)
Koeljo smor ili umetnik
ON je prototip pisca koji je svojim ALHEMICHAROM uspeo kod mene da izazove takvu odvratnost,da me je proshla volja da se mashim ikad vishe za nekom njegovom knjigom.Dala sam mu fore 5 strana
pa ajde-10,pa ajde 20,e vala majci,necesh me vishe daviti!!!

zato
pridruzujem se onima koji su glasali
za Koelja
kao smaracha
profesorka is no longer member of Romance Cafe
tijana 04
#12: (2005-02-11 22:24)
Koeljo smor ili umetnik
Pa ako je Koeljo svojom prvom knjigom uspeo da ona postane bestseler, onda mu treba dici kapu. Sad, mozda njegova literatura nekoga i smara, pa je za te preoporuka da ih ne doticu. Licno, svaku njegovu knjigu docekala sam sa neskrivenom radoznaloscu, a posle citanja radoscu; one se citaju u jednom dahu. Poslednju, "Jedanaest minuta" nisam ni docekala da se prevede na srpski, dobavila sam je iz Italije i citala, citala, citala:
" Bila jednom jedna prostitutka po imenu Marija..........."
tijana 04 is no longer member of Romance Cafe
#13: (2005-02-12 00:40)
Koeljo smor ili umetnik
the definitivno nije ponudio nista narocito novo mnoge delove iz njegovih knjiga sam prepoznao iz drugih , mozda samo kao neki podsetnik i nista vise, licno znam mnoge ljude koji znaju mnogo bolje da pisu od njega
mika2004 (male, 26)
svrati na kafu :) ... pokucaj
profesorka
#14: (2005-02-12 01:06)
Koeljo smor ili umetnik
miko2004,moj si idol
ne znam zasto uopste polemishem o Koelju,kad postoje mnogi drugi pisci koji 300 puta vishe zavredjuju moju i svaciju paznju
i da li je moguce da je Koeljo pisac koji zasluzuje ceo forum
vishe od, na pr, jednog Markesa????

Updated 1 time(s), Last update (profesorka) 2005-02-12 01:07

profesorka is no longer member of Romance Cafe
MAXIM
#15: (2005-02-18 23:19)
Koeljo smor ili umetnik
profesorka: miko2004,moj si idol
ne znam zasto uopste polemishem o Koelju,kad postoje mnogi drugi pisci koji 300 puta vishe zavredjuju moju i svaciju paznju
i da li je moguce da je Koeljo pisac koji zasluzuje ceo forum
vishe od, na pr, jednog Markesa????

????
....DA....A TEK BORHESA.???. .COVEK JE NAVEO KOELJA ZBOG NJEGOVE NAGLE POPULARNOSTI....VRTOGLAVOG USPONA DOZIVLJENOG U ZADNJOJ DECENIJI...UOSTALOM I GLUPLJE TEME SU IMALE "CELE" FORUME....DA PAČE, PA NISMO NA KNJIZEVNOJ DODELI KVISKA POPULARNOSTI....NAPOSLETKU KO CE IZMERITI KOLEKTIVNU SVESNOST I POSTAVITI KRITERIJUME...ALI DA NE IDEM PREDALEKO....KOELJO JE "IPAK" POSTAVIO NOVE KRITERIUME PRIBLIZIVSI LITERATURU LAICKOM CITALACKOM SVETU...KAO I SVAKA "PLAVUSA" PROCITAO SAM "ALHEMICARA",MADA ME NJEGOVI LJUBAVNI ROMANI SMARAJU...TJ SMORISE...NTJ...SMORIO...NAJZAD,KO BI "FILO. ZIVOTA" PRIBLIZIO NA TAJ NACIN,UPROSCENU,DOSTUPNU U PSIH.SMISLU KAKO "PROFESORU" TAKO I RADNIKU,SELJAKU...DAKLE,KOELJO-DA...DALEKO OD VRHA...KORISTAN....CITLJIV LJUBI VAS MAX
MAXIM is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
ljubav vest dana
#16: (2005-02-19 17:18)
Koeljo smor ili umetnik
on je umetnicki smor!kratko i jasno,
ljubav vest dana is no longer member of Romance Cafe
Saxsex
#17: (2005-03-05 23:49)
Koeljo smor ili umetnik
Pošto sam postavio ovu temu mislim da sam dužan da objasnim nekoliko stvari.Ne mislim da je Koeljo umetnik,daleko je on od toga ali u ovoj našoj zemlji gde je površnost,turbo folk,pink kultura,opsednutost glupim i prljavim političarenjem te svakodnevni atak intelektualnih masturbatora na ionako neobrazovani SERBSKI NAROD uspeh bilo šta čitati pa makar i Koelja.
Lično pročitao sam dvadesetak strana tog čuvenog Alhemičara i uvideo da je čovek zonska liga pisaca.
Postavljanjem baš ove teme hteo sam da vidim kakav profil ljudi posećuje ove forume i drago mi je da sam naišao na ovakve komentare.Ipak u ovoj napaćenoj zemlji još uvek ima ljudi koji znaju da prepoznaju pravu knjigu.E sad da objasnim nekoliko stvari i oko tog termina prava knjiga.Svako naravno ima svog pisca kojeg favorizuje i koji mu više leži,odnosno vrstu literature.Čitajući godinama unazad sve i svašta i razgovarajući sa ljudima koji više od mene poznaju književnost došao sam do jednostavnog zaključka.
U književnosti,kao uostalom i drugim vrstama umetnosti postoji jasna kvalifikacija na prvu ligu i one ostale...
Svih ovih godina proučavam književnost i mišljenja najvećih svetskih književnika o tome koji romani i pisci su pomerili standarde nalazeći nove forme i oblike izražavanja.S obzirom da istorija romana počinje pre 400 godina napravio sam spisak( i na moje zadovoljstvo sa tog spiska pročitao već dosta romana)najboljih i najznačajnijih romana.Na moju veliku žalost ima ih svega 300,ali to je definitivno TO.
Zato pustimo ljude neka čitaju,pa nek to bude i Koeljo,bolje to nego da im pink kultura truje mozak nekim paradama,stajlinzima,kastinzima itd.
Za kraj hvala svima koji su učestvovali u forumu i ako žele neka preporuče neki dobar roman.Ako neko želi da mu dam savet u vezi nekog dobrog romana neka me kontaktira.Pozdrav svima,pa i onima što vole Koelja...
Saxsex is no longer member of Romance Cafe
luna

VIP
#18: (2005-04-25 08:42)
Koeljo smor ili umetnik
Samo mogu da napisem KOELJO JE COOL knjizevnika za mene

Updated 1 time(s), Last update (luna) 2005-04-25 08:43

luna (female, 49)
... El amor es más que un sentimiento, esto es un estado de ánimo ...
senzualna
#19: (2005-04-25 13:53)
Koeljo smor ili umetnik
SMOR
senzualna is no longer member of Romance Cafe
#20: (2005-08-27 16:14)
Koeljo smor ili umetnik
Smor. Jeftina filozofija za moderne ljude.
Bojan Zivkovic (male, 32)
total: 45, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 next page last page of 5
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis